Dodaj do ulubionych

Powrót Glapińskiego

05.07.07, 08:18
Wszyscy FOZZowcy doczekali sie nagrod. Sprawe zalatwi Maciarewicz. Jego ludzi
dostali wlasnie PGNiGE. Galpinski telefony. Pan sedzia, ktory nie dopusil aby
wydal sie udzial PC w sprawie jest nagrode wiceministrem. Wasserman wytnie
dowody. Swiadomie lub nie - o on nie odroznia rury gazowej od kabla
elektrycznego. Szatani czuwaja.
Obserwuj wątek
    • Gość: x Re: Powrót Glapińskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.07, 09:25
      ...A pracownicy w Plusie składają wypowiedzenia (w niektórych działach 10 % stanu osobowgo). Praca źle zorganizowana, a przełożeni z nadania politycznego.

Niektórzy mają jeszcze telefony w Plusie. Oczywiście szanujemy ich... ;)
      • Gość: Salmon Re: Powrót Glapińskiego IP: *.crowley.pl 05.07.07, 09:28
        a ja sie wlasnie wynosze z plusa. teraz mam kolejny powod: nie bede dokladal
        sie do pensji osoby z tak mglista przeszloscia. osoby, ktora na tym stanowisku
        jest tylko i wylacznie przez znajomosci polityczne.
        • Gość: Marco Szatani przez was przemawiają! IP: *.magma-net.pl 05.07.07, 10:19
          Jak mozna wątpić w kryształową czystość pana G. jeżeli sam miłościwie nam w 2 osobach panujący go namaścił i posłał, by odzyskiwał kolejne fronty!
          • tetlian Re: Szatani przez was przemawiają! 05.07.07, 18:30
            To jest powrót żywej legendy.
        • Gość: michal Trzeba będzie iść do innej sieci... IP: 212.203.141.* 05.07.07, 14:03
          Trudno - będe musiał zrezygnować z usług Plusa dopóki PiS rządzi... Jak zmienia
          prezesa na jakiegoś, co się zna, to może wróce, bo to w sumie ostatnia polska
          sieć komórkowa...
          • takajednaania Re: Trzeba będzie iść do innej sieci... 05.07.07, 16:14
            Ja już rozstałam się z Plusem.
      • Gość: wan20_3 Re: Powrót Glapińskiego IP: *.chello.pl 05.07.07, 15:58
        Wyrażnie widać, że Glapińskiemu przedawniły się stare numery z początku lat 90
        i wrócił "wybitny dzialacz" gospodarczy. Najgorsze, że mam telefon w Plusie.
    • Gość: ciesiol@gazeta.pl Powrót Glapińskiego IP: *.aster.pl 05.07.07, 09:52
      szatan w ornat ubran ogonem na msze dzwoni, to jest Polska odnowy moralnej,
      przekreciarz, nie najleprzy a szkodliwy wyjatkowo zarzadza kasa wyborcza, buzi
    • Gość: PW No to po 10 latach czas odejść z Plusa... IP: *.polskieradio.pl 05.07.07, 09:54
      ...dla zasady. Nie będę utrzymywał tej miernoty.
      • Gość: back2era Re: No to po 10 latach czas odejść z Plusa... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.07, 17:27
        ... jutro ide zerwac 5 umów ze względów politycznych.
    • michalparadowski Powrót Glapińskiego 05.07.07, 10:04
      Wielki Boże, bądź nam miłościw!
      Pora zmienić operatora!
    • Gość: szympek glapinski - menedzer w brudnym swetrze IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.07.07, 11:21
      Nie wdaje sie w komentarze na temat karuzeli stanowisk, TKMu, kontaktow
      przypisywanych Glapinskiemu czy ogolnych komentarzy o rozdziale gospodarki od
      panstwa, bo wszystko juz zostalo napisane, kazdy rozsadny ma opinie na ten
      temat, a tepakom sie nic do glowy nie wtloczy i moich nerwow szkoda na tlumaczenie.

Takze tylko krotko o Glapinskim, bo osobiscie go poznalem jako studenciak.

Na plus - erudyta z imponujacym zasobem wiedzy historycznej i filozoficznej.

Na minus - na jego egzaminach z Historii Mysli Ekonomicznej w SGH krolowalo
      sciaganie, a on sam udawal ze nie widzi. Oceny - losowanie. Aparycja - brudny
      sweterek, za krotkie spodnie, obdarta ortalionowa teczka z jakiejs konferencji
      sprzed 10 lat i foliowa reklamowka marlboro-color na papiery, okulary - stare
      denka od butelek w rogowych oprawkach z lat 50', niechlujny zarost, mowi
      niewyraznie i niechlujnie, nudzi i usypia, angielski - na poziomie kaczynskiego.
      Nieskrywane kompleksy wobec robiacych kariere rekinkow sghowskich i kazdego kto
      ma pieniadze (jak nie odziedziczyl to pewnie ukradl albo co gorsza zarobil na
      gieldzie = tak jakby wygral w kasynie).

Profil psychologiczny typowego PiSowca - zakompleksiony loser, ani slowa po
      angielsku, niechlujny parias z przekonaniem o wlasnej wyzszosci. Czy ktos taki
      ma kwalifikacje zeby zostac prezesem wiodacej spolki nowoczesnych technologii?
      • Gość: student Re: glapinski - menedzer w brudnym swetrze IP: 212.76.37.* 05.07.07, 11:28
        Jako student Glapińskiego potwierdzam. Jednak w tym roku nie pokazał na
        wykładach swojej erudycji - przypominały bełkot. Prof. wyrzucał z siebie różne
        hasła nie związane ze sobą. Np.: na wykładzie o starożytności stwierdził, że
        liberałowie muszą wierzyć w Boga oraz chwalił przemysł polski z czasów PRLu. Na
        jakieś 100 osób obecnych nikt nigdy nie notował.

Na egzaminie typowa podwójna moralność PiSu ;). Czego pan profesor nie widzi, to
        się nie zdarzyło. A ponieważ czytał gazetę i wychodził z sali, to wszyscy równo
        ściągali.
      • Gość: bonga Re: glapinski - menedzer w brudnym swetrze IP: *.piap.pl 05.07.07, 13:21
        Jako absolwentka SGH miałam wątpliwą przyjemność uczęszczać na osławione
        wykłady pana Glapińskiego z Historii Myśli Ekonomicznej. Od tamtego czasu mam
        jak najgorsze mniemanie o tym panu. Wykłady mierne, merytorycznie bardzo słabe,
        częste nieobecności wykładowcy, egzamin był farsą. Pan profesor podyktował
        pytania (4 opisowe, każde na około pół strony A4), wyszedł. Wszyscy ściągali.
        Zebrał odpowiedzi. Za pół godziny ogłosił wyniki (do egzaminu przystąpiło około
        200 osób - podziwiam zdolności szybkiego czytania wykładowcy). Było 25% piątek,
        50% czwórek i 25% trójek. Dostałam czwórkę, podziękowałam i omijałam resztę
        jego wykładów szerokim łukiem. Było to w czasach gdy pan Glapiński robił
        karierę polityczną w PC.
        Znamienne jest zestawienie podejścia jego oraz prof. Balcerowicza, z którym też
        miałam wykłady na SGH. Prof. Balcerowicz był wtedy wicepremierem i ministrm
        finansów - czasy były burzliwe, okres gorący. Wykłady mieliśmy późnym wieczorem
        (na studiach dziennych). Frekwencja zawsze dopisywała. Prof. Balcerowicz nie
        opuścił ani jednego wykładu mimo, że wiedzieliśmy jak dużo ma pracy. Czasem
        jeździł prosto z posiedzeń rządu. Wykłady były niesłychanie ciekawe, zasób
        wiedzy wykładowcy ogromny. Logika i spójność wypowiedzi do pozazdroszczenia.
        Egzamin po prostu uczciwy - kto się nauczył zdał dobrze, kto się nie nauczył
        musiał powtarzać. Od tego czasu jestem gorącą fanką prof. Balcerowicza - i w
        kwestiach ekonomicznych i szacunku do niego jako człowieka.
        Chyba zmienię operatora. Mam telefon niestety w Plusie.
        • Gość: ilicz Jeszcze wszyscy zatęsknimy za Balcerowiczem IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.07.07, 21:36
          Pewnie nawet Leper już wspomina czasy jak to bez żenady mógł na forum całego
          sejmu pluć na profesora Balcerowicza a stada nieuków, leserów i frustratów biły
          mu brawa. Ciekawe na kozdecyduje się zwalić winę za dwa lata za utrzymanie
          polskij wsi w czasach późnego średniowiecza.
    • Gość: burasek Powrót Glapińskiego IP: 217.97.193.* 05.07.07, 11:40
      Jak drób sięga po fachowca od koncesji to już kopie sobie grób.
    • Gość: kalarepa [...] IP: 62.233.164.* 05.07.07, 13:19
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: marek Powrót Glapińskiego IP: *.crowley.pl 05.07.07, 13:31
      ...i tak co cztery lata karuzela się kręci. Teraz oni, potem my itd...
      Co za ku..kie państwo - beznadzieja na normalność.
    • 1410_tenrok O kurna Olek, ale fajnie! 05.07.07, 13:52
      Ten gosc wraca, gombrowicza zabraniają - back to the roots.
      Adiu res publica nommer quatro. Welcome old good rules TMB (tera my bierzemy)
      • Gość: Z laczka Inni szatani byli tam cznni (Glapiński) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.07, 14:38
        Taka łajza jak Glapiński,tylko w wyniku znajomości z Kaczyńskimi mógł zostać
        preziem takiej firmy.Ciekawe,czy już wszyscy znajomi kaczek zaczynając od ich
        kolegów ze żłobka dostali już fuchy.
    • douglasmclloyd To jakiś koszmar bt 05.07.07, 15:59
      • Gość: f Pozdrawiam tych studentow co oszukali IP: *.icpnet.pl 05.07.07, 16:07
        Zgloscie sie na policje. Napisaliscie ze wszyscy sciagali wiec Wy tez. Sliczne
        przyznanie sie do oszustwa. Nie wiem jaka w tym wada Glapinskiego ze nie
        widzial jak oszukiwalscie. Super rosna wyksztalciuchy co jak jest okazja to
        sciagna, ukradna itd. Piekne przyznaie sie do winy. Nie znam Glapinskiego -
        jesli takie zarzuty sa to oczywiscie nie powienen dostac stanowisko prezesa.
        Ale zeby brac na swiadka Montkiewicza? Ludzie kochani Montkiewicz - Ciech
        Pzu...To jest dopiero facet o ktorym mozna powiedziec ze jest w cos umoczony.
        jescze raz pozdrawim oszustow z SGH
        • Gość: morowy Re: Pozdrawiam tych studentow co oszukali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 22:52
          Chłopie, idź i skończ studia, a potem bierz się za komentowanie wypowiedzi i
          prowadzenie śledztwa.
          PS. Ze studiów wynosisz to co ci w życiu będzie potrzebne. Studiować trzeba
          umieć, a nie wkuwać do oporu coś co ci nigdy w życiu nie będzie potrzebne…
          • Gość: f Ze studiow wynosisz to ze mozna oszukiwac? IP: *.icpnet.pl 06.07.07, 12:34
            Chlopie to nie idz na takie studia jak Ci nie odpowiada. W pracy tez
            oszukujesz,zone? Bo tak lepiej? Nie potrzebuje prowadzic sledztwa zeby miec w
            pogardzie takich wymoczkow co ida sciagac na studiach. Bez pozdrowien.
    • Gość: wan20_3 Re: Powrót Glapińskiego IP: *.chello.pl 05.07.07, 16:26
      Ciekawe jak zwolennicy jedynie słusznej partii (PiS)zareagują na tę ordynarną
      nominację pilityczną. Jak Kwaśniewski się spotkał z Kulczykiem to Kwaczory
      darły się na całą Polskę, że zdrada, że sprzedaż Polski itp. bzury. Ziobrze
      wojsko (prokuratura) do teraz Kwaśniewskiego ciąga po różnych prokuraturach
      (zwiedzaj kraj). W przypadku Glapińskiego, Kaczyński i spółka zachowuje się jak
      Car Batiuszka, właściciel Polski. Mam nadzieję, że po wyborach miejsce
      Kaczyńskich i spółki będzie na Madagaskarze (pewnie nie mamy umiowy o
      ekstradycji)
    • Gość: eedek No nieźle. Wariat na czele poważnej firmy IP: *.unregistered.net.exatel.pl 05.07.07, 16:32
      Jak przeczytałem tytuł artykułu myślałem że to jakiś żart. Polkomtel to w ogóle
      jakaś układowa firma niezależnie od polityki. Za Kwaśniewskiego był tam jego
      kumpel Pachowski, potem Bauc - minister finansów mający trudności z liczeniem.
      A teraz Glapiński. Czas się wynośić stamtąd.
    • Gość: Jerzy Powrót Glapińskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 16:33
      co ta niedojdarobi jeszcze na rynku pracy.
    • Gość: jacek Powrót Glapińskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.07, 16:52
      A to trzeba wykończyć już POLKOMTELA? To rzeczywiście dobry wybór
    • Gość: Jack A kto jeszcze korzysta z PLUSa ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.07, 16:56
      Chyba tylko Ci co nie umieją liczyć albo naiwni którzy nabierają sie na głupie
      reklamy
    • Gość: magda Powrót Glapińskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 17:35
      Obrzydliwe jest to obsadzanie stołków przez pisiarów.Do tego wszystkiego -ta
      kadra i kompetencje.O Polsko!
    • Gość: Viking Powrót Glapińskiego IP: *.elisa-laajakaista.fi 05.07.07, 18:49
      odprawka x 2. trzeba mieć farta w życiu ...
    • 123rbr Powrót Glapińskiego 05.07.07, 21:28
      Glapiński to obrzydliwy typ który wprowadził za czasów PC koncesje. Warto by
      zbadać kto te koncesje dostawał.
    • Gość: xxx Powrót Glapińskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 21:39
      Znam tego Pana z okresu jak był ministrem budownictwa nic nie wnoszacy gość
      • leszlong Re: Powrót Glapińskiego 05.07.07, 22:27
        A ponoć PiS nigdy nie rządził!!
    • Gość: sprawiedliwy wypadaloby zabic kanalie IP: *.hsd1.or.comcast.net 05.07.07, 22:43
      skoro polska to panstwo bezprawia, wypada zabijac kanale, jeden po drugim,
      galpinski - wytrzeszczone galy, kaluza krwii, itd, itp, ze scierwa sie urodzil w
      scierwo sie obruci
    • Gość: greet ok, spadam do Ery IP: 91.189.16.* 05.07.07, 22:53
      w Plusie już posprzątali:-(
    • dzakarta Powrót Glapińskiego 05.07.07, 23:22
      To juz po Polkomtelu!
      Ludzie, sprzedawajta szybko akcje tego bankruta! Plajta juz blisko!
      • Gość: a Re: Powrót Glapińskiego IP: *.devs.futuro.pl 06.07.07, 20:59
        Od kiedy akcje Polkomtela sa gdzies notowane? :)
    • Gość: jurek Re: Powrót Glapińskiego IP: *.adsl.inetia.pl 05.07.07, 23:39
      Ja nie zapomnę temu szmaciarzowi kolejek po benzynę jakie udało mu się
      wygenerować za rządów Olszewskiego. Im gorszy kiep tym lepszy dla rządów małych
      grubasków. Może coś przeleje z Polkomtela na konto mamusi maluchów ;))
      • Gość: Jaca Re: Powrót Glapińskiego IP: *.chello.pl 06.07.07, 00:02
        przez tego pana kilkanaście lat temu musiałem wyrzucić silnik i katalizator
        tak nie załatwił swoimi kontyngentami, Panie Boże miej w opiece POLKOMTELA i
        PLUSA bo tylko cud może go od ankructwa uratować, szkoda tez polskiej siatkówki
        dwa lata i z PLUS będzie duży MINUS
    • qwertyuiop7890 #### To na pewno spisek PiS ;-) ##### 06.07.07, 00:04
      Przeciez wiadomo, ze najlepszy bylby obojetnie kto z PO, np. pani Pitera.
      • Gość: załamany Re: #### To na pewno spisek PiS ;-) ##### IP: *.chello.pl 06.07.07, 00:10
        młody jesteś i nie wiesz ile za Glapy kosztował kontygent na import paliw
        starsi go dobrze znaja i widza co jest wart.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka