Dodaj do ulubionych

Pierwsza komórka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.08, 21:32
Jeśli są tu rodzice, którzy zastanawiają sie nad zakupem pierwszego tel dla
swojej pociechy, albo niedawno takowego dokonali, to warto myślę zapoznać się
z założeniami kampanii edukacyjnej :Moja pierwsza komórka, tu są szczegóły
całej akcji:
www.kampaniespoleczne.pl/csrcrm,472?PHPSESSID=5eeff3d86b9ab9b72ce16fb83a7cb5fa
Osobiście popieram projekt i myslę ,ze warto by rodzice zaangażowali się
trochę w nauczenie swoich dzieci czegoś pożytecznego.
Obserwuj wątek
    • Gość: a Re: Pierwsza komórka IP: 217.98.20.* 14.09.08, 21:36
      CenterNET Mobile - piąty infrastrukturalny operator komórkowy w Polsce. jakas
      ukryta forma reklamy ?
    • Gość: tomeczek A po co dziecku komórka?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.08, 11:45
      Moim zdaniem - Dopóki dziecko jest na tyle małe, że cały czas pozostaje z kimś dorosłym - w domu i szkole, nie potrzebuje komórki. To dorosła osoba odprowadza i przyprowadza dziecko do /ze szkoły, tam jest ono z nauczycielami lub w świetlicy; szkoła ma (bo wg mnie musi mieć) kontakt do rodziców / opiekunów, do pracy i domu.

Dopiero gdy dziecko może już samo poruszać się do /ze szkoły lub dalej, można _przemyśleć_ zakup jakiegoś telefonu.

Przedszkola nawet nie wspominam, komórka dla przedszkolaka to oczywiste nieporozumienie, ale i tacy nawiedzeni rodzice się trafiają. Wiem to od mojej córki przedszkolaczki, która "też by chciała mieć taką komórkę jak koleżanka bo można pograć w gry i zadzwonić do mamy" :)
      • Gość: jezz Re: A po co dziecku komórka?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.08, 09:33
        Tylko że dyskusja nie toczy się na temat-po co dziecku komórka, tylko czy taka
        akcja ma szanse przebicia. Problem już jest- dzieciaki noszą komórki!!Nie wiem
        jak jest w innych miastach ale pod Warszawą juz w zerówce się zdarzają tel. a
        pierwszoklasiści to juz połowa nosi...
        Dlatego jestem za- skoro już noszą to niech chociaż potrafia wykręcić 112.
        • Gość: kolodziejo Re: A po co dziecku komórka?! IP: 88.220.106.* 20.09.08, 09:46
          Myślę, że komórkę można kupić dziecku, które gdzieś dojeżdża do szkoły.
          Wcześniej to nie ma sensu.

A zwłaszcza głupotą jest kupowanie I-III-klasistom telefonów klasy Nokii N73, SE
          k850i czy Motoroli Z8 (przykłady autentyczne).
          • superkoralgol Re: A po co dziecku komórka?! 22.09.08, 17:03
            wiadomo ze trzeba ten moment kupna telefonu dziecku odsunac w czasie
            maksymalnie, ale ja uwazam ze dobrze uzuwany telefon dziecku moze sie przydac.
            Moze nawet uratowac zycie...
            • justownway Re: A po co dziecku komórka?! 28.09.08, 21:59
              No wystarczy spojrzeć na ulice...dzieciaki mają komórki- jedne po to by
              szpanować, drugie żeby mieć kontakt z rodzicami, inne żeby grać. Jak od początku
              nauczy się dziecko że to jest coś co ma służyć konkretnym celom to nie powinno
              byc problemu. Druga kwestia to to jak rodzice przesadzają z modelami komórek,
              wiec dobrze że w kampanii uwzględnili to i w tych sklepach vobis doradzają jaki
              model jest odpowiedni.Przecież to powinny być najprostsze tel zeby nie miały za
              dużo gier itp. bo wiadomo że wtedy dziecko będzie z tego korzystało. Trzeba
              jeszcze uświadomić w wielu sprawach rodziców, bo to oni są przykładem dla swoich
              pociech.
              • superkoralgol Re: A po co dziecku komórka?! 30.09.08, 13:53
                zgadza sie:)
                ale z każdym przedmiotem, użytkowanym przez dziecko (czy też przez dorosłego)
                może być tak że jest zle wykorzystywane, kwestia nauki i wytyczenia celu :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka