Dodaj do ulubionych

Czy IRDA działa w różnych komórkach czy tylko w

IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 28.09.04, 00:30
...tych samych modelach. Pytam ponieważ chciałem przesłać zdjęcie z SE t630
na nokie 6100 i za każdym razem był komunikat "Połączenie nie udane"
Wybrałem zdjęcie następnie wybrałem wyślij przez port podczerwieni w noki był
już włączony. Robiłem coś żle? a może mam zepsuty port podczerwieni?
Obserwuj wątek
    • Gość: fak Re: Czy IRDA działa w różnych komórkach czy tylko IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 28.09.04, 00:32
      a jeszcze jedno teraz dopiero załapałem, że nie wyjąłem fonu z etui sylikonowego
      może to jest powód?
      • Gość: Peppers To wina Nokii IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.09.04, 09:17
        To jest wina Noki. Porty podczerwieni w Nokii nie sa do konca kompatybilne z
        portami podczerwieni innych telefonow oraz portami podczerwieni w komputerach.
        Ale ja zawsze mowielem, ze Nokie sa beznadziejne. Jak poczytasz to forum to
        przekonasz, sie ze 99% problemow uzytkownikow IrDa dotyczy Nokii.
        Co zas sie tyczy przesylania tego zdjecia to sprobuj zrobic to MMSem lub
        poprzez kopmuter. Wiesz, zgrywasz zdjecie z jednego telefonu na komputer (tez
        poprzez IrDa lub kabel) a potem ladujesz je na Nokie z komputera. Przez IrDa
        (moze Nokia to lyknie) lub przez kabel.

Pozdrawiam!
        • Gość: fak Re: To wina Nokii IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 28.09.04, 09:26
          Dzięki
          Co do noki to się zgadzam jeszcze trzy lata temu robiła fajne telefonu a teraz
          te wynlazki są tragiczne.
        • jaki71 Re: To wina SE i jego QS 29.09.04, 10:35
          Nie jest to wina ani portu ani Noki. Na potwierdzenie wyslij przez IRDe kontakt
          z ksiazki telefonicznej najlepiej jakis rozbudowany z kilkoma nomerami i np.
          emailem. Na pewno przejdzie. SE wysyla przez IRDe zdjecie w jakims dziwnym
          pakiecie - komp to odbiera bezbolesnie ale juz Nokia czy Siemens tego "nie
          rozumie".

JAki
          • Gość: Blekota Re: To wina SE i jego QS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 11:42
            Tak, kontakt wyślesz, bo tylko to ta wspaniała Nokia potrafi przesłać przez IrDę. Co do winy SE - sprawdzałem między różnymi SE i Siemensami, działa OK. Nokia nie chce z żadnym telefonem gadać. To samo dotyczy Nokii 6610. Bo po prostu te telefony mają IrDę głównie po to, żeby dało się o tym napisać w reklamie.

• jaki71 Re: To wina SE i jego QS 29.09.04, 14:51
              Chyba jednak masz racje. Wlasnie probowalem spiknac sie czubkami (IRDA)
              Siemensem z Nokia i wyszla porazka. SE kontra N bylo zawsze porazka.
              Przesylanie S -> SE za kazdym razem sukces, niezaleznie co wysylam. Kontakty,
              grafike, motywy, dzwonki, gry itp. W druga strone to jest SE -> S juz nie tak
              rozowo tylko kontakty. Dlatego pierwsze wrazenie bylo ze to z SE cos nie tak.

JAki
              • Gość: Blekota Re: To wina SE i jego QS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 18:51
                A z jakiego SE wysyłałeś bez powodzenia? Ciekaw jestem, bo mnie się udawało wysłać co tylko chciałem z SE P800 i z SE T610. Rzecz jasna, nie na Nokię.
                • jaki71 Re: To wina SE i jego QS 29.09.04, 19:10
                  Z T610 -> SL45i ani zdjecia ani ringtones ani gry. SL gdy odbiera plik
                  rozpoznawalny przez system zapisuje go w odpowiednim katalogu, a gdy jest to
                  nieznany plik to do katalogu misc. Generalnie nigdy nie mialem problemu z
                  ladowaniem na karte zadnych plikow przez IRDE. Wieksze niz 3MB ladowalem
                  bezposrednio na karte poprzez czytnik. A T610 zabija SL'ke na smierc - wylacza
                  sie. Niezaleznia od rozmiaru zdjecia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka