Dodaj do ulubionych

oferta-przedłużenie w Era

13.06.07, 23:54
witam. jakie dostaliście oferty na pozostanie w sieci po 2 latach przy dotychczasowym abonamencie 30zł, ale średnia opłat 42zł.czy przy dotychczasowym abonamencie dostaniecie telefon? czy tylko przy większym 40zł? jestem na rozdrożu . mam jeszcze punkty w era premia. pasowałoby mi aby nie zwiakszać abonamentu ,a dostać telefon. pozdrawiam prosząc oodpowiedź.
Obserwuj wątek
    • rydzo Re: oferta-przedłużenie w Era 14.06.07, 02:57
      Moj ojciec ma jeden z nizszych abonamentow. Ale w sieci jest o 6-7 lat. Proponowali mu jakies warunki. Wiem, ze telefonu to dobrego w niezlej cenie nie dadza. Wystarczy przyklad: Nokia 6280 chyba 750zl. Nawet przy najnizszym abonamencie to jest kpina. Nokia E50 tez nieziemsko droga u nich.
      Z tego co slyszalem, to jednak lepiej u nich brac minuty dodatkowe niz telefony bo aparaty daja nedzne a jak cos lepszego to biora za to spora kase ...
      Tak jest przy nizszych abonamentach ...

patapi napisała:

> witam. jakie dostaliście oferty na pozostanie w sieci po 2 latach przy dotychcz
      > asowym abonamencie 30zł, ale średnia opłat 42zł.czy przy dotychczasowym aboname
      > ncie dostaniecie telefon? czy tylko przy większym 40zł? jestem na rozdrożu . ma
      > m jeszcze punkty w era premia. pasowałoby mi aby nie zwiakszać abonamentu ,a do
      > stać telefon. pozdrawiam prosząc oodpowiedź.
    • patapi Re: oferta-przedłużenie w Era 14.06.07, 11:46
      witam. dzięki za odpowiedź . nikt nie przedłuża w era ? pozd.
      • yavorius Re: oferta-przedłużenie w Era 14.06.07, 12:24
        Wysokość rachunków to nie wszystko. Są klienci, którzy mają najlepsze oferty, a
        płacą po 25 zł miesięcznie. Liczy się też ilość rozmów przychodzących spoza
        sieci.
        • Gość: władek Re: oferta-przedłużenie w Era IP: *.mofnet.gov.pl 14.06.07, 12:45
          Za te 30 zł co miałeś ? 1 oferte Komfort ? Jesli tak i ona Ci wystarczy (40
          minut), to mozesz wziac ja za 15 zł bez telefonu lub za 20 zł z telefonem. Ale
          telefony sa drogie w tak malym abonamencie.
          • patapi Re: oferta-przedłużenie w Era 14.06.07, 13:04
            nie proponowali mi takich abonamentów . do mnie dzwoniace były ze stacjonarnego tak była sama era komfort. dostałam propozycje 30zł bez telefonu i 80 min, a druga 40zł 80min i telefon + w obu propozycjach dodatkowe minuty do sieci i na stacjonarne. może jeszcze ktoś dostał inne ? jakie? pozd.
            • Gość: władek Re: oferta-przedłużenie w Era IP: *.mofnet.gov.pl 14.06.07, 14:36
              Przenies nr do Play. Dostaniesz Nokię 6151 za 99 zł w taryfie Lajt za 30 zł
              która wykorzystasz na wszystko - te 30 zł wydasz na rozmowy (49 gr), smsy i
              mmsy (po 15 gr) i wap.
    • barracuda7110 Re: oferta-przedłużenie w Era 14.06.07, 14:57
      Mnie dali taką ofertę jak wszystkim innym. Interesował mnie abonament w
      okolicach 60-70 zł i w nim rozmowy z jednym nr za darmo. Coś takiego mogę mieć
      za 60 zł i k750i za 1zł (po odjęciu punktów z era premia). Poczekam raczej na
      play. Może wprowadzą coś ciekawego? Ostatnio na telepolis.pl napisali, że mają
      wprowadzić nowe telefony. Szkoda tylko, że nie ma czegoś takiego co w erze
      nazywa się ofertą z przyjacielem.
    • patapi Re: oferta-przedłużenie w Era 14.06.07, 14:58
      też rozważam czy nie przejść do innej sieci ?
    • patapi Re: oferta-przedłużenie w Era 19.06.07, 14:10
      może jeszcze ktoś przedłuża ? pozd
      • Gość: jacek Re: oferta-przedłużenie w Era IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 16:00
        Mam dwa numery w Erze.
        Przedłużyłem na razie na jeden - otrzymałem 3 oferty w cenie 60zł (wybrałem 100minut do sieci era i stacjonarne, numer z przyjacielem i 40 minut do wszystkich) i nokie 6300 za 149zł po upuście 100zł za punkty (do tej pory miałem na tym numerze abonament w cenie 45zł)
        Z drugim przejdę prawdopodobnie na tak-taka, by poczekać na korzystniejsze oferty, a właściwie czekam na nokie 6500 ( www.nokia6500series.com/ ) i dopiero wtedy zdecyduję się na operatora..
      • wwwandal1 Re: oferta-przedłużenie w Era 22.06.07, 20:42
        Jestem w erze już 6 lat i wkurza mnie ta sieć niesamowicie bp faktycznie mają
        cenniki z PRL-u
        ..ale jedyna rzecz na + to telefony...przymierzam sie teraz do Sony Ericssona
        K800i za 2 miesiące mogę zrezygnować z Ery albo mieć tą komórę za ok 300 pln i
        dodatkowe minuty przez 12 miesięcy.
        Jak Play czy inny operator zaproponuje mi na ten dzień lepsze warunki na ten
        model komórki z abonamentem 50 pln(m-cznie ) i 150 min. zamiennymi na sms- do
        wykorzystania to zmienię bez wahania.....ale ..........hmmm wątpie.
        Nie jestem za Erą ani przeciw tylko długo już tak jestem,że warunki mam
        hmmm.......dobre
        Jak byście słyszeli o lepszej ofercie z tym aparatem bądź nokią N83 to będe
        wdzięczny za "cynk"
    • patapi Re: oferta-przedłużenie w Era 21.06.07, 22:24
      nikt więcej nie chce pochwalić się ,że zostaje w erze i na jakich warunkach.? pozd. i dzięki za odpowiedzi.
      • Gość: gościówa Re: oferta-przedłużenie w Era IP: 82.160.24.* 22.06.07, 09:56
        Witam
        a ja rok temu kupiłam numer w erze bez telefonu, i teraz chciałam przedłuzyć
        umowę i dostać telefon. Mam abonament 40 zł, ale rachunki w okolicy 80-120 zł,
        bo sporo dzwonię. I tak mnie wk....., bo jakaś panienka na info powiedziała,
        że "przy rocznej umowie, to ona nie będzie rozmawiać na ten temat", że
        wypowiadam im umowę, i przejdę do innej sieci, tylko nie wiem do jakiej. A mój
        facet po 5 latach w erze dostał tylko 15 minut do abonamentu co miesią i nawet
        telefonu nie. Też im wypowiedział. Era nie dba o stałych klientów, takie sa
        moje osobiste doświadczenia.
        • barracuda7110 Re: oferta-przedłużenie w Era 22.06.07, 10:27
          Niestety każdy ze starych opów nie dba o starych abonentów. Liczy się dla nich
          tylko ilość nowych aktywacji.

Przenieś numer do play. Tam jest najtaniej. koszt to chyba 50 zł. Albo to
          taktaka za darmo. Chyba, że masz taką sytuację jak ja, że czasem są takie
          zakłócenia, że nie da się normalnie porozmawiać.

PS ja na 99% przenoszę nr do play. Może ofertę era ma dla mnie niezłą ale mierzi
          mnie denna jakość rozmów (a dzwonię bardzo dużo ok. 10 godzin miesięcznie).
          • Gość: Yattaman Re: oferta-przedłużenie w Era IP: *.tvp.pl 22.06.07, 15:06
            Ja byłem w Erze 3 lata z abonamentem za 60 zł i rachunkami przekraczającymi 100
            zł. Umowa kończy mi się za miesiąc, więc zaproponowali mi nowe warunki. Byłem z
            początku zainteresowany ofertą bez telefonu. W takim wypadku płaciłbym 80 zł
            miesięcznie i miał wliczone 200 minut do wszystkich sieci. Jednak nie
            zdecydowałem się. Wypowiedziałem umowę z 30-dniowym wypowiedzeniem i jutro idę
            do Playa. Tam za 100 zł abonamentu będę miał 300 minut wymiennych na SMSy, w
            dodatku motorolkę K3 w cenie 99 zł (zgodnie z dzisiejszym najnowszym cennikiem
            telefonów w Play). Zastanawiam się jeszcze nad abonamentem 150 zł. Wtedy
            miałbym 600 minut na miesiąc do wykorzystania, ale to już chyba za dużo jak na
            moje potrzeby
            • patapi Re: oferta-przedłużenie w Era 22.06.07, 16:26
              witam. a czy ktoś kupował dwie oferty i dostał z tego tytułu dodatkowe ulgi?
              np. dla siebie i dla męża? pozd. dZiękując wszystkim za odpowiedzi. oczywiscie
              piszcie jeszcze będę wiedziała jak negocjowac , myślę ,że wam też się to przyda.
    • asmith Re: oferta-przedłużenie w Era 23.06.07, 13:33
      W przyszły tygodniu kończy się moja ostatnia umowa z Play. Przez 9 lat nigdy nie
      byłem usatysfakcjonowany z oferty na przedłużenie umowy - podpisywałem tylko ze
      względu na zachowanie numeru. Ale to się na szczęście już zmieniło. Ostatnio
      korzystałem z abonamentu za 50 zł, ale czasami rachunki sięgały 150 zł. Do tego
      bardzo dużo rozmów przychodzących. Kiedy poinformowałem, że odchodzę nie
      usłyszałem słowa podziękowania za lata terminowo płaconych rachunków. Zamiast
      lepszej oferty byłem przełączany do coraz lepszych specjalistów od wywierania
      presji psychicznej (nie żal panu odchodzić po tylu latach?). To było żałosne.
      Telefon to nie luksus tylko powszednie narzędzie i powszedni wydatek. Dlatego
      oprócz oszczędności ważna jest dla mnie prosta oferta i związany z tym komfort.
      Bez tracenia czasu na rozliczanie pakietów, punktów premia i dochodzenie w
      jakiej sieci ma telefon osoba, do której dzwonię... Podstawa to niska stawka po
      przekroczeniu pakietu (rozmawiam kiedy chcę i ile chcę = komfort psychiczny).
      Dlatego wybór musiał paść na Play (49 gr vs. 72 gr).
      Oczywiście przy takiej zmianie są pewne obawy - o czym przed chwilą napisałem na
      blogu...
      • Gość: Emka Re: oferta-przedłużenie w Era IP: *.szwajcarska.pl 24.06.07, 00:31
        Hehehe, widzę, że mamy podobne uczucia co naszych "wspaniałych" sieci. Ja w
        Orange też jestem długo, 7 lat ponad i jak tylko zaczełam procedurę
        przeniesienia nr do Play od razu zadzwonili i pytają o powód. A ja na to, że
        sobie jaja ze mnie robią i tyle, i myślą, że mają do czynienia z kompletną
        idiotką, która nie ma pojęcia o ofertach na rynku i której jak się powie, że
        dostanie telefon w atrakcyjnej cenie to od razu aż podskoczy z zachwyty i od
        razu weźmie ale nie wzięli pod uwagę tego, że każdy średnio rozgarnięty klient
        sprawdzi ile ten tel. w rzekomo atrakcyjnej cenie specjalnie dla mnie hehe
        kosztuje dla nowego klienta z ulicy. I co się okazuje? Że kosztuje dokładnie
        tyle samo! Mówię - dajcie mi przynajmniej tyle co daje Play to zostanę na co
        obruszona pani powiedziała tylko, że przyjmuje rezygnację i do widzenia.
        Wcześniej zanim jeszcze nr nie przeniosłam bardziej się starali. Próbowali
        żałosnych argumentów w stylu, że nie będzie w Playu zasięgu albo, że dadzą mi
        Plan Na Rozmowy i będę mieć 180 minut za 55 zł, ale już nie dodawali, że te 180
        minut jest tylko do Orange a każda minuta do innej sieci będzie dodatkowo
        płatna, ja o tym wiedziałam ale podejrzewam, że duża liczba klientów się na to
        nabiera. I konsultantka z uporem maniaka i tak twierdziła, że mi się to opłaca
        i stosowała metodę zdartej płyty i w koło to samo. Mówię jej, że dzwonię do
        wszystich sieci, tym bardziej teraz kiedy niewiadomo czy nr zaczynający się na
        5xxxxxxxx to Orange, Era, Plus czy Play ale ona i tak swoje. Niech spadają!
      • szprota Re: oferta-przedłużenie w Era 24.06.07, 13:37
        Terminowo płacone rachunki to akurat zaden cymes, tylko twój psi obowiązek.
        Co nie zmienia faktu, że oferta Ery jest taka sobie. Telefony drogie, cennik
        połączeń dla klientów prywatnych nie zmieniany od dwóch lat.
        Jak ktoś upiera się kupować telefon u operatora z dużą marżą, zamiast rozejrzeć
        się za dużo tańszym w wolnej sprzedaży, to cennikiem telefonów zawsze będzie
        rozczarowany. Cen telefonów, dopóki będą ludzie łaszczący się na nokie za
        złotówkę, niestety nie da się zmienić. Co innego cennik taryf i zasięg sieci -
        tu trzeba wybierać tego, kto jest najlepszy bez sentymentów.
        • asmith Re: oferta-przedłużenie w Era 24.06.07, 18:23
          psi nie psi - ale racja - obowiązek
          z tym, że
          - nie jest to wcale takie oczywiste i stały sprawdzony klient to skarb w każdym
          biznesie
          - miałem na myśli raczej nie to, że w ogóle płaciłem, ale to, że przez te
          wszystkie lata trochę na mnie chyba zarobili. Może człowiek jest już trochę
          rozpuszczony przez ten cały wolny rynek, przez te ciągłe "dziękujemy i
          zapraszamy ponownie" nawet przy niewielkim zakupie. Dlatego tu też oczekiwałbym
          rozstania w lepszym stylu, choćby jednego zdania w rodzaju "przykro nam, że nie
          możemy zaoferować panu lepszej oferty, ale dziękujemy za te wszystkie lata
          korzystania z naszych usług"

A że nie mogą zaoferować lepszej oferty to chyba trzeba zrozumieć. Z ich punktu
          widzenia lepiej stracić tych kilku bardziej wymagających klientów, niż dać im
          superoferty i stworzyć podobne oczekiwania u pozostałych (bo przecież gdybym
          taką superofertę dostał, to zaraz bym się na forum pochwalił ;)
          • Gość: emi Re: oferta-przedłużenie w Era IP: *.atol.com.pl 24.06.07, 19:24
            a jaka jest oferta na przedłużenie umowy dla tych którzy nie chcą
            telefonu.kończym mi się za 2 m-ce umowa i chciałabym dalej miec telefon w
            erze . niechce nowego aparatu
            • patapi Re: oferta-przedłużenie w Era 24.06.07, 21:09
              witam. mnie bez telefonu proponowali dotychczasowe warunki za połowę ceny. pozd
              • diana42 Re: oferta-przedłużenie w Era 29.06.07, 14:01
                A mnie zaproponowali nawet nie za pół ceny tylko teraz mam za 80 minut płacę
                40zł, a po przedłużeniu za to samo bym płaciła 30zl :(
                • asmith Re: oferta-przedłużenie w Era 01.07.07, 20:11
                  Przy takiej ofercie (82 min za 30 zł miesięcznie) Play daja niezłe
                  dofinansowanie do telefonu 3G. Ja z tym abonamentem kupiłem Samsunga 400Z - za
                  99 zł.
    • asmith Re: oferta-przedłużenie w Era 28.06.07, 20:43
      Ufffff.... ostatecznie rozstałem się z Erą. Nie obyło się bez małego zgrzytu na
      koniec: wyłączyli mój numer dzień wcześniej, przez co jeden dzień byłem bez
      telefonu - na szczęście da się to przeżyć ;)
      Pierwsze wrażenia z Play pozytywne, ale szerzej wypowiem się na forum kiedy będę
      miał trochę dłuższe z nimi doświadczenie.
      • patapi Re: oferta-przedłużenie w Era 29.06.07, 17:33
        witam. rozmawiałam z wieloma konsultantami i ich oferty przedłużenia różnią się , ale w jednym są zgodni (co mnie smuci) nie chcą zaoferować telefonu przy niskim abonamencie pomimo ,że oferują telefony gdy ktoś pierwszy raz zawiera umowę przy takim abonamencie . mam jeszcze trochę czasu bedę negocjować. może coś nowego sie pojawi w ich ofercie. pozd.
        • asmith Re: oferta-przedłużenie w Era 30.06.07, 08:42
          no nie, jeszcze się nie przestawili na inne myślenie, jeszcze za mało klientów
          odeszło, jeszcze nie opłaci się dać równie dobre warunki 'staremu' co 'nowemu';

dlatego idźcie za mną - sobie poprawicie od razu, a może pomożecie przy okazji
          tym, co będą negocjować za rok ;)
          • Gość: madziulka1982 Re: oferta-przedłużenie w Era IP: *.199.63.238.tesatnet.pl 30.06.07, 13:28
            Hej:) ja mialam abonament w erze okolo 4 lata lub 4,5 roku , raz przedluzalam
            dla darmowych minut a raz przy okazji zmiany taryfy, nowa przedluzala o dalsze
            pol roku. Potem zdecydowalam sie miec tak taka dzwonili do mnie błagali raz dwa
            trzy chyba z 5 razy tak ale byłam stanowcza. Teraz mam tak taka i darmowe
            minuty o
            • Gość: madziulka1982 Re: oferta-przedłużenie w Era IP: *.199.63.238.tesatnet.pl 30.06.07, 13:47
              od wszystkich spoza ery i heyah, poza tym czesto mają promocje tzw podwojne
              doladowania, jestem bardzo zadowolona:) Generalnie zarobili na mnie mnostwo
              pieniedzy na abonamencie. Teraz niewyobrazam sobie miec abonamentu, jak mam na
              kartę bardziej sie kontroluję. Ostatnio tez zastanawiam sie nad playem prepaid
              ale to tylko "na spróbowanie" bo starter dostalam od nich gratis;)
              • Gość: vacek Re: oferta-przedłużenie w Era IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 20:54
                Pozdrawiam wszystkich pie..cych sprzedawców z PLAYa - jestescie żałośni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka