IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.04.06, 23:41
Ludzie! Skąd tyle negatywnych opinii nt. NOKII 6020? Właśnie kupiłem ten aparat i na razie uważam że jest OK. Jestem otwarty na nowinki tech., ale bez przesady. Telefon ma przecież służyć głównie rozmawianiu. Która słuchawka robi zdjęcia naprawdę dobrej jakości? Od tego są przecież aparaty fotograficzne. Nie każdy słucha muzyki w plikach mp3, itp. (choć w 6020 faktycznie brakuje radia). Może ten model ma jakieś ukryte wady, typu często się psuje, czy „zawiesza”? Piękny może nie jest, ale w Nokiach zawsze podobały mi się ich funkcjonalność, czy intuicyjne menu. Napisanie SMSa na Motoroli czy Siemens’ie było dla mnie katorgą. Może i to się zmieniło? Tak na tym forum wychwalacie np. Sony Ericsson’y, a paru moich znajomych - przyzwyczajonych do Nokii - klnie również na tę markę. Dlatego chętnie poznam Wasze opinie i doświadczenia z 6020.
P.S.
Podejrzewam, że wielu uczestników tego forum, prócz prawdziwych speców, wypowiada się znając opisywane aparaty tylko z widzenia i opisów. Przecież najnowsze urządzenia mają takie ceny, że po prostu są i jeszcze długo będą niedostępne dla przeciętnego użytkownika.
Obserwuj wątek
    • blq Re: 6020 21.04.06, 00:46
      > Ludzie! Skąd tyle negatywnych opinii nt. NOKII 6020?

Moja opinia jest jednoznaczna: telefon za drogi jak na swoje możliwości. Choć to
      się zmienia, na szczęście.

> Właśnie kupiłem ten aparat i na razie uważam że jest OK

To oczywiste, skoro go kupiłeś świadomie. Mam jednak nadzieję, że w abonamencie
      a nie płacąc prawie 400zł na allegro. Że o salonach (700zł?) nie wspomne.

> Jestem otwarty na nowinki tech.

Widać... np używasz Opery a nie IE.

> Telefon ma przecież służyć głównie rozmawianiu.

A komputer miał służyć liczeniu. A teraz?

> Która słuchawka robi zdjęcia naprawdę dobrej jakości?

Naprawde dobrej - żadna. Choć taki Sharp 903... no ale za 2-3 lata Twoj argument
      będzie przestarzały.

> Od tego są przecież aparaty fotograficzne.

Tak, a od gier komputerowych są konsole. Ale niektórzy lubią "all in one", inni
      nie. Różnorodność jest piękna!

> Może ten model ma jakieś ukryte wady, typu często się psuje, czy „zawiesza

Model 6020 jest prosty jak drut, więc się nie zawiesza. Natomiast ogolnie nokie
      serii 60XX miewają problemy z zasięgiem, znaczy lubi im padać moduł gsm lub
      koncowka mocy

> w Nokiach zawsze podobały mi się ich funkcjonaln
      > ość, czy intuicyjne menu. Napisanie SMSa na Motoroli czy Siemens’ie było
      > dla mnie katorgą.

Wyobraz sobie że teraz motorole i SE mają bardziej intuicyjne menu od Nokii.
      wszystko jest na głównym ekranie - 9-12 ładnie opisanych ikonek. A nie taki
      bajzel jak w tanich nokiach. zreszta to kwestia przyzwyczajenia.

> Tak na tym forum wychwalacie np. Sony
      > Ericsson’y, a paru moich znajomych - przyzwyczajonych do Nokii - klnie r
      > ównież na tę markę.

Pigmej przyzwyczajony do życia w dziczy będzie klnąć na sedesy, samochody i
      komputery. Co nie znaczy, że jest to klnięcia warte.

> Podejrzewam, że wielu uczestników tego forum, prócz prawdziwych speców,
      > wypowia da się znając opisywane aparaty tylko z widzenia i opisów. Przecież
      > najnowsze urządzenia mają takie ceny, że po prostu są i jeszcze długo będą
      > niedostępne dla przeciętnego użytkownika.

nikt na tym forum nie miał wszystkich komórek świata. jedni mieli więcej, inni
      mniej. ale pewne rzeczy są oczywiste. oczywistą głupotą jest zakup nokii 6020 za
      700zł (chyba że ktoś jest bardzo bogaty i mu 'wisi'), natomiast zakup 6020 za
      złotówkę czy 200zł - to juz zalezy od tego, czego od telefonu oczekujesz. jak
      rozmów i smsów - może być. ale jak czegoś więcej - będe polecał inne telefony,
      bo ten do niczego więcej się nie nadaje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka