Dodaj do ulubionych

PLAY - plusy i minusy

20.05.07, 12:55
Myślę, że taki wątek się tu przyda.
Jakie są plusy i minusy tej sieci?
Obserwuj wątek
    • Gość: ; Re: PLAY - plusy i minusy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 13:16
      Play ma same plusy ponieważ korzysta z sieci Plusa i ma największy zasięg.
      • Gość: bozena Re: PLAY - plusy i minusy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 15:59
        jesli ktos bierze udział w konkursach to niestety nie mozan wysyłać smsów na
        numery 7xxx, przynajmniej w playu na kartę
        • Gość: c Re: PLAY - plusy i minusy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 21:57

Plusy:
          +Zasieg Plusa
          +Jednakowa stawka
          +Kazdy telefon to telefon do 3G
          +Ciekawe promocje

Minusy:
          -Drogie telefony
          -Drogi internet (wynika to z braku wlasnej infrastruktury, choc wystarczyc moze i pakiet Player)
          -Ciezko o zakupienie startera (rozw. Allegro)
          -Ciezko o zasilenie konta dla ludzi nie mieszkajacych w wiekszych miastach (rozw. bankomat)

Pośrednie:
          =fioletowy kolor, czy aby nie za duzo?

• Gość: Adam Re: PLAY - plusy i minusy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.07, 23:27
            Najwazniejszy wg mnie plus to atrakcyjne stawki na rynku (pomijam jakies
            pakieciki, ktore sa w innych sieciach) za połaczenia oraz SMS i MMS (15gr za
            MMSa, chyba zadna inna siec nie ma tanszych)
            • kolodziejo Re: PLAY - plusy i minusy 21.05.07, 08:09
              - brak przechodzenia pakietów na kolejny miesiąc
              - póki co - zdarzają się czasem problemy techniczne
              • Gość: Hex Re: PLAY - plusy i minusy IP: *.wro.vectranet.pl 23.05.07, 14:23
                a ja się zawiodłem jak narazie.
                Smsy nie dochodzą do mnie, wymiana karty nie pomogła. Zgłoszenie sprawy w
                punkcie i do centrum też rozbieżne informacje w punkcie że do 48 godzin w
                centrum obsługi do 30dni będzie rozpatrzony wniosek żeby się zajęli czemu do
                mnie sms nie dochodzi i parę innych dziwnych sytuacji zaczynam żałować że
                kupiłem paly i to abo.

Narazie udzieliłem kredytu zaufania tej sieci.... zobaczymy co dalej
                • Gość: Emka Re: PLAY - plusy i minusy IP: *.szwajcarska.pl 23.05.07, 19:36
                  A jaki masz telefon i jak to smsy nie dochodzą do Ciebie? Masz jeszcze jakieś
                  inne problemy z tą siecią?
                  • Gość: Hex Re: PLAY - plusy i minusy IP: *.wro.vectranet.pl 24.05.07, 15:08
                    Telefon Z400 Samsung ale jest to wina sieci, czekam już 4 dzień sobie na
                    usunięcie usterki.... i tak sobie czekam.... po prostu żaden sms do mnie nie
                    dochodzi. A wychodzące działają, innych problemów nie zaobserwowałem jak na razie.
                    • Gość: donpedro1979 Re: PLAY - plusy i minusy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 16:46
                      Z tym zasięgiem nie jest tak kolorow :) U mnie (podwarszawska miejscowość)
                      bardzo często telefon gubi zasięg :( a era na pełnym zasięgu jest
                    • Gość: Emka Re: PLAY - plusy i minusy IP: *.szwajcarska.pl 24.05.07, 21:37
                      A jak po za tym sprawuje się ten Samsung? Bo też chce sobie jego wziąć.
              • Gość: ? Re: PLAY - plusy i minusy IP: *.pl 30.05.07, 17:39
                > - brak przechodzenia pakietów na kolejny miesiąc

chyba nie tak.
                brak przechodzenia pakietow, jesli sie nie doładuje przed zakonczeniem waznosci polaczen wychodzacych
          • ncc2000 Re: PLAY - plusy i minusy 28.05.07, 11:19
            Nie jestem fanem Playa, ale centy telefonów na pewno nie są one minusem.
            podobne aparaty u innych operatorów w ospowiednich abonamentach są nawet
            kilkukrotnie droższe.
            • Gość: mar Re: PLAY - plusy i minusy IP: *.man.poznan.pl 28.05.07, 14:22
              na plus: w zamierzeniach dobrze wszystko pomyślane tzn skomasowane to co
              najlepsze w innych sieciach - na minus: póki co obsługa np wczoraj pani na OK
              linii przez pół rozmowy mówiła do mnie per pan a drugie pół na ty. osobiście
              uważam, że ofertę na kartę można zaryzykować a z podpisywaniem umów lepiej się
              wstrzymać - niech się najpierw trochę oszlifują.
          • Gość: Pik Re: PLAY - plusy i minusy IP: *.pl 30.05.07, 17:40
            > -Ciezko o zakupienie startera (rozw. Allegro)

bzdura, w kioskach mozna kupic
    • asmith Re: PLAY - plusy i minusy 27.05.07, 19:39
      Jeszcze nie jestem klientem, ale już mogę zgłosić pierwszy minus:
      POWOLNOSC W DZIALANIU
      Tydzień przed upływem okresu rozliczeniowego w Erze podpisałem upoważnienie dla
      Play do reprezentowania mnie przy rozwiązaniu umowy z Erą i przeniesieniu
      numeru. Niestety złożenie odpowiedniego wniosku w Erze zajęło im dwa tygodnie,
      dzięki czemu załapałem się na kolejny miesiąc usług w Erze.
      Trochę to dziwi. Przecież przeciąganie tych spraw nie jest w interesie Play. W
      końcu nie wiadomo, czy konkurencja nie poprawie swoich ofert w czerwcu. Kolejne
      uwagi będę mógł zgłosić prawdopodobnie w lipcu - jeśli w końcu czerwca
      ostatecznie podpiszę umowę z Play.
      • Gość: pan trawnik Re: PLAY - plusy i minusy IP: 62.29.253.* 30.05.07, 17:09
        Ech... ja zlozylem 28 kwietnia wniosek + upowaznienie w Play. I co? Do dzis
        twierdza, ze nie dostali odpowiedzi od idei (nie wykluczam). Co radza? Zlozyz
        kolejny wniosek...

Zalosne.

pozdrawiam,
        pan trawnik
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka