Dodaj do ulubionych

zginal tel. w mixplusie!:(pomocy

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.04, 20:22
doradzcie co mam zrobic, od niedawna mam telefon na 30 zasilen w mixplus,
telefon mi zginał:(bateria jest rozladowana, czy istanieja sposoby na
rozszyfrowanie kodu pin<sory jesli to glupie pytanie:(), w umowie pisało ze
kara umowna wynosi 600 pln czy bede musiala zaplacic ta sume czy moga mi ją
zwiększyc??jest to tel. na karte:(czy moge poprosic o duplikat?Ale tel chyba
bede musiała zalatwic nowy, jak to jest...:(:(:(
Obserwuj wątek
    • maciej-d Re: zginal tel. w mixplusie!:(pomocy 23.08.04, 20:42
      1. pinu Ci nikt nie rozszyfruje, bo przy trzeciej nie udanej próbie karra sim
      zostanie zabłokowana. 2. musisz w plusie wyrobić sobie duplikat karty za 60zł 3.
      musisz kupić/dostać od kogoś telefon.(w mediamarkt Twój telefon jest za 399zł)
      4. nie opłaca się płacić kary - 600zł. - musisz 30 razy doładować konto.
      • Gość: Peppers Rany IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.08.04, 21:28
        O rany, kobieto ale zes pomgmatwala swoja wypowiedz. Ledwo zrozumialem o co
        chodzi.

1. PINu nikt nie roszyfruje. Powiem wiecej- nawet nie bedzie probowal tego
        robic. Zlodziejom (czy tez przypadkowym znalazcom) chodzi o aparat ktory moga
        sprzedac a nie o siedzaca w nim karte SIM. Karta w 90% idzie zwyczajnie na
        smietnik. A telefonik do komisu lub na bazar.

2. Jesli chesz chcesz uprzykrzyc zycie zlodziejom (lub nieuczciwym znalazcom)
        to zablokuj u operatora Twoj telefon podajac jego kod IMEI (powinnas go znac. A
        jesli nie to jest on zapisany na oryginalnym pudelku). Wtedy telefon ten
        przestanie dzialac i bedzie bezuzyteczny a jak przypadkiem wpadnie w rece
        polcji to Ci go oddadza.

3. Radze Ci wyrobic sobie duplikat karty i kupic nowy telefon (od znajomego, w
        komisie). Wyrobienie duplikatu moze troszke kosztowac.

4. Jesli nie wyrobisz sobie duplikatu to masz dwa wyjscia:

a) placic abonament i obowiazkowe doladowania (np. przez bankomat) do konca
        umowy i nic z tego nie miec.

b) zaplacic kare i zerwac umowe.

Pozdrawiam!
        • maciej-d Re: Rany 24.08.04, 00:10
          MUSISZ WYROBIĆ DUPLIKAT! NIE MA CO TU FILOZOFOWAĆ. Wyrabiasz i kożystasz dalej,
          wykozystująć te 30zł co miesiąć. ps. karty 30 mozesz kupić w hurtowniach za ok.
          28zł.
        • gale Re: Rany 24.08.04, 09:14
          > 2. Jesli chesz chcesz uprzykrzyc zycie zlodziejom (lub nieuczciwym znalazcom)
          > to zablokuj u operatora Twoj telefon podajac jego kod IMEI

Co niestety nic nie da poniewaz IMEI jest bardzo latwo zmienic w pierwszym z
          brzegu (nieuczciwym) podworkowym serwisie gsm :(
          • Gość: zmartwiona Re: Rany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.04, 10:02
            dzięki wam wszytskim

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka