Dodaj do ulubionych

T-mobile oszukuje klientów

IP: *.binet.pl 08.05.13, 20:58
Witam.
Podziele się moją przygodą z t-mobile. Jestem w tej sieci ponad 10 lat, 2 miesiące temu zadzwoniła do mnie pani konsultantka, że ma dla mnie specjalna oferte upustu na abonament w wysokości 30 zł, a więc Rodzina 40 miala mnie kosztować 34,90 a nie jak przy normalnych warunkach 64,90. Oferta przysługiwała mi przy zakupie nowego numeru dla mojego konta abonenckiego. Zdecydowałem się na w/w warunki, bedąc przekonany, że podpisuję umowę od kuriera zgodną z ofertą którą przedstawila mi pani konsultant przez telefon. Niestety myliłem się, faktura jaka otrzymałem opiewała na abonament w kwocie 64,90, a więc żadnego upustu nie było. Dzwoniłem, pytałem, wysłałem reklamacje w tej sprawie. Reklamacja przyszła odmowna, okazało się że nie mają nagranej rozmowy w której pani konsultantka oferowała mi upust na abonament. Dzisiaj wysłałem skarge po przez UKE. Ostrzegam zatem wszystkich aby omijali dalekim łukeim T-Mobile, bo to banda oszustów.
Jak ktoś ma pytania: jacow@interia.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: Iskariot Re: T-mobile oszukuje klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.13, 13:38
      Wydaje mi się że umowę przywozi kurier, więc wszystko jest na niej napisane, ile trzeba płacić, jakie warunki itp. Od momentu dostarczenie umowy przez kuriera ma się 10 dni na zwrot, wtedy nie grożą żadne konsekwencje.
    • Gość: oszukany !!! Re: T-mobile oszukuje klientów IP: *.dynamic.chello.pl 22.05.13, 18:16
      Oczywiście, że oszukuje - jakoś tak w połowie marca skusiłem się na tablet z internetem, wybrałem Acer Iconia Tab A211 z 5 GB na m-c w abonamencie prawie 80 zł/m-c. Po kilku dniach okazało się, że dostałem fabrycznie niesprawny sprzęt - nie działa głowny port USB więc oddałem tablet do serwisu gdzie dowiedziałem się, że tablet tabletem ale abonament i tak muszę płacić w pełnej wysokości a na wymianę sprzętu nie mam co liczyć bo musi być kilka napraw itp. itd....a zastępczego sprzętu (jak robi to np. byle warsztat samochodowy) nie dają. Tablet był w naprawie 4 tygodnie !!! - ja w tym czasie złożyłem reklamację mailowo w boa (mają czas na odpowiedź 30 dni :)). Po odebraniu tableta z naprawy (wymiana płyty głównej) okazało się, że tym razem nie działa czujnik grawitacyjny czyli obraz mam tylko w poziomie...znowu serwis, znowu 3 tygodnie czekania i ponowna wymiana płyty głównej. W międzyczasie aktywnie koresponduję z boa, które twierdzi, że T-Mobile jest ok ale w drodze wyjątku obniżą mi łaskawie jedną! fakturę o połowę czego nie zrobili do dziś ale najciekawsze jest to, że wg. T-Mobile tablet jest sprawą drugorzędną a ja przez dwa lata mam płacić po prawie 80 zł tylko za posiadanie karty sim umożliwiającej korzystanie w tablecie z internetu - w tablecie, który dostałem fabrycznie uszkodzony i który w sumie przez 7 tygodni był w naprawie. NIE DAJCIE SIĘ ROBIĆ W - DELIKATNIE UJMUJĄC - KONIA I DOKŁADNIE DOPYTUJCIE CO SIĘ STANIE GDY SPRZĘT SIĘ ZEPSUJE I PÓJDZIE DO NAPRAWY CO UNIEMOŻLIWI WAM KORZYSTANIE Z USŁUGI, KTÓRA JEST PRZEDMIOTEM UMOWY!!!
      • ramus5 Re: T-mobile oszukuje klientów 23.05.13, 09:56
        Od czasu jak ere przemianowano na T-mobile zlikwidowano punkty era-premia(przyznawane za aktywne dzwonienie) i zaprzestano przysylac gazetke pt,"Twoja era.Zaczalem ich aktywnie olewac, prawie nie dzwonie, wysylam malutko smsow, moj rachunek rzadko obecnie przekracza 30 PLN.Chociaz tak pokazuje, ze mam te firme na koncu ukladu pokarnowego(czyli tam gdzie ta firma ma mnie od dawna).Poza tym T-mobile w ogole mie widac w mediach, jak innych firm komorkowych.Chyba nie maja czego reklamowac?
      • layor Re: T-mobile oszukuje klientów 27.05.13, 19:03
        a zastępczego sprzęt (jak robi to np. byle warsztat samochodowy)

Nie jestem klientem t-mobile, ale twój tekst mnie rozwalił......

Ile znasz takich BYLE warsztatów ????( nie licząc firmowych)
      • Gość: Manio Re: T-mobile oszukuje klientów IP: *.play-internet.pl 03.01.14, 09:10
        No dobra, ale co wspólnego z wadą sprzętu ma operator? Czy to on zawinił że sprzęt jest wadliwy? Operator jest pośrednikiem tylko, on daje umowę na sprzęt który zakupił od kogoś innego. To tak jakbyś ty coś komuś sprzedał, ten ktoś jeszcze innemu, a ten ostatni miałby do ciebie jakieś pretensje że coś nie działa.
    • electron_blue Re: T-mobile oszukuje klientów 27.05.13, 22:54
      Zdaje się, że za późno zajrzałam na to forum. Mnie dziś właśnie kurier przysłał inny model telefonu, niż uzgodniony w umowie z pracownikiem IBOA, oczywiście - o gorszych parametrach. "Wysmażyłam" już reklamację, ale po wpisach na temat T-mobile widzę, że cudów nie powinnam się spodziewać...
      • Gość: Boguslaw Re: T-mobile oszukuje klientów IP: *.mikolow.multimetro.pl 24.08.13, 13:42
        W miesiącu sierpniu 2013 wykazano mi połączenie o c zasie 53min59sek, którego nie wykonałem. Także osoba do której było to połączenie nie potwierdziła tego faktu, na jej telefonie nie było zapisu połączenia przychodzącego z mojego numeru. Także na moim telefonie nie jest zarejestrowane takowe połączenie wychodzące. Okazuje się, że operatorzy nie rejestrują połączeń przychodzących. Sprawa utknęła. Może policja w tej sprawie coś zrobi. Dla organów ścigania dostępne do wglądu są wszystkie połączenia.
        Może ktoś ma inny sposób na sprawiedliwość.
        Pozdrawiam.
    • mkm8 Re: T-mobile oszukuje klientów 25.08.13, 11:56
      skąd taka sugestia ?

allegro.pl/ShowItem2.php?it
    • gsm.wroclaw.pl Re: T-mobile oszukuje klientów 29.08.13, 19:38
      Obawiam się, że to nie sieć, tylko jakiś zrozpaczony sprzedawca w zewnętrznym call center "polepszył" ofertę by w końcu coś sprzedać. Na umowie powinien być jego (lub jego szefa) podpis i pieczątka i to na niego składaj skargę w biurze obsługi. Niestety bez jakiś dowodów, to słowo na słowo, ale może jak będziesz nachalny to coś ugrasz.
      Mi kiedyś tak sprzedali (w innej sieci) zamiast trzech aneksów trzy super aktywacje (pewnie do planu komuś brakowało kilku sztuk:) ), i udało mi się anulować transakcję.
      Dobra rada - nie kupować przez telefon, bo potem wiatru w polu można szukać.
    • informer89 Re: T-mobile oszukuje klientów 29.08.13, 21:15
      Z tego co już słyszałem nasówa mi się tylko jeden wniosek, nigdy, ale to nigdy nie podpisuj żadnej umowy którą przywiezie ci kurier albo jakiś doręczyciej tego typu dokumentów do domu. Jest tyle biur w naszym kraju że lepiej tam pójść i przynajmniej człowiek wie że podpisuje umowę u bezposredniego dostawcy usług. A nie tam jakieś pośrdnictwo. Byłem świadkiem jak kurier uciekł z taką umową gdy zadawano mu niekorzystne pytania, czyli w umowie którą chciał wcisnąć byl jakiś przekręt. A oni zawsze się spieszą, "proszę tylko tutaj podpis, i tutaj, bo się spieszę mam jeszcze tyle do objechania..." heh
      • mariejo Re: T-mobile oszukuje klientów 29.08.13, 21:46
        Czasem kurierzy nie daja umowy i ktoś podpisuje umowei nawet UOKIK nie pomoze. na szczęście raz udało się znaleźć barana, nie chce mieć więcej nic wspólnego z operatorem.
        • gsm.wroclaw.pl Re: T-mobile oszukuje klientów 30.08.13, 10:33
          Jeśli ktoś podpisze umowę za Ciebie to może dostać zaproszenie do prokuratury. Natomiast umowa taka jest nie ważna i każdy operator grzecznie wycofa się z roszczeń i obciąży "magika" który ją sporządził z ramienia operatora.
    • Gość: xyz Re: T-mobile oszukuje klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.13, 14:44
      Kochani,
      w 2005 skusiłam się na Blue Connect. Ponieważ mieszkałam w Konstancinie Jeziornej, gdzie Era miała kłopoty z zasięgiem, przed podpisaniem umowy prosiłam o sprawdzenie zasięgu w miejscu, w ktorym mieszkałam. Oczywiście uzyskalam info, że internet będzie działał. Podpisałam zatem umowę i ...to był błąd! Zasięgu nie było a jeśli był zrywało go do tego stopnia, że z internetu nie dało się korzystać.
      Reklamowałam usługę wielokrotnie, bezskutecznie, w końcu więc rozwiązałam z nimi umowę z przyczyn leżących po stronie operatora z zapewnieniem, że nie będę ponosić żadnych kosztów (przed wygaśnięciem umowy).
      Po latach dowiedziałam się, że mam u nich zadłużenie z powodu nieopłaconych faktur, poza tym naliczono mi karę umowną za niedotrzymanie warunków umowy! Ponadto twierdzą, że reklamacji nie posiadają i to oni rozwiązali umowę ze mną!

Po latach poczytałam posty na temat praktyk T-Mobile (Era) i okazuje się, że z zasięgiem w Konstancinie mają problem do dziś. Poza tym takie przypadki są częste.
      Uważajcie.

Zamierzam zgłosić sprawę do Sądu. Jeśli ktoś spotkał się z podobną sytuacją może warto wnieść pozew zbiorowy?

Czy macie lub mieliście podobne problemy z tą siecią bądź z zasięgiem Blue Connect w Konstancinie?

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka