Dodaj do ulubionych

Uwaga konkurs !! - najdroższe połączenie w Polsce

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 21:21
Ogłaszam otwarty konkurs pod tytułem " Jakie jest najdroższe połączenie
telefoniczne w Polsce ? "

Regulamin konkursu:
1. Dotyczy wyłącznie połączeń realizowanych na terenie Rzeczypospolitej Polski
czyli "połączenia krajowe ".
2. Dotyczy tylko połączeń pomiędzy użytkownikami indywidualnymi operatorów
stacjonarnych i komórkowych. ( żadne tam numery 0 700 ... czy 0 800 ... )
3. Dotyczy połączeń realizowanych w dowolnym dniu o dowolnej porze.
4. Jako jednostkę pomiarową uznaje się - [ zł / min ]
5. Nagroda dla zwycięzcy : pajacyk stacjonarny.

Do biegu gotowi ? START.
Obserwuj wątek
    • Gość: kawałek yavora Re: Uwaga konkurs !! - najdroższe połączenie w Po IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 21:26
      2,98 za minutę w simplusie :D
    • Gość: Pogranicznik Re: Uwaga konkurs !! - najdroższe połączenie w Po IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.05, 00:04
      > 1. Dotyczy wyłącznie połączeń realizowanych na terenie Rzeczypospolitej Polski
      > czyli "połączenia krajowe ".
      Hmmm, ale jak bylem niedaleko granicy z Bialorusia to tez sie liczy? Mialem ok.
      3km do granicy panstwa,cialem i duchem w Polsce a zasiegiem za granica. Za 7 s
      rozmowy [brat do mnie zadzwonil!!!!] zabuliem ok. 4zl.
      Pewnie to sie nieliczy ;p
      Pozdrawiam
      • Gość: jancio Re: Uwaga konkurs !! - najdroższe połączenie w Po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 09:14
        A jak ja mam telefon w Czeskim Eurotelu i dzwonie do Zimbabwe to tez sie liczy ?
        Jestem z Wroclawia, za polaczenie place ze wszystkim ok. 14 zloty.
        • Gość: kawałek yavora Jancio, przeczytaj regulamin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.05, 10:25
          :P W Gabonie płaci się za minutę połączenia do Polski 41 zł (w roamingu Ery), a
          za smsa 10 zł:)
          • gale Yavor... 21.08.05, 11:01
            ...do zmywania, juz!!!
            • barracuda7110 Re: Yavor... 21.08.05, 13:02
              Pranie też się samo nie zrobi ;)
          • Gość: Caliber Re: Jancio, przeczytaj regulamin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 15:19
            Nieprawda, można to łatwo sprawdzić:
            www.era.pl/index.php/id=r_cen/section=korp/zone=4
    • uncledonken Re: Uwaga konkurs !! - najdroższe połączenie w Po 21.08.05, 11:44
      jeśli patrzeć na aktualne oferty sieci wychodzi wówczas ze 80 gr za minutę
      w popie i heyah (poza sieć )
      • Gość: autor Re: Uwaga konkurs !! - najdroższe połączenie w Po IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.05, 00:04
        W planie socjalnym TP za minutę połączenia na komórki 2,20 PLN
      • Gość: StaryPOPiak Re: Uwaga konkurs !! - najdroższe połączenie w Po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 07:08
        uncledonken napisał:

> jeśli patrzeć na aktualne oferty sieci wychodzi wówczas ze 80 gr za minutę
        > w popie i heyah (poza sieć )
        >
        Prostuję:nieprawwda jak w POPie kupuje sięgarte za 150 zł to dają za friko 30 i
        złotówka kosztuje 84 gr, a połaczenie 64 gr do ery i plusa.Natomiast wewnątrz
        siecii na stacjonernemozna sobie ustawić na 30 gr ca min, czyli rzeczywiście
        dzwonimy za 24 gr za minutę.O bonusach profitu nie wspomnę!
    • clk srednio na temat 22.08.05, 08:45
      tpsa: za abonament z vatem wychodzi kolo 40zl ZA NIC i co miesiac to ZA nic
      place, jak narazie wykonuje max jedno polaczenie. Do banku.
      Dla porownania: kupuje jakiegokolwiek pre padia.... ile z tego mam? :)
      • Gość: mariusz Re: srednio na temat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 16:50
        to kup prepaida i zlikwiduj telefon w tp jak sie nie podoba ;]
      • miss_ouri Re: srednio na temat 23.08.05, 18:50
        > tpsa: za abonament z vatem wychodzi kolo 40zl ZA NIC i co miesiac to ZA nic

to zmień abonament - za 50 zł masz 60 minut w abonamencie i sekundowe naliczanie
        • Gość: Jacek Re: srednio na temat IP: *.ebeskidy.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 20:32
          Naliczanie sekundowe w tpsie HEHEHEHE... dobre ---
          ok 20 groszy za rozpoczęte połączenie + za sekundy = ok 50 groszy za minutę -
          niezły pomysł
          Kolejna z NIESAMOWITYCH "PROMOCJI" TPSA
        • Gość: jacek Re: srednio na temat IP: *.ebeskidy.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 20:33
        • Gość: jacek Re: srednio na temat IP: *.ebeskidy.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 20:34
          Soryy chodziło oczywiście o impuls nie o minutę, ale to i tak wszystko jedno
          • miss_ouri Re: srednio na temat 24.08.05, 19:20
            te 20 gr może i boli, ale i tak płacę ZDECYDOWANIE dużo niższe rachunki
        • Gość: rachmistrz Re: srednio na temat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 07:11
          miss_ouri napisała:

> > tpsa: za abonament z vatem wychodzi kolo 40zl ZA NIC i co miesiac to ZA n
          > ic
          >
          > to zmień abonament - za 50 zł masz 60 minut w abonamencie i sekundowe
          naliczani
          > e

....Czyli 83 gr za minute z telefonu stacjonarnego, też mi łaska.ha, ha,ha
          • miss_ouri Re: srednio na temat 26.08.05, 17:17
            W abonamencie o którym mowa masz 60 minut do wykorzystania bez żadnego
            naliczania 20 gr. Dopiero po wykorzystaniu wspomnianych minut płacisz 20 gr za
            nawiązanie połączenia i 12 gr za minutę, czyli pierwsza minuta kosztuje 32 gr.,
            a każda następna 12 gr. A po godz. 18.00 płacisz 20 gr za nawiązanie połączenia
            i 6 gr. za minutę, czyli 26 gr. za pierwszą i 6gr za każdą następną minutę, a
            nie jakieś...

> ....Czyli 83 gr za minute z telefonu stacjonarnego, też mi łaska.ha, ha,ha
            • chocolate.coffee Teraz juz nie wytrzymam... 27.08.05, 23:48
              miss_ouri napisała:

> W abonamencie o którym mowa masz 60 minut do wykorzystania bez żadnego
              > naliczania 20 gr. Dopiero po wykorzystaniu wspomnianych minut płacisz 20 gr za
              > nawiązanie połączenia i 12 gr za minutę, czyli pierwsza minuta kosztuje 32
              gr.,
              > a każda następna 12 gr.

Kolezanko, Ty umiesz liczyc?
              Masz 60 minut za 50zl. Sama napisalas, ze pozniej placisz 12 (DWANASCIE) groszy
              za minute. Czyli przeliczajac 'daja' Ci 60 minut x 12 groszy = 7,2 zl (juz nie
              doliczam tego 20gr za nawiazanie polaczenia). Wow. Rewelacyjna promocja.
              Abonament standardowy tpsa to 42,7 zl. Policzmy, ten zachwalany przez Ciebie
              jest drozszy od standardowego o 50 zl - 42,7 zl = 7,3 zl. Czyzby tyle wlasnie
              kosztowala owa rzekomo darmowa godzina? (juz nie doliczjac po 20gr za
              rozpoczecie polaczenia). Gdzie Ty tu widzisz jakiekolwiek oszczednosci? On jest
              DROZSZY od standardowego, bo jeszcze trzeba doliczyc po 20 gr za rozpoczecie
              poleczenia. Ludzie, do cholery, MYSLCIE! Tak jak mysleli ludzie od marketingu
              tpsa.

cc.

PS: I nie wmawiaj mi, ze miedzystrefowe tez moga byc w ramach tych 60min ble
              ble ble. Przyjrzyj sie swoim rachunkom. KAZDY czlowiek najwiecej ma polaczen
              lokalnych. Te 60 minut wykorzysta na lokalne w 80% przynajmniej. Czyli ta
              cala 'promocja' bedzie w rzeczywistosci kosztowac tyle samo albo wiecej niz
              pozostanie przy normalnym planie.
              • miss_ouri Re: Teraz juz nie wytrzymam... 28.08.05, 18:35
                > Gdzie Ty tu widzisz jakiekolwiek oszczednosci?

W portfelu widzę te oszczędności. Już wcześniej zanim zaczęłaś swoje kalkulacje
                wspomniałam, że płacę ZDECYDOWANIE niższe rachunki, a telefonu nie oszczędzam!
        • clk Re: srednio na temat 29.08.05, 08:46
          nie interesuja mnie ich abonamenty.
          mam calkowicie gdzies ich promocje.
          cnajchetniej wyrzucilabym ten telefon daleko, tylko mieszkanie jeszcze nie jest
          moje i nie moge dokonca o nim decydowac
    • Gość: piszącyniepiszacy lokalna rozmowa przez hong-kong IP: *.adsl.inetia.pl 23.08.05, 17:56
      kilka lat temu sprawdzajac, w innej sprawie, billig na monitorze u pani w tp
      odkryłem że poprzedniego dnia połączono mnie z sasiednim miastem przez hong-
      kong - wybrałem niechcacy dwa zera jednak połączenie było po polsku i do
      znajomej, tyle że przez kontynenty i oceany - nikt łącznie z szefami działu
      tech nie potrafił tego wyjaśnić
      • Gość: eska Re: lokalna rozmowa przez hong-kong IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 19:50
        Też tak miałam - wybrałam dwa zera i nawet sie nie zorientowałam, że coś
        mogłoby być nietak. Dopiero na billingu okazało się, że była to rozmowa
        międzynarodowa. Na szczęście połączenie było bardzo krótkie.
        • Gość: Novinka Re: lokalna rozmowa przez hong-kong IP: *.aster.pl 23.08.05, 22:24
          Do mojej siostry dawal sygnaly na komore luby, ktory byl akurat w Zairze.
          Siostrze przyszedl rachunek na ponad 700 zlociszy, bo sie okazalo ze IDEA liczy
          sobie tez za takie nieodebrane sygnaly.
          • Gość: gerwazy Re: lokalna rozmowa przez hong-kong IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 14:07
            pierniczycie Hipolicie
            • Gość: szkot Re: lokalna rozmowa przez hong-kong IP: *.lns2-c10.dsl.pol.co.uk 24.08.05, 18:03
              W Plus GSM placi sie za proby nawiazania polaczenia z O2. W sumie zaplacilem
              dwie stowy za proby nawiazania polaczenia (popularnie zwane pinglem) z telefonu
              Plusa z Polski na telefon O2 w Szkocji. Reklamacja nie pomogla, bo powiedzieli
              mi, ze moglem sie laczyc z poczta glosowa, ale oczywiscie z zadna poczta sie
              nie laczylem, bo wysylalem tylko pingle. To byly najdrozsze rozmowy, ktorych de
              facto nie bylo. Z Plusa zrezygnowalem.
              • Gość: ja Re: lokalna rozmowa przez hong-kong IP: *.icpnet.pl 26.08.05, 20:03
                Skad ty mieszkasz azjato ?? co to są pingle ?? tak sie mowi chyba w hong kongu,
                wiec nie dziw sie ze nabili ci taki rachunek. plus jest dla ludzi
                cywilizowanych, gdzie proby nawiazania połaczenia nazywają sie strzałkami,
                sygnałami albo głuchymi. jak puszczasz pingle to płać :D
                • Gość: szkot Re: lokalna rozmowa przez hong-kong IP: *.lns5-c7.dsl.pol.co.uk 27.08.05, 04:44
                  > Skad ty mieszkasz azjato ??
                  Sorry, ale nie do konca rozumiem to pytanie, jezeli moze chciales sie
                  zapytac: 'Gdzie ty mieszkasz Azjato?' to sam sobie tym pytaniem udzieliles
                  odpowiedzi:

so.pwn.pl/slowo.php?co=azjata
                  A tak na marginesie chyba nie masz nic przeciwko Azjatom?

tak sie mowi chyba w hong kongu,
                  > wiec nie dziw sie ze nabili ci taki rachunek.

Chyba tak sie mowi, pewnie wiesz to lepiej odemnie, ja w kazdym badz razie
                  jeszcze nie bylem w Hong Kongu, ale jak zdazy sie, ze bede to zapytam o pingla
                  i o Plusa :-)

plus jest dla ludzi
                  > cywilizowanych,

Trudno sie z tym nie zgodzic, ale czy ludzie troche mniej cywilizowani tez moga
                  korzystac z Plusa? Bardzo zalezy mi na tej odpowiedzi.

gdzie proby nawiazania połaczenia nazywają sie strzałkami,
                  > sygnałami albo głuchymi.

Troche fachowej wiedzy nie zaszkodzi. Dzieki.

>jak puszczasz pingle to płać :D

Puszczam dalej pingle :-), ale juz nie z Plusa i wyobraz sobie ze juz za to nie
                  place.

Jezeli uwazasz ze nie jest to na temat, z czym wlasciwie sie zgadzam to moge
                  znalezc albo zalozyc osobny temat.

pozdrawiam

dobrych pracownikow Plus GSM i Ciebie

• mantha Re: lokalna rozmowa przez hong-kong 26.08.05, 09:07
        Mialam podobna sytuacje - dzwoniac na terenie w-wy polaczylam sie przez Burkina
        Faso :-), ale zlozylam reklamacje - uznali i odliczyli nadplacona kwote od
        kolejnej faktury.
    • didgeridoo Re: Uwaga konkurs !! - najdroższe połączenie w Po 23.08.05, 22:54
      z sieci TPsa połączenie z Abonentem systemu komórkowej telefonii satelitarnej
      kosztuje:
      7,63 zł/min
      • Gość: tlenofon Re: Uwaga konkurs !! - najdroższe połączenie w Po IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.05, 00:50
        Po co narzekać ja sobie kupiłem słuchawki i mikrofon i gadam sobie w
        tlenofonie, wychodzi o wiele taniej jak w TEPSiE. Gdyby każdy mający dostęp do
        internetu tak zrobił nie było by problemu a TPSA by zbankrutowała.
        • Gość: krb Re: Uwaga konkurs !! - najdroższe połączenie w Po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 01:09
          A kto Cię łączy z Internetem?

> Gość: tlenofon IP: *.internetdsl.tpnet.pl

• Gość: siedem buchahhahaha :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.05, 13:44
            jeb

5040
    • yoric Re: Uwaga konkurs !! - najdroższe połączenie w Po 24.08.05, 00:00
      Tak, czy inaczej: na pewno w TPSA.
      Powiedzmy sobie wprost - to są zwyczajne ch..e. Zawsze takimi byli i tak im zostało.
      pzdrv
    • zgredziak Re: Uwaga konkurs !! - najdroższe połączenie w Po 24.08.05, 06:43
      TP s
    • zgredziak 300zł za minutę w TP SA połączeie krajowe 24.08.05, 06:54
      To szczera prawda choć szokująca.Ale do rzeczy płacę 35 zł abonament,3
      prezentacja numeru, 3 ograniczenie rachunku, razem 41 zł plus WAT daje nam
      sumę 50,02 zeta.Teraz jest sezon urlopowy, lipiec .pierwszego lipca wykonuję
      rozmowę z tel stacjonarnego na stacjonarny, miejscowy która trwa 10 sekunt,
      wychodze z domu i wracan w sierpniu.Rozmawiałem 10 sekund a zapłaciłem
      złodziejskej tepsie pięćdziesiąt złotych!!! Jak by nie liczył ponieważ minuta
      ma 60 sekund daje to z matematycznego wyliczenia 300 zł za
      minutę.
      ps. ZApomniałem doliczyć 35 groszy za połaczenie.
      Nie ma takiej drugiej bandyckiej firmy za świecie!!!
      • Gość: Bill Re: 300zł za minutę w TP SA połączeie krajowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.05, 07:45
        Jakos nie moge tego zrozumiec.
        Nie pasuje - nie kozystaj.
        A jak nie - to plac i placz.
        Pozdrawiam
        • Gość: zgredziak Re: 300zł za minutę w TP SA połączeie krajowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 09:42
          Gość portalu: Bill napisał(a):

> Jakos nie moge tego zrozumiec.
          > Nie pasuje - nie kozystaj.
          > A jak nie - to plac i placz. odpowiadam:tak się nieszcześliwie złożyło,że tam
          gdzie mieszkam (Warszawa śródmieście) kablówka nie ma światłowodów i Pepsa jest
          jedyną która oferuje dostę do internetu.Jak tylko będę miał taką możliwiść, to
          oleje stacjonarny.W popie za 50 zł ( 24 grosze za minute do idei i na
          stacjonarne, oraz 64gr za minutę na inne) mam za tą samą sumę od 122 do 208
          minut na połączenia z naliczaniem sekudowym niezależnie oo tego, o jakiej porze
          dzwonie!!! i bez łachy, reklamacji, filozowania z głupkami z błękitnej linii,
          po prostu no problema
          • Gość: gosvami w POPie /idea/ 80gr.za min.chyba Ci się pomyliło IP: *.21.pl / *.21.pl 25.08.05, 22:50
            z hejah czy czymś innym...
          • barracuda7110 Re: 300zł za minutę w TP SA połączeie krajowe 29.08.05, 14:13
            Zamienił stryjek siekierkę na kijek. Kupisz sobie popa to nadal będziesz
            finansować tepsę.
            • Gość: zgredziak Re: 300zł za minutę w TP SA połączeie krajowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 07:54
              barracuda7110 napisał:

> Zamienił stryjek siekierkę na kijek. Kupisz sobie popa to nadal będziesz
              > finansować tepsę.
              > Odp.ale nie bedę płacił frajerskiego abonamentu.Za tę sumę w POPie mam do
              wygadania 224 minuty na stacjonarne i do idei.proste jak drut
      • Gość: antykomunista telekomuna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 12:20
        Ja oddaje ta siermiezna neostrade za kilka dni i likwiduje telefon w telekomunie.
        Nie bede zwieszal zyskow monopolistycznych tej zlodziejskiej firmie...
      • Gość: gosia Re: 300zł za minutę w TP SA połączeie krajowe IP: *.dozamel.ssk.pl / *.dozamel.ssk.pl 24.08.05, 14:12
        swieta racja!!! tepsa to zlodziejstwo
      • Gość: leszek k Re: 300zł za minutę w TP SA połączeie krajowe IP: *.aster.pl 24.08.05, 19:32
        Mam lepszy pomysl: zadzwon 1 stycznia, pogadaj dziesiec sekund, wyjedz na rok i
        przypilnuj, zeby przez ten czas ktos za ciebie placil abonament. WYjdzie ci
        jeszcze wyzsza kwota, wiesz?
        Nie blaznij sie lepiej.
        • Gość: zgredziak Re: 300zł za minutę w TP SA połączeie krajowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 21:28
          Gość portalu: leszek k napisał(a):

