Dodaj do ulubionych

Plus ma awarię my płacimy

28.01.06, 12:18
Z 12 złotych na końcie bez rozmów zrobili mi 4zł a po 10 godzinach
nieużywania telefonu zabrali jeszcze 2 zł ale dołożyli 10 darmowych minut.Za
kwotę którą zabrali mogłam mieć 60 minut i 5 MMS-ów, więc niech te 10 minut
sobie wsadzą...Myśle ,że nie tylko ja jestem w takiej sytuacji- jak myślicie
czy oddadzą nam naszą kasę ?
Obserwuj wątek
    • Gość: ona Re: Plus ma awarię my płacimy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 12:25
      mi z 16 zrobilo sie 4...a pozniej 1,6...:(
    • Gość: Viking Re: Plus ma awarię my płacimy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 12:55
      Macie na mysli tel. na abonament czy na karte ???
    • Gość: Filip Re: Plus ma awarię my płacimy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 15:42
      Ze 34.20 PLN zżarło mi tyle pieniędzy że mam -1.80 PLN i zablokowali mi konto.
      SKANDAL powini dorzucić jakieś Gry JAVA Tapety Dzwonki Aplikacje w ramach
      odszkodowania.
      Czy użytkownicy muszą płacić za błędy POLKOMTEL-a gdzie jest prawo??
    • Gość: Czarny Re: Plus ma awarię my płacimy IP: *.forweb.pl 28.01.06, 15:57
      Będą się wykręcać sianem, że nie wiedzą komu zniknęły pieniądze, że reklamacje
      można napisać (ale oni z jakiś dziwnych powodów będą je odrzucać) itp.
      • Gość: M Re: Plus ma awarię my płacimy IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.06, 16:04
        z 5Plus tez punktow mi nie doliczyli , mimo ze fakture zaplacilem w terminie
        • mat.monika Re: Plus ma awarię my płacimy 28.01.06, 16:31
          Ciekawe co powiedzą na zbiorowy pozew sądowy?
          • Gość: sunny Re: Plus ma awarię my płacimy IP: *.iwacom.net.pl 29.01.06, 04:11
            Jestem za!!!! W każdej chwili!
          • Gość: chomqiue Re: Plus ma awarię my płacimy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.06, 14:56
            Pozew to jest jhakis pomysł (zaznaczę, że ja jestem w plecy jakies 70zł już). W
            internecie coraz łatwioej znależć skargi zaniepokojinych uzytkowników Simplusa.

Ale wracając: pozew można złozyć, ale trzeba byłoby sprawe jakos udokumentować.
            A nie przychodzi mi do głowy inny sposób niz nagranie np. filmu jak to
            załadowujemy konto, dzwonimy pod dany numer i widzimy, że żle jest naliczana
            opłata. tylko czy taki dowód przejdzie w sądzie.

Wydaje mi się, że duzo lepszym sposobem będzie masowa rezygnacja oszukanych
            uzytkowników (ciekawe swoja droga jaki to odsetek). Albo - i to chyba nawet
            lepsze - jakas mała nagonka na łamach prasy, czy choćby większych portali
            internetowych. tylko jak na razie nikt sie tym widac nie zajął jeszcze... a
            Polkomtel tymczasem kradnie na potęgę...

...i żeby chociaz z góry poinformowali o swoich kłopotach... a tu nic... taka
            niespodzianka po prostu :-/
            • Gość: joasia_23 Re: Plus ma awarię my płacimy IP: *.ino.tvknet.pl / 213.199.216.* 30.01.06, 15:21
              Na Telepolis.pl zajeli sie już tym ,wkleiłam linka ale szanowny admin chyba
              wykasował. Ciekawe dlaczego ? Hmmm...
              • yavorius dlatego, że 30.01.06, 15:31
                ten lik był tu wklejany conajmniej kilkanaście razy:)
                • Gość: joasia_23 Re: dlatego, że IP: *.ino.tvknet.pl / 213.199.216.* 30.01.06, 15:40
                  Na pewno nie kilkanaście razy a to z prostego powodu - ten artykuł ukazał się
                  wczoraj wieczorem. Nikt inny poza mną go nie podawał.
            • Gość: Marta Re: Plus ma awarię my płacimy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.01.06, 15:52
              Ja bardzo chętnie bym zrezygnowała, ale mam MixPlusa i zobowiązałam się na
              określoną ilość doładowań. Więc nic z tego. Jeszcze by mi kazali płacić za
              niewywiązanie się z umowy o zasileniach i kazali płacić karę :/
    • Gość: joasia_23 Psioczenie na Plusa jest tu komuś nie na rekę n/t IP: *.ino.tvknet.pl / 213.199.216.* 30.01.06, 18:31
      • poconick a czemu u mnie sie nic nie stalo? 30.01.06, 20:03
        hmm mam sobie sim+ i w koncu zabralam sie do przeczytania o co chodzi bo u mnie
        nic z tego wszystkiego sie nie dzialo. telefonik dziala, dzwoni sie ok kasa nie
        znika, zwroty przychodza, polaczenia sie zgadzaja.
        czy to dlatego ze mam stara karte sim?
      • yavorius tia, jasne ;) 31.01.06, 09:44
        Proszę bardzo, oto link:
        www.telepolis.pl/artykuly.php?id=131
        • Gość: ala tak,jasne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 11:13
        • Gość: zwiedziony Re: tia, jasne ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 11:30
          Poszedl artykul do RMFu
        • Gość: bartek Składajcie reklamacje...nie ma czego się bać!!! IP: *.multifox.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 11:23
          Ja zlozylem od razu reklamacje, bo zabrali mi za friko 7 blaszek, ostatnio
          przyszlo rozpatrzenie...i mi zwrócili kase. Tylko ze, w trakcie jak czekalem na
          rozpatrzenie reklamacji ( oczywiscie karte simplusa wyjąłem i uzywalem
          innej...aby nie kusic losu ) zabrali mi znowu 8 zl...wiec wiele nie myśląc
          zlozylem kolejną reklamacje, przecież to są moje pieniądze!!! Wam tez tak radze
          robić!!! I teraz czekam na rozpatrzenie.
          Pozdrawiam
    • uncledonken Re: Plus ma awarię my płacimy 31.01.06, 11:28
      mixplus:

- problemy z załadowaniem konta; niby załadowane ale pieniędzy na koncie nie było, ponad dobę...
      - kolejne załdowanie konta nie przedłużyło jego ważności o miesiąc,
      - "darmowe wieczory i wekendy" - nie zamówie nowego pakietu bo na starym są jeszcze niespełne 2 minuty, które nie chcą zejść...
      - problemy z połączeniami,
      - w moim przypadku zabrali mi (tylko) jakieś 2 zł za, yy właśnie za co?!
      • Gość: fajny nick Re: Plus ma awarię my płacimy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 18:57
        U mnie jest dokładnie tak jak u poconick.
        Wszystko ok.Nie rozumiem jak to wiec mozliwe,ze jedni narzekaja a u innych
        ok.Jeden plus a taka rozbierznosc.O co tu wiec chodzi?
      • uncledonken Re: Plus ma awarię my płacimy 31.01.06, 20:07
        Oczywiście dzwoniąc na 2601 w oczekiwaniu na rozmowe z konsultantem połączenie zostaje przerywane. Podobnie sprawa ma sie z próbą kontaktu poprzez czat...

Trzeba poszukać jakiegoś punktu, który mówi o możliwości zerwania umowy w wyniku nie wywiązywania się operatora z usług (czy cuś).
        • demicjusz Ku pokrzepieniu serc: 31.01.06, 23:16
          www.telepolis.pl/news.php?id=4452
          • uncledonken Re: Ku pokrzepieniu serc: 01.02.06, 01:56
            no zobaczymy zobaczymy :)
            • Gość: xxx Re: Ku pokrzepieniu serc: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 14:05
              www.telepolis.pl/grafika/newsy/2006-02/plusgsm-www-przeplacone_1m.gif
              • Gość: xxx Re: Ku pokrzepieniu serc: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 14:10
                mały błąd w linku ten jest poprawny: www.telepolis.pl/grafika/newsy/2006-
                02/plusgsm-www-przeplacone_1.gif
                • Gość: xxx Re: Ku pokrzepieniu serc: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 14:12
                  www.telepolis.pl/grafika/newsy/2006-02/plusgsm-www-przeplacone_1.gif podejście
                  3 :)
                  • uncledonken Re: Ku pokrzepieniu serc: 01.02.06, 14:46
                    hehehe, zjedli "d", a my najedliśmy się nerwów...
                    • Gość: aga Re: Ku pokrzepieniu serc: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 22:08
                      www.polkomtel.com.pl/pl/index.asp?nfl=0&viewId=viewAktualnosci&scrn=newsView&nid=327
    • Gość: bartek Re: Plus ma awarię my płacimy IP: *.multifox.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 11:24
      Ja zlozylem od razu reklamacje, bo zabrali mi za friko 7 blaszek, ostatnio
      przyszlo rozpatrzenie...i mi zwrócili kase. Tylko ze, w trakcie jak czekalem na
      rozpatrzenie reklamacji ( oczywiscie karte simplusa wyjąłem i uzywalem
      innej...aby nie kusic losu ) zabrali mi znowu 8 zl...wiec wiele nie myśląc
      zlozylem kolejną reklamacje, przecież to są moje pieniądze!!! Wam tez tak radze
      robić!!! I teraz czekam na rozpatrzenie.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka