Dodaj do ulubionych

Do lokis1791 -sa

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.04, 10:36
Mam takie pytanko jeszcze do Ciebie, wrzucam już sobie tapety do M398, tylko
czasami jest problem. Tapeta jest normalnych rozmiarów 176x220, zapisana w
jpg, waży 9/10 kb, a po wrzuceniu jej w folder pictures, nie widać podglądu
tak jak innych zdjęć, tylko przekreśloną ikonkę z napisem za duży rozmiar czy
coś takiego. O co tutaj chodzi? Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • lokis1791 Po konwersji problem... 30.12.04, 11:22
      Nie znam przyczyny błędu, w mojej "praktyce" spotkałem się z identycznymi
      sytuacjami, ale przy zapisywaniu pliku podczas sesji wap. Rozumiem, że próba
      otworzenia takiego pliku, inicjuje komunikat z zapytaniem o skasowanie
      uszkodzonego pliku?
      • Gość: Logan Re: Po konwersji problem... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.04, 11:32
        No właśnie nie, plik ten może normalnie pozostać na telefonie, nawet wchodząc w
        szczegóły wszystkie informacje są dostępne. Nie wiem, czy może chodzi o to że
        dany obrazek ma za dużo kolorów, czy co, nie wiem.
        • lokis1791 Re: Po konwersji problem... 30.12.04, 11:38
          Nie przychodzi mi nic na myśl. Jeżeli jest to incydentalny przypadek, to nie
          zawracałbym sobie nim głowy.
          • Gość: Logan Re: Po konwersji problem... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.04, 13:04
            Z kilkoma obrazkami miałem problem, i zauważyłem, że zdaża się tak w przypadku
            bardziej skomplikowanych grafik.
            • Gość: Logan Dzielenie sms-sa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.04, 14:29
              Jeszcze mam pytanko jak w temacie. Słyszałem że te telefonik dzieli sms-sy jak
              wpisuje się polskie znaki, mi podzielił sms-a, ale nie wstawiałem polskich
              znaków. Czy istnieje jakiś sposób na to żeby wiadomośc w ilości 164 znaków
              wychodziła jako jedna?
              • lookdawn Re: Dzielenie sms-sa 30.12.04, 14:32
                nie. zawsze beda 2
                z polskimi znakami w niektorych fonach jest tak ze miesci sie 70 znakow
                • Gość: Logan Re: Dzielenie sms-sa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.04, 14:47
                  Ale ja nie pisałem polskich znaków, a wogóle to tutaj mieści się 450 znaków.
                  • lookdawn Re: Dzielenie sms-sa 30.12.04, 16:32
                    ale wiadomosc nie moze przekraczac 160 bo wtedy ja dzieli
                    • Gość: Logan Re: Dzielenie sms-sa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.05, 09:48
                      Jeszcze jedno pytanko, czy w tym telefonie jest możliwe, uaktualnienie takiej
                      opcji żeby mi pokazywało, gdzie jestem na wyświetlaczu? Uaktualniłem kanał 50 z
                      tymi informacjami, ale to przychodzą mi tylko sms-y, a na wyświetlaczu nic się
                      nie pokazuje.
                      • lokis1791 E398 a kanał informacyjny. 03.01.05, 10:06
                        W E398 ustawiając wiadomości>centrum wiadomości>usługi informacyjne -
                        menu>ustawienia (wybierz) dokonasz porządanych przez Ciebie ustawień. Natomiast
                        treść info, uzależniona jest od operatora. Od jakiegoś czasu w erze na kanale
                        50, zamiast info "gdzie jestem" operator zachęca nas do pobierania
                        w "atrakcyjnych" cenach tapetek, dzwoneczków itd. Prawdziwy KANAŁ!!!
                        • Gość: Logan Re: E398 a kanał informacyjny. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.05, 15:34
                          to ja własnie tak robiłem jak napisałeś, wiadomości>usługi
                          informacyjne>menu>ustawienia> okazuje się okno Ustawienia usług info/ i tam w
                          aktywne kanały wpisałem 50 i przychodziły mi lokalizacja ale w formie sms-owej a
                          nie pokazywało się nic na wyświetlaczu, a ja bym chciał żeby to się pokazywało
                          jednak na wyświetlaczu.
                          • lokis1791 E398 a kanał informacyjny. 03.01.05, 15:50
                            Istnieje wyłącznie możliwość szybkiego podglądu wybranego kanału (z zapisem lub
                            bez). Nie ma możliwości ustanienia "ciągłej" informacji na ekranie mp.
                            • Gość: Logan Re: E398 a kanał informacyjny. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.05, 16:14
                              Czyli jeśli chcę zobaczyć gdzie jestem, to muszę wejśc w wiadomości i tam
                              obaczyć co przyszło sms-em? To Motorola nie zrobiła takiej opcji na
                              wyświetlaczu? Teraz z innej beczki, wcześniej rozmawialiśmy na temat programów
                              dołączonych na płytce. Chodzi mi o ten na wzór telefonu, mówiłeś że w telf.
                              trzeba ustawić połączenie USB na połączenie dane/fax, zrobiłem tak ale i tak
                              mnie jakoś nie może wykryć i nic mi w tym programie nie chodzi.
                              • lokis1791 program mobiel tools... 03.01.05, 16:37
                                Bezwzględnie, aby korzystać z oprogramowania, należy w ustawieniach usb, wybrać
                                połączenie "dane/fax". Uruchom aplikację, utwórz nowy profil (odpowiadający
                                e398), a w nim dokonaj niezbędnych ustawień.
                                • Gość: Logan Re: program mobiel tools... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.05, 16:53
                                  W telefonie właśnie tak robiłem, ale w kompie klikając na ikonke tego programu
                                  wyskakuje mi komunikat abym ustanowił nowe połączenie telefoniczne, a ja to
                                  wyłączam, ponieważ mam stałe, później otwiera mi się okno z programem i okienko
                                  jakie połączenie mam ustanowić z tel. wybieram usb i zaczyna go szukać, i nie
                                  znajduje. Więc nie wiem co mam robić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka