IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 13:21
Jakie są wady a jakie zalety poszczególnych prepaidów (poza cennikiem)
rozmów ? Może tak kilka uwag ...
Obserwuj wątek
    • maciej-d Re: prepaid 29.07.04, 21:10
      era i heyah mają kiepskie bramki sms (Twoi znajomi bedą mieli problem z
      wysylaniem smsów z neta do Ciebie), pop po terminie waznosci konta kasuje cała
      kase jaką masz na koncie. Najlepszy bedzie nowy simplus, który pojawi sie wkrótce.
      • Gość: taka ewa Re: prepaid IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 21:44
        dzięki. A jak wygląda sprawa roamingu?
        • Gość: taka ewa Re: prepaid IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 23:08
          I jeszcze jedno:Heyah i Taktak mają kumulację doładowań a simplus chyba nie .
          Prawda to ?
          • maciej-d Re: prepaid 30.07.04, 00:07
            simplus ma kumulacje doładowań, tt s+ pop mają roaming
            • Gość: taka ewa Re: prepaid IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.04, 09:47
              Hmmm, na stronie "Simplus team - zasady korzystania " podają: "okresy ważności
              nie sumują się " i następnie : " Przy zasileniach wielokrotnych wybierany jest
              najkorzystniejszy dla uzytkownika okres wazności ".
              No więc jak to jest z tą kumulacją ?
              • eshka Re: prepaid 30.07.04, 12:18
                Jeśli na przykład ładujesz kartą przedłużającą o 3 miesiące i taką, która przedłuża tylko o miesiąc, to
                twoje konto nie przedłuży się o 4 miesiące, ale o 3.

Najkorzystniejsza wydaje się oferta heyah (od 1.08 nowy -niższy- cennik), ale ich internetowa bramka
                smsowa nie jest najlesza. W Popie masz możliwość założenia prywatnej bramki sms (na www.idea.pl),
                gdzie dostajesz miesięcznie 30 smsów, które możesz wysyłać do wszystkich sieci (smsy przychodzą
                spod twojego nr telefonu). Dodatkowo masz ogólnodostępną bramkę sms do sieci Idea. Pop ma karty
                doładowujące za 150PLN i dostajesz 30PLN za free, oraz za 100PLN + 10PLN. Możesz także aktywować
                program profit (za doładowania dostajesz punkty, które możesz wymienić na dodatkowe doładowania
                lub gadżety firmowe). Twój nr w Popie może być aktywny do roku od ostatniego dładowania (w heyah
                jedynie trzy miesiące). Kupując starter Nowego Popa za 20PLN- całość możesz wygadać, starter heyah
                (nie wiem czy nadal 20PLN) do wygadania masz 15PLN, czyli nr telefonu kosztuje 5PLN.
                Na www.heyah.pl masz możliwość wyłączenia/włączenia poczty głosowej, ukrycia nr telefonu, itp.
                Wszystkie tego typu usługi są bezpłatne i przeprowadzane są bardzo sprawnie. Do dziś nie wiem jak
                wyłączyć pocztę głosową w Popie:(((
                Roamingów nie miałam okazji wypróbować.
                Aktualnie wyjaśniam kwestię przekroczenia limitu konta w heyah. Bo nie wiem jakim cudem naliczono
                mi 6.10PLN (miałam na koncie 0.27gr, teraz mam MINUS 6.10gr), co mnie akurat nie odpowiada i wcale
                nie cieszy. W POPie nie masz możliwości niekontrolowanego zadłużenia.
                Simplusów i innych nie znam.
                Pozdrawiam
                • dori80 Re: prepaid 30.07.04, 23:10
                  po powrocie z zagranicy na moim popie bylam 56 zl na minusie...
                • Gość: mar Re: prepaid IP: *.interblock.pl / *.interblock.pl 01.08.04, 01:03
                  aby wyłączyć pocztę głosową w popie trzeba odwiedzić salon firmowy (tak będzie
                  lnajtaniej poprostu), całośc operacji trwa niecałą minutę
                  • andrzejeck Re: prepaid 01.08.04, 02:16
                    Gość portalu: mar napisał(a):

> aby wyłączyć pocztę głosową w popie trzeba odwiedzić salon firmowy (tak
                    będzie
                    > lnajtaniej poprostu), całośc operacji trwa niecałą minutę

ABY WYLACZYC POCZTE GLOSOWA W POPie NALEZY ZADZWONIC NA NR *22 (koszt 1 zl
                    niezaleznie od ilosci minut) i wybierac menu tak zeby dojsc do obslugi klienta
                    i pogadac z gosciem ktory ta poczte wylaczy, przyszykowac tez nalezy kod PUK
        • Gość: siedem Re: prepaid IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.04, 12:24
          > dzięki. A jak wygląda sprawa roamingu?
          jesli nazywasz sie kulczyk to wporzo

5040
          • ameli.a Re: prepaid 30.07.04, 21:05
            Miałam simplusa i wydaje mi się,że jest niezły.
            Z roamingiem świetna sprawa,włączasz kiedy potrzebujesz,tzn. dzień
            wcześniej,żeby się aktywował, podobnie poczta głosowa.Można też wybrać numery,
            na które dzwoni się taniej.
            • Gość: taka ewa Re: prepaid IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.04, 23:27
              Co do doładowań , to w simplusie podobno "ważne" jest ostatnie doładowanie. Np.
              jeżeli dzisiaj doładuje się kartą na 3 miesiące , a za tydzień na miesiąc, to
              aktywne bedzie to póżniejsze doładowanie , czyli na miesiąc. Nie wiem czy to
              prawda, jeżeli tak, to nie jest to ładny numer, ten simplus.
              O ile się nie mylę w tak taku okresy się sumują czyli z dwóch kart 3
              miesięcznych mamy pół roku.
              Sprostujcie, jeżeli nie jestem dobrze poinformowana.
              • gale Re: prepaid 31.07.04, 12:54
                > Co do doładowań , to w simplusie podobno "ważne" jest ostatnie doładowanie.
                Np.
                >
                > jeżeli dzisiaj doładuje się kartą na 3 miesiące , a za tydzień na miesiąc, to
                > aktywne bedzie to póżniejsze doładowanie , czyli na miesiąc.

Nie, nie jest to prawidlowa informacja. System wybiera wariant
                najkorzystniejszy dla Ciebie.
            • madziara_pl roaming 01.08.04, 09:05
              ameli.a napisała:

> Miałam simplusa i wydaje mi się,że jest niezły.
              > Z roamingiem świetna sprawa,włączasz kiedy potrzebujesz,tzn. dzień
              > wcześniej,żeby się aktywował,

w nowym popie roaming aktywny jest od poczatku, nic nie trzeba zglaszac,
              wlaczac - jedziesz zagramanice i masz :)
              • gale Re: roaming 03.08.04, 06:35
                Albo jedziesz w rejon przygraniczny i... tez masz! Gratulacje, od razu konto
                czysciutkie jak sumienie noworodka :(
                • bnew Re: roaming 04.08.04, 07:37
                  to trzeba wybrać ręczne wybieranie sieci :-P, ale ja mam to gdzieś bo i tak mam
                  tak taka
      • Gość: Populares Re: prepaid IP: *.neutron-it.com 03.08.04, 10:08
        Dodam jeszcze, że w Popie strasznie utrudniają wyłączenie poczty głosowej oraz
        czas włączenia się poczty głosowej jest bardzo ktrótki - ok. 4-5 "sygnałów",
        więc bardzo często "Popaki" nie zdążają odebrać kiedy ktoś do nich dzwoni,
        włącza się poczta głosowa, więc dzwoniący już ponosi koszty połączenia, wnerwia
        się, Ty musisz (no przynajmniej wypadało by) oddzwonić... itd. W sumie jest to
        zrobione do dupy. Osobiście polecałbym Simplusa, nawet mimo tego, że wciąż
        jeszcze nie ma naliczania sekundowego od początku rozmowy (tylko dopiero po
        pierwszej minucie - pewnie w ciągu kilku tygodni będą musieli to zmienić). Ale
        za to najtańsze koszty połączeń i SMSów, największa niezawodność (najbardziej
        wkurzające jest, kiedy masz komórkę, a nie można się do Ciebie dodzwonić, albo
        Ty nie możesz zadzwonić wtedy, kiedy potrzebujesz, a to się zdaża nie rzadko w
        Popie). W Simplusie jest dobra bramka Internet->SMS, łatwo samemu włączać i
        wyłączać usługi przy pomocy "krótkich kodów", ogólnie ok (największy minus za tą
        taryfikację).
      • Gość: zobacz Zapomniano o abonamentowcach ,czy ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 13:57
        a może operatorzy mają nasss w du palu ?
        :)

---
        pzdr
        a-tapety.xx.pl

• bagarmosen Re: prepaid 31.07.04, 14:31
      przeczytalam posty i mam jedno pytanie .W Polsce kartę wyłączają po jakiś tam
      czasie i ponoć jest to ich święte prawo, dlaczego jeśli mam kartę
      zagranicznego operatora (mam 5 lat) i używam jej 2x w roku -nie przychodzi im
      do głowy aby ją skasować?!!!!W każdej chwili i okażdym czasie jest WAŻNA i
      AKTUALNA!!(na koncie 0).W tej chwili mam POP w kwietniu kontaktowalam się z B0 -
      POP I ZADALAM PYTANIE - dlaczego nie ma naliczania sekundowego?Posłuchajcie co
      mi odpowiedziano "NIE TAKIEJ MOŻLIWOŚCI TECHNICZNEJ!" - znalazła się jak na
      rynek weszła Heya.Prosze o komentarz , może rąbka tajemnicy udzielą pracownicy
      POP i Idea???/
      • maciej-d Re: prepaid 01.08.04, 01:09
        "nie możliowsci tech" - tekst w stylu tpsa
      • dzenifer Re: prepaid 02.08.04, 21:36
        witam, ja rowniez mam karte zagranicznego operatora i jak mam 0€ na koncie, to
        zawsze mi groza, ze za jakis tam czas mi skasuja nr. co kraj to obyczaj;)
    • andrzejeck Re: prepaid 01.08.04, 02:21
      ABY WYLACZYC POCZTE GLOSOWA W POPie NALEZY ZADZWONIC NA NR *22 (koszt 1 zl
      niezaleznie od ilosci minut) i wybierac menu tak zeby dojsc do obslugi klienta
      i pogadac z gosciem ktory ta poczte wylaczy, przyszykowac tez nalezy kod PUK
      • ameli.a Re: prepaid 01.08.04, 10:04
        A w simplusie nigdzie nie dzwonisz, tylo wpisujesz kod.
        • Gość: orca Re: prepaid IP: *.chello.pl 01.08.04, 10:32
          W Popie dobre jest to, ze mozesz otrzymac dodatkowe doladowanie za rejestracje
          (10zl), za polecenie nowego "popaka" (15zl) itp. Widzialam nawet, ze na
          Allegro, ktos sprzedaje poradnik, o tym jak uzyskac ponad 50zl za darmo. No i
          5zl za doladowanie ponizej dwudzistuparu dni. Ja wiecej sposobow nie znam, bo
          mam popa dopiero od miesiaca. Po 6 latach bycia abonentem najpierw Plusa, potem
          Idei, mam juz dosc placenia wysokich r-kow.
      • istustaja Re: prepaid 02.08.04, 07:47
        andrzejeck napisał:

> ABY WYLACZYC POCZTE GLOSOWA W POPie NALEZY ZADZWONIC NA NR *22 (koszt 1 zl
        > niezaleznie od ilosci minut) i wybierac menu tak zeby dojsc do obslugi
        klienta
        > i pogadac z gosciem ktory ta poczte wylaczy, przyszykowac tez nalezy kod PUK

Właściwie masz rację, ale w salonie firmowym też można to zrobić. Wchodzisz,
        rozmawiesz z miłym panem z obsługi (w moim mieście jest szalenie miła obsługa w
        każdym salonie - albo ja miałam do nich szczęście). Podajesz im swój PUK, oni
        dzwonią za ciebie -> oszczędzasz aż 1 zł ;) poznajesz przy okazji nową ofertę,
        oglądasz nowe telefony i co najważniejsze wychodzisz w końcu z domu sprzed
        komputerka na mały spacer (dla zdrowia i rozprostowania kości). sama
        przyjemność!
    • istustaja Re: prepaid 02.08.04, 08:01
      jakieś 4 lata temu zmieniłam mojego tak taka na popa. było taniej ale zasięg
      był o wiele mniejszy. teraz jest z tym zdecydowanie lepiej.
      kiedyś w czasie świąt (boże narodzenie, wielkanoc) sieć była tak przeciążona,
      że nie można było dzwonić, tylko wysyłać sms, ale z tym też już sobie
      poradzili. Słyszałam, że heyah ma teraz czasami takie problemy (tak w każdym
      raie narzekało kilkoro znajomych - ale nie wszyscy).
      bramka sms (sms.idea.pl) jest ok. ale jest limit smsów wysłanych jednego dnia
      pod jeden numer(20 lub 30, dokładnie nie pamiętam).
      i co do komunikatów sieciowych - pop ma jeszcze niezbyt dobrze rozwiniętą tą
      usługę. a szkoda, bo w porównianiu do ery jest czego pozazdrościć...

poza tym ok. w popie mi zdecydownie lepiej niz
      • Gość: taka ewa Re: prepaid IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 10:35
        Ale w Popie po wyczerpaniu ważności karty , niewykorzystana suma przepada!!!To
        niewybaczalne!
        • Gość: inka Re: prepaid IP: *.jim / 212.160.185.* 02.08.04, 13:14
          jeśli chodzi o roaming to tak tak ma chyba najlepszu, żadnych aktywacji, po
          prostu jest i już. z popa nigdy nie udało mi się dodzwonić gdzieś w niemczech,
          z erą nie ma żadnych problemów :)
        • Gość: Julia Re: prepaid IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.08.04, 01:28
          Strasznie mnie to wkurza. Dla mnie to normalne złodziejstwo
        • gale Re: prepaid 03.08.04, 06:37
          1. Jesli nie ma takiej "funkcjonalnosci" w cenniku, to nalezy zlozyc skarge w
          UOKiK,
          2. Jesli jest to opisane w cenniku, to trzeba... wziac chlodny prysznic i w
          przyszlosci uwazac na to, co sie kupuje.
    • Gość: gosc Re: prepaid IP: *.altanet.pl 03.08.04, 04:45
      <a href="www.naszklemalowane.com">witraze</a>
      • Gość: Pop syf Re: prepaid IP: *.airlan.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.04, 16:34
        24.12.2004 próbowałem wysłać wszystkim z kontaktów sms przez komórkę... co
        próba to "komunikatu nie wysłano". A ja wciąż ponawiałem i dopiero po jakimś
        czasie poszło. A co ciekawe? Opłate pobrali nawet za smsy nie pobrane! Tak
        opędzlowali mnie z 70 złotych!

Co prawda po 2 tygodniach sie chyba kapnęli, że była awaria, ale kase oddali
        bez odsetek.

Plus ma najgorszą bramkę. CZĘSTO, A NAWET BARDZO CZĘTO BRAMKA NIE DZIAŁA! "Z
        POWODU PRZEKROCZENIA LIMITU".
        • Gość: MM Re: prepaid IP: *.tsi.tychy.pl / *.media-com.com.pl 03.08.04, 18:33
          www.miastoplusa.pl
          Z tym nie ma problemu i limity wysyłanych smsów na dobę są wysokie. Tylko
          trzeba mieć telefon w Plusie.
        • bozenik1 Re: prepaid 04.08.04, 08:23
          Gość portalu: Pop syf napisał(a):

> 24.12.2004 próbowałem

Ale numer, chyba przespałam Wigilie w tym roku, JAKA DZISIAJ DATA?????
          • Gość: ert Re: prepaid IP: 83.168.96.* 04.08.04, 10:24
            >>Dodam jeszcze, że w Popie strasznie utrudniają wyłączenie poczty głosowej
            Wcale to nieprawda. Dzwonisz na *22 mowisz, ze chcesz wylaczyc, podajesz PUK i
            po sprawie. W ten sam sposob mozna aktywowac.

A propos POPa:
            "( wł ) nieoficjalnie wiadomo, iż w związku z nową ofertą cennikową Heyah, PTK
            Centertel nie pozostanie bierny. W bardzo teoretycznych założeniach przyjmuje
            się, iż na 15 sierpnia będzie gotowa oferta pozwalająca użytkownikom POP
            rozmawiać już za 72 grosze bruuto i SMSować już za 12 groszy brutto z
            naliczaniem sekundowym od chwili rozpoczęcia rozmowy do wszystkich sieci !
            Dodatkowo, operator przyjmuje, iż główną kartą przetargową POP mają być usługi
            dodatkowe oraz zestawy POP oferowane z aparatem telefonicznym po atrakcyjnych
            cenach. Wstępnie zakłada się również, iż 12 miesięczny okres ważności konta
            będzie obowiązywał nie tylko dla rozmów przychodzących, ale również dla rozmów
            wychodzących do momentu wykorzystania pełnej kwoty dostępnych środków.
            Przedłużenie okresu ważności konta dla rozmów wychodzących ma być ostatnim
            uderzeniem PTK Centertel w walce z konkurencyjnymi ofertami PTC ( Tak-Tak i
            Heyah ). Równie nieoficjalnie wiadomo, iż PTK Centertel nie przewiduje
            rewolucyjnych zmian w Simplus, w związku z tym opcja walki z tym konkurentem
            nie jest brana na razie pod uwagę"
    • magda.saracen Głosuję za Simplusem 04.08.04, 10:46
      Czymś, co przemawia na korzyść Simplusa, jest prezent jaki dostajesz na
      urodziny (bodaj 15zł). A poza tym, jeśli włączysz opcję "Swojaki", rozmawiasz i
      smsujesz za minikasę.
      Właściwie zależy, do czego chcesz używać komórki. Jeśli chcesz tylko wysyłać
      smsy i sporadycznie dzwonić do wielu różnych numerów, polecam Heyah (80 gr za
      minutę i 15 gr za smsa). Jeśli natomiast masz np. dwa stałe nry, do których
      smsujesz i zktórymi non stop rozmawiasz, polecam Simplusa i "Swojaki"
      (www.simplusteam.pl).
      Nie mogę się przekonać do Tak-Tak (może za te drogie karty i najdroższe na
      rynku zestawy z telefonem), dlatego radzę wybierać między Heyah (bez telefonu)
      a Simplus (z telefonem lub bez).
      • Gość: taka ewa co to za firmy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 00:33
        napiszcie kilka zdań na temat PTC i Polkomtelu. Co to za firmy? Kto je
        zakładał? Kto tam jest?
        • magda.saracen Re: co to za firmy? 05.08.04, 09:40
          Gość portalu: taka ewa napisał(a):

> napiszcie kilka zdań na temat PTC i Polkomtelu. Co to za firmy? Kto je
          > zakładał? Kto tam jest?

Prawdę powiedziawszy, mnie aż tak bardzo nie interesują sprawy personalne. Wiem
          tylko, że swego czasu było głośno o tym, że PTC będzie musiała zmienić nazwę
          Era na T-Mobile. O Plusie Polkomtela nic nie słyszałam :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka