Dodaj do ulubionych

Android 5.1.1 a MMS

18.08.15, 00:49
Witam mam smartphona Sony Xperia Z3 i kilka dni temu na moje nieszczęście zachciało mi się wgrać najnowszą wersję systemu Android o symbolu 5.1.1.Na nieszczęście dlatego, że po wgraniu aktualizacji zniknęło mi wiele aplikacji w tym bankowych,Skype,GG i cała masa innych.Mało tego nie było w ogóle połączenia internetowego (ani przez WiFi ani sieciowo).Dzwoniłem na infolinię zarówno SonyXperia jak i Orange (jestem abonentem tej sieci),kazano mi zrobić kopię zapasową,trwało to bardzo długo i spowodowało jeszcze większe zamieszanie. Po ponownych telefonach na infolinie i wskazówkach konsultantów udało mi się wskrzesić w miarę normalne połączenie z internetem, niektóre zdjęcia zniknęły, kontakty na szczęście odzyskałem-jedyne czego nie ma to brak możliwości odbierania i wysyłania MMSówZDowiedziałem się z obydwu infolinii,że problem jest znany, zgłosiło to już wielu posiadaczy nowego Androida i ponoć problem jest po stronie twórców tej aktualizacji, jest zgłoszony do wspomnianych twórców systemu,i należy czekać jak się pojawi (nie wiadomo kiedy) jakaś nowa nakładka która wskrzesi działanie MMSów. Czy może ktoś z Was coś wie na ten temat lub sam rozwiązał problem z mmsami na Androidzie 5 1 1 ?
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka