Dodaj do ulubionych

Cennik TP S.A.

20.07.01, 09:34
TPSA ma w cenniku zapisane, że opłata naliczana jest od momentu zgłoszenia się
urządzenia odbiorczego. Czy to znaczy, że jeżeli kogoś nie ma w domu to ja
płacę od momentu, kiedy jego telefon zacznie dzwonić? Pani w TPSA powiedziała
mi, że z całą pewnością płaci się dopiero jak abonent podniesie słuchawkę. Ale
przecież abonent nie jest urządzeniem odbiorczym?
Obserwuj wątek
    • Gość: Miki Re: Cennik TP S.A. IP: *.lodz.tpnet.pl 05.10.01, 08:34
      Czepiasz sie oczywiscie jak ktos odbierze wtedy naliczana jest rozmowa
      • Gość: Xena Re: Cennik TP S.A. IP: *.acn.waw.pl 07.10.01, 19:29
        Miki, to wcale nie jest takie absurdalne, jak Ci się wydaje. W Danii aparaty
        telefoniczne na kempingach zjadają impulsy już od momentu wykręcenia numeru.
        Zdarzyło mi się zmarnować w ten sposób 10 koron (bez zrealizowania połączenia
        oczywiście), bo tak sobie cierpliwie czekałam, aż ktoś po drugiej stronie
        podniesie słuchawkę... Zgadzam się, że w tepsie impulsy zaczynają być naliczane
        dopiero po odebraniu przez rozmówcę połączenia, tym niemniej niezręczne
        sformułowamnie "aparat odbiorczy" stwarza pole do ewentualnych nadużyć.
        • koneser Re: Cennik TP S.A. 11.10.01, 09:54
          Defacto (jakkolwiek by sie to pisalo ;-]) TPSA jest stratna na nie odebranych rozmowach. Polaczenie zostalo zrealizowane linia zajeta a sianka nie mozna naliczyc ;-)))
    • Gość: d Re: Cennik TP S.A. IP: 212.160.211.* 17.10.01, 16:32
      Słowem kluczem jest tu termin zgłoszenie. Samo dzwonienie telefonu nie jest
      jeszcze zgłoszeniem, to tylko sygnalizacja. Zgłoszenie aparatu odbiorczego jest
      w momencie podniesienia słuchawki.
      • Gość: Mar Re: Cennik TP S.A. IP: 213.25.197.* 09.11.01, 05:49
        Gość portalu: d napisał(a):

> Słowem kluczem jest tu termin zgłoszenie. Samo dzwonienie telefonu nie jest
        > jeszcze zgłoszeniem, to tylko sygnalizacja. Zgłoszenie aparatu odbiorczego jest
        >
        > w momencie podniesienia słuchawki.

... albo zgłoszenie się faksu lub automatycznej sekretarki, albo centrali
        wewnętrznej.

• doris1 Re: Cennik TP S.A. 06.03.02, 09:36
          Gość portalu: Mar napisał(a):

> Gość portalu: d napisał(a):
          >
          > > Słowem kluczem jest tu termin zgłoszenie. Samo dzwonienie telefonu nie jes
          > t
          > > jeszcze zgłoszeniem, to tylko sygnalizacja. Zgłoszenie aparatu odbiorczego
          > jest
          > >
          > > w momencie podniesienia słuchawki.
          >
          > ... albo zgłoszenie się faksu lub automatycznej sekretarki, albo centrali
          > wewnętrznej.
          >

Chyba jednak nie jest tak. Umówiłam się z rodzicami, że jak zadzwonią do mnie na
          komórkę, to nie będę odbierać, tylko zaraz oddzwonię. Nie przeprowadzili więc ani
          jednej rozmowy z komórką (rozłączali się po dwóch dzwonkach), a i tak na rachunku
          tpsa naliczyła 26 impulsów za połączenia do sieci komórkowej.
          • Gość: Jarek Re: Cennik TP S.A. IP: *.siemens.pl 06.03.02, 13:06
            Jak najbardziej jest tak. Jesli twoj rachunek wyglada tak jak mowisz (czyli 26
            polaczen z czasem trwania w okolicach jednej sekundy), to po prostu to reklamuj

J.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka