Dodaj do ulubionych

wysyłanie danych przez bluetooth!

28.10.04, 13:37
mam pytanie jak wysłać dane i itp. prze bluetooth do tel. komórkowego mam
program nokia pc suite for nokia 6600 bo na taki chce wysłać . i mam jeszcze
inny program który dostarczono mi wraz ze sterownikami ale nie wiem jak sie
nazywa i jest po angielsku pomocy ! mam allegro.pl/show_item.php?
item=33719663bluetooth taki jak na tej aukcji :
Obserwuj wątek
    • adi_c1 Re: wysyłanie danych przez bluetooth! 28.10.04, 13:48
      adi_c1 napisał:

> mam pytanie jak wysłać dane i itp. prze bluetooth do tel. komórkowego mam
      > program nokia pc suite for nokia 6600 bo na taki chce wysłać . i mam jeszcze
      > inny program który dostarczono mi wraz ze sterownikami ale nie wiem jak sie
      > nazywa i jest po angielsku pomocy ! mam allegro.pl/show_item.php?
      > item=33719663bluetooth taki jak na tej aukcji :

sory za błąd mam model taki jak na tej aukcji
      allegro.pl/show_item.php?item=33719663bluetooth
      • Gość: elPepe Re: wysyłanie danych przez bluetooth! IP: *.hertz.jippii.com 29.10.04, 08:17
        Zazwyczaj jest tak ze kazdy detal BT ma oprogramowanie ktore trzeba
        zainstalowac. W moim przypadku na XP (laptop HPnx5000 ma karte Lan z BlueT).
        Musialem z najpierw wcisnac Software Setup (Instalacja Softu z paska zadan).
        Potem na pasku startu pojawila sie ikonka i po kliknieciu prawym lawiszem jest
        mozliwosc Quick Connect (szybkie podlaczenia). Pamietaj ze komputer i telefon
        musza zostaz "sparowane", co znaczy ze na jednym i drugim musisz wbic PIN
        standard to 123. Pamietaj ze najpierw musisz wlaczyc BT na 6600! Komputer
        powienien znalezc telefon i wtedy (nie potrzebujesz DATA SUIT) i po prawym
        kliknieciu na plik powinienes byc w stanie przslac dane do...BT klienta (BT
        receipient). Nie wiem czy to pomaga, ale tak to jest DATA SUIT dobrze jest miec
        ale tak to powinno dzialac. Komputer i telefon tworza polaczenie FTP i dane
        leca, ale czesto musisz raz jeszcze potwierdzac pin. W sofcie jest mozliwosc
        configuracj aby tylko laczyc sie z danym urzadzeniem i to zalatwi sprawe.

powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka