Dodaj do ulubionych

włam do komórki

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 15:02
Proszę napiszcie czy jest technicznie możliwe włąmanie sie do komórki na
podstawie znajomości numeru? Czy taki ktoś może podsłuchiwać rozmowy
prowadzone przez własciciela i w ogóle wszystkie dźwięki jakie do niej
dochodzą kiedy jest włączona.
Obserwuj wątek
    • Gość: tensai Re: włam do komórki IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.05, 15:09
      Oczywiscie ze tak sie dzieje , musisz sobie zdawac sprawe ze wiekszosc rozmow
      jest rejestrowana przez operatora! Druga sprawa to najpierw zastanow sie czy
      ktos ma powod do podsluchu bo sztuka dla sztuki raczej nie wchodzi w gre.P.
      • Gość: gość Re: włam do komórki IP: 195.47.201.* 15.03.05, 15:13
        jest możliwość, ale nie wystarczy nr telefonu - potrzebne są inne informacje.
        ale głównie ktoś opowiada Ci bajki... technicznie trzeba mieć bardzo dobry
        sprzęt i umiejętności.
      • Gość: naomi Re: włam do komórki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 15:13
        No więc nad tym sie juz zastanowiłam i wiem że ma bo jego zachowanie (troche
        dziwne co prawda) od dłuższego czasu o tym świadczy. I co dalej, załózmy że nie
        jest operatorem, może?
    • gale Re: włam do komórki 15.03.05, 15:25
      Tak, kiedys ze szwagrem wlamalismy sie do komorki sasiada. Ale nicc ciekawego
      nie znalezlismy: pol tony wegla, jakis stary szpadel, nie bylo warto. Jak juz
      bylismy w komorce, to slyszelismy dosc wyraznie rozmowy prowadzone przez
      sasiada za sciana!
      • Gość: naomi Re: włam do komórki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 15:28
        No niezwykle dowcipne, ale niczego sensownego sie nie dowiedziałam.
        • Gość: gość Re: włam do komórki IP: 195.47.201.* 15.03.05, 15:32
          jeśli nie jest operatorem a ma nadmiar kasy i zna parę innych informacji jak np
          imei to może!
          • Gość: naomi [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 15:44
            Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
            • andrzej_13 Re: włam do komórki 15.03.05, 15:46
              zgłosić swoje podejrzenia do operatora i na policję. może to pomoże?!
              • Gość: naomi Re: włam do komórki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 15:51
                Wiesz, gdyby nie chodziło o mnie, ale o zagrożenie czyjegoś życia, albo
                bezpieczeństwa, albo jakies inne powazne przestepstwo, to z całą pewnościa
                zgłosiłabym sprawę policji.
                • Gość: naomi Re: włam do komórki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 15:53
                  Ale pomyślę nad tym co napisałeś :P
            • Gość: TENSAI Re: włam do komórki IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.05, 15:51
              Tak baterie musisz wyjmowac! Znak zapytania nie byl potrzebny!
              • lookdawn Re: włam do komórki 15.03.05, 16:05
                ale bzdury Tensai
                • Gość: tensai Re: włam do komórki IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.05, 16:18
                  Zyj sobie w nieswiadomosci ,ale zanim napiszesz ze to bzdura to zastanow sie
                  dwa razy i pomysl chwile to nie boli bez obawy.
              • Gość: naomi Re: włam do komórki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 16:06
                W takim razie: z jakiej odległości może dokonywac takiego podsłuchu? Musi być
                gdzies w poblizu i jak blisko? Jesli jestem w podróży to też mnie słyszy?

Podkreslam, że po prostu chodzi mi o informacje, nie interesuje mnie robienie z
                tego afery na policję i organa ścigania, chciałabym tylko wiedzieć, co sie
                wokół mnie dzieje.
        • gale Re: włam do komórki 15.03.05, 21:49
          Proponuje ponownie zapoznac sie z trescia wypowiedzi.
    • Gość: barracuda7110 Re: włam do komórki IP: *.dsl.telepac.pt 15.03.05, 16:17
      Jeżeli jest to telefon w sieci analogowej to wystarczy trochę pieniędzy i wiedzy
      w zakresie elektroniki żeby podsłuchać rozmowę. Gsm nie jest tak łatwy do
      podsłuchania. Powiedziałbym, że jest bardzo ciężko przechwycić rozmowę. Napisz
      może z czego wnioskujesz, że ktoś Cię podsłuchuje.

ps osobnika o nicku tensai ignoruj. Koleś ma jakieś dziwne tendencje do
      tworzenia teorii spiskowych.
      • Gość: naomi Re: włam do komórki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 16:27
        Wybacz, ale sytuacja jest dość specyficzna i dlatego jej nie opiszę. Pewne
        fakty nasunęły mi przypuszczenie, że być może taki podsłuch jest zakładany. Nie
        chce tu wyjść na paranoiczkę, nie mam się czego bać ani co ukrywać, chodzi o
        tylko o moją prywatność.
        Gdyby to była prawda, mógłby się znacznie więcej o mnie dowiedzieć w otwartej
        rozmowie, ale o to jakoś trudno.
        • competer1 Re: włam do komórki 15.03.05, 22:10
          Górniakowa kiedyś opowiadała, że jej były(chyba Gębarowicz) podsłuchiwał ją poprzez jej Nokię. Tylko nie bijcie jeśli sie mylę:)
          • Gość: naomi Re: włam do komórki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 21:02
            >Tylko nie bijcie jeśli sie mylę:)

Zrobimy dla Ciebie wyjatek.
        • Gość: barracuda7110 Re: włam do komórki IP: *.dsl.telepac.pt 16.03.05, 01:06
          Jak już wcześniej napisałem. Podsłuch komórki pracującej w systemie gsm jest
          bardzo trudny. Wątpię żeby ktoś mógł Cię podsłuchać. Sorry za wyrażenie ale
          najprawdopodobniej coś Ci się uroiło.

ps Postaram się znaleźć strony www dokładniej opisujące tą tematykę.
    • Gość: barracuda7110 Re: włam do komórki IP: *.dsl.telepac.pt 16.03.05, 01:31
      Wyszperałem w necie coś takiego:
      www.elektronik-system.pl/?action=produkt&lang=pl Tylko, że to ma kilka
      wad. Po pierwsze osobnik musi wiedzieć jaki masz telefon (nie mam pojęcia
      czemu...). Po drugie: musi mieć fizyczny dostęp do Twojego telefonu. Po trzecie:
      musi go niezauważenie rozebrać, zamontować podsłuch, złożyć, włączyć, wpisać pin
      i odłożyć na miejsce żeby nie dało się zorientować, że z telefonem jest coś nie
      tak. Najpierw powinna ta osoba dysponować masą kasy i silną wiarą w działanie
      tego cuda. Wg mnie urządzenie to jest tak samo cudowne jak te sprzedawane w mangotv.
      • Gość: tensai Re: włam do komórki IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 09:50
        Ty tez jestes cudowny jak jesien sredniowiecza!
        • andrzej_13 Re: włam do komórki 16.03.05, 11:23
          Gość portalu: tensai napisał(a):

> Ty tez jestes cudowny jak jesien sredniowiecza!
          a TY tensai wiesz co mówisz?
          a może nudzisz się tylko?
      • Gość: naomi Re: włam do komórki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 20:54
        Gość portalu: barracuda7110 napisał(a):

>z czego wnioskujesz ...

Jak sobie życzysz: w ciągu kilku miesięcy kilkanaście serii głuchych połączeń,
        w tle ostatnich trzech rozmowa o telefonach i komórkach, w tym jedno wyraźne
        zdanie - "to ty sie teraz podłącz do niej". Właściwie mi to wisi bo niczego nie
        dowodzi i jak juz pisałam, nie mam nic do ukrycia, ale chciałam sie czegos
        dowiedzieć od osób które maja lepszą orientacje w tematyce, tak z ciekawości.
        Chyba mam do tego prawo, więc czemu mnie obrażasz?

To tak a propos urojeń i innych dziwactw.

A takich linków jest w sieci setki.
    • Gość: hmmm Re: włam do komórki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 12:05
      Troche sie interesowalem tematem i mialem dostep do informacji niedostepnych
      dla normalnych ludzi i moge Ci powiedziec ze mozna nawet podsluchac rozmowe
      ktora toczy sie w obecnosci telefonu lezacego gdzies na stoliku w pokoju nawet
      jesli z telefonu wyjmiemy baterie. Dlatego na zebrania zarzadu powaznych firm
      nie wnosi sie telefonow w ogole. Podsluchiwanie telefonu przez ktory sie
      rozmawia jest juz dziecinnie proste.
      • Gość: KT05 Re: włam do komórki IP: *.pronet.lublin.pl 16.03.05, 14:11
        IMO się nie wnosi komórek bo w najnowszych są dyktafony...
        A wiesz, jak wyjmiesz baterię to trudno jest deczko podłuchiwać... Możesz to
        jakoś wyjaśnić?
    • reader_at_vp_pl :) 17.03.05, 07:01
      1) Nie ma rzeczy 100% bezpiecznych
      2) Jest mozliwosc podsluchiwania rozmow m.in.
      a) centrala telefoniczna,ktora MUSI udostepniac mozliwosc duplikowania
      strumienia danych lub jak wolisz rozmowy i przeslania jest w dowolne
      miejsce (telefon, urzadzenie itd) - stosowane np przez policje i inne sluzby
      b) podsluchiwanie rozmow przy wykorzystaniu urzadzen skanujacych pasma
      telefonii komorkwej, dekodujace itd. Wymaga to oczywiscie obecnosci w
      rejonie osoby podsluchiwanej (ciezko z Koluszek podsluchac transmisje z
      Zakopanego, aczkolwiek moznaby cosik wymyslec :)
      c) urzadzenie podsluchowe (maly drobiazg) w telefonie korzystajace z baterii
      (zasilanie) oraz jakis maly nadajnik - ograniczony zasieg - umozliwi
      podsluch wszystkiego (nie tylko rozmow) ale i dzwieko dookola (jesli posiada
      mikrofon, co jest raczej oczywiste) To nie ma nic wspolnego z technolgia GSM
      numerami, IMEI i jeszcze innymi skrotami :) Rownie dobrze taki drobiazg
      mozna zamontowac w bucie (problem z zasilaniem :)

Miedzy bajki wloz podsluchiwanie magiczne czyli wylaczonych telefonow itd.
      chyba, ze - patrz pkt. 2.c.

Sa to rzeczy kosztowne i raczej niedostepne glupkom marzacym o sprawdzaniu czy
      laska nie puszcza go kantem... :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka