Dodaj do ulubionych

Propozycja od ERY

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 14:43
Witam
Konczy mi sie umowa, zaproponowali mi k550 za 1zl.
Obecny abonament to 25zl - 40min, zaproponowali mi ten sam pakiet za 30.
k550 = ok 500 na allegro - 120(5*24) = 380zl do przodu
Wszystko niby ok, ale przemila Pani w sluchawce zastosowala znany trik
marketingowy "Mam dla Pana super okazje, ale tylko jesli zdecyduje sie Pan w
tej chwili" I ... jakos zastanawia mnie to, czy jezeli poczekam z tym moglbym
otrzymac lepsza propozycje ?

Chcialbym uslyszec Wasze opinie na ten temat.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • yavorius Re: Propozycja od ERY 01.10.07, 15:14
      Oferta zazwyczaj ważna jest 30 dni, ale kiedy jest przeliczana, to
      nie wiem. Pewnie po wystawieniu kolejnej faktury.
    • Gość: kwy Re: Propozycja od ERY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.07, 11:42
      Dzisiaj zadzwonili, ze nie ma k550 za to moga mi dac 3110 a abonament za 30
      rowniez przestal istniec :)
      Swietne !
      • blq Re: Propozycja od ERY 02.10.07, 11:58
        > Dzisiaj zadzwonili, ze nie ma k550 za to moga mi dac 3110 a abonament za 30
        > rowniez przestal istniec :)

tak, a na innym forum czytalem, ze 3110 sprzedaje sie swietnie za to k550 lezy w
        magazynach.

widac komus zalezy, by lowendzik nokii sprzedac. a glupie polskie opy pewnie
        nabraly tego barachla w ch...olere jak to zwykle bywa z lowendem nokii.
        • Gość: kwy Re: Propozycja od ERY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.07, 13:00
          Jak uslyszalem w sluchawce: "A moze polecilabym panu taki bardzo fajny telefonik
          , nokie 3110 "klasik", ma aparat 1.3.." wiedzialem ze to bedzie ciezka rozmowa..
          Juz mialem przechodzic do playa, bo daja 160 min gratis, za przeniesienie nr a
          np plus nie dosc ze nie daje nic (przy niskich abonamentach), to jesli dobrze
          przeczytalem trzeba dodatkowo zaplacic 50zl za taka przyjemnosc. Orange - przy
          takim abonamencie mialbym 50% taniej przez... az 1 miesiac !
          Ale cos tam chyba sobie pomysleli w Erze i zadzwonili jeszcze raz przekonujac
          mnie, ze zadzwonia jak tylko k550 bedzie dostepny a i poprzednia oferta
          abonamentowa pozostaje bez zmian.
          Super, ale po co tyle zamieszania z tym..
          • Gość: rets Re: Propozycja od ERY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 16:37
            w orange przy przedluzaniu umowy byś chyba lepiej wyszedl, brat niedawno
            przedłużał co prawdanie bral fona ale dostał dwa razy więcej minut oczywiście do
            wszystkich i w tej samej cenie
      • axia111 Re: Propozycja od ERY 04.10.07, 20:21
        Do mnie zadzwonili dzisiaj i zaproponowali właśie abonament 30 zł, w tym 80 min
        do wszystkich + 2000 min do ery i na stacjonarne do wykorzystania przez cały
        okres trwania umowy i do tego se k550 za złotówkę. Ale mnie się ten telefon nie
        podoba i przenoszę się do play.
        • wwwandal1 Re: Propozycja od ERY 04.10.07, 21:25

Jeśli się komuś wdaje,że z Ery sprzedawcami można coś negocjować to chyba czas
          przestać oglądać MiniMini czy Cartoon Network - mają ściśle określone zasady od
          których nie ma odstępstw.Nie są elastyczni w żaden sposób.
          Osobiście kupiłem przez allegro K800i za 800pln a kilkanaście dni temu jako
          stały klient przedłużyłem umowe przez I-BOA - mam (otrzymałem k750i),który
          sprzedałem za 500 pln więc reasumując :
          Mam K800i za 300pln abonament 60 pln i 320 minut m-cznie plus 1500 minut do
          końca umowy ....wszystko wymienne na sms-y.
          Czy jestem zadowolony ? z sieci NIE z telefonu- TAK .
          Reasumując generalnie w tym kraju usługi telekomunikacyjne są droższe od cen w
          Angli( proporcje do zarobków ) - żenada .........
        • Gość: kwy playmobile IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.07, 22:06
          80 ? Do mnie dzwonia nawet jak juz powiedzialem, ze nie chce przedluzyc umowy.
          No i daja mi 40min/30zl i k550/1zl... ale przeciez tyle dostaja zwykli klienci,
          ktorzy podpisuja nowa umowe !
          (
          www.sklep.era.pl/shop/eshop_subs.php?offer_step=2&business=0&offer=2295&prod=457)
          Wiec po co ta cala sciema z "Mam dla Pana specjalna oferte tylko dla naszych
          stalych abonentow." ??

Przechodze do play.
        • Gość: Gość Re: Propozycja od ERY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.07, 23:03
          A w Play, który telefon ci sie podoba? Ja tam sie przenoszę z Orange, ale
          dostepne telefony są cieniutkie.
          • Gość: kwy Re: Propozycja od ERY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 10:28
            Ja mam k750, takze tel idzie od razu na sprzedaz, wiec nie patrze po
            mozliwosciach, tylko po cenie zbytu na allegro :)
            • Gość: Gość Re: Propozycja od ERY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 12:06
              Też z tej strony do tego podchodzę :))
              Tylko, że zainteresowanie tymi telefonami z Playa małe i ceny niskie. Te droższe
              są niedostępne w ofercie.
          • Gość: misiek Re: Propozycja od ERY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 16:47
            też się ostatnio zastanawiałem czy się nie przenieść, ale podjąlem decyzje że
            zostaje w orange i wczoraj kurier przywiózł mi umowe.W sumie dobrze zrobiłem
            zostając bo dostałem 2 razy więcej minut niż miałem wcześniej a będe płacił tyle
            samo a na tym mi najbardziej zalezało żeby miec wiecej minut i nie przekraczać
            abonamentu 50zł
            • Gość: Gość Re: Propozycja od ERY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 20:33
              Przedłużając ofertę nie wziąłeś nowego telefonu?
        • axia111 Re: Propozycja od ERY 05.10.07, 16:46
          Dziś znów do mnie dzwonili i jak powiedziałam, że SE k550 mi sie nie podoba to
          teraz dają mi Samsunga J600 za 59 zł. Też nic ciekawego. Wolę wziąć w Play
          Samsunga L-760 za 49 zł, ma o wiele lepsze parametry i jest zdecydowanie ładniejszy.
    • kowalikm Re: Propozycja od ERY 02.10.07, 13:37
      nie koniecznie - ja szczerze mówiąc też liczyłam, że się mną zainteresują. Nawet
      dla zachęty zgłosiłam chęć przeniesienia do innego operatora.
      Dziwi mnie, bo niestety ostatnie oferty ery dla stałych abonentów są kijowe.
      Mi udało się coś "wychaszczyć" od biura obsługi abonenta - przesłali mi ofertę
      na maila, a potem z tą ofertą do biura obsługi klienta i zależy na kogo trafisz.
      Jak na buraka na które trafiła moja siostra to nie ma o czym gadać - zero
      umiejętności negocjacyjnych. Ja miałam przyjemność z bardzo sympatycznym Panem.
      Powiedziałam co mnie interesuje - on przedstawił mi wszystkie opcje i przyznam
      że jedna mi się spodobała. Tak na wszelki wypadek powiedziałam, że pokalkuluję i
      gdybym się zdecydowała to się odezwę. Ta ostatnia oferta była dostępna w jakimś
      podglądzie dla pracowników bok i salonów firmowych. Po przeliczeniu
      zdecydowałam się - wcześniej miałam 80 min do wszystkich za 45 zł. Teraz za
      prawie 50 zł 80 min do wszystkich i 100 min do era i heyah plus nokia 6300 za
      149 zł (częściowo za punkty era premia - upust 50 zł). Do tego na cały okres
      umowy (24 miesiące) 3000 min do era, heya, stacjonarne (to akurat pic na wodę).
      Zależało mi na nowym telefonie - i to najlepiej nokii.
      Jak na razie jestem zadowolona.
      W ogóle nie licz na to, że w biurze obsługi klienta Ci coś zaproponują. U mnie w
      mieście tragedia. Nawet koleś mi powiedział "no niestety ja wiem że mamy
      niekorzystną ofertę dla stałych abonetów, ale ja nic nie mogę na to poradził" -
      po prostu zachęcał mnie do odejścia, podobnie w salonie firmowym przy
      przenoszeniu numeru nikt nie zapytał czy może jednak bym jeszcze przemyślała
      swój wybór czy dostałam jakąś ofertę i czemu mi nie pasi.
      Najwyraźniej mają za dużo klientów....
      • Gość: iza moja czyli dla mnie IP: *.2-0.pl 02.10.07, 14:48
        dzisiejsza: 65PLN w tym 120 minut w ofercie Uniw + 125min Taniej w
        sieci / msc oraz rabat 50% na wszystkie telefony . I teraz nie wiem
        na jaki się zdecydować. Waham się między Nokią 6300 a SE K610i.
        Obecnie mam 45pln/mas w tym 100 minut Taniej w sieci i 40 Uniwers.

Iza
        • barracuda7110 Re: moja czyli dla mnie 02.10.07, 15:08
          Masz szczęście. Mnie dali za 65 zł tylko 120 minut do wszystkich i koszmarnie
          drogie telefony. Czyli moja indywidualna oferta była taka sama (o ile nie
          gorsza) jak ta na stronie internetowej.

Żegnaj ero. Witaj playkarta.
          • Gość: iza Re: moja czyli dla mnie IP: *.2-0.pl 02.10.07, 16:40
            czyli oferta jest ok? chciałabym dziś lub jutro podjąć decyzję
            • barracuda7110 Re: moja czyli dla mnie 02.10.07, 16:45
              Moim zdaniem lepiej jest kupić sobie starter w playu albo mbanku a telefon na
              allegro. Wyjdzie o wiele taniej chyba, że dzwonisz bardzo dużo do ery.
              • Gość: iza Re: moja czyli dla mnie IP: *.2-0.pl 02.10.07, 17:53
                dzwonię głównie stacjonarne i era własnie. A na allegro nie kupię,
                bo nie mam 1000 pln na telefon

Iza
              • asmith Re: moja czyli dla mnie 02.10.07, 18:40
                > Moim zdaniem lepiej jest kupić sobie starter w playu albo mbanku a telefon na
                > allegro. Wyjdzie o wiele taniej chyba, że dzwonisz bardzo dużo do ery.

Wg mnie lepszy wybór to abonament w Play - cena połączeń ta sama, a do tego
                spora dopłata do telefonu.

Co do wcześniejszej dyskusji na wątku - przy propozycji przedłużenia umowy nie
                trzeba ograniczać się do porównania nowej oferty ze starą, ale porównać z tym,
                co daje konkurencja. Czasami warto dopłacić 50zł za przeniesienie numeru...
                • kowalikm Re: moja czyli dla mnie 11.10.07, 09:51
                  Z tym playem do nie do końca prawda.
                  Pomijając fakt pewnych problemów z siecią play - w końcu dzierżawią to jednak ta
                  oferta nie jest tak korzystna.
                  Powiedzieli mi, że przenieść nr można na abonament nie tańszy niż 50 zł. Po
                  przeklakulowaniu wcale nie wyszło mi rewelacyjnie. Prawie nic nie dają za
                  przejście. Chyba 120 min na 3 miesiące. Poza tym te telefony...nic ciekawego.
                  Jeśli ciekawe to bardzo drogie. Dałam sobie spokój z Playem. Może kiedyś....
                  • barracuda7110 Re: moja czyli dla mnie 11.10.07, 09:56
                    Hmm dla mnie oferta playa jest bardzo atrakcyjna ale ja przenoszę numer do
                    playkarty i telefon kupuję na allegro zamiast podniecać się nokią 6070 kupioną
                    za złotówkę.

Nie wiem co Ci nie odpowiada w ofercie telefonów w playu.
                    • Gość: Irek Re: moja czyli dla mnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 11:36
                      ja tam nie wiem w czym jest atrakcyjnosc, oczywiscie jak masz ogranoczone grono
                      znajomych to moze... jednak i tak sie nie oplaca, bo i tak zasieg jest kiepski,
                      transfer tez do bani. a w erze od lat coraz lepiej, chcociazby oferta
                      urodzinowa, czlowieku zapoznaj sie
                      • barracuda7110 Re: moja czyli dla mnie 11.10.07, 12:11
                        Dla mnie to właśnie era ma kiepską ofertę. Minuty dodatkowe dają tylko po sieci
                        + stacjonarne a ja znajomych mam porozrzucanych po plusie, orange i play. Poza
                        tym nie wiem czemu zdrożały abonamenty w ofercie dla stałych abonentów, która
                        też jest mało opłacalna. Na minus też koszmarnie drogie słuchawki (no chyba, że
                        ktoś gustuje w lowendzie). Na zakończenie coś co zadecydowało o moim odejściu z
                        ery i zabraniu numeru od nich: makabrycznie słaby zasięg. Gdzie nie pojadę
                        (nawet w dużych miastach) ciężko jest się czasem dodzwonić. Połączenie się rwie,
                        nie słychać rozmówcy itd (testowane na wielu telefonach).
                        • Gość: bryk Re: moja czyli dla mnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.07, 15:58
                          z tego co zauważylem najlepszy zasięg jest w orange.Oczywiscie nie testowałem
                          tego w całym kraju bo to niemozliwe ale przez dwa tygodnie jeździłem z kumplem
                          jako przedstawiciel handlowy i kumpel czasem nie miał zasiegu a ja w orange
                          zawsze, moze nie wszystkie kreski ale przynajmniej jedna tak ze dodzwonić sie dało
                        • Gość: taki jeden Re: moja czyli dla mnie IP: 198.36.87.* 13.10.07, 10:31
                          K550i za złotówke w abonamencie 30zł to zła oferta????
                          • barracuda7110 Re: moja czyli dla mnie 13.10.07, 10:36
                            Po co Ci świetna oferta jak nie masz zasięgu?
                            • Gość: Gość Re: moja czyli dla mnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.07, 12:28
                              Inaczej: świetna oferta z 40- stoma minutami, hehehe
                            • Gość: x Re: moja czyli dla mnie IP: 83.2.141.* 13.10.07, 12:33
                              Coś ty się tak uparł na ten zasięg? Gdzie ty mieszkasz?
                              • barracuda7110 Re: moja czyli dla mnie 13.10.07, 13:09
                                W jednym z największych miast w Polsce... Bez problemu mogę dzwonić jak wyjdę na
                                spacer do parku. W domu bywa, że słychać mnie jakbym z zaświatów dzwonił.
                                • Gość: Gość Re: moja czyli dla mnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.07, 13:41
                                  Nie wiesz, czy trzeba mieć zaświadczenie o zatrudnieniu przy przenoszeniu numeru
                                  do Play, chodzi mi o abonament?
                                  • barracuda7110 Re: moja czyli dla mnie 13.10.07, 13:53
                                    Przydaje się ale możesz wziąć np. jakiś rachunek, który jest na Ciebie
                                    wystawiony i opłacony w terminie (przynajmniej tak mi powiedział koleś w punkcie).
                                    • Gość: Gość Re: moja czyli dla mnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.07, 13:57
                                      Ok, dzięki.
                  • asmith Re: moja czyli dla mnie 11.10.07, 22:34
                    > oferta nie jest tak korzystna.
                    > Powiedzieli mi, że przenieść nr można na abonament nie tańszy niż 50 zł. Po
                    > przeklakulowaniu wcale nie wyszło mi rewelacyjnie. Prawie nic nie dają za
                    > przejście. Chyba 120 min na 3 miesiące. Poza tym te telefony...nic ciekawego.
                    > Jeśli ciekawe to bardzo drogie.
                    - używam Play już ponad 3 miesiące i mogę zdementować ten mit o "problemach z
                    dzierżawioną siecią"
                    - z tym ograniczeniem to dziwna sprawa - moja siostra się dopiero dowiadywała i
                    nie było żadnego ograniczenia, zresztą dlaczego miałoby być, skoro można
                    przenieść też na kartę?
                    - ciekawe co to za kalkulacja? generalnie jest najtańszy, chyba że masz rozmowy
                    darmowe na jakiś numer lub podobną promocję; jeśli ktoś chce swobodnie dzwonić
                    do różnych sieci i w różnych porach to zdecydowanie nie znajdzie taniej
                    - i dlaczego mieliby dawać coś za przejście - jeśli ktoś przechodzi, to znaczy,
                    że mu się kalkuluje
                    - wybór telefonu to rzecz gustu, ale mam wrażenie, że dokładają całkiem sporo
                    (np. samsung za 49 zł w ofercie lajt za 30zł/mies)
                  • Gość: Gość Re: moja czyli dla mnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 22:47
                    Daj namiary, na tanie, dobre telefony.
        • szprota Re: moja czyli dla mnie 04.10.07, 20:20
          1. Bierz k610i
          2. Te 125 minut era/ stacjonarne to de facto pakiet 3000 minut do tychże sieci
          do wykorzystania przez dwa lata po minutach z abonamentu.
          Jak sobie przeliczysz minuty na 24 miesiące, wyjdzie ich 125 dodatkowo na miesiąc.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka