Dodaj do ulubionych

PLUS a wymiana tel

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.03, 12:53
Hej dzis bylam w salonie i wbilam sie w szok, mam tel juz 3 lata i jak
dobrze pamietam to nalezy mi sie wymiana na nowy