22.03.05, 13:13
SE k700i ma - 40MB (built-in, shared flash memory)
Czy tą pamiątkę da się wymienić na większą?
Obserwuj wątek
    • hokk Re: k700i 22.03.05, 13:25
      i jeszcze jedno pytanie :) Czy da się odczytać tekst z gazety na zdjęciu zrobionym
      przez k700i? Nie znam się za bardzo na fotografowaniu ale do tego potrzebna jest
      chyba jakaś funkcja makro? W specyfikacji k700i nie zauważyłem czegoś takiego ale
      może zdjęcia są wystarczająco wyraźne żeby tekst dało się odczytać?
      • blq Re: k700i 22.03.05, 16:01
        witam

w kwestii zdjecia Ci nie pomoge, przede wszystkim dlatego bo nie wiem, jakie
        zdjecia on robi - nie widzialem ich. w kwestii pamieci - niestety nie da sie
        jej rozszerzyc (nie ma kart pamieci) a wymienic - coz, pewnie by sie dalo, ale
        koszt tej operacji wynioslby z 10,000zł (koszt sprowadzenia mikrochipow i
        wymiany ich w jakims specjalistycznym zakladzie) - a i tak nie mialbys
        gwarancji, ze to by dzialalo dobrze

aha, 40MB to faktycznie malo i to jest porazka tego modelu SE. minimum to
        64MB... musisz poczekac na model k750i - on ma karty pamieci i mozesz miec
        nawet gigabajt na pokladzie:)

pozdro
        • hokk Re: k700i 22.03.05, 18:34
          blq napisał:

> aha, 40MB to faktycznie malo i to jest porazka tego modelu SE. minimum to
          > 64MB... musisz poczekac na model k750i - on ma karty pamieci i mozesz miec
          > nawet gigabajt na pokladzie:)

41 MB to nie jest tak mało ale od tych 40 MB trzeba chyba jeszcze odjąć 5 MB
          rezerwowane na smsy. SE 500i ma tylko 12 MB. Przy minimalistycznym podejściu
          (1-2 mp3, 3 aplikacje java) k700i ma szanse zachować podstawową fukcjonalność.
          W obecnym komie korzystam z kart MMC 32 i 64 MB i nie bardzo mi się uśmiecha
          zabawa z 41 MB chociaż k700i bardzo mi się podoba. K750i ma wszystko ale zaraz
          po ukazaniu się będzie na pewno bardzo drogi. Prędzej stanieją Nokia 6320 i
          Siemens SX1.
          • Gość: blq Re: k700i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.05, 02:46
            hokk napisał:

> 41 MB to nie jest tak mało ale od tych 40 MB trzeba chyba jeszcze odjąć 5 MB
            > rezerwowane na smsy. SE 500i ma tylko 12 MB. Przy minimalistycznym podejściu
            > (1-2 mp3, 3 aplikacje java) k700i ma szanse zachować podstawową fukcjonalność.
            > W obecnym komie korzystam z kart MMC 32 i 64 MB i nie bardzo mi się uśmiecha
            > zabawa z 41 MB chociaż k700i bardzo mi się podoba. K750i ma wszystko ale zaraz
            > po ukazaniu się będzie na pewno bardzo drogi. Prędzej stanieją Nokia 6320 i
            > Siemens SX1.

1. Przy zalozeniu, ze nie kupujesz k700i dla mp3 - w pelni zgoda, 40MB
            wystarczy. i na zdjecia, i na gierki...
            2. Mysl o tym, by miec 1-2 mp3 w telefonie jest tylez glupia, co pociagajaca.
            Sam o tym myslalem ("e, bede sobie zajezdzal jedna, ulubiona piosenke, az mi sie
            znudzi i potem kolejna") - w praktyce jednak nie da sie na dluzsza mete. w
            pewnym momencie, tak po 15 min - mp3 zaczyna wkurzac!
            3. Zgaduje - masz SL45i? Standardowe 32MB + dokupione 64.... prawda? Hehe, tez
            mialem SL-ke...
            4. Masz racje. k750i bedzie cholernie drogi, cos czuje. 1200zł na Allegro, jak
            nic. A byc moze i okolo 2000...
            5. Na potanienie SX1 brat (ja tez) czeka juz pare miesiecy i nic. Twardo 700zł.

A wiesz co? Wiekszosc takich jak my, co sie uzaleznilo od rozbudowanych fonow,
            glownie dzieki 5510 i sl45 - przesiadlo sie na Motki. Mam na mysli model e398
            oraz c975. Moze i Ty tak zrob? Mam c975 i nie zaluje. Jest i nowoczesny telefon,
            i mp3, i karty pamieci - czego chciec wiecej?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka