Dodaj do ulubionych

MMSy - POMOCY!!!!

15.12.04, 13:01
Bardzo prosze o pomoc: kupilam SE K700i i probuje wyslac MMS na komorke
hiszpanska SE T230. Sciagnelam jakies ustawienia ze stronki
www.sonyericsson.pl. Czy to wystarczy zeby wysylac i odbierac MMSy? Moj
chlopak nie moze otworzyc pojawia mu sie error na tej komorce hiszpanskiej.
Czy musze zrobic cos jeszcze? Jakas konfiguracje dodatkowa? A moze to on
skoro do tej pory nie wysylal i nie odbieral MMsow to moze nie ma tych
odpowiednich ustawien? prosze o pomoc. Z gory dziekuje. Minnie
Obserwuj wątek
    • Gość: Peppers Jasne IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.12.04, 16:10
      Skoro, twojemu chlopakowi pojawia sie `Error` to znaczy, ze Ty wysylasz MMS
      poprawnie tylko on nie moze z jakis wzgledow ich odbierac. Przyczyny moga byc
      nastepujace:

1. Jego komorka wogole nie obsluguje MMSow

2. Jego komorka jest zle skonfigurowana (powinien sie udac do Hiszpanskiego
      operatora i wyjasnic sprawe)

3. MMS, ktory wysylasz jest z zlym formacie lub jest za duzy. Jesli chodzi o
      format to niektore komorki przyjmuja jedynie obrazki w formacie MMS (low
      quality), Jesli jako zalacznik wstawisz obrazek o wiekszej rozdzielczosci to
      moze on zostac zle odczytany przez odbiorce.

Pozdrawiam!
      • minnie Re: Jasne 15.12.04, 17:21
        Dzieki za odp.
        Moj chlopak teoretycznie ma Sony ericssona T230 wiec odbierac i wysylac MMSy
        powinien. Podobno tez konfigurowal ustawienia przez strone www ericssona. Jesli
        chodzi o MMS to wysylalam tylko 33 KB, to malutko, wiec nie wiem jaki jest
        problem. Moze rzeczywiscie sprobuje mniejsza rozdzielczosc. Sprobuje wyslac do
        kogos innego i w ten sposob sprawdze czy to wina mojej komorki czy mojego
        chlopaka.
        • Gość: wlodi Re: Jasne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.04, 18:07
          ja mam podobny problem ale z NOKIA 3200 w irlandzkiej sieci Meteor, do mnie
          moga slac MMSy, odbieram je,ale ja nie moge slac na mail, fon pokazuje ze MMS
          poszedl, potraca mi z konta 2 Euro a na zaden mail nie dochodza, sprawdzalem,
          ustawilem MMSy ze stronki Nokii ale nadal jest kicha?? na inny fon z funkcja
          MMS tez nie dochodza?? help meeeeee...
          • Gość: Peppers Hmm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 13:10
            Akurat telefony serii SonyEricsson potrafia odbierac jedynie MMSy, w ktorych
            obrazek jest w formacie MMSa (do 9kb, minimalna rozdzielka). Co zas sie tyczy
            wysylania MMSow na maila to w tej sprawie nic nie wiem.

Pozdrawiam!
            • minnie Re: Hmm 16.12.04, 13:21
              Juz wszystko wiem, gdzie problem. Dzwonilam do Plusa i powiedzieli mi ze MMSy
              miedzynarodowe mozna wysylac aktualnie tylko do Niemiec i na Slowacje :(((wiec
              kiszka...Moj chlopak bedzie musial sobie sciagnac zdjecie z kompa na
              komorke...ale to chyba jest do zalatwienia...
              dzieki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka