Dodaj do ulubionych

ERA oszukuje klientów

• Gość: Menia Re: ERA oszukuje klientów IP: *.adsl.inetia.pl 02.02.10, 08:59
      Era jest naprawdę oszustem. Przenoszę numer z sieci era do play już
      dwa tygodnie i ciagle coś brakuje. To jest jakaś paranoja. Telefon
      zarejestrowany mialam już kilka lat temuy, Pani w punkcie
      sprawdziła, że wszystko się zgadza, nagle po kilku dniach
      zadzwoniłam i okazało się, że nie zgadza się numer dowodu. Poszłam
      zarejestrowałam jeszcze raz okazało się, że Pani w erze nie wpisała
      numeru pesel i znowu czekam co wypadnie. Przecież to jest tak
      denerwujące, poradźcie jak ich załatwić, bo ja tracę czas i nerwy, a
      telefon mam nadal nieczynny.
    • Gość: jacek Re: ERA oszukuje klientów IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.02.10, 18:58
      Jestem w era od 2000 r. przyzwyczajenie robi swoje. Żona mówiła bym przeszedł do jej operatora telefonii komórkowej,to połączenia będziemy mieli tańsze. Gdzie tam nie słuchałem. Ale w październiku 2009 zaczęli mi przysyłać sms z angielskiego flirtu. Zaczęli kraść mój drogocenny czas umową zgody dorozumianej. Nieuczciwa forma spowodowała, że straciłem ok 30 gr. Interweniowałem bez skutku. Cieszy mnie to, że kończy się umowa i przejdę do innego operatora. Mogliby na mnie jeszcze zarobić, ale woleli wykazać przychód 30 groszowy, stracą o wiele więcej.
    • Gość: ziuta Re: ERA oszukuje klientów IP: *.radom.vectranet.pl 05.06.10, 12:40
      ERA TO NACIĄGACZE!!!!!. Ten ich ostatni konkurs to popelina. Dałam
      się naciągnąc na 3 smsy, a oni w ciągu jednego dnia wysłali do mnie
      20 smsów (ponieważ wyczułam ze tylko wyciągają kasę to już nie
      odpowiadałam na nic) typu: ponaglenia, ze otrzymam oficjalne
      powiadomienie i czekają tylko 13 min. na odpowiedź w końcu , że
      Menedzer Działu Nagród podpisał już dokument do wydania 50 tyś. Na
      ostatek dziś dostałam smsa z gratulacjami jednakże znowu chcieli bym
      wysłała smsa. NIE DAJCIE SIĘ ZMANIPULOWAĆ TO OSZUSTWO!!!!!.
      • Gość: wyrcik Re: ERA oszukuje klientów IP: 178.56.10.* 06.06.10, 11:16
        Po 1 każdy operator motywuję klientów do brania udziału w konkursach. Po 2 -
        naciągacze by byli, jeślibyś odpiewdziała i nie dostała nagrody. tymczasem nie
        odpisałaś, kto wie, czy 50k nie przeszło ci koło nosa
        • Gość: ziuta Re: ERA oszukuje klientów IP: *.radom.vectranet.pl 06.06.10, 11:54
          Uważam, że jeśli bym faktycznie coś wygrała to po otrzymanych
          GRATULACJACH powinni się ze mną skontaktować i dopytać gdzie
          przekazać kasę, a nie wysyłać kolejnych kilku debilnych smsów
          ponaglających mnie do wysłania smsa /bo ktoś już coś tam
          zatwierdził/. Nie jest to tylko moje odczucie ,że wyciągają kasę.
          Tu można na samym dole strony poczytać inne opinie na ten temat
          www.telepolis.pl/news.php?id=18194
          Szkoda mi tylko , że byłam jedną z tych co dali się zmanewrować.
          Całe szczęście ,że zorientowałam się co jest grane i straciłam tylko
          ok. 15 zł. Zdania nie zmieniam NACIĄGACZE.
          • Gość: wika Re: ERA oszukuje klientów IP: *.236.spine.pl 06.06.10, 17:38
            Ziuta, masz rację. Ja z marszu usuwam takie SMS-y od Ery i tym
            podobnych oszłomów-naciągaczy.
            SMS niechciany = SMS do kosza :)
            • Gość: ziuta Re: ERA oszukuje klientów IP: *.radom.vectranet.pl 06.06.10, 18:16
              Prawidłowa reakcja. Wszystko co niechciane w kosmos!
    • Gość: Zbynio Re: ERA oszukuje klientów IP: *.chello.pl 01.07.10, 14:52
      Dziś byłem w punkcie Ery przy ul. Twardzickiego w Bydgoszczy
      Chciałem złożyć rezygnację z abonamentu (oczywiście w ustawowym terminie)
      Pani Marzena nie przyjęła ode mnie rezygnacji - twierdziła , że ona jest od
      sprzedaży - a rezygnacje to muszę poleconym do Warszawy wysłać.
      Kto mi zwróci za przesyłkę ? ERA ?
      Jestem związany z operatorem ERY od kilku ładnych lat - ale tak się nie
      postępuje z klientem.
      Biorąc telefon - nie musiałem jechać do Warszawy !!
      • Gość: divaldi Re: ERA oszukuje klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.10, 17:50
        Ja to już mam za sobą. Złurz podanie i po prostu nie płać.
    • Gość: ewa2 Re: ERA oszukuje klientów IP: *.rzeszow.mm.pl 05.07.10, 17:02
      Wszystko co piszesz to nic! Zostałam oszukana przez erę w sposób, który nawet
      trudno opisać. Zaczęło się od sms'ów "ciekawostka", których dostawałam kilka
      dziennie i za które niestety musiałam płacić. Owszem, mogłam z tej usługi
      zrezygnować, jak się póżniej okazało, za pomocą płatnego sms'a. wnerwiło mnie to
      i wówczas przyszło pismo, że zmieniają w erze warunki umowy i regulamin. Mogłam
      wypowiedzieć umowę, jeśli nowe warunki nie odpowiadały by mi. Wymówiłam i
      owszem, ale przyszła mi odpowiedż, że muszę zapłacić karę za taki ruch.
      Stwierdziłam, że wytrzymam tych kilka miesięcy do konca umowy i przeniosę numer.
      Niestety nagle, bez uprzedniego powiadomienia, wyłączyli mi telefon i w ogóle
      przestali się mną interesować, poza kolejnymi monitami informującymi o
      niesłusznej karze. Nie pomogła żadna moja interwencja, a po pogróżkach typu-
      wejdziemy na drogę sądową, zapłaciłam cały dług.
      Byłam długoletnią klientką- 6 lat wytrzymałam z oszustami płacąc regularnie dość
      wysokie rachunki. Nie wierzcie w żadne promocje, dogodne warunki za długi
      staż!!!!!!! ERA TO RZECZYWIŚCIE NAJWIĘKSZY KANT!!!!!!!!!!
      Teraz jestem w innej sieci, płacę za to co wygadam. Jestem zadowolona, bo nikt
      mnie na nic nie naciąga
      • needmoney Ludzie po co wam ten abonament ? 06.07.10, 09:40
        Ludzie po co wam ten abonament (też po wielu latach uwolniłem się z ery )? Na kartę w każdej chwili można zmienić operatora i warunki są znacznie lepsze a "subwencjonowane" telefony można kupić taniej na allegro. Może w wysokich abonamentach to jest jakiś sens ale w tych do 100 to żal tyłek ściska (poza play-em który próbuje zachęcać rozsądnymi cenowo telefonami). Ps. nigdy więcej abonamentu !!!
      • Gość: memente Re: ERA oszukuje klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.10, 13:28
        "ymówiłam i
        owszem, ale przyszła mi odpowiedż, że muszę zapłacić karę za taki ruch.
        Stwierdziłam, że wytrzymam tych kilka miesięcy do konca umowy i przeniosę numer.
        Niestety nagle, bez uprzedniego powiadomienia, wyłączyli mi telefon i w ogóle
        przestali się mną interesować, poza kolejnymi monitami informującymi o
        niesłusznej karze. "

skoro złożyłaś wymówienie, to nic dziwnego, że wyłączyli Ci telefon. Kara jest
        określona przez prawo telekomunikacyjne - należało je przeczytać zanim zrywałaś
        umowe. A Ty zrywasz umowę i jeszcze masz pretensję do całego świata
    • Gość: Marek Re: ERA oszukuje klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.10, 16:17
      Ja przez 11,5 roku korzystałem z ERY.
      Odszedłem do Play i rachunki spadły mi o połowę.
      A z tego co słyszałem wczoraj w TV to już 100.000 osób pożegnało
      tego operatora.
      Zamiast wypisywać się na forach policzcie.
      P.S.
      ERA szuka specjalistów do utrzymania klienta :)
    • Gość: falkor Re: ERA oszukuje klientów IP: *.leon.com.pl 07.08.10, 01:37
      Witam serdecznie.
      Byłem w Era również dosyć długo,jednak jak to mówią klient "nasz Pan",to dla tej
      sieci pusty slogan.
      Telefony jakie oferują po rozsądnej cenie,to śmiechu warte w 2010 roku na
      zachodzie zabawki,nie wspomnę o liczbie minut zawartych w abonamencie.
      To co oferuje Play na dzień dzisiejszy,można porównać z tym co oferuje
      zachód:dużo minut,tanie telefony.Dziękuję Era za współpracę i zegnam!
    • Gość: GOŚC Re: ERA oszukuje klientów IP: *.adsl.inetia.pl 17.08.10, 10:02
      mnie tez era okradła.. miałem telefon na karte... znikają mi pieniązki z konta.. doładowałyem telefon za 50 zł.. w bilingu pisze że wydałem 34 zł.. a na końcie mam -3 zł.. wiec matematyka na poziomie 1 klasy.. 50 - 34 nie równa się - 3zł.. dzwoniłem do biura i mi nie pomogli..a tylko zapłaciłem. poszedłem do saloonu to odesłali mnie wyżej.. wyżej powiedziali że to nie ich wina że to ja kase wydaje.. wiec? Kto mi odda kase? Moja kobieta mówi mi żebym dalej chodził. ale zmam dosyć i zmiłem numer.. bo na karte mam wiec nic mnie nie zobowiązuje
    • Gość: binio Re: ERA oszukuje klientów IP: *.skorpio.net.pl 17.11.10, 16:09
      Era to nic innego jak lipa
      • edna2 Re: ERA oszukuje klientów 06.12.10, 20:31
        Uwaga! pieniężna czarna dziura : 2.12 zrobiłem doładowanie mumeru Era tak-tak poprzez mbank. Pieniądze zostały pobrane z konta bankowego i dostałem SMS od Era tak-tak z informacją, że doładowanie nie może zostać zrealizowane.
        Jednak pieniądze zniknęły z konta bankowego. W banku poinformowano mnie, że powodem tego stanu rzeczy był problem techniczny po stronie operatora. Od 4 dni nie ma odpowiedzi na reklamację do Ery poprzez bank. W salonie Ery tłumy czekających.
        Mam pytanie - czy standardy techniczne oraz obsługi klienta Ery są porównywalne z innymi operatorami w Polsce czy też są jednak jacyś operatorzy na wyższym poziomie rozwoju i solidniejsi od Ery?
    • rafallew76 Re: ERA oszukuje klientów 06.12.10, 20:11
      Masz rację przyjacielu. Era nie tylko oszukuje klientów ale ich okrada i to w bardzo bezczelny sposób. Jestem ich klientem od ponad 10-ciu lat. Pierwszy raz zostałem przez nich oszukany 2 lata temu gdy konsultant w ich biurze obsługi klienta udzielił mi błędnych informacji i przez to naciągnęli mnie na ponad 200zł. Gdy składałem reklamację twierdzili, że nie wszystkie rozmowy są nagrywane i moja reklamacja została odrzucona. Nie wiem dlaczego ale niedawno przedłużyłem z nimi umowę abonencka - to był wielki błąd!!!
      Ostatnio wymyślili nowy konkurs, reklamowali w telewizji ze aby wygrać milion wystarczy wysłać 1 darmowy SMS. Ja taki SMS wysłałem i od tej pory kilka razy dziennie dostawałem od ERY SMSa który zachęcał mnie do gry, że niby mój numer został wylosowany itd. Szybko usuwałem te SMSy wietrząc w tym podstęp i próbę wyciągnięcia pieniędzy. Jakież było moje zdziwienie gdy na fakturze Era karze mi płacić za każdy SMS który to ERA do mnie wysłała i to kwotę 4,88zł za 1 SMS. Ogółem próbują mnie okraść na ponad 120zł.
      OSTRZEGAM WSZYSTKICH. ERA TO ZŁODZIEJE I NACIĄGACZE.
      Jutro idę do Rzecznika Praw Konsumenta przedstawić nieuczciwe praktyki stosowane przez tego operatora.
      Apeluję do wszystkich których ERA chce lub chciała naciągnąć w podobny sposób. Nie dajcie się oszukiwać i okradać. Walczcie o swoje prawa.
      Ja już na pewno nie przedłużę z ERĄ żadnej ze swoich 3 umów abonenckich.
      Pozdrawiam wszystkich.
      • Gość: fajny Re: ERA oszukuje klientów IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.12.10, 10:28
        bez obrazy ale trzeba bylo czytac regulamin. tam wyraznie pisze ze wyrazamy na to zgode*. aby zrezygnowac trzeba wysłać SMS o treści stop [nazwa serwisu], na numer Premium SMS/MMS MT dezaktywowanego Serwisu (opłata za SMS dezaktywujący zgodnie z cennikiem opłat operatora GSM).

Teraz po tych reklamach kazdy czyta regulaminy. Nawet konkurs tvp nie jest oparty na 1 smsie.

*Jest to tzw. Premium MT SMS/MMS – wiadomość SMS/MMS, wysyłana do Użytkownika na podstawie złożonego przez niego zamówienia Usługi, zawierająca zamówioną treść, przy czym za otrzymanie takiej wiadomości Użytkownik obciążany jest opłatą zgodnie z cennikiem dla danego numeru serwisu, z którego wysyłane są SMS/MMS MT;

• Gość: kawa102 Re: ERA oszukuje klientów IP: *.146.127.135.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.12.10, 20:44
        ja wzięłam blueconnect z ery, musze się męzyć jeszcze 1,5 roku z płaceniem rachunku, tak naprawde ten internet to ściema, po wyczerpaniu limitu nie mogłam dosłownie nic zrobić, dodam że mieszkam na wsi, ale i w miescie było to samo, tak naprawde płace pieniązki za nic, mam czasami z otwieraniem nawet wyszukiwarki inernetowej, przeciez nie bede jechała do miasta po to aby popracowac na komuterze to bylo by śmieszne, nie dajcie sie oszukać im, mnie tez zapewniano że inernet bedzie sprawniej działał a i tak jest "co" jest, reklamacji nie uwzględnili ale i tak będe walczyc o swoje prawa, jeśli mieszkasz w mieście i weżmiesz ten internet to miej swiadomość tego że po wykorzystaniu limitu nic z tym internetem już nie zrobisz, będziesz musiał czekać aż nastepny pakiet się włączy
        • mika_007 Re: ERA oszukuje klientów 24.12.10, 16:24
          a zauważyliście jak era pięknie i cicho schodzi z przelicznika mint na smsy?
          Kiedyś 1min=5 smsów,później 4, a teraz są już abonamenty gdzie 1 minuta "warta" jest 3 smsy
          • Gość: a mnie tu nie ma ERA oszukuje klientów ..he he... latka leca IP: *.3-2.cable.virginmedia.com 25.12.10, 10:25
            ..a nic sie nie zmienia. Oni swoje, a frajerstwo dalej lezie im dobrowolnie w lapska.wesolych swiat. Oczekujemy dalszych watkow w temacie "era zdziera" w nadchodzacych miesiacach i latach.
        • Gość: gość67 Re: ERA oszukuje klientów IP: *.opera-mini.net 01.02.11, 11:55
          To tylko wierzchołek góry lodowej. W blueconnect starter dają darmowe MB za doładowanie konta i ... niech ktoś spróbuje je wykorzystać. Do czasu jak są potrącane środki net działa ok, jak uruchomi się pakiet darmowych MB raptem tnie się transfer, rozłączają się sesje, nawet e-mail w telefonie przestaje działać. To czysta kpina z klientów. Po 10-ciu latach lojalności czas zmienić operatora, bo w tej sieci przyszłości już nie ma.
      • Gość: aneczka Re: ERA oszukuje klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.11, 11:43
        Ja mam identyczną sytuację z tymi smsami.Wszystkie które do mnie przychodziły szybko kasowałam.Jakie było moje zdziwienie kiedy otrzymałam rachunek na prawie 300zł.Okazało się ze Era za każdego wysłanego do mnie smsa pobierała opłatę 4,88zł.To jakieś złodziejstwo.Nigdy nie wyrażałam zgody na otrzymywanie takich smsów!!Teraz zastanawiam się co z tym zrobić!!!
        • Gość: pies hackelberry Re: ERA oszukuje klientów IP: *.3-2.cable.virginmedia.com 08.01.11, 11:52
          podaj ich do sadu.sprawa modelowa i wygrana.dodatkowo uzyskasz odszkodowanie za staracony czas,pieniadze za porade prawna i jakies zadoscuczynienie.Trzymam kciuki.Bezczelnemu chamstwu trzeba sie przeciwstawiac.
    • Gość: divaldi Re: ERA oszukuje klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.10, 17:43
      Ja byłem 4-lata abonamentem ery, przez pierwsze trzy uważam że było ok w mniejszych lub większych granicach brałem co dawali i byłem raczej zadowolony ale to co się działo ostatnimi czasy to przechodzi ludzkie pojęcie-rachunki niewiadomo za co ale wiadomo za ile albo drożej. A cuda przy rozwiązywaniu umowy (dowidziałem się o nie zapłaconych należnościach choć z rachunków wynikało inaczej) to mowa na dłuższy temat. Teraz mam jeden z telefonów w tak-taku i dziś zamówiłem usługę wartą 6 zł a za płaciłem za nią ponad 20 zł. Po prostu ja raz a oni ile jest akurat na kącie (dobrze że nie było więcej).NACIĄGACZE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Bushman Re: ERA oszukuje klientów IP: 89.234.192.* 15.12.10, 22:40
        Proponuje prześwietlenie nowego konkursu ery Milion.
        Gdzie wysłanie lub i nie darmowego sms`a na 8007 powoduje ściąganie 4,88 codziennie z abonamentu . Komentarzy na forach mnóstwo .

Osobiście 150zł stracone na rzecz oszusta "ERA"
        • Gość: Jacek Re: ERA oszukuje klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.10, 12:25
          A ja z ERĄ nie mam żadnych przebojów.
          Płacę 50 złoty abonamentu i mam w tym 70 minut darmowych do każdego kraju Unii Europejskiej
          Dzwonię za granicę za darmo. Za dwa miesiące pewnie przedłużę umowę z nimi.
          • Gość: k Re: ERA oszukuje klientów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.02.11, 08:12
            Gość portalu: Jacek napisał(a):

> A ja z ERĄ nie mam żadnych przebojów.

Jak nie przedłużysz i stwierdzisz, że nie potrzebujesz często rozmawiać i w zasadzie chciałbyś mieć taktaka więc rozwiązujesz umowę, czy zostaniesz potraktowany jak ja?
            W moim przypadku można śmiało powiedzieć, że firma ta zwyczajnie kradnie i robi to z premedytacją, prawdopodobnie tworząc ranking klientów.
            Moja historia dla mnie nie traumatyczna, bo nie narzekam na brak środków to jednak dość żenująca. Po rozwiązaniu umowy jakieś pół roku później, dzwoni pan z działu prawniczego i straszy, że nie zapłaciłem za jakiś miesiąc. Zakładałem, że mogło się przytrafić, nie miałem czasu na sprawdzenie wszystkich przelewów, jak również specjalnie nie zależało mi na tym, więc zapłaciłem
            I to byłaby pierwsza część historii, a druga jest taka, że potrzebowałem mobilny internet więc przychodzę do salonu kupić bluegó... w abonamencie i jakie jest moje zdziwienie jak pan z obsługi mówi, że mam na ich koncie swoje pieniądze. Była to załóżmy połowa niezapłaconego, nadpłaconego abonamentu. Aż korci, aby sprawdzić wszystkie przelewy sprzed lat, czy nie zostałem perfidnie oszukany, bo na pewno zostałem oszukany informacją o nie zapłaconej kwocie w danej wysokości, która się nie zgadzała i prawdopodobnie została wyssana z palca skoro przetrzymywali moje pieniądze nie wspominając, o tym, iż przetrzymywaniem moich pieniędzy nie informując mnie o tym mogę potraktować jako wyłudzenie, złodziejstwo i czym tam jeszcze nazwać.

Zastanów się, czy na pewno warto...
    • Gość: gość portalu Re: ERA oszukuje klientów,tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.10, 12:59
      wszyscy oszukują wszystkich.Na salonach Play jest reklama, że przeniesiesz w jeden dzień telefon z Ery.Tak może być, ale nie jest.Starzy klienci wszędzie są traktowani z reguły po macoszemu, wciskają też już szajs-trochę lepszy dla firm.Nie ma gwarancji po - 2 latach coś się zmienia.
      • peter.steele ERA I INNI TEZ oszukują klientów, 19.12.10, 20:43
        kazdy ładnie mówi na poczatek aby zdobyc klienta, a później pamietaj drogi uzytkowniku stajesz się kolejnym numerem u nich i juz ich nie obchodzisz wychodzi na to, że za każdym razem podczas podpisywania nowej umowy trzeba zmieniac operatora więc w sumie co 4 umowę będziesz u tego samego operatora
    • gardendwarf Re: ERA oszukuje klientów 31.12.10, 03:54
      Skoro nie jestes zadowolony ze swojego operatora nic nie stoi na przeszkodzie zeby przeniesc numer, zbadaj oferty na dobrej porownywarce, ocen co Ci najbardziej pasuje a reszte formalnosci zalatwi nowa siec. Proste
      • miki885 Re: ERA oszukuje klientów 31.12.10, 12:47
        Dokładnie tak, a do tego dużym plusem jest to, że w porównywarkach wszystkie dostępne informacje są wiarygodne i aktualizowane codziennie.
        • sniezynka22 Re: ERA oszukuje klientów 31.12.10, 17:15
          Jeśli sieć nie odpowiada, to trzeba zmienić. Ja z Orange przeszłam do Play. Przejrzałam oferty na porównywarce i mam co chciałam. Żaden problem.
    • Gość: Poszkodowana Re: ERA oszukuje klientów IP: *.147.199.197.nat.umts.dynamic.eranet.pl 02.01.11, 19:25
      zgadzam się z Panem, te skurw... też mnie ojeba....,wzięłam internet i w związku z tym że miałam telefon w abonamencie mogłam płacić mniej, nie dawno zrezygnowałam z telefonu i te skur..... mi podwyższyli rachunek(a przy zawieraniu umowy nie było o tym mowy) siedzą cwaniaki się opier.... i oszukują ludzi. era to wielkie G mam nadzieje ze inni dojda tez do tego wniosku i zrezygnuja z usług tej zasra..... sieci pozdrawiam
      • Gość: polek Re: ERA oszukuje klientów IP: *.catv.net.pl 04.01.11, 17:35
        Ja miałem u nich internet, i dalej mam 3 telefony. Zrezygnowałem z internetu, wszystko w dobrej atmosferze. I rachunek przychodzi taki jaki trzeba. Zawsze przed wszystkim trzeba czytać co się podpisuje i gdzie się co wysyła. Wiadomo, np za telefon odpowiada producent, tak samo za gwarancje, za konkursy firmy pośrednie itp. Takie przypadki się zawsze zdarzają i to w każdych sieciach często właśnie błąd ludzi o tym decyduje że wychodzi tak a nie inaczej, a czasem system, który nigdy nie był i nie będzie idealny bo w końcu pisany przez człowieka :)
    • Gość: mayko Re: ERA oszukuje klientów IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.01.11, 08:39
      UOKiK wlepił 500 tys. kary za złodziejskie SMS-y
      wyborcza.biz/biznes/1,101562,8906088,UOKiK_wlepil_500_tys__kary_za_zlodziejskie_SMS_y.html
    • polo1891 Re: ERA oszukuje klientów 13.01.11, 22:06
      Witam,
      W erze jestem już szósty rok, mój abonament to 45zł a w tym 120 minut, chcę przedłużyć umowę i era proponuje mi teraz abonament w takiej samej kwocie ale minut tylko 100 - nie rozumiem tego, chyba zrezygnuję z tej sieci nie dbają o klienta - żenada.
      • Gość: zbyluto Re: ERA oszukuje klientów IP: *.play-internet.pl 19.03.11, 22:23
        Popaerz a zobaczysz jeszcze do tego 1x1min na sms Czysty biznes Ja jak nie chcialem aneksu to teraz place jeszcze 3miesiace i nie mam nic POMYSL przed podpisaniem
    • niunianiu Re: ERA oszukuje klientów 14.01.11, 12:15
      parę dni temu znowu przedłużałam umowę jestsem w erze juz 10 lat, dostałam 205 minut za 55 zł i super telefon
      moja rada: jak przedłużacie umowe telefonicznie pytajcie "to co teraz mam?" niech ludzik powie i spytajcie koniecznie o nazwisko, w sumie mi zawsze uwzględniali reklamacje ale właśnie dlatego miałam przez 10 lat 3 reklamacje, takie rzeczy tylko w erze ;)
      • Gość: niro Re: ERA oszukuje klientów ? IP: *.play-internet.pl 01.02.11, 21:53
        Mam taktaka. Dzwonią do mnie i proponuja nowy telefon za 1 zl i zobowiązanie do regularnych doładowan przez 2 lata . Czy są w tej propozycji jakieś kruczki - bo za pięknie mi to wygląda?
        • Gość: roki Re: ERA oszukuje klientów ? IP: *.play-internet.pl 08.02.11, 15:29
          Oprócz cyrografu na minimum 2 lata , trzeba jeszcze zmienić taryfę na Nowy TAKTAK. A w starym Taktaku chyba taniej jest ?!
      • littlefrog Re: ERA oszukuje klientów 03.03.11, 16:54
        A powiedzieli Ci przy okazji że teraz 1minuta w abonamencie wymienialna jest na 1 smsa? (kiedyś było 1min=3sms) Ja też dostałam 2x więcej minut, ale ponieważ głownie piszę smsy, mam tych minut de facto 3x mniej ;// Fakt że minuta wymienialna jest na sms, MMS lub 1MB danych, ale ile ja tego zużyję w miesiącu?
        Także po pierwszej radości z 2x większej ilości minut w abonamencie przyszło niezłe zdziwienie, gdy darmowe minuty skończyły mi się w połowie cyklu. Nie wiem czy takie rzeczy podlegają jakiejkolwiek reklamacji, w życiu nie wpadłabym na to że przelicznik abonamentowych minut na sms może się zmienić w sposób tak chamski dla klienta.
        • Gość: Johny Re: ERA oszukuje klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.11, 16:07
          A może jest coś takiego jak zbiorowy pozew? :) Albo może lepiej po prostu wszystkich ostrzegać przed tą firmą i myślę ze obejdzie się bez zbędnych nerwów. nie wiem sam. :)
    • Gość: mirek Re: ERA oszukuje klientów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.02.11, 14:12
      witam
      działalność PTC "era" ma ewidentnie gangsterski charakter; jeśli ktoś wykupił albo zamierza wykupić usługę ery na linii TP -sy (internet, linia domowa) w sytuacji awarii linii nie doczeka się reakcji ze strony operatora: operator jest gotów do świadczenia usługi, przysyła regularnie faktury a dochodzenie zwrotu zapłaconych pieniędzy będzie poprzedzać roszczenie "ery" do TP -sy (nie oczekuj, że dostaniesz zwrot zapłaconych pieniędzy) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! od siedmiu miesięcy mam zepsutą linię - brak sygnału, konsultanci ery nic nie mogą zrobić zza biurek i regularnie dostaję faktury !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! HORROR
    • Gość: Johny Re: ERA oszukuje klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.11, 16:01
      Witam wszystkich. Niestety muszę stwierdzić że firma PTC Era oszukuje. We wrześniu 2010 chciałem zerwać umowę która obowiązywała do Marca 2011. Skierowano mnie do działu podtrzymania klienta, czy coś w tym stylu. Tam zaproponowano mi abonament w wysokości 15 zł do czasu zakończenia umowy abym mógł się zastanowić czy na pewno chcę zrezygnować. Gdy umowa dobiegała końca okazało się że przedłużyłem ją o kolejny rok. oczywiście nie zrobiłem tego osobiście. Poprosiłem o przedstawienie mi jakiegoś dowodu, dokumentu lub nagranie ze osobiście wyrażam zgodę na przedłużenie umowy. Niestety takiego nie otrzymałem ponieważ firma nie posiada żadnego dowodu potwierdzającego iż zgodziłem się na przedłużenie umowy o kolejny rok.
      Nie wiem czy słusznie ale czuję się oszukany. w konsekwencji postanowiłem zapłacić karę od przedłużonej umowy i raz na zawsze rozstać się z tą firmą.
      Osobiście nie polecam firmy PTC Era i każdemu kto będzie mnie pytał będę z pewnością i przekonaniem odradzał podpisanie umowy.
    • adas733 Re: ERA oszukuje klientów 08.03.11, 19:24
      TRAK ELCCTRONIK TEŻ
    • Gość: zbyluto Re: ERA oszukuje klientów IP: *.play-internet.pl 19.03.11, 11:32
      Ja po 6 latach z ERA na abonament (wczesniej na karte)przechodze do Play bo ma duuuuuuuzo lepsze warunki W ramach kary ERA nie przyznla mi naleznych w abonamencie minut oplate oczywiscie pobierajac Zgode na przejscie wyrazili szybko a wszystko latwil Play
      Nie zmienia to faktu ze czuje sie oszukany i rozczarowany zachowaniem ERA Dobrze ze wszystko latwilem wczesniej i teraz juz wiem ze przechodze do Play z dniem 04.05.2011r Co i tak nie zmienia faktu ze ERA schodzi na psy
      • Gość: Artur Re: ERA oszukuje klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.11, 21:44
        Ciekaw kiedy będzie podobny wątek tylko dotyczący Playa
        • zigomar T MOBILE nic się nie zmienilo 27.06.11, 14:32
          Prowadzę firmę, więc umiem kalkulować i nie biorę telefonów w abonamencie. Prarafrazujac poprzednika - telefony są właśnie dla d... Ale jak ktoś lubi przepłacać i kupuje nannowsze barachło, które wiecej czasu spędza w serwisie - proszę bardzo. Z korespondencji z ERĄ i T MOBILE mógłbym wytapetować mały pokój. Ich stanowisko bardziej wynika z jakiś ambicji pracownika aniżeli z zasadności. Wyżej nie można uderzyć nie ma kontaktów. Do Bydgoszczy bedę jeździł, ale dla zasady przenoszę usługi. Niestety właściciel firmy myśli inaczej niż pracownik, a temu nie zależy na kliencie, byle płacili w terminie kasę na konto.
          • zigomar Dziadostwu made in Poland powiedzmy NIE! 05.07.11, 12:14
            A ja dodatkowo dla zasady narobię trochę zamieszania. Wysyłam list do centrali T-Mobila z opisem całej sytuacji i karygodnego stanowiska PTC działającej pod ich szyldem. Zachecam - dosyć traktowania nas jak obywateli drugiej kategorii! Dziadostwu made in Poland powiedzmy NIE!

Podaje adres.
            T-Mobile Customer Relations
            P.O. Box 37380
            Albuquerque, NM 87176-7380.

Jesli jest problem z językiem, pomocy w tłumaczeniu chętnie udzieli krajowa Federacja Konsumentów.
          • Gość: Gal Re: T MOBILE nic się nie zmienilo IP: *.dynamic.chello.pl 04.10.11, 19:04
            Mimo umowy na Erę naliczali kwoty nie wynikające z umowy niekompetencja działu reklamacji (po krótce raczej 0 ) przeprosili wypowiedziałem .Niestety 2 lata temu znowu podpisałem umowę i to samo naliczanie bezpodstawnie kwot dział reklamacji po niżej zera wyłączyłem telefon na 3 miesiące aby im udowodnić to tak piszą żeby tylko się nie przyznać po zakończeniu umowy sprawę skieruje do UKE i Sądu .zawsze liczę tak 1 mil klientów oszukanych o 2zł daje im niezły zysk bezpodstawny.
            Gal
    • Gość: mabma Re: ERA oszukuje klientów IP: *.net.pl 05.04.11, 17:18
      Szczerze współczuję, nawet nie wiem co bym zróbił na Twoim miejscu.
      Jeżeli masz sily idz po poradę prawniczą.. lub zrób rozeznanie na
      rynku.. może być to Play, plus, a może i orange.. sporządź listę
      preferowanych warunków i zobaczysz kto je w większości spełni. Mi
      zależało na ubezpieczeniu (mam drogi telefon) i sie wahałem, ale
      Orange zdążył wprowadzić je do swojej oferty. Tak samo może być i
      w twoim przypadku.
      • Gość: lena Re: ERA oszukuje klientów IP: 178.218.224.* 09.06.11, 17:30

A jak będziesz przenosił numer to uważaj, Ja chciałam pzrenieśc numer z Ery do orange, wystapiłam o to w płaczeniu z Orange 3 maja 2011 roku chociaz umowa w Erze kończy mi się 13.06.2011. Wszystko było na dobrej d5rodze dzisiaj dowiedziałam się ,że nie pzreniosą mi numeru bo okres rozliczeniowy trwa do końca lipca. Dlaczego zatem umowę mam do 13 vczerwca?, no właśnie, Mało tego Era przez kilka miesięcy dolicząła mi do faktury 10 zł za romowy , kore uruchomiłam na próbę na 1 m-c. i dopiero kiedy nap[isałam im ,że odchodze łaskawie PRZESTALI NALICZAĆ ALE PIENIĘDZY NIE ODDALI.
        UWAŻAJCIE I PILNUJCIE SWOICH INTERSÓW, JA TA SPRAWĘ ZGŁOSZE DO BIURA KONSUMENTA , CHOCIAZ MAM NADZIJĘ ,ŻE TO BIUO CZYTA CZASAMI FORA.
        • Gość: anonim Re: ERA oszukuje klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.11, 09:26
          Telefon jest dla ludzi a nie dla deb......!
    • morskipes Takie rzeczy tylko w ERZE 01.06.11, 10:34
      A czego sie spodziewałeś. Po swoich doświadczeniach z ERĄ namawialem przyjaciela by zmienił operatora. Tylko on się ostał. Ostatnio się z nim spotkałem i okazało się, że po kilku latach, kiedy potrzebował coś konkretniejszego zmienić (nie tańczego, wręcz przciwnie) w taryfie biznesowej (połączenia zagraniczne) odmowili mu powołując się na jakieś zapisy regulaminowe. Ja od dawna wiedzialem, zę oni biznesu nie rozumieją - zachowują się jak ZUSy i US - a biznes jest elastyczny, to nie taryfy domowe z promcyjnymi telefonikami dla dzieci. Efekt taki, ze rezygnuje, w moim przekonaniu kilka lat za późno. Gdyby ci z T-Mobila wiedzieli co kupili, to by się dwa razy zastanowili.
    • Gość: Aaaa Re: ERA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.11, 12:57
      witam. mam takie pytanie. czy można dowiedzieć się jaki ktoś ma numer jeśli ma na abonament w sici era i zna sie jego imię i nazwisko.??
    • Gość: anonim Re: ERA oszukuje klientów IP: *.180.28.144.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.06.11, 21:23
      teraz to oszukują jeszcze bardziej..nawet użytkowników Tak-taka!!!Dziś kupiłam kartę za 5 zł i okazało się ,że po wysłaniu 1 sms-a i rozmowie tel.trwającej 1 minutę mam na koncie 0.00!!!co to ma być????spie... do innej sieci ,bo to co teraz sobą era prezentuje jest nie do przyjęcia!!!!OSZUŚCI!!!!!!!!
      • Gość: wkurzona Re: ERA oszukuje klientów IP: *.180.28.144.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.06.11, 21:27
        masakra...mam nadzieję ,że coraz więcej osób wyrzuci tak-taka i pogrąży erę na maksa!!!tak się nie robi ze stałymi klientami ,dupki!!!!
      • vivi22 Re: ERA oszukuje klientów do anonima 15.06.11, 10:19
        A proponuję najpierw zadzwonić do nich i wyjaśnić skąd to się wzięło a nie od razu psy na ludziach wieszać...
        A może korzystałeś z interentu?
        Każdy normalny człowiek najpierw chce wyjaśnić sprawę a dopiero potem podejmuję decyzję...

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka