Dodaj do ulubionych

Micro adapter

IP: *.kop.osi.pl 24.08.06, 00:09
Do czego służy to urządzenie?Czytałam,że ma funkcje przystosowawcze np.z
radia gramofon : )to taka prehistoryczna cecha,ale czytałam też,że dzięki
niemu można używać zwykłych słuchawek,radia samochodowego etc.
Bardzo proszę o odpowiedź.Kupiłam niedawno tel.i dostałam adapter razem z
mini kartą.Kartę wiem gdzie umieścić,ale adapter nie mam pojęcia.Wsuwa się go
na pewno gdzie do kompa,ale gdzie?Zauważyłam,że ta maleńka karta pasuje do
adaptera: )Brawa dla mnie za spostrzegawczość.Lamka ucząca się
Obserwuj wątek
    • blq Re: Micro adapter 24.08.06, 18:14
      taki adapter to przystosowuje małą kartę pamięci do standartu dużej karty
      pamięci - zwykle Memory Stick lub SD. i wtedy te małą kartą pamięci wsadzasz do
      adaptera, a adapter (wraz z tą kartą) do np aparatu cyfrowego lub innego
      telefonu komórkowego, co czyta karty pamięci, ale tego starszego typu.

można powiedziec ze adapter robi z karty inną kartę - dostosowując ją
      wielkościowo i "złączowo".

i to chyba tyle...

pozdr.
      • Gość: zawstydzona : ) IP: *.kop.osi.pl 26.08.06, 16:04
        Dzięki za wyjaśnienie : )
      • Gość: zawstydzona Re: Micro adapter IP: *.kop.osi.pl 26.08.06, 16:06
        Dzięki za wyjaśnienie ; ))
      • Gość: lucmac Re: Micro adapter IP: *.pub1.kon.tvknet.pl 04.10.06, 14:40
        blq, ja tez jestem w te sprawy zielony, wiec wybacz z gory. czy jak mam tel na
        karty Memory stic to oznacza ze moge tylko ich uzywac, czy np dzieki adapterowi
        moge tez mam wrzucic katre np SD. pytam bo chcce kupic tel z mp3, ale mam w
        kompie czytnik kart SD wiec wolalbym taki tel z SD. no czyba ze okarze sie ze
        dzieki adapterowi moge karte SD i tak wlozyc do telefonu majacego MS. jak to
        wiec jest??

pozdro
        • blq Re: Micro adapter 04.10.06, 14:50
          adaptery działają tylko na jeden standard, a kilka typów tworzonych w czasie,
          czyli np karta memory stick, memory stick duo, memory stick micro.

albo SD, mini SD, microSD

to są te same karty tylko zmniejszone fizycznie, miniaturyzacja wynikła z
          postępu technicznego (i cwaniactwa koncernów, niestety).

jesli masz czytnik kart SD, to radze kupić telefon z kartą SD, miniSD, lub micro
          SD. dzieki adapterowi na SD bedziesz mogl uzywac czytnika takze do telefonów
          posiadających "mniejsze" karty SD

polecam microSD, jako że są najnowsze to i telefony najlepsze i najprosciej
          osiągalne. wystarczy motorola e398, albo v360.
          • Gość: lucmac Re: Micro adapter IP: *.pub1.kon.tvknet.pl 04.10.06, 14:59
            blq, jak zwykle ratujesz ludzi, wielie dzieki!!!!!

ale doradz mi jeszcze prosze. mam ten czytnik SD w kompie i jak sugerujesz
            chcialbym tez tel na kary SD. bo wyobrazam sobie to tak ze wrzucam karte do
            kopa, zgrywam np mp3, potem wrzucam te karte do tel i juz mam mp3 w tel. czy
            dobrze mysle???

a teraz klu :-)

widzisz, zalezy mi bardzo na dobrej jakosci mp3. a wiec pozostaje mi
            znalezienie tel z najlepszym mozliwym mp3 obslugujacym SD. ty wiesz wszystko,
            poradz co w tej zawezonej mocno sytuacji bedzie najlepsze. niesmialo dodam ze
            chcialbym cos z SonyEric, ale czy one maja SD?

dzieki z gory !!!!
            • speedone Re: Micro adapter 04.10.06, 15:15
              widzisz, zalezy mi bardzo na dobrej jakosci mp3. a wiec pozostaje mi
              > znalezienie tel z najlepszym mozliwym mp3 obslugujacym SD. ty wiesz wszystko,
              > poradz co w tej zawezonej mocno sytuacji bedzie najlepsze. niesmialo dodam ze
              > chcialbym cos z SonyEric, ale czy one maja SD?
              >
              >
              > dzieki z gory !!!!

juz Ci odpowiedzialem w inny poscie , ale micro SD ma (ten akurat ostatnio
              kupilem) samsung X700 ma bardzo dobry dzwiek i dobre sluchawki , SE ma ta zalete
              ze ma ustawienia tonow (podbicie np. basow) a w tym niestety niema choc basy sa
              naprawde ladne.

albo jak pisal Blq motka
              • Gość: lucmac Re: Micro adapter IP: *.pub1.kon.tvknet.pl 04.10.06, 15:37
                to jeszcze tylko ostatnia kwestia. czy przegrywanie np mp3 do tel z kopma przez
                usb trwa wolniej/szybciej/tyle samo co wrzucenie zgranie mp3 na karte przez
                czytnik kart?
                • blq Re: Micro adapter 04.10.06, 15:40
                  usb zawsze jest wolniejsze niz czytnik kart. gdyby nie to juz dawno
                  "ochrzanilbym" Cie za to parcie w strone czytnika. ale ja sie nie dziwie, bo
                  wlasnie czytnik ma te wielką zalete.

tylko ze musisz wyjąć kartę, włożyć ją do adaptera, do czytnika, zgrać wyjąć i
                  do telefonu. i tak bedzie szybciej niz przez USB...

tylko wg mnie odpadają telefony co mają karte pamieci pod baterią. bo to juz
                  bardzo niewygodne. dlatego na placu boju pozostaje x700 i motorola v360 - jakosc
                  mp3 porownywalna (niezła). słabsza niz ROKR E2 czy muzyczne Sony Ericssony, ale
                  nadal jest dobrze!
                  • Gość: lucmac Re: Micro adapter IP: *.pub1.kon.tvknet.pl 04.10.06, 15:52
                    wielkie dzieki
                • speedone Re: Micro adapter 04.10.06, 15:42
                  Gość portalu: lucmac napisał(a):

> to jeszcze tylko ostatnia kwestia. czy przegrywanie np mp3 do tel z kopma przez
                  >
                  > usb trwa wolniej/szybciej/tyle samo co wrzucenie zgranie mp3 na karte przez
                  > czytnik kart?

dokladnie Ci niepowiem ale sadze ze czytnik moze ciut szybciej ale glowy niedam
                  bo nie byl mi nigdy potrzebmy. Ostatnio zgrywalem okolo 600mb okolo 15-20 minut

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka