Dodaj do ulubionych

Czerwone światło dla oferty TP SA

24.11.06, 21:50
Dla najuboższych?!
W biały dzień wode z mózgu nam robią, przecież to droższe i niefunkcjonalne.
BTW - rzygam już telefonami od panienek z TPSA ktorą chcą mi wcisnąć jakieś "zniżkowe abonamenty" (a chwilę pomyśleć i widzisz że wybulisz więcej!) -100 razy mowiłem żeby do mnie z tym szajsem nie dzwonili a oni dalej, jak Kaziu o poranku w Wawie.

Słusznie pisał Poeta:
(Tymański, CD POLOVIRUS)

Te Psy znów telefon wyłączyły mi
nie opłacone mam rachunki, jeden, dwa i trzy
znów wpadnie gnój, komornik i wywlecze precz
sprzęty, ciuchy i śmieciuchy, każdą drobną rzecz
i wyssie mi gaz, i wypije mi prąd
zwinie dywany, złoży ściany, nasra w tajny kąt
a ja będę klął i knuł przez kolejne dni
jak tu zdybać krwiopija, co się nachlał mej krwi

telekomunikacja - ch*e
telekomunikacja
telekomunikacja - ch*e
telekomunikacja

dziś wyszedłem na miasto i usłyszałem gdzieś
że państwowa telefonia to złodziejska sieć
że płacę za rozmowy znacznie więcej niż
Angol, Czech i Niemiec, Francuz, Turek czy Żyd
że to kraj dla robotów, bo dla ludzi już nie
tu dostaniesz jedną trzecią, zasuwając za trzech
jeśli stracisz motywację albo zdrowie swe
bezlitosne ZUS u GUS w końcu dopadną cię
nim zapłacisz odsetki, biurwa sucha i zła
przegna cię po pokojach i zjebie jak psa

telekomunikacja - ch*e
telekomunikacja
telekomunikacja - ch*e
telekomunikacja
Obserwuj wątek
    • Gość: Jerzy TP SA z zarządem francuskim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.06, 09:23
      TP SA jest najgorszą firmą w Polsce. Zarządzana bez większego sensu, nastawiona
      tylko na zysk traci wciąż klientów choć mogłaby ich pozyskiwać. Jeśli francuzi
      taka samo kierują firmami w swym kraju, to można przewidzieć ich krach
      gospodarczy. Jeśli tak nie jest, to co jest powodem, że u nas wykazują się
      niekompetencją oraz znakomitą umiejętnością niszczenia firmy?
      Wielu polaków tam pracujących robi co może żeby image firmy był dobry. Niestety
      szefowie wszystko co mogą niszczą. Pewnie jest w tym jakiś cel. Tylko jaki ?
      • krasnov Re: TP SA z zarządem francuskim 26.11.06, 12:30
        Jaki tego cel? Oczywisty. TPSA i dawna Idea służą do pompowania pieniędzy z Polski do firmy-matki. Same niejasne interesy - zmiana znanej marki Idea na <i>bylejakie</i> Orange za ciężką kasę, odkupywanie przez TPSA firemek od France Telekom (FT i tak ma je pod kontrolą, ale pieniążki już tam popłyną) i tak dalej. Jeden wielki szwindel.
        • Gość: panstwo_moherowe Socjalny prąd, woda i agencje towarzyskie IP: *.icm.edu.pl 26.11.06, 16:25
          ...wszędzie powinna być pewna pula usług dla "najuboższych"...
      • Gość: kit Re: TP SA z zarządem francuskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 13:59
        Powinno być tak, że numery stacjonarne powinno się wykorzystywać także przy
        zamianie na komórkowe. Bo jak od 10 lat masz klientów i podajesz im numer
        kontaktowy, to jak go zlikwidujesz powinna być szansa wykorzystania go w
        telefonii komórkowej.
    • mlody-inwestor Dymanko w stylu ZUS: 26.11.06, 06:46
      Dymanko w stylu Zakladu Ubezpieczen Spolecznych:

akcje.blox.pl/2006/11/Dymanko-w-stylu-ZUS.html
      • Gość: ateusz Re: Dymanko w stylu ZUS: IP: *.adsl.alicedsl.de 26.11.06, 13:08
        gdyby zwolnic ludzi z przymusu placenia"olbrzymich sum",,to wszystko by
        przejedli..to moje..tak bylo w antycznym egipcie,choc w miejscu ludzi wystapily
        myszy..ekonomia to nauka o zmianach w gospodarowaniu..
    • Gość: paradodoks Re: Czerwone światło dla oferty TP SA IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.06, 11:54
      Już od dawna wiadomo, że rynek telekomunikacyjny w Niemczech stał się
      prawdziwym rynkiem z chwilą demonopolizacji sektora.

Na co jeszcze czeka IV RP?

Ponadto, specjaliści od taryf już dawno wyliczyli, że od pewnego poziomu
      wysokości abonamentu za linie telefoniczna, operator ma zagwarantowana
      rentowność, a nawet umiarkowany zysk, jeśli abonenci WCALE nie rozmawiaja
      przez telefon, tzn. , jeśli placą TYLKO abonament.

W tej sytuacji operator nie ma żadnej motywacji dla stałego poprawiania
      palety usług i ich jakości.

O Boże, jak długo jeszcze?

• Gość: paradox .... zaintrygowało? O to szło. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.06, 11:56
    • Gość: bucniebuc No i dobrze, że nie można korzystać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 12:05
      Korzystać z usług innych "operatorów". Tacy kryminaliści i złodzieje ze
      (Szwecji) jak Tele2 powinni zostać zlikwidowani!
      Do niedawna minuta połączenia wewnątrz sieci komórkowej kosztowała więcej niż
      1,50 i nikt nie wył, że to niesprawiedliwe oraz drogie...
    • Gość: plan socjalny Re: Czerwone światło dla oferty TP SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 12:29
      Mam "normalne" dochody i właśnie abonament "socjalny". Ponieważ z telefonu
      rzadko korzystam, służy mi on raczej do odbierania rozmów, stąd moja decyzja o
      wyborze takiego abonamentu. Kiedy chcę z kimś się skontaktować używam tlenofonu
      czy skype. Przy okazji:
      - na abonamencie socjalnym mam Neostradę 1024 - podobno nie można (zapis
      regulaminowy), ale jak się okazuje - przeszkód technicznych nie ma, a w TPSA
      jest taki burdel, że dotąd się w tym nie połapali
      • nessuno TPSA to syfiarze i matoły 26.11.06, 12:36
        Kto przy zdrowych zmysłach korzysta z usług tych patałachów?Ja już kilka lat
        temu pogoniłem ich w piździec i nie narzekam.Dzwonię więcej, niż kiedyś a wydaję
        znacznie mniej.Im prędzej ci syfiarze upadną, tym lepiej.
        • Gość: bucniebuc To korzystaj z usług Tele2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 22:57
          Nikt jakoś nie pisze o tych oszustach?
    • Gość: gucio Czerwone światło dla oferty TP SA IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 26.11.06, 12:45
      w ogole co to za nonsens.
    • taglinda tepsa - najbardziej znienawidzona firma w Polsce 26.11.06, 12:55
      najkrócej: zarabiam całkiem nieźle, i mam abonament socjalny. Dlaczego? Bo
      nienawidzę tepsy, i nie mam zamiaru płacić im więcej, niż to konieczne.
      Praktycznie wszystkie rozmowy (także lokalne) realizuje przez NOM, więc
      miesięcznie płace tepsie tylko 28,06 zł haraczu. A i tak o 28 zł za dużo.
      Niestety, u mnie nie ma możliwości wyboru innego operatora stacjonarnego
      (miejscowośc za mała :-((

Ktoś zapyta, jak mozna mieć NOM i abonament socjalny, który nie dopuszcza
      korzystania z usług innych operatorów? A można. Chronologicznie było tak: umowę
      z NOMem podpisałem zaraz na początku ich działalności. Kiedy tepsa wprowadziła
      abonament oszczędny (jeszcze wolny od ograniczeń) - wybrałem go, żeby nie
      karmić potwora. Później tepsa zamieniła oszczędny na socjalny i założyła mi
      blokadę. Wobec czego ja zagroziłem tepsie procesem, gdyż uniemożliwia
      realizację mowy, której nie jest stroną (mojej umowy z NOMem). Sprawa doszła w
      kolejnych pyskówkach do któregoś tam z kolei kierownika, po czym trzy dni
      później znów mogłem korzystać z NOMu. Co więcej, zażądałem, aby połączenia
      zrealizowane przez te trzy dni rozliczone były po stawkach NOMu, abym nie był
      ani grosza stratny. I tak się stało!!!

Czekam teraz stycznia, aby UOKiK odspawał tepsie neostradę od abonamentu. No i
      czekam na skargę (i karę dla tepsy) za wykluczenie możliwości korzystania z
      internetu na godziny dla klientów opłacających abonament socjalny. Może te
      posty czyta ktoś z UOKiKu? Proszę uprzejmie o reakcję...

Swoją drogą, na kolana wali mnie tepsy ujmująca kultura i wdzięk inaczej.
      Czytaj: buraczane chamstwo, tępota i pogarda okazywana przez tepsę ludziom,
      którzy w zębach przynoszą jej pieniądze. W zębach, bo nie mają inego wyboru,
      jeśli w ogóle chcą miec telefon. Nazwać abonament "socjalnym"... Następny niech
      nazywa się "bieda-abonament", a ulotki reklamowe niech będą kierowane do
      życiowych oferm, nieudaczników, looserów itp. Wszyscy klienci poczują się
      dowartościowani...

Boże wolnego rynku - wyzwól nas od monopoli....
      • Gość: Mam Re: tepsa - najbardziej znienawidzona firma w Pol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 13:25
        Co za bełkot - i ile jadu, nienawiści DO WSZYSTKIEGO. sam (sama) jesteś
        typowym polaczkiem i napisałaś(eś)te bzdury po powrocie z kosciołą
        • Gość: no way Re: tepsa - najbardziej znienawidzona firma w Pol IP: *.btk.net.pl 26.11.06, 14:12
          Czlowieku, co ty bredzisz?? To wcale nie byl belkot i zadne bzdury.
          Popieram 'taglinda' w 100%! Oby wiecej takich jak on a TPSA na kolanach by
          przychodzila do nas z ofertami jakich oczekuje rynek (tzn. tanimi, solidnymi,
          jasnymi...). A i jeszcze jedno. Te moje 'wypociny' napisalem nie po przyjsciu z
          kosciola ani przed pojsciem do niego i tez moge opkreslic sie jako niezle
          zarabiajacy.
        • Gość: hardy Re: tepsa - najbardziej znienawidzona firma w Pol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 18:46
          Bredzisz. Ani jadu tu nie ma, ani nienawiści. Człowiek napisał same konkrety jak
          radzi sobie z tpsa, walczy o swoje i nie daje robić z siebie wała.

Brawo!
      • Gość: bucniebuc Prefiksy to przeżytek - a Tele 2 jako pierwsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 23:01
        To co Tele 2 wyczynia to zasługuje na zakaz działalności jaką prowadzą.
        Co, jakoś na ich chamstwo was nie oburza?
      • Gość: bucniebuc Idiotka jesteś z tym NOM-em! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 23:05
        Działalność "operatorów" prefiksowych, typu Tele2 albo NOM prowadzi tylko do
        nadużyć i oszustw. Damo, czy nie słyszałaś o tym co Tele 2 wyprawiało???? I co
        wyprawia swoim klientom????
        Poza tym powinni być zobowiązani do budowania własnej sieci a nie jechania bez
        końca na cudzym.
        • taglinda Re: Idiotka jesteś z tym NOM-em! 27.11.06, 08:21
          brzydko nazywać "idiotką" faceta, na co wskazują formy czasowników w tekście...

a co do Tele2 i NOMu: Tele2 to oszuści. Fakt. Moje doświqadczenia z NOMem:
          kilka lat temu w "średnim" abonamencie tepsy płaciłem rachunki po 120-140
          zł/mies (sam abonament kosztował - jak pamiętam - ponad 40 zł). Po przejściu na
          najniższy możliwy abonament tepsy i usługi NOMu płacę 28 zł haraczu tepsie plus
          40-50 zł co 2 miesiące NOMowi. Zadnych innych opłat dla NOM, czyste
          wyszczególnienie rzeczywistego czasu połączeń. A dzwonię co najmniej tyle samo.

Więc idiotą też mnie na nazywaj...
      • yavorius Re: tepsa - najbardziej znienawidzona firma w Pol 27.11.06, 08:21
        Po przeczytaniu Twoich żali aż się dziwię, że jesteś jeszcze ich klientem.
        Masochizm godny podziwu.
    • Gość: MarcinK Re: Czerwone światło dla oferty TP SA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.06, 13:08
      Polecam telefon stacionarny w Erze :) 20 zł za abonament i wszystko jest tańsze
      • provocateur Re: Czerwone światło dla oferty TP SA 26.11.06, 13:25
        A ja mam telefon w UPC. Pierwsze 6 miesięcy 10 zł/miesiąc. A potem 20 zł/m.
        Jeszcz taniej niż telefon dla ubogich w TPSA!
        Chociaż można jeszcze taniej jak się ma w domu stałe łącze do internetu -
        wystarczy kupić bramkę Voice over IP (VoIP) i przerzucić się na telefonię
        internetową. Zero abonamentu, darmowy numer w wybranej strefie numeracyjnej.
        Płacisz tylko za impulsy.
        A do połączeń międzynarodowych polecam www.gizmoproject.com/ - 3 grosze
        za minutę do USA na stacjonarne i niecałe 4 grosze do Kanady. Bardzo dobra
        jakość połączenia. Taniej nie widziałem.
        Oczywiście jest całkiem darmowy Skype i tym podobne, ale nie zawsze druga
        strona posiada łącze do netu.
        • Gość: :/ Re: Czerwone światło dla oferty TP SA IP: *.abaks.pl 26.11.06, 14:10
          Co ty chrzanisz Voice over Ip to sciema, i rzadna oferta. Pracowalem w Tpsa jako
          telemarketer i jak sie to wszystko poprzelicza i przyjrzy to sciema totalna. I
          jeszcze te wszystkie modemy "najnowszej generacji" za ktorych udostepnienie
          trzeba placic. G*** totalne, nalepsza jest oferta neo niby za 30 tylko wszystko
          zalezy od umowy. Na zachodzie internet 1 mb jest norma u nas jak ktos ma 512 to
          sie cieszy.

Swoja droga chcialem kiedys Neo i zadzwonilem do nich niestety okazalo sie ze
          nie mam mozliwosci technicznych i pani zaprobonowala mi zebym sobie sam rowek
          wykopal i kabel pociagnol buahahaha zabic kolosa g### a nie firma.
          • provocateur Re: Czerwone światło dla oferty TP SA 26.11.06, 14:15
            A ty o czym paplasz? Ja mówię o VoIP w firmie innej niż TPSA. Na przykład
            www.ipfon.pl/.
            • Gość: ;/ Re: Czerwone światło dla oferty TP SA IP: *.abaks.pl 26.11.06, 14:17
              Voipa ma tez Tpsa ze swoim Live boxem czyli modemem najnowszej generacji hehe.
              Sorry zle cie zrozumialem.

Pozdrawiam
            • Gość: qos Re: Czerwone światło dla oferty TP SA IP: *.fbx.proxad.net 26.11.06, 14:38
              I oczywiście to ta firma położyła sieć szkieletową i łącza po których możesz
              dzwonić gdzieś za granicę. TP SA oczywiście z tym wspólnego nic nie ma...
              • provocateur Re: Czerwone światło dla oferty TP SA 26.11.06, 14:53
                A nawet jeśli TPSA położyła sieć szkieletową, to co ma piernik do wiatraka?
                Taki IPfon może płaci jakieś grosze TPSA za korzystanie z backbone'a, ale co to
                obchodzi klienta IPfona? I tak ma tańszy telefon bez potrzeby płacenia
                abonamentu.
                • Gość: xxl Re: Czerwone światło dla oferty TP SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 22:24
                  tak TPSA m zbudowała siec szkieletowa
                  A ja i moj komitet co w latach 90-tych w ramach komitetu telefonizacji
                  zbudowalismy siec u siebie i przekazalismy ja TPsie to co ?
                  A wczesniej jak cły narod budował linie telefon.
                  Tpsa tylko zawłaszczyła siec
    • Gość: one sick bromba dla najuboższych w ogóle mało co jest korzystne IP: *.aster.pl 26.11.06, 13:49
    • Gość: komunista I po co było prywatyzować TP? IP: *.aster.pl 26.11.06, 14:03
      Zamiast panstwowego, dość ociężałego ale dostępnego dla każdego monopolisty
      mamy nadal de facto monopolistę, tyle że zagranicznego, z nadal marną jakością
      usług, za to kosmicznymi cenami.
      Można było zostawić TP w rękach państwa, a zamiast prywatyzacji zliberalizować
      rynek telekomunikacyjny.
      • Gość: hardy Re: I po co było prywatyzować TP? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 19:01
        Bo Emil Wąsacz spaprał umowę - państwo de facto zgodziło się utrzymać monopol
        tpsa po prywatyzacji, dlatego państwowe FT się połaszczyło wydać sporo kasy.
    • irini Czerwone światło dla oferty TP SA 26.11.06, 15:19
      Abonament TPSA jest za drogi ogólnie i czekam jak na zbawienie na telefonię
      cyfrową od mojego operatora internetu, ale czekam już drugi rok, ponieważ
      ciągle są jakieś przeszkody. Pół roku na zezwolenie od miasta, teraz drugie pół
      na przyznanie innej częstotliwości sygnału - na tej echo za słabe. No cóż,
      monopol.
    • Gość: Max Komorki sa tansze dla biednych IP: *.os1.kn.pl 26.11.06, 16:01
      prawda jest taka ze dla biednych ludzi tansze sa komorki na abonament, nawet dla
      bogatych sa tansze

przykladoowo ja zrezygnowalem juz dawno z dialogu ktory i tak byl tanszy od tpsa

mam komorke w erze, to moja 2 umowa, nie bralem telefonu i place 36zl i mam w
      tym 100 min w sieci i 40 minut poza, dodatkowo 200 minut jako bonus do
      wykorzystania, ale place i tak duzo, bo wczesniej mialem umowe
      teraz dostal bym to wszystko za 30zl brutto!

wiec powiedzcie mi ludzie dlaczego wciaz trzymacie sie tej tepsy??
      szczegolnie biedni ktorzy malo dzownia

tepsa moze sie oplaca tylko dla osob, instytucji ktore naprawde duzo dzwonia
      choc w to tez watpie, bo w komorkach mozna wynegocjowac naprawde tony minut za
      dobre pieniadze

komorki na firme tez maja super warunki, np 1 grosz za minute do drugiej komorki
      w erze, i wybieramy sobie do 10 numerow, 30zl kosztuje telefon, i 24zl
      zabonament wiec moim zdaniem takie cos jest idealne dla starszej osoboy

ma 10 numerow do rodziny za polaczenie placi 1 grosz za minute, i 1zl
      zabonamentu za kazdy numer + 24zl zabonament...

wystarczy rodzinie pokupowzc tak-taki lub normalne numery w erze
      i wystarczy ze 1 osoba w rodzinie ma firme
      • Gość: Ja Re: Komorki sa tansze dla biednych IP: 217.70.61.* 26.11.06, 17:08
        wystarczy ze 1 osoba w rodzinie ma firme - tak i placi 700 PLN ZUSu
        miesięcznie, a nic nie zarabia, bo nic się nie opłaca. Gratuluję tęgości umysłu.
      • Gość: Bucniebuc 100 minut miesięcznie to 3 minuty dziennie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 23:07
        To jest po prostu nic! A dlaczego sieci kom. uporczywie nie chcą pozwolić na
        obniżenie rozmów międzynarodowych do swoich sieci?
        Zachłystywanie się komórką. To już kaszaniarzu lepiej przejdź na skajp, jeśli
        wiesz co to takiego...
    • Gość: ? Komórki bardziej socjalne: 50zł/ 3 m-ce = 16,66 IP: *.233.udn.pl 26.11.06, 16:18
      Prepaid na tzy m-ce kosztuje 50 zł.
      Ceny rozmów wyższe 0,59-,80 zł/min ale nie ma abonamentu za "posiadanie"
      numeru. Jak ktoś wiecej gada to nie bierze abonamentu "socjalnego".
      Po co ludziom ten stacjonarny abonament socjalny ?????

• Gość: Pewex Re: Komórki bardziej socjalne: 50zł/ 3 m-ce = 16, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 16:42
        ja mam Pop'a i tam za 50 PLN telefony mogę odbierać przez rok :) więc jeżeli chodzi o prepaid do odbierania to ten jest najlepszy :) a do dzwonienia no to na 3 miesiące za 50 PLN jak ktoś mało dzwoni to ma 21 minut na miesiąc do wykorzystania za 16 PLN, pewnie jeszcze lepiej jest w Heayah ale nie liczyłem :) ale możliwość odbierania telefonów przez rok naprawdę jest fajne i nie zobowiązujące do kupna karty po 4 miesiącach czy tez pół roku, no i są jeszcze karty za 5 PLN, ale generalnie każdy prepaid jest dobry :) nawet oferta Plus'a Mix jest nienajgorsza, telefon od 1 PLN i 30 PLN na miesiąc ale bez abonamentu i do wygadania, a dodatkowo jeszcze darmowe minuty, generalnie jeżeli rozmawia się śrenio mało to ogólnie abonament jest nieopłacalny :)
        • Gość: darek Re: Komórki bardziej socjalne: 50zł/ 3 m-ce = 16, IP: *.csk.pl 26.11.06, 17:27
          pod tym wzgledem Sami Swoi przebijają wszystkich, ceny połaczeń 24gr/min na
          stacjonarne , czyli tyle samo wyjdzie za 3 min co za impuls w planie socjalnym,
          a nawet taniej , bo naliczanie sekundowe.A karta 40 zł/3 miesiące - to jest
          alternatywa dla biedniejszych , tansze rozmowy niż w socjalnym, brak abonamentu
          ,mobilność.
        • Gość: 7 Re: Komórki bardziej socjalne: 50zł/ 3 m-ce = 16, IP: *.toya.net.pl 26.11.06, 20:08
          Masz popa= wspierasz orange= wspierasz tp sa.
      • Gość: hardy Re: Komórki bardziej socjalne: 50zł/ 3 m-ce = 16, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 19:13
        Niektórzy ludzie boją się nowinek, wolą duży stary aparat telefoniczny niż
        malutki telefon komórkowy, z małymi klawiszami i małym wyświetlaczem.
    • Gość: darek dane są nieaktuaalne IP: *.csk.pl 26.11.06, 17:20
      telekomunikacja ma nie 11mln klientów , ale powyzej 9mln , a w ciągu ostatniego
      roku odeszło 900tys(dane za III kwartał 2006).A to chyba różnica i o czymś
      świadczy.Nie rozumiem działań TP sa .Systematycznie spadają im zyski z telefonii
      stacjonarnej , ale nie mogą się z tym pogodzić i chcą podnosić ceny ? To
      dzialanie na szkodę spółki .Co jest lepsze- zarabiać 28 zł czy nie mieć nic?Sam
      płacę abonament socjalny , nieprawdą jest że to jest dla ludzi biednych
      .Chyba,ze w ten sposób żeby biedniejsi mogli zadzwonić do kogoś na numer domowy
      , bo na komórke dla nich za drogo.Ja utrzymuje ten telefon tylko dla kontaktu ze
      mną , sam sporadycznie dzwonię z niego, więc niech TP sa nie mówi ,że do mnie
      dopłaca i im się to nie oplaca. W koncu płacę 28 zł za coś co jest mi
      niepotrzebne ale ulatwia kontakt innych ludzi ze mną, niech wprowadzą książkę
      telefoniczną z telefonami komorkowymi , to zrezygnuje.Ale przecież jeżeli ktoś
      do mnie dzwoni to Tp zarabia na polączeniu do mnie!Jakbym nie mial tego numeru ,
      nie dość że nie mieliby 28 zł ode mnie , to jeszcze nie zarobiliby na
      połaczeniach przychodzących do mnie.Kpiną jest też rezygnacja z wlasnej woli
      przez TP z możliwości zarobienia na abonentach socjalnego blokujac im
      neostradę!To jakieś smieszne!Przeważa tam myslenie z PRL , myśla że są jedyni ,
      a na telefon trzeba jak kiedyś czekać latami i płacić grube pieniądze i się
      potem cieszyć z łaski !Nie tedy droga panie i panowie z TP, w ten sposób zamiast
      zyskiwać , firma bedzie traciła.
      • Gość: sws [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 17:46
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • kati1956 TP SA ??? to zlodzieje jakich malo 26.11.06, 18:36
      Kilka lat temu cos pomieszalo sie w ich papierach i zaczeli obciazac mnie
      zawyzonymi rachunkami. Ja placilam tylko tyle co potrzeba, a oni naliczali sobie
      dlug i przysylali upomnienia. Po roku moich interwencji ktos dopatrzyl sie
      bledow i przyslali faktury korygujace (ujemne). Niestety, nikt nie anulowal
      "dlugu", ktory rosnie dalej i juz mialam pisma z dwoch firm wyndykacyjnych.
      Teraz groza mi sadami.
      TP SA to banda zlodziei i kombinatorow. Zrezygnowalam z ich uslug juz dawno.
      Nie zaluje :)))
      • Gość: sws Re: TP SA ??? to zlodzieje jakich malo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 19:32
        nie przejmuj sie
        mnie tez przysyłali i strzszyli
        a teraz przestali bo im sie znusziło
        Tylko nie odbieraj telefonow ani nie odpowioadaj na pisma
        bo cie podejda i mozesz ich roszczenia przez przypadek potwierdzic
        jak chca kasy to musza sprawe sadowa załozyc i dopiero
        na mocy wyroku sadowego moga podjac egzekucje te firmy egzekucyjne
        Tylko banki moga wystawiac tytul egzekucyjny bez sadu
    • Gość: uważaj na TELE 2 URE - wez sie równiez za TELE 2 -to są tez oszućci IP: *.promax.media.pl 26.11.06, 19:32
      Pakiet Tele 2 - "6o min. darmowe" - w bilingu z rozmów nie ma wyszczególnione
      jakie rozmowy wchodzą w skład tego pakietu . Tele 2 to takie same oszusty jak TPSA
      • Gość: wse Re: URE - wez sie równiez za TELE 2 -to są tez os IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 19:51
        z tele 2 to ciekawe zjawisko
        W szwecji T2 takich numerow nie robi
        a u nas ta sama firma a działanie inne
        bo zatrudnili kadre zarzadzajaca polska a oni robia tak jak wszyscy dookoła
        aby tylko wyniki były i kasa płyneła
        Tutaj jest pole do popisu dla firm kontrolujacych
        aby tych złodziei pilnowali i kary takie dawali (nie firmie a zarzadowi)
        aby im sie takie praktyki nie opłaciły
      • Gość: bucniebuc Tepeesa nigdy mnie nie oszukała! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 23:08
        Nie obrażaj tepeesa jakimś tele dwa. Już nie przesadzaj...
    • mczgdy Czerwone światło dla oferty TP SA 26.11.06, 20:19
      Przez wiele lat byłem abonentem TPsa,korzystałem też z "planu socjalnego".Wbrew pozorom jest to "drogi gips"-jeżeli ktoś prowadzi krótkie rozmowy to rzeczywisty koszt minuty jest bardzo wysoki.Najtniej można rozmawiać przez "Samych Swoich" - 24 gr/min na stacjonarne i w sieci.Trzeba uważać aby nie kupić zestawu startowego z telefonem-tam opłaty są znacznie wyższe.
    • jarsawicki Czerwone światło dla oferty TP SA 26.11.06, 21:18
      TP S.A, porostu czuje sie nadal bezkarnie.Jak mozna ludziom o przeciętnych lub
      bardzo niskich dochodach oferować tzw.plan socjalny,w którym nawet rozmowy
      lokalne nie wspominajac połączeniach na komórki kosztują krocie.Trzeba z tym z
      tym skończyć.Popieram konsekwencje UKE
    • Gość: piotrus.zibi Czerwone światło dla oferty TP SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 21:57
      to , ze tp.sa. jest najwiekszym zlodziejem na rynku uslug telekomunikacyjnych
      to nie nowosc. juz do historii przeszly te laczone abonamenty z internetem. nie
      rozumiem tylko czy nasze spoleczenstwo jest slepe czy tez ma braki w edukacji,
      a moze nasz kraj sklada sie z samych krezusow. jak dlugo panstwo tp.sa. beda
      jeszcze okradac to nasze biedne spoleczenstwo. pewnie dlugo. czuc z tej
      instytucji brudne lapy politykow. tam jest potezny pieniadz do wyrwania totez
      ustawy tez sie znajda. a kto jak kto ale nasza elita polityczna (czyt. bandyci
      i zlodzieje) zatwierdzi odpowiednie ustawy i moloch dalej bedzie wysysal
      ostatni grosz. smierdzi nadal na naszym podworku i nie pomoze nawet urzad
      antykorupcyjny ktorego wielcy inkwizytorzy sa umoczeni w brudy wszelkiej masci.
      wie o tym kazdy poniewaz nie bylby inspektorem gdyby nie mial ukladow. w ten
      sposob kolo sie zamyka, a my dalej bedziemy jeleniami.pozdrawiam
    • Gość: enrju Re: Czerwone światło dla oferty TP SA IP: *.kalisz.mm.pl 26.11.06, 23:18
      spoko jeśli w tym roku TP SA stracila 900tys abonentów i ma już "tylko" 9
      milionów to za 3 lata będzie miała już tylko 5-6 milionów i wtedy zacznie się
      normalna zdrowa konklurencja jeśli oczywiście TP SA nie zbankrutuje wcześniej z
      powodu odejścia tak dużej liczby klientów

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka