Gość: piecyk gazowy IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.03, 12:47 Słyszałem, że Tepsa ma wprowadzić od września. Ktoś coś wie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marcin Re: ISDN - DRASTYCZNA podwyżka abonamentu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.03, 17:59 Gość portalu: piecyk gazowy napisał(a): > Słyszałem, że Tepsa ma wprowadzić od września. Ktoś coś wie? Podwyzka jest skandaliczna! Abonament drozeje o okolo 60% i co najgorssze niewiele otrzymuje sie w zamian. Nie mozna przy tym zostac przy starych planach taryfowych, ktore koncza sie 30 listopada. Pani w BOK powiedziala mi ze jak mi nie odpowiadaja nowe taryfy to zawsze moge zrezygnowac ... Kontaktowalem sie w tej kwestii z Urzedem Ochrony Konkurencji i Konsumentow - mam nadzieje ze zdzialaja cos w tej sprawie, moze jak wiecej osob bedzie zglaszac ten problem UOKiK to zrobi sie z tego naprawde afera. Ja nie odpuszcze ! M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chrisk Re: ISDN - DRASTYCZNA podwyżka abonamentu IP: 195.205.210.* 14.08.03, 10:18 Napisał ktoś skargę do UOKiK? Ja nie wiem jak się do tego zabrać... Podpowiedzcie może jakiś szablon ??? też niestety mam ISDN :(( LUDZIE SKŁADAJCIE SKARGI DO UOKiK !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: ISDN - DRASTYCZNA podwyżka abonamentu IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.03, 22:24 Fakt, podwyżka jest koszmarna. Najpierw TP SA przeprowadziła tzw. cyfryzację sieci, czyli zamianę analogów na ISDN, a teraz dowalają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszek Re: ISDN - DRASTYCZNA podwyżka abonamentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.03, 00:54 tak jest już dostałem ulotkę że TPSA wzbogaca ofertę ha ha wzbogaca siebie . Do tej pory miałem za 45 zł 3 numery telefobniczne obecnie w zbogaconej ofercie otrzymuję 2 za 15 zł więcej . Złożyłem już skargę do rzecznika praw konsumenta. W umowie i regulaminie napisane jest że zmiana cennika to nie jest wypowiedzenie umowy , ale zmiana - zabramie numeru sądzę że jest i będę domagał się rozwiązania umowy. Oprócz tego już zlikwidowałem skrócone wybieranie na 1033 i przechodzę do NOM-u Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i-bell Re: ISDN - DRASTYCZNA podwyżka abonamentu IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.03, 12:49 Łatwo powiedziec zrezygnowac z umowy. A kasa wyłożona na instalację, zakup i podłączenie dwóch telefonów -( jeden podłączył sobie mój brat w sąsiednim domu, po tym jak tepsa poinformowała nas, ze na razie nie ma szans na nowy numer),kable, telefon zwykły i telefon ISDN-owy (- tani nie był), poza tym specjalnie kupowaliśmy modem ISDN-owy, a nie zwykły i wykupiliśmy roczny pakiet internetowy, który zreszta teraz też próbują mi zmienić na korzystniejszy tzn.obciąć 3 godziny , zostawiając tę samą cenę. I co z tym wszystkim, na smietnik? Kupować nowy modem? Poza tym abonament wzrasta drastycznie, a dodatkowo trzeba płacić za każdy numer. Mąż rozmawiał z nimi w BOK-u, czy jakoś tak, to powiedzieli, że ISDN jest raczej ofertą dla firm i dla nich to jest korzystniejsze. Może. Sama jednak pamietam tę ich kampanię reklamową w TV, byłą wyraźnie kierowana do zwykłych rodzin, takich jak moja. Też mamy zamiar złożyć skargę, tylko wątpię czy to coś pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renata Re: ISDN - DRASTYCZNA podwyżka abonamentu IP: 81.15.246.* 11.08.03, 22:31 Modem/ przynajmniej ten, który mam z promocji sprzed dwóch lat/ mozna wykorzystać także do połączeń przez linie analogową- ma taką opcję, skarga do urzędu ochrony praw konsumenta to dobry pomysł, ale może trzeba napisać tez do tpsa, że nie wyraza się zgody na żaden z nowych pakietóW ?Niech oni mają problem i rozwiąża umowę , tylko na jakiej podstawie, ciekawe co na to prawnicy. Ja przejdę do netii,albo wrócę do linii analogowej.Połączenia do internetu i międzymiastowe mam przez nom, jest taniej,a złodziejskiej tepsie nie dam zarobić za to utrudniam im życie: SKUTECZNIE REKLAMOWAŁAM KIEPSKĄ JAKOŚĆ PAKIETÓW INTERNETOWYCH I DOSTAŁAM CAŁE 100 ZŁ ODSZKODOWANIA... MOŻE WARTO BYĆ UPIER....YM ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kati Re: ISDN - DRASTYCZNA podwyżka abonamentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.03, 13:54 Też jestem tym oburzona!!! Od marca 2003 r mam założony ISDN. Koszt uruchomienia to 366 zł a analogówki (obecnie)61 zł. Już jestem w plecy na samej instalacji. Nie mam ochoty płacić większego abonamentu i napewno przejdę na analogówkę. Tylko co z moją opłatą za instalację ISDN? Ciekawe czy będą zwracać różnicę? Czy ktoś też ma ten problem? Jaki jest adres lub tel. do UOKIK? Myślicie, że mogą coś wskurać? Ja też się nie poddam i będę walczyć o zwrot kasy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kati Re: ISDN - DRASTYCZNA podwyżka abonamentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.03, 14:07 Właśnie dzwoniłam na infolinię TPSA. Powiedzieli, że żadnych kosztów instalacji nie będą zwracać bo normalnie opłata przy analogu wynosi też 366zł a te 61 zł to poromocja. Wstrętni oszuści!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ale jestem wkurzona!Trzeba coś z tym zrobić! Oszukani - łączmy się! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KING Re: ISDN - DRASTYCZNA podwyżka abonamentu IP: 195.85.209.* 15.08.03, 00:10 ISDN to wspaniała sprawa jestem zakochany w ISDN-ie Szanowna TP S.A. zakładajcie jak najwięcej cyfrowych linii!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kitek1 a teraz naiwnym, neostrade wciskajcie............. 15.08.03, 07:58 a za kilka m-cy, sru... ich po cenach:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: a teraz naiwnym, neostrade wciskajcie........ IP: *.elblag.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.03, 09:34 Całe szczęście już się coś dzieje: 14/08/03 cytat www.uokik.gov.pl/komunikaty.phtml?z=2&ids=10 Prezes Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów Cezary Banasiński wszczął postępowanie wyjaśniające w sprawie wstępnego ustalenia, czy wprowadzona przez Telekomunikację Polską S.A. zmiana oferty linii cyfrowej ISDN nie stanowi naruszenia przepisów ustawy o ochronie konkurencji i konsumentów. W związku z informacjami, iż od 1 grudnia 2003 Telekomunikacja Polska S.A planuje ponieść abonament tym konsumentom, którzy korzystają z usługi telefonii cyfrowej w standardzie ISDN z 35 do 55 zł netto, w dniu 13 sierpnia br. Prezes Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów podjął decyzję o wszczęciu postępowania wyjaśniającego w przedmiotowej sprawie. Jego celem jest wstępne ustalenie czy zastąpienie przez TP S.A. planów taryfowych Octopus Standard i Octopus Komfort, planami ISDN TP podstawowy i ISDN TP premium nie stanowi naruszenia przepisów ustawy o ochronie konkurencji i konsumentów i tym samym jest podstawą do wszczęcia postępowania antymonopolowego przeciwko TP SA. W związku z powyższym, działając na podstawie ustawy o ochronie konkurencji i konsumentów Prezes UOKiK zwrócił się TP S.A. o uzasadnienie wprowadzonych zmian oraz powodów rezygnacji z dotychczasowych planów taryfowych Octopus Standard, Octopus Komfort, a także przekazanie informacji na temat sposobu i trybu informowania użytkowników o wprowadzonej zmianie. Ponadto prezes UOKiK zwrócił się o przekazanie wzoru umowy oraz regulaminu/cennika korzystania z planu Octopus Standard i Octopus Komfort, wzoru umowy oraz regulaminu/cennika korzystania z planów ISDN TP podstawowy oraz ISDN TP premium, a także aktualnej liczby abonentów korzystających z planów Octopus Standard i Octopus Komfort. Powyższe informacje powinny zostać przez TP S.A przekazane do Urzędu w terminie 14 dni od daty otrzymania zawiadomienia o wszczęciu postępowania wyjaśniającego. W przypadku nie udzielenia informacji żądanych informacji, bądź udzielenia informacji wprowadzających w błąd, Prezes UOKiK może nałożyć na przedsiębiorcę karę pieniężną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: a teraz naiwnym, neostrade wciskajcie........ IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.03, 22:05 Poczekajmy może to coś da choć wątpię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakk Re: ISDN - DRASTYCZNA podwyżka abonamentu IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 29.08.03, 17:49 Pismo z TPSA było pierwszym, jakie przeczytałem po powrocie z wakacji. Do dziś utrzymuje mi się podwyższone tętno. Po ki diabeł naliczanie sekundowe przy opłacie 20 sekund za sam fakt połączenia! W przypadku firm to też strata. Kto dzis prowadzi długie rozmowy telefoniczne (a dopiero wtedy taka forma naliczania sekundowego przynosi oszczędności) w pracy. Zmiana abonamentów przypomina mi sovieckie uszczęśliwianie ludzi - komunistycznej władzy wydawało sie, że lepiej wie co zrobić, by ludzie byli szczęsliwi. Ciekaw jestem jaka jest polityczno-ideologiczna przeszłość pomysłodawcy tej zmiany. Bo chęć zysku nie może wszystkiego tłumaczyć. Chyba wrócę do analogu, a internet pójdzie przez kablówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: ISDN - DRASTYCZNA podwyżka abonamentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.03, 15:48 Czy wiadomo już coś odnośnie odpowiedzi na pismo jakie wystosował UOKIK do Tepsy? Czy ktoś kto ma ISDN podjął już jakieś decycje tzn. rezygnacja, akceptacja? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: ISDN - DRASTYCZNA podwyżka abonamentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.03, 15:30 I jak tam użytkownicy ISDN? Co dalej macie zamiar robić? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzidek Re: ISDN - DRASTYCZNA podwyżka abonamentu IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.09.03, 13:38 Ano właśnie, niemiłosiernie wkurzyłem się na TP, ISDN miałem zarejestrowany na firmę we Wrocławiu. Zdecydowałem się na przejście do Dialogu. I co ... niespodzianka w pozytywnym znaczeniu. Umowę na ISDN w Dialogu podpisałem w domu,siedząc w kapciach, za przejście do nowego operatora opłata ... 1 zł. Wybrałem najdrozszy abonament w Dialogu (45 zł netto) ale w zamian impuls rozmowy lokalnej co 4 minuty, a wdzwaniany Internet po 18.00 impuls co 8 minut. W ramach promocji "Podwójna korzyść" przy podpisaniu umowy na 2 lata,na rok abonament podstawowy został zmniejszony o połowę, a przez pół roku usługa Dialnet 10( 10 godzin dostępu do Internetu) za ... 1 zł. Wiem, że nie każdy ma możliwość wyboru ale jeśli ją macie olewajcie TP. Dialog ma inne oferty np. ISDN cdi nieograniczony dostęp do Internetu dwoma kanałami . Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
t.king Re: ISDN - DRASTYCZNA podwyżka abonamentu 19.09.03, 21:01 a ta usługa ISDN cdi ile kosztuje?na dwóch kanałach Odpowiedz Link Zgłoś