14.12.05, 10:01

w ORANG monza zalozyc sobie skrzynke skad mozna wysylac darmowe smsy,dlaczego
w PLUS GSM jest to nie mozliwe,tam potrzeba posiadac telefon w PLUSIE?!

a moze nie?

Obserwuj wątek
    • yavorius ale o co come on? 14.12.05, 10:09
      Tu masz darmową bramkę:

www.text.plusgsm.pl/sms/
    • kiwy Re: Plus GSM 14.12.05, 10:17
      Obydwaj op. maja podobnie:
      Org - darmowa z reklamami, lub po rejestracji 10 dlugich esow na mc, lub po
      rejestracji na telefon w org 30 na mc.
      Plus - darmowa z linku jw. , lub miastoplusa, po rejestracji na nr w plusie (bez
      "wiekszych" limitow do plusa)
      • zegarek6 Re: Plus GSM 14.12.05, 12:13

czyli krotko mowiac,nie ma mozliwosci zalozenia skrzynki z damowymi smsami bez
        posiadania telefonu w tej sieci:(
        • yavorius pytam ponownie: o co chodzi? 14.12.05, 12:17
          Przecież można za darmo wysyłać. O tę skrzynkę się rozbija?
          • Gość: gość forum Re: pytam ponownie: o co chodzi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.05, 12:26
            A co to ta darmowa skrzynka w plusie jest niedobra?? Jesli limity sa juz
            wykorzystane (bo sa przydzielane do kazdego IP co jest bez sensu bo wiele sieci
            lokalnych ma juz wyczerpane limity kolo godziny 10 rano gdyz jest po 100
            uzytkownikow w sieci widocznych pod jednym IP na zewnatrz) to wtedy wchodzi sie
            na bramke przez PROXY i wtedy caly limit jest tylko dal nas i mozna wysylac iel
            sie chce smsow bo jak sie zas limit skonczy to jest kolejne proxy itd itp.
    • nimod Re: Plus GSM 14.12.05, 17:53
      W Plusie wyślij po prostu maila na adres numertelefonu@text.plusgsm.pl
      • zegarek6 Re: Plus GSM 14.12.05, 23:42
        nimod napisał:

> W Plusie wyślij po prostu maila na adres numertelefonu@text.plusgsm.pl

nie rozumiem tego?

chodzi mi o skrzynke taką jak jest w Orange,tam moge wysylac smsy do kogos i ten
        ktos moze mi odpowiedziec na ta skrzynke
        • arti260 Re: Plus GSM 14.12.05, 23:59
          www.miastoplusa.pl tutaj masz mozliwos wysylania i odbierania wiadomosci.Jak nie
          masz telefonu z Plusa to zostaje Ci jedynie www.text.plusgsm.pl.Innej mozliwosci
          nie ma.A jezeli bramka nie dziala to jak juz napisal ktos wczesnie wpisujesz
          486xxyyyyyy@text.plusgsm.pl i ta osoba moze tez odpowiedziec na Twoja skrzynke
          pocztowa.Wtedy Ona wpisuje w taki sposob (adres@adres.pl) (temat) tres
          wiadomosci i wysyla na 119999.Czesto tak robie i jak do tej pory nie mam zadnych
          problemow.Pozdrawiam.
          • zegarek6 Re: Plus GSM 15.12.05, 00:24

www.text.plusgsm.pl
            owszem,bramka ta działa ,ale ja moge wyslac do kogos smsa na komorke,ale ta
            osoba do mnie na ta bramke nie
            w orange jest darmowa bramka,gdzie zakladam skrzynke i na ta skrzynke moge
            otrzymywac smsy z komorki od innych osob- o cos takiego mi chodzi

>A jezeli bramka nie dziala to jak juz napisal ktos wczesnie wpisujesz
            > 486xxyyyyyy@text.plusgsm.pl i ta osoba moze tez odpowiedziec na Twoja skrzynke
            > pocztowa.Wtedy Ona wpisuje w taki sposob (adres@adres.pl) (temat) tres
            > wiadomosci i wysyla na 119999.Czesto tak robie i jak do tej pory nie mam
            zadnych problemow.Pozdrawiam.

tego nadal nie rozumie?
            nie mam komorki,mam dostep do internetu i chcialbym wysylac smsy do kogos
            i od niego otrzymywac smsy do internetu-inaczej nie umiem tego przekazac?

• arti260 Re: Plus GSM 15.12.05, 00:59
              Jak piszesz maila do kogos to zamiast napisac adres@adres.pl wpisujesz 486xxyyyyyy@text.plusgsm.pl potem temat wiadomosci i tresc.Jak bedziesz wysylac z maila gazetowego to dana osobo otrzyma wiadomosc z Twojego kontapocztowego.I jak Ta osoba bedzie chciala Ci odpisac to wpisuje w taki sposob w swoim telefonie (zegarek6@gazeta.pl) (temat) oraz tresc wiadomosci i wysyla to na 119999 i wtedy ta wiadomosc bedzie na Twojej skrzynce pocztowej.Rozumiesz juz??
              • zegarek6 Re: Plus GSM 15.12.05, 17:36

chyba zrozumiałem:) zaraz zrobie próbe ,jaki tego bedzie efekt dam znac
    • zegarek6 Re: Plus GSM 15.12.05, 21:54

nic z tego nie wyszlo:(
      a moze osoba wysylajaca do mnie musi miec aktywowana jakas usluge?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka