ewelline 20.05.07, 12:55 Myślę, że taki wątek się tu przyda. Jakie są plusy i minusy tej sieci? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ; Re: PLAY - plusy i minusy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 13:16 Play ma same plusy ponieważ korzysta z sieci Plusa i ma największy zasięg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bozena Re: PLAY - plusy i minusy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 15:59 jesli ktos bierze udział w konkursach to niestety nie mozan wysyłać smsów na numery 7xxx, przynajmniej w playu na kartę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c Re: PLAY - plusy i minusy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 21:57 Plusy: +Zasieg Plusa +Jednakowa stawka +Kazdy telefon to telefon do 3G +Ciekawe promocje Minusy: -Drogie telefony -Drogi internet (wynika to z braku wlasnej infrastruktury, choc wystarczyc moze i pakiet Player) -Ciezko o zakupienie startera (rozw. Allegro) -Ciezko o zasilenie konta dla ludzi nie mieszkajacych w wiekszych miastach (rozw. bankomat) Pośrednie: =fioletowy kolor, czy aby nie za duzo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: PLAY - plusy i minusy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.07, 23:27 Najwazniejszy wg mnie plus to atrakcyjne stawki na rynku (pomijam jakies pakieciki, ktore sa w innych sieciach) za połaczenia oraz SMS i MMS (15gr za MMSa, chyba zadna inna siec nie ma tanszych) Odpowiedz Link Zgłoś
kolodziejo Re: PLAY - plusy i minusy 21.05.07, 08:09 - brak przechodzenia pakietów na kolejny miesiąc - póki co - zdarzają się czasem problemy techniczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hex Re: PLAY - plusy i minusy IP: *.wro.vectranet.pl 23.05.07, 14:23 a ja się zawiodłem jak narazie. Smsy nie dochodzą do mnie, wymiana karty nie pomogła. Zgłoszenie sprawy w punkcie i do centrum też rozbieżne informacje w punkcie że do 48 godzin w centrum obsługi do 30dni będzie rozpatrzony wniosek żeby się zajęli czemu do mnie sms nie dochodzi i parę innych dziwnych sytuacji zaczynam żałować że kupiłem paly i to abo. Narazie udzieliłem kredytu zaufania tej sieci.... zobaczymy co dalej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emka Re: PLAY - plusy i minusy IP: *.szwajcarska.pl 23.05.07, 19:36 A jaki masz telefon i jak to smsy nie dochodzą do Ciebie? Masz jeszcze jakieś inne problemy z tą siecią? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hex Re: PLAY - plusy i minusy IP: *.wro.vectranet.pl 24.05.07, 15:08 Telefon Z400 Samsung ale jest to wina sieci, czekam już 4 dzień sobie na usunięcie usterki.... i tak sobie czekam.... po prostu żaden sms do mnie nie dochodzi. A wychodzące działają, innych problemów nie zaobserwowałem jak na razie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donpedro1979 Re: PLAY - plusy i minusy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 16:46 Z tym zasięgiem nie jest tak kolorow :) U mnie (podwarszawska miejscowość) bardzo często telefon gubi zasięg :( a era na pełnym zasięgu jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emka Re: PLAY - plusy i minusy IP: *.szwajcarska.pl 24.05.07, 21:37 A jak po za tym sprawuje się ten Samsung? Bo też chce sobie jego wziąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: PLAY - plusy i minusy IP: *.pl 30.05.07, 17:39 > - brak przechodzenia pakietów na kolejny miesiąc chyba nie tak. brak przechodzenia pakietow, jesli sie nie doładuje przed zakonczeniem waznosci polaczen wychodzacych Odpowiedz Link Zgłoś
ncc2000 Re: PLAY - plusy i minusy 28.05.07, 11:19 Nie jestem fanem Playa, ale centy telefonów na pewno nie są one minusem. podobne aparaty u innych operatorów w ospowiednich abonamentach są nawet kilkukrotnie droższe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar Re: PLAY - plusy i minusy IP: *.man.poznan.pl 28.05.07, 14:22 na plus: w zamierzeniach dobrze wszystko pomyślane tzn skomasowane to co najlepsze w innych sieciach - na minus: póki co obsługa np wczoraj pani na OK linii przez pół rozmowy mówiła do mnie per pan a drugie pół na ty. osobiście uważam, że ofertę na kartę można zaryzykować a z podpisywaniem umów lepiej się wstrzymać - niech się najpierw trochę oszlifują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pik Re: PLAY - plusy i minusy IP: *.pl 30.05.07, 17:40 > -Ciezko o zakupienie startera (rozw. Allegro) bzdura, w kioskach mozna kupic Odpowiedz Link Zgłoś
asmith Re: PLAY - plusy i minusy 27.05.07, 19:39 Jeszcze nie jestem klientem, ale już mogę zgłosić pierwszy minus: POWOLNOSC W DZIALANIU Tydzień przed upływem okresu rozliczeniowego w Erze podpisałem upoważnienie dla Play do reprezentowania mnie przy rozwiązaniu umowy z Erą i przeniesieniu numeru. Niestety złożenie odpowiedniego wniosku w Erze zajęło im dwa tygodnie, dzięki czemu załapałem się na kolejny miesiąc usług w Erze. Trochę to dziwi. Przecież przeciąganie tych spraw nie jest w interesie Play. W końcu nie wiadomo, czy konkurencja nie poprawie swoich ofert w czerwcu. Kolejne uwagi będę mógł zgłosić prawdopodobnie w lipcu - jeśli w końcu czerwca ostatecznie podpiszę umowę z Play. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan trawnik Re: PLAY - plusy i minusy IP: 62.29.253.* 30.05.07, 17:09 Ech... ja zlozylem 28 kwietnia wniosek + upowaznienie w Play. I co? Do dzis twierdza, ze nie dostali odpowiedzi od idei (nie wykluczam). Co radza? Zlozyz kolejny wniosek... Zalosne. pozdrawiam, pan trawnik Odpowiedz Link Zgłoś