> Mam lepszy pomysl: zadzwon 1 stycznia, pogadaj dziesiec sekund, wyjedz na rok
          i
          > przypilnuj, zeby przez ten czas ktos za ciebie placil abonament. WYjdzie ci
          > jeszcze wyzsza kwota, wiesz?
          > Nie blaznij sie lepiej.
          A ja Ci polecam LEWATYWę z piwa , tłuczonego szkła i pinesek tapicerskich.PO
          konsumcji przeczytaj sobie pacanie tytuł autora "konkursu, postu , zabawy itd
          itp i ..wal sie
      • Gość: pio Re: 300zł za minutę w TP SA połączeie krajowe IP: *.s3group.com / 193.120.90.* 25.08.05, 09:51
        Mieszkam teraz w Irlandii i mam telefon stacjonarny. Rachunki place
        odpowiednikowi naszej TPSA. Staly abonament wynosi 25 Eur, a za rozmowy ok. 3-5
        Eur. I to moze jest lepiej?
    • Gość: Swinks Re: Uwaga konkurs !! - najdroższe połączenie w Po IP: *.server.ntli.net 24.08.05, 10:40
      A u mnie w UK minuta do ojczyzny na stacjonarny kosztuje mnie 1p (5.8 gr) w
      naliczaniu sekundowym. Milo wam robaczki? ;-P
      • Gość: jblpro Re: Uwaga konkurs !! - najdroższe połączenie w Po IP: *.range81-157.btcentralplus.com 24.08.05, 16:01
        Piszesz nie na temat i do tego bzdury!
    • Gość: logujesie Zbankrutuje przez TP IP: *.medianet.pl 24.08.05, 11:20
      Do tej pory zeby polaczyc sie z Internetem wdzwanialem sie na taki nr 0209230,
      zawsze bylo taniej niz w TP - do mometu gdy zorientowalem, sie ze nic za to nie
      place - po prostu nie bylo tego na rachunku telefonicznym! Zaczelo sie wtedy
      uzywanie, sciaganie programow itd. Ostatnio przeczytalem, ze darmocha sie
      skonczyla. TP sie pokajala i ma zaczac liczyc te polaczenia. Ale czy te wstecz
      tez, jest na to jakis przepis? Jesli mnie podlicza za wszystko - pojde z torbami!
      • Gość: jurj Re: Zbankrutuje przez TP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 12:11
        www.voipbuster.com/en/index.html
        pod tym linkiem znajduje sie program,ktory dziala jak skype,tlenofony i inne takie,tylko ze dzownic mozna na stacjonarne.
        jest tam lista krajow,w ktorych on dziala ale Polski tam nie ma.chociaz sam juz nie wiem,ale chyba byla jakis czas temu.
        polaczenie zrywa sie po minucie,ale warto sprobowac.ja mialem prolemy z uruchomieniem tego bo jestem w sieci.
        • Gość: MEXMEX Re: Zbankrutuje przez TP IP: 201.138.116.* 24.08.05, 15:57
          Skype... rozmowa na telefon stacjonarny w Polsce z Meksyku... 30 minut rozmowy,
          caly koszt = EUR $ 0.55
          • ziutko Re: Zbankrutuje przez TP 24.08.05, 16:46
            Meksyk jest tani (bo Meksyk?). W Europie tez jest nienajgorzej, Tepsa,to chyba
            nie calkiem w Europie lezy. Za 30 min bla...bla... z Niemiec do RP place
            w tym tygodniu 60 eurocentow (ca 2,40 zl)(prefix 01058, w przyszlym tygodniu
            moze ulec zmianie, trzeba sledzic).
            Odpowiednik tepsy, Telekom D wzialby za to samo 11 razy wiecej. ale nie wezmie,
            bo ma konkurencje a ludzie umieja liczyc i maja dostep do informacj.
            Pzdr.
    • Gość: Oleńka Re: Uwaga konkurs !! - najdroższe połączenie w Po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 12:11
      a z tym ze jestes w tpsa bo masz neostrade-nie musi tak byc! przyjaciolka ma
      telefon w tele2 a net ma rzeczywiscie z neostrady! niesetety w naszych
      okolicach niby aster city sie odgraza ze zalozy net ale jakos nic mi o tym nie
      wiadomo...nie daleko urzeduje firma ktora zajmuje sie m.in. podlaczaniem do
      sieci z tymze za samo podlaczenie trzeba placic jak za zboze! a to ze tpsa to
      zlodzieje chyba nikogo (niestety) nie powinno dziwic.. :|
      • Gość: teleexpert Re: Uwaga konkurs !! - najdroższe połączenie w Po IP: 212.160.172.* 24.08.05, 15:09
        > a z tym ze jestes w tpsa bo masz neostrade-nie musi tak byc! przyjaciolka ma
        > telefon w tele2 a net ma rzeczywiscie z neostrady!

Połączenia może mieć przez tele2. Ale telefon ma na pewno w TP (i abonament).
        Neostrada jest świadczona tylko na liniach TP.

BTW to są przygotowywane regulacje, które pozwoliłyby na korzystanie z dostępów
        ADSL na liniach tp w innych firmach niż tp.
    • Gość: Oleńka Re: Uwaga konkurs !! - najdroższe połączenie w Po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 12:11
      wiem ze bylo to lekko nie na temat ale chcialam sie z wami tym podzielic :P
    • Gość: Krzysztof Re: Uwaga konkurs !! - najdroższe połączenie w Po IP: *.elterix.pl 24.08.05, 15:52
      Nieco OT, ale warto wiedzieć:
      Jak zapłacić za nic. ;) Turcja, telefon komórkowy PlusGSM ustawiony na
      automatyczny wybór sieci. Jakieś 10 razy przełączał się po wyjściu z zasięgu
      jednej na drugą... za każde przełączenie 10 zł albo więcej w plecy....

Posiadając telefon, nie dzwoniąc nigdzie też możemy sporo zapłacić.
    • angela233 Re: Uwaga konkurs !! - najdroższe połączenie w Po 24.08.05, 20:34
      za 6 minut rozmowy w Polce przy granicy czeskiej jak dzwonil do mnie znajomy Ja
      zaplacilam dodatkow 24 zlote!!
      • elmek Re: Uwaga konkurs !! - najdroższe połączenie w Po 25.08.05, 09:42
        To trzeba patrzeć czy w terenie przygranicznym telefon nie loguje się do
        zagranicznej sieci (bo np. ta ma silniejszy sygnał niż polska) a najlepiej
        ustawić ręczny wybór sieci i wtedy nie będzie takich niespodzianek ;-)
        Pozdrawiam!
    • elektromisiek Wygralem??? POP Idei jest najdrozszy... 26.08.05, 20:20
      Kupilem karte POP, wlozylem do telefonu i wyrecilem swoj numer. Pomylka - o 1
      cyfre, polaczenie 12 sekund.

Za chwile - dzwionie na swoj telefon domowy, oczywiscie nie podnosze sluchawki
      - a ... polaczenie jest realizowane. To samo za drugim razem.

8 PLN znika z karty. DOK Idei sciemnia ze wszystko jest OK, i TRZY POLACZENIA
      zostaly prawidlowo naliczone!!!

Rekord z POP-a na stacjonarny - 8 PLN za 12 sekund!!!

Wychodzi 40 PLN za minute!!!!

Oszusci, po prostu oszusci.

• clk Re: Uwaga konkurs !! - najdroższe połączenie w Po 29.08.05, 08:53
      Przypomnial mi sie hit (jak moglam zapomniec).
      3 lata temu, Angilia.
      Nie dosc, ze za przelaczanie sie z sieci do sieci kretynskie sumy.
      Do tego, wybralam numer do kolezanki w Polsce.
      Telefon (siemens) zawiesil sie, aby przerwac polaczenie, wyjelam baterie.
      Miesiac pozniej faktura: polaczenie z polska, 1godzina 40cos tam minut z
      podatkiem 400zl.

Nie uznali reklamacji, ze ja przeciez nie rozmawialam

Po kilku dziwnych akcjach powiedzialam konsekwwentne NIE plusowi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka