Gość: Krzysztof
IP: 149.156.171.*
31.07.13, 18:57
Witam,
chciałem się podzielić moim, niestety niemiłymi, doświadczeniami z firmą Play. Chciałem przenieść telefon do sieci Play z T-mobile. Skontaktowałem się w tym celu z konsultantem, który dobrał odpowiednią taryfę do moich potrzeb (często wyjeżdżam poza Polskę i zależało mi na pakiecie gotówkowym, w który wliczałyby się rozmowy i połączenia na terenie UE - taki miałem w T-mobile).
Pan dobrał mi dosyć drogą opcję (chociaż za znacznie niższą cenę mogłem mieć korzystniejszy) i zapewnił pisemnie, że abonament pokrywa koszty rozmów międzynarodowych i roamingowych. Niestety po podpisaniu umowy okazało się to wierutną bzdurą. Support Play natomiast radośnie przekazał mi, że mogłem dokładniej przeczytać regulamin i nie mogę rozwiązać umowy.
W związku z takim podejściem, nie pozostaje mi nic innego jak skierować sprawę na drogę sądową, a w międzyczasie przestrzec na wszystkich dostępnych forach osoby pragnące przejść do Play o tego typu nieuczciwych praktykach. Czytanie regulaminu to jedno, a fałszywe oferty to zupełnie co innego.