Dodaj do ulubionych

Nokia E50 - opinie

IP: *.opera-mini.net 02.04.07, 10:03
Witam!
Zastanawiam się nad kupnem tego telefonu. Telefonu używam do przeglądania www, ściągania poczty, rozmów, sms, czasem mms, aparatu używam dość rzadko, od czasu do czasu. Ważny jest spory wyświetlacz, w e 50 jest ok. Czy ten telefon będzie dobry dla mnie? Kilkoro moich znajomych go ma i są zadowoleni.
jakie są WASZE opinie na ten temat?
Obserwuj wątek
    • Gość: fv Re: Nokia E50 - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 10:08
      Kupuj, dobry telefon. Choć tu zaraz pewnie jeden TROLL forumowy sie przyczepi i
      powie, że "jego matce, to sie trzy razy dziennie wiesza". Ale on tak ma, bo
      nażłopał się jakiejś emalii ftalowej, chyba.
      • yavorius Re: Nokia E50 - opinie 02.04.07, 10:21
        Przynajmniej piszę merytorycznie, w przeciwieństwie do Ciebie:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=75&w=60109397&a=60111244
        I nie muszę się chować za każdym wpisem pod innym nickiem.
    • blq Re: Nokia E50 - opinie 02.04.07, 11:50
      e50 będzie bardzo dobrym wyborem (wysiwtlacz świetny i internet dobrze działa).
      zwlaszcza jesli aparatu używasz niezbyt czesto (to jego najslabsza strona, choc
      jakis tam poziom trzyma)
      • Gość: Madzia Re: Nokia E50 - opinie IP: *.centertel.pl 02.04.07, 12:01
        Dziękuje za opinię.
        Ten telefon będzie korzystał z sieci Orange, ale nie musze go koniecznie tam
        kupować.
        Nie wiem czy kupić brandowany telefon z simlockiem Orange i Orange Menu,
        czy "czysty", bez simlocka.
        Simlock na Orange mi nie przeszkadza, Szkoda, że Orange Menu "zepsuło" aktywny
        tryb gotowości.
        Słyszałem ponadto, że jeszcze wszystkie ikonki w menu są pomarańczowe.
        Czy oprócz walorów estetycznych (nie podobaja mi sie te pomaranczowe ikonki)
        Orange brandując telefon, ograniczył jakieś funkcje telefonu?

Widziałem też znaczek Orange na tylnej obudowie, ale on mi nie przeszkadza.
        W jaki sposób Orange jeszcze zmodyfikował telefon. Jak ma ktoś screeny telefonu
        z Orange to poproszę (głowne menu, przeglądarka www itp.)

Aha, zakup w Orange i późniejsza zmiana oprogramowania na Nokii nie wchodzi w
        grę bo zależy mi na gwarancji !

Na którą wersję mam się zdecydować Orange, czy "czysta" Nokii?
        Telefon musze zakupić na Allegro, a tam te z Orange są tańsze niż z Nokii.
        W grę wchodzą jeszcze sklepy iternetowe i inne typu MM.
        • blq Re: Nokia E50 - opinie 02.04.07, 12:15
          sklepy internetowe bym omijał. za drogo.
          co do tego, czy Orange, czy "czysty", to mam mieszane uczucia. Faktycznie te z
          Orange są tańsze, zaśmiecone, ale masz gwarancję. "czysty" z gwarancją też
          będzie cholernie drogi. ale gdyby udało się znaleść gdzies taniej, to by bylo
          najlepsze rozwiązanie.

Orange menu jednak swoje złe rzeczy robi, głównie telefon spowalnia. Choć
          podobno można je bardzo łatwo wyłączyć (bez zmiany oprogramowania, w opcjach -
          piszę "podobno", bo sam nie sprawdzałem) - wyłączając właśnie cały ten "aktywny
          tryb gotowości". Zreszta pewnie wiesz juz o tym......

Moim zdaniem wszystko zależy od ceny, do 50-80zł za "czysty" warto dopłacić, ale
          jeśli to ma być 150 czy 200, to już nie...
          • Gość: Madzia Re: Nokia E50 - opinie IP: *.centertel.pl 02.04.07, 12:27
            Wielkie dzięki wszystkim

No to chyba pozostanie mi się przekonać do brandu Orange.

Ponawiam prośbę o fotki telefonu z oprogramowaniem Orange.
            • Gość: skeezy Re: Nokia E50 - opinie IP: *.chello.pl 02.04.07, 13:16
              Gość portalu: Madzia napisał(a):

> Ponawiam prośbę o fotki telefonu z oprogramowaniem Orange.
              Poszukaj chociażby na Allegro. Zdjęcia w stanie gotowości i menu znajdziesz np.
              tutaj:
              ssl.allegro.pl/item180142615_nowa_nokia_e50_24_m_ce_gwarancji_.html
              • Gość: Madzia Re: Nokia E50 - opinie IP: *.centertel.pl 02.04.07, 15:05
                Gość portalu: skeezy napisał(a):
                > ssl.allegro.pl/item180142615_nowa_nokia_e50_24_m_ce_gwarancji_.html

Dzięki :)
                Te zdjęcia są trochę nie wyraźne i trochę ich mało.

Jak ktoś ma możliwośc nadal proszę o opinie i zdjęcia.
                • Gość: Greg Re: Nokia E50 - opinie IP: 212.76.40.* 02.04.07, 15:25
                  Mało, ale istotę pomarańczowego brandingu oddają: Orange Menu to ten pasek po
                  lewej stronie ekranu, ze skrótami do wiadomości, połączeń, terminarza i kilku
                  innych funkcji (kiedyś mnie drażnił na moim Sagemie myX6-2, teraz nawet się
                  przydaje, co kto lubi) oraz ogólnie pomarańczowo-jasnoniebieska kolorystyka
                  menu (ta akurat podoba mi się średnio, ale jeśli tylko telefon obsługuje motywy
                  to można ją bardzo łatwo zmienić).
                  • Gość: Madzia Re: Nokia E50 - opinie IP: *.centertel.pl 04.04.07, 14:59
                    Jak chce skorzystać z emulatora E50 w Orange to nie działa niby ładuje, ale do końca się jeszcze nie załadowało.
                    Emulator: Orange.pl > telefony > pokaz wszystkie na jednej stronie > Nokia E50 > jak korzystać z telefonu

Czy komuś to działa??

Nadal proszę o opinie, zdjęcie i porady
    • ncc2000 Re: Nokia E50 - opinie 04.04.07, 16:22
      Ja do przeglądania internetu poleciłbym raczej motkę v3xx, ma czytelniejszy
      wyświetlacz i HSDPA, aparat taki sam. Z moich doświadczen wynika że wieszanie
      się e50 to raczej efekt nieumiejętności posługiwania się symbianem, ale ogólnie
      jeśli ja miałbym używać jakiejś nokii (do czego nikt mnie raczej nie zmusi)
      byłaby to właśnie e50.
      • Gość: Madzia Re: Nokia E50 - opinie IP: *.centertel.pl 04.04.07, 17:18
        Moje pytanie dotyczy jeszcze tego czy całe menu jest zmienione przez Orange.
        Cztylko to główne? Czy "głębsze" ikonki menu też są zmienione przez Orange, czy
        zostawione standardowe Nokii??
        Chodzi np. o ikonki: "QuickOffice", "kalkolator", "ustawienia wyświetlacza".

Drugie pytanie czy Orange tym nieszczęsnym softem nie zepsuło przegląrki WWW,
        klienta e-mail, QuickOffice, Adobe PDFa?? Te funkcje są dla mnie brardzo ważne!

Czy stabilność telefonu bardzo nie ucierpiała na ingerencji Orange?

Czy ten pasek Orange Menu da się jakoś usunąć z poziomu telefonu, oczywiście
        nie tracąc gwarancji?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka