Dodaj do ulubionych

Moto_____rolki:)

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 18:15
Hej:)
Przedłużam sobie abonament w Plusie.Mam upatrzoną Motorole c261 za 1 pln już
od 25 pln miesięcznie i v235 za 149 pln=40 pln abonament.Zastanawiam się co
wybrać.c261 ładniejszy a v235 jest bardziej funkcjonalny.Co sądzicie o tych
telefonach (bateria, wyświetlacz, głośność dzwonka, wygodna obsługa,jakość
rozmów, calokształt).Telefon dla studenta:)Myslałem jeszcze o v360 ale już
jest niedostępna w Plusie:(
Obserwuj wątek
    • kolodziejo Re: Moto_____rolki:) 27.07.06, 20:38
      Bateria:

V235 ma system zarządzania energią od L6, więc będzie bardzo dobrze. C261 ma
      stałe podświetlenie klawiszy i ekran TFT, więc bateria trzyma nieco krócej. U
      znajomej - maniaczki sygnałów i SMS-ów (ponad 600 wysłanych miesięcznie) czas
      działania C261 oscyluje wokół 1-3 dni.

Wyświetlacz:

V235 ma dość dobry wyświetlacz. W C261 jest identyczna rozdzielczość ale
      kontrast i nasycenie o niebo lepsze.

Głośność dzwonka:

W obu wysoka, wystarczająca. C261 nie odtwarza AMR ani MP3, stąd nie ma
      możliwości ustawienia dzwonka innego niż zwykłą polifonia; głośnik C261 lubi
      również "pierdzieć" przy bardziej basowych dzwonkach i maksymalnej głośności.

Wygodna obsługa:

Są różne zdania. Moim zdaniem ergonomia Motoroli stoi na wysokim poziomie.
      Jedyna różnica pomiędzy tymi modelami to sposób działania klawiszy-strzałek. W
      v235 służą ona do < > zmiany głośności lub rodzaju wyciszenia, [góra] do
      wywołania listy połączeń, [dół] do wywołania spisu telefonów, zaś w C261 każdy z
      tych klawiszy programujemy do dowolnej funkcji. C261 ma sporo wolniejszy
      procesor, ale przez słaby zakres funkcji nie jest to zauważalne w menu (nie
      "muli"). Uruchomienie C261 trwa bardzo długo i animacja nie przebiega płynnie.

Jakość rozmów:

W nowych Motorolach nie ma z tym problemów. W C261 głośnik do prowadzenia rozmów
      jest jednak sporo głośniejszy, za to głośnik wbudowanego zestawu głośnomówiącego
      nieco zniekształca w niej dźwięk (lepszy w V235).

Całokształt:

Jeśli:
      - musi być klapka;
      - pociągają Cię dzwonki MP3, nagrywanie wideo;
      - bateria jest najważniejsza;

wybierz V235

Jeśli:
      - jesteś estetą i wolisz mieć ładniejszy telefon z dobrym ekranem;
      - dzwonki MIDI Ci wystarczą;
      - nieczęsto korzystasz z gier i innych opcji poza rozmowami i SMS;

wybierz C261.

Ja wybrałbym tą drugą - 235 zwyczajnie mi się nie podoba. Nie lubię też
      wyświetlaczy CSTN.

Pozdrawiam
    • blq Re: Moto_____rolki:) 27.07.06, 20:42
      c261 jest telefonem glownie do dzwonienia. jesli nie potrzebujesz tych 10MB
      pamieci, czy podlaczania telefonu do komputera... jesli nie bedziesz korzystac z
      EDGE - bierz tansza c261.

w typowo telefonicznych charakterystykach obie motorole wypadają bardzo
      podobnie. a reszta - kwestia gustu, podejscia i potrzeb.

PS. typowy Plus: dobry telefon v360 w śladowych ilościach, za to tandetne nokie
      - w milionach egzemplarzy. i zalegają w magazynach, aż trzeba w reklamach
      nakłamać, byle tylko zeszły. echh...
      • Gość: pluuussszzzz Re: Moto_____rolki:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 20:55
        c261 jest ładniejsza, v235 bardziej funkcjonalna choć ma strasznie małe klawisze
        słuchawki do odbierania i dzwonienia.Pytanie do blq choć nie tylko v360 jest w
        śladowych ilościach to jest sens podzwonić po salonach w wawie czy szkoda czasu
        bo i tak nie dostane juz tego telefonu.Na 2601 powiedzieli że nie mają już ich i
        to samo w jednym z salonów, za ile mógłbym go sprzedać i ile musialbym dopłacić
        do v360 tak orientacyjnie.
        • blq Re: Moto_____rolki:) 28.07.06, 00:03
          wiesz, podzwonic zawsze mozesz. z tego co wiem, to czesto mozna gdzies jakis
          telefon znalesc, a w innych punktach juz dawno nieosiągalny.

szczegolow nie znam - od salonow trzymam sie z daleka, za bardzo mi na nerwy
          swoim lamerstwem działają...

a ile bys musiał dopłacić? hm... coś około 150zł od v235. to juz chyba bardziej
          opłaca się wziąć c261 i dopłacić od niej 200-250zł.
          • Gość: km Re: Moto_____rolki:) IP: 172.16.2.* 28.07.06, 17:52
            spoty.blox.pl/2006/07/Motorola.html
            • kolodziejo Re: Moto_____rolki:) 28.07.06, 18:33
              W obecnym roku, przelotnie wróciłem do v2288... Jest to telefon niezniszczalny.
              Niestraszny upadek, woda, mrozy... Premiera razem z Nokią 5110 - tamta nie miała
              WAPu, a nawet sim toolkit. Z rozrzewnieniem wspominam v2288 :) byleby made in US
              albo Germany, bo potem jak się zaczęła egzotyka to jej cena spadła poniżej 200
              zł u operatora za nową :D
              • Gość: pluuussszzzz Re: Moto_____rolki:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 19:00
                Witam ponownie:) właśnie nabyłem za jednego złocisza motorolke v235 w
                abonamencie.Widze że ma bardzo wiele fajnych funkcji, mistrzostwo świata to to
                nie jest ale pobawić się troche można:)Mam ją w kolorze czarnym i wydaje mi się
                że bije na głowe klapki nokii(funkcjonalnością i wyglądem ale to już sprawa
                gustu).Menu ma łatwe tylko trzeba się troche przyzwyczić ale tak to jest jak
                miało się fon innej firmy.Można podłączyć ją do kompa i ściągać dzwonki ale to
                jeszcze musze rozkminić na googlach, jakie programy itd (w końcu miałem babcie
                nokie 6510;))Myśle że to całkiem solidny telefonik:))))ps. nawet kabel od
                aparatu pasuje mi do tego fonika:)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka