Gość: piss IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.02.06, 21:35 a to wszystko w ramach wyborczych obietnic "taniego panstwa"... piss with you wyborcy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Szalony Re: Powstanie Główny Urząd Informatyzacji IP: *.crowley.pl 15.02.06, 21:50 Proponuję jeszcze Główny Urząd d/s Zwalczania Biurokracji. Sprawy same się rozwiążą. Odpowiedz Link Zgłoś
worldpl Re: Powstanie Główny Urząd Informatyzacji 16.02.06, 12:14 Jak rozumiem siedziba PGUI bedzie w malej altance obok siedziby Prokomu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obywatel X Czy oni zwariowali z tymi urzędami ?? IP: *.altec.pl / *.altec.pl 15.02.06, 21:58 Ile jeszcze takich nikomu niepotrzebnych biurokratycznych molochów powstanie w tej smiesznej IV RP? Zupełnie jak za socjalizmu gdzie tworzenie biurokracji zastępowało racjonalne działanie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta projekt biznesu! help! IP: *.icpnet.pl 15.02.06, 22:00 witjcie intern@uci :) moze ktoś z was ma jakiś fajny pomysł na projekt biznesu>>!! potrzebuje na zaliczenie na studiach;/ liczy sie pomysłowość, i coś co ma szeroką szansę zaistiec w gospodarce, przy wykorzystaniu najnowszych technik, postępu, inernetu, przepływów danych itp, bez ograniczenia budżetowego. POMOCY... :) czekam na wasza tworczosc :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paszczur może to? IP: *.devs.futuro.pl 15.02.06, 22:11 dystrybucja kiszonych ogórków przez szerokopasmowy internet? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: może to? IP: *.icpnet.pl 15.02.06, 22:26 hehe.. no koncepcja szerokopasmowego internetu jak najbardziej... gorzej z transportem tych ogórasów hehe .. to może coś bardziej realnego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek inny pomysl IP: .1P3D* / 194.75.37.* 16.02.06, 09:14 serwis randkowy, osoby o pasujacych profilach sa informowane o innych takich osobach w poblizu sms-em albo nawet mms-em ze zdjeciem osoby. wtedy wiedza ze dana osoba jest wolna i poszukujaca i moga do niej smialo uderzac :-) Wchodzisz do baru i dostajesz kilka fotek samotnych panow szukajacych pan, wybierasz sobie ktoregos i git ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: inny pomysl IP: *.icpnet.pl 16.02.06, 15:27 hehe.. nie no randki sa dobre, tylko ze coś podobnego już istnieje... ja sie zastanawiałam nad czymś takim jak e-krawiec ;d czyli usłgi na odległość:) gdzie klient wybiera sobie część garderoby którą dowolnie może modyfikowac np. zmienić kolor, dorzucić pare kieszeni, zmienic wielkosc guzików itp . co mówicie ? przypominam ze to na projekt study`jny... Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.kiewicz Re: projekt biznesu! help! 16.02.06, 10:56 > witjcie intern@uci :) moze ktoś z was ma jakiś fajny pomysł na projekt > biznesu>>!! ZaPiSać się do Partii i założyć Centralny Urząd. Tematyka dowolna, sukces rynkowy gwarantowany. Może być na przykład Centralny Urząd d/s Zwalczania Nieprawidłowości w/s Świadczeń Socjalnych. Centralny Urząd Informatyzacji też jest OK, duże szanse wsparcia przez Micro$oft. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Powstanie Główny Urząd Informatyzacji 15.02.06, 22:11 Niech nam żyje, mocium panie, Chluba PiSu: państwo tanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fydel Re: Powstanie Główny Urząd Informatyzacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 22:13 W ramach taniego panstwa zlikwidowano "nikomu niepotrzebny" departament zajmujący sie spoleczenstwem informacyjnym w dawnym Ministerstwie Nauki, a za to utworzony bedzie "niezmiernie potrzebny" Urzad Informatyzacji ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel Re: Powstanie Główny Urząd Informatyzacji IP: 62.233.201.* 16.02.06, 12:23 Nie wiem jaka byla uzytecznosc tego departamentu - pewnie jak znam efektywnosc tego typu eurokommunistycznych pomyslow - zadna. Urzad moze za to zrobic wiele dobrego dla administracji. Wierze w ekipe wiceministra Blizniuka. To swietny fachowiec i doskonaly strateg - wiem co mowie bo to moj byly wykladowca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caipirinha Re: Powstanie Główny Urząd Informatyzacji IP: 5.2.* / *.mnii.gov.pl 16.02.06, 15:42 Możesz mnie oświecić, co oznacza pojęcie "eurokomunistyczny"??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel Re: Powstanie Główny Urząd Informatyzacji IP: 62.233.201.* 17.02.06, 09:20 Mysle ze wiesz to lepiej ode mnie bo sadzac po IP pracujesz w takim wlasnie eurokomunistycznym urzedzie, który właśnie dzięki Ministrowi Blizniukowi zostal zlikwidowany. Ciesze sie ze nadchodza dobre czasy dla PRAWDZIWYCH specjalistow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kara Luch Re: Powstanie Główny Urząd Informatyzacji IP: *.isko.net.pl / 213.199.198.* 17.02.06, 21:32 Jak w takim razie tlumaczysz to ze Pan Minister (z tego co wiem) pracowal w owym jak to ujales eurokomunistycznym urzedzie? Moze byl tam jakims Konradem Wallenrodem i teraz wreszcie pokaze jak powinna wygladac prawdziwa informatyka Odpowiedz Link Zgłoś
kaye Kolejny urząd... 15.02.06, 22:28 a następne w kolejce, bo jeśli dobrze kojarzę to ma powstać Centralne Biuro Antykorupcyjne, Urząd Nadzoru Finansowego, jeszcze coś? Czy budżet to wytrzyma??? Odpowiedz Link Zgłoś
bema007 Re: Powstanie Główny Urząd Informatyzacji 15.02.06, 22:46 Może wykorzystać "sprawdzoną już firmę, która zinformatyzowała ZUS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt Re: Powstanie Główny Urząd Informatyzacji IP: *.telsten.com / *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 22:59 Ja tego nie rozumiem.To fakt,jestem stary i moze to do mnie nie dociera,ale slyszale,ze istnieje cos takiego jak internet i szyfrowanie wiadomosci.Moze na poczatek to sprobowac?Czy do tego jest potrzebny kolejny centralny urzad w tanim panstwie?A moze wystarczy dwoch,trzech dobrych hakerow,aresztowanych za przestepstwa internetowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FreakyMisfit Re: Powstanie Główny Urząd Informatyzacji IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 15.02.06, 23:06 A jak nie, to w kamasze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c3 Re: Powstanie Główny Urząd Informatyzacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 23:16 Jak dobrze pojdzie, to padnie caly internet w Polsce;) A predkosc obslugi obywatela po przejsciu na zintegrowany system informatyczny na pewno spadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kabareciarz A Komenda Policji w Kaliszu przechodzi na nowo- IP: *.kon.tvknet.pl / 82.160.85.* 15.02.06, 23:22 czesne maszyny do pisanie - darowiznę od urzędników. A tu takie plany. Z pewnością przetarg wygra Prokom lub spółka zależna. Ja ja ja k berety. Kabaret. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stop_pisuarom Czy PISdy umieja cos poza centralizacja wszystkieg IP: *.catv.net.pl 16.02.06, 00:54 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Powstanie Główny Urząd Informatyzacji IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.02.06, 01:20 TETRA to ślepa uliczka, to tylko MOTOROLA bo nie jest to otwarty system, koszty utrzymania będą zawsze ogromne, dają się nasi politycy lobbistom ponieść bo niestety w śród nich nie ma fachowców a tylko uczestnicy lobbistycznych konferencji na których karmi się fałszem...... Odpowiedz Link Zgłoś
mirdek Re: Ponieważ będą jeszcze 16.02.06, 10:32 wojewódzkie......., powiatowe.....,gminne,miejskie,wiejskie.... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikto Festiwal nowych urzedow ... IP: *.ztpnet.pl 16.02.06, 08:04 ...rozpoczety. Moze jednak zamiast tworzenia nowych urzedow, niech pan Dorn zajmie sie jednostkami podleglymi, ktore juz istnieja i zminimalizuje piractwo na polskich drogach?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admin Re: Powstanie Główny Urząd Informatyzacji IP: 83.238.11.* 16.02.06, 10:00 Dorn jak cała jego ekipa nie ma pojęcia ile danych o ludziach i formach już teraz jest przechowywanych.Ich centralizacja nie jest możliwa ponieważ dla różnych działań są potrzebne różne dane które już mamy a ich centralizacja to ogromne koszty a zysk to oczywiście permanentna inwigilacja wszystkich i wszystkiego - i chyba o to im chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: informatyk Re: Powstanie Główny Urząd Informatyzacji IP: *.acn.waw.pl 16.02.06, 11:25 Gość portalu: Admin napisał(a): >a zysk to oczywiście permanentna inwigilacja wszystkich i > wszystkiego - i chyba o to im chodzi To rzeczwiście poważne zagrożenie, ale jestem dziwnie spokojny, że potrafimy wespół z Rysiem Krauze zepsuć każdy diabelski projekt - pieniądze się rozpłyną a system nie zacznie działać. Oczywiście systemy Prokomu są dobre, tylko ludzie nie dorośli :) i robią błędy w deklaracjach. Do Dorna: połącz jeszcze CEPIK z IPNem i od razu dowiesz się, czy jakiś TW nie przekracza dozwolonej prędkości! BTW - wasi ludzie już "posegregowali" teczki w IPNie odpowiednio? I wyjdą na jaw tylko te sprawy, które drobiowym chomikom są na rękę? A co z Urbańskim i Telegrafem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agniecha75 taaa... przeciez trzeba gdzies umiescic swoich lud IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 16.02.06, 12:23 przeciez trzeba dac prace ludziom, ktorzy najaktywniej popierali. Zastanawiam sie ile jeszcze zostanie stworzonych zradow, o ile osob wzrosnie liczba zatrudnionych w administracji panstwowej... jakby nie ptzrec walka z bezrobociem ... a moze by tak wziac sie do pracy nad tym co jest, a nie tworzyc od nowa? ale pod koniec kadencji lepiej powiedziec "stworzylismy .... blabla bla " i co z tego ?? NIC, moze by tak przeczytac przedwyborcz obietnice ?? i zaczac je realizowac?? najdziwniejsze jest to, ze stale im poparcie. Boze czy naprawde ludzie nie widza i nie rozumieja co sie dzieje ???? aga (na szczescie ostatnio Polska z oddali) Odpowiedz Link Zgłoś