Dodaj do ulubionych

napastliwy telefon

22.08.05, 21:51
Dobry wieczór, mam dziwny problem. Od ponad tygodnia wydzwania do mnie nr
zatrzezony,2 razy dziennie w odstepach pół godzinnych. Kiedys podnioslam
słuchawkę i okazało się, ze po chwili ciszy, ktoś jakby mnie przełączył i
usłyszałam kolejne sygnały połączenia. Co to moze byc i jak się pozbyc
tego ??? Mozna zablokowac nr zatrzezony ????
Obserwuj wątek
    • sadelko_pimpka Re: napastliwy telefon 27.08.05, 18:58
      Dwa lata temu mialam podobny problem z napastliwym numerem,z tym,ze nie byl on
      zastrzezony(wyswietlal sie).Dzwonilam do biura obslugi(dodam,ze osoba dzwoniaca
      non stop do mnie,gdy odbieralam byla agresywna) z prosba o zablokowanie
      polaczen od tej osoby(znalam numer)-niestety paniusia w biurze obslugi
      powiedziala mi,ze nie moze zablokowac tych polaczen do mnie,gdyz nie mozna
      zabronic nikomu(w tym tej osobie rowniez) wykonywania polaczen,tak,ze niestety
      obawiam sie,ze nic nie wskorasz tym bardziej,ze numer zastrzezony.A przy okazji
      podobno jest jakis model telefonu,gdzie mozna zablokowac dane numery(osoba,z
      ktora np.nie chcesz juz gadac w ogole nie bedzie mogla sie polaczyc)Prawda to?
      I jaki to model telefonu?
      • atrapa_kierownika Re: napastliwy telefon 27.08.05, 20:59
        Na pewno potrafią to telefony typu smartphone, wszystkie, jak sądzę. Np. SEP800 ma możliwość odrzucania wszystkich rozmów przychodzących lub przyjmowania tylko tych ze zdefiniowanej listy. Trochę to mało wygodne w twojej sytuacji, ale jest oprogramowanie, które potrafi prawie wszystko, np. określenie, że odrzucany jest podany numer, a między piętnastą a siódmą rano również rozmowy przychodzące z zablokowanym numerem. Ten program istnieje też na Nokie z Symbianem.
        No, ale to smartphone. Nie wiem, jak jest ze zwykłymi telefonami. Obiło mi się kiedyś o uszy, że taką funkcję ma Nokia 6310i, ale nie mam co do tego pewności.
        • Gość: joasia_23 Re: napastliwy telefon IP: *.nat.ino.tvknet.pl 27.08.05, 21:12
          Alcatel OT 511
    • baltazar_gabka2 Re: napastliwy telefon 27.08.05, 21:50
      A moze jest jednak mozliwosc dowiedzenia sie jaki to numer dzwoni?? Wtedy mozna
      go zablokowac. Czy slyszal ktos o jakims sposobie na roszyfrowanie
      zastrzezonego nr tel. ??
      • Gość: ona Re: napastliwy telefon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 23:13
        up

Też mam też sam problem. Jakiś anonim wydzwania do mnie z zastrzezonego numeru
        i nie aczy się odezwać. Tym dziwniejsze, bo nie mam żadnych wrogów.
        • yavorius heh 12.09.05, 10:30
          Temat był na tym forum wałkowany 1000000 razy, poszukaj w wyszukiwarce.
          Podpowiem tylko dwa słowa: policja, prokurator.
    • Gość: ja Re: napastliwy telefon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 14:31
      Zrób jak ja,
      ktoś do mnie dzwonił - akurat nie mogłem odebrać - ale numer się wyswietlił
      nieznany mi to nie odzwaniam
      powtórzyło się to w ciągu kilku dni kilka razy - pechowo akurat trafiał na porę gdy byłem zajęty (kino, prysznic, kobieta, noc/mam wyłączony dźwięk na noc-taka funkcja/ )
      Gdzieś po tygodniu (uparty co) dzwoniący trafił na porę że mogłem odebrać
      Usłyszałem stek wyzwisk to...odłożyłem telefon bez wyłączania (potem okazało się ze z 50s mówił do nikogo)
      powtórzyłem to kilka razy - po 2 dniach mu się odechciało dzwonić

Aha, nigdy po odebraniu nieznanego telefonu się pierwszy nie odzywam - bardzo to takich "żartonisiów" dekoncentruje - po prostu nie wiedzą czy ktoś jest po drugiej stronie ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka