Dodaj do ulubionych

NOKIA 3310 - prosba o techniczna pomoc

IP: *.Red-81-34-244.pooles.rima-tde.net 02.08.05, 21:39
Mam w tej chwili pozyczony telefon Nokie 3310. Niestety nie mam do niego
instrukcji, a mam maly klopot. Nie moge zablokowac klawiatury. Naciskam ten
przycisk z niebieska kreska, a pozniej ten z gwiazdka i klawiatura nie chce
sie blokowac. Czy moze mi ktos powiedziec czy w tym telefonie sie jakos
inaczej blokuje klawisze czy moze te funkcje mozna jakos wlaczyc? Prosze o
pomoc, bo nie moge tego telefou nosic ze soba, jak klawiatura jest caly czas
aktywna.
Za wszelka pomoc z gory dziekuje!
Obserwuj wątek
    • Gość: S Re: NOKIA 3310 - prosba o techniczna pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 21:50
      Sprawdź czy klawisze działają,zwłaszcza gwiazdka
      • Gość: Asia Re: NOKIA 3310 - prosba o techniczna pomoc IP: *.Red-81-34-244.pooles.rima-tde.net 02.08.05, 22:47
        Juz sprawdzałam, działają.
        • Gość: Maysterkovitch Re: NOKIA 3310 - prosba o techniczna pomoc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.05, 01:28
          Asiu - po prostu to jest Nokia. Najprawdopodobniej masz błąd w oprogramowaniu. Naprawią to w każdym komisie ale w przypadku 3310 i tak to się nie opłąca, bo cena naprawy przekroczy pewnie wartość aparatu. Pozdrawiam
          • Gość: Asia Re: NOKIA 3310 - prosba o techniczna pomoc IP: 5.5.* / *.proxycache.rima-tde.net 03.08.05, 09:33
            Wydaje mi sie, ze ten telefon nie jest zepsuty. Dzis zauwazylam, ze ta
            klawiatura nie chce sie blokowac tylko, w przypadku gdy wloze do niego karte
            SIM (pre-paid) zagranicznego operatora (jestem w tej chwili za granica). Gdy
            wkladam do niego karte ERA, wszystko juz jest w porzadku i klawiatura sie
            normalnie blokuje.
            Dodam tylko, ze ten telefon nie ma SIM LOCKa, zostal zdiety w salonie Ery. Gdy
            wloze ta zgraniczna karte moge normalnie dzwonic i odbierac rozmowy, problem
            jest tylko w blokowaniu klawiatury.
            Czy ktos jest wstanie wyjasnic mi te zagadke, dlaczego zmiana karty SIM
            powoduje zmiane funkcji aparatu?
            • misae Re: NOKIA 3310 - prosba o techniczna pomoc 03.08.05, 10:13
              moze jednak telefon zostal zle odblokowany, ciekawa sytuacja
    • Gość: Asia Re: NOKIA 3310 - prosba o techniczna pomoc IP: 5.5.* / *.proxycache.rima-tde.net 05.08.05, 09:46
      Jest jeszcze jedna dziwna rzecz (przynajmniej dla mnie), w "zachowaniu" mojej
      komorki. Zegar, ktory pokazuje sie na wyswietlaczu pokazuje godzine wlaczenia
      telefonu, a nie aktualny czas! Gdy wchodze w Menu, zeby ustawic zegar, wtedy
      pokazuje sie tam normalna godzine, ale jak wroce znowu do "glownej strony" (nie
      wiem jak to nazwac poprawnie) na wyswietlaczu jest caly czas ta godzina, o
      ktorej wlaczylam telefon.
      Oczywiscie, gdy wkladam polska karte SIM wszystko dziala normalnie i zegar na
      wyswietlaczu normalnie odmierza czas.
      A moze te rekakcje bedzie ktos mogl mi wytlumaczyc?
      • yavorius o 05.08.05, 09:47
        Też tak miałem :) Myślę że to kwestia oprogramowania...
        • Gość: Asia Re: o IP: 5.5.* / *.proxycache.rima-tde.net 05.08.05, 09:53
          I co w takim razie powinnam zrobic? Mozna to jakos przeprogramowac?
          • yavorius W komisie wgrają Ci nowe oprogramowanie 05.08.05, 09:59
            Chyba, że się na tym znasz, to oczywiście zachęcam:)
            • Gość: Asia Re: W komisie wgrają Ci nowe oprogramowanie IP: 5.5.* / *.proxycache.rima-tde.net 08.08.05, 09:30
              Dzieki za pomoc! W takim razie bede sie musiala tym zajac po powrocie do
              Polski, pojde do Ery i mam nadzieje, ze oni cos mi przestawia w tym telefonie.
              Pozdrawiam!
              • Gość: Asia Re: W komisie wgrają Ci nowe oprogramowanie IP: *.Red-83-46-222.pooles.rima-tde.net 09.08.05, 21:44
                W salonie operatora tej zagranicznej sieci powiedziano mi, ze te klopoty z
                telefonem wynikaja z tego, ze mial on kiedys zalozona blokade, gdyby byl od
                nowosci "wolny" to takie rzeczy by sie nie przytrafily.
      • Gość: Asia Re: NOKIA 3310 - prosba o techniczna pomoc IP: 5.5.* / *.proxycache.rima-tde.net 18.08.05, 15:37
        Zegar juz sie sam naprawil :) Moze poczekam jeszcze kilka dni i wszystko bedzie
        dzialac normalnie ;)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka