Dodaj do ulubionych

Poczta głosowa plus gsm.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.03, 18:16
Mam telefon w plus gsm i chcę aktywować pocztę głosową. Jaki jest numer na
pocztę głosową w tej sieci?? (znam numer 2222, ale potrzebuje jeszcze ten
przeznaczony dla osób dzowniących do mnie) Bardzo proszę o pomoc! Z góry
dziękuję!
Obserwuj wątek
    • atomowy Re: Poczta głosowa plus gsm. 28.08.03, 18:58
      Numer do poczty głosowej jest 2222 z Twojego telefonu.
      Natomiast osoba dzwoniąca do Ciebie nagra się na poczte głoswą jak się jej
      włączy... po co ktoś ma dzwonić specjalnie do Twojej skrytki pocztowej ;-)
      • Gość: lodówa Re: Poczta głosowa plus gsm. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.03, 19:09
        ale problem w tym ze to byl kiedys aparat innej sieci i zeby kierowal osoby do
        poczty głosowej plusa muszę mu podać numer (właśnie plusa ten, o który się
        pytałam) jeśli to możliwe to proszę o następne wskazówki :) Pozdrawiam
        • dr_jekyll Re: Poczta głosowa plus gsm. 28.08.03, 20:45
          Przyjmijmy, ze Twoj nr tel. w Plusie to 601 123 456

W ustawieniach przekazania polaczen wpisujesz +4860190123456
          Wazne jest to '90' w srodku. Powinno dzialac!

Pzdr.
        • Gość: Zowix Re: Poczta głosowa plus gsm. IP: Stella.NET:* / 172.16.2.* 28.08.03, 20:45
          Gość portalu: lodówa napisał(a):

> ale problem w tym ze to byl kiedys aparat innej sieci i zeby kierowal osoby
          do
          > poczty głosowej plusa muszę mu podać numer (właśnie plusa ten, o który się
          > pytałam) jeśli to możliwe to proszę o następne wskazówki :) Pozdrawiam

Przykro mi, ale podobnie jak mój przedmówca nie bardzo rozumiem o co chodzi.
          Może troszkę jaśniej.

Pozdrawiam
        • atomowy Re: Poczta głosowa plus gsm. 28.08.03, 22:02
          A więc tak. Musisz ustawić w ustawieniach że numer do Poczty Głosowej z Twojego
          telefonu jest 2222.
          Ale (ja tak mam a jestem w Plus GSM) jak ze swojego aparatu wybiore swój numer
          (czyli przykładowo mam numer 601123456 i wybiore własnie ten numer) to
          automatycznie połączysz się ze swoją skrytką głosową.
        • atomowy Re: Poczta głosowa plus gsm. 28.08.03, 22:03
          Polecam także lekture stron www.plusgsm.pl i archiwalnych numerów Magazynu Plus
          GSM na stronach WWW
        • atomowy Re: Poczta głosowa plus gsm. 28.08.03, 22:03
          Jeszcze zapraszam do kontaktu pod adresem: bok@plusgsm.pl
    • dr_jekyll Re: Poczta głosowa plus gsm. 29.08.03, 00:11
      Sorki - zgubilem sie. Czy autorce watku chodzi o numer pod ktorym odslucha
      wiadomosci (2222) czy o numer, ktory sie wpisuje w ustawieniach przekierowania,
      zeby inni sie mogli nagrac (jak wyzej)???
      • dr_jekyll Re: Poczta głosowa plus gsm. 29.08.03, 00:15
        Ze strony Plusa:

"Pytanie:
        Poczta Głosowa - Jaki jest numer Poczty Głosowej?

Odpowiedź:
        Numer Poczty Głosowej to 2222. Po wybraniu tego numeru nastąpi połączenie ze
        skrytką Poczty Głosowej.
        W przypadku ustawienia przekazów na Pocztę Głosową poprzez menu aparatu, w
        opcji " Numer Poczty Głosowej" powinien zostać wpisany numer: + 48 601(lub
        603,605,607,609,691) 90 xxxxxx (sześć ostatnich cyfr numeru) np.
        +4860190112233."
        • dr_jekyll Re: Poczta głosowa plus gsm. 29.08.03, 00:16
          I jeszcze to:

"Pytanie
          Poczta głosowa – Włączenie Poczty Głosowej

Odpowiedź
          W usłudze abonamentowej przekazywanie połączeń na skrytkę Poczty Głosowej
          można ustawić w następujących przypadkach, kiedy użytkownik nie odbiera
          połączeń, kiedy numer jest zajęty lub kiedy jest niedostępny.

System Poczty Głosowej uaktywnia się w 48 h od wykonania z numeru pierwszego
          płatnego połączenia. Jeżeli przekazywanie połączeń jest nieaktywne, aby je
          uruchomić, należy postępować zgodnie z instrukcją podaną poniżej.

Należy wyszukać w aparacie menu "Numer poczty głosowej" wpisać numer: + 48 601
          (lub 603,605, 607,609,691 – w zależności od tego jak się zaczyna numer) 90
          xxxxxx (sześć ostatnich cyfr numeru). Następnie w pozycji menu „Przekaz
          połączeń” należy uaktywnić wybrany przekaz na numer Poczty Głosowej. Dokłada
          lokalizacja i nazwa wyszczególnionych opcji menu uzależniona jest od modelu
          aparatu.

Pocztę Głosową można także uruchomić poprzez wprowadzenie do telefonu
          poniższych kodów:

w sytuacji nie odbierania połączenia (przekazanie nastąpi po 25 sek. nie
          odbierania połączenia):
          **61* +48 601( lub 603, 605, 607, 609, 691 - w zależności od tego jak zaczyna
          się numer) 90 xxxxxx (czyli sześć ostatnich cyfr numeru) *11# i przycisk,
          którym rozpoczyna się połączenie -

w sytuacji gdy numer jest zajęty:
          **67* +48 601( lub 603, 605, 607, 609, 691 - w zależności od tego jak zaczyna
          którym rozpoczyna się połączenie.

w sytuacji gdy numer jest wyłączony lub jest poza zasięgiem sieci:
          **62* +48 601( lub 603, 605, 607, 609, 691 - w zależności od tego jak zaczyna
          którym rozpoczyna się połączenie.

Kody należy wprowadzić do aparatu nie wchodząc w menu. "
    • Gość: lodówa Re: Poczta głosowa plus gsm. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.03, 09:36
      Bardzo wszystkim dziękuję za rady i oferowaną pomoc! :) Wiem, że pytanie było
      sformułowane w prosty sposób. Wielki dzięki za pomoc!
      PS Poczta głosowa działa ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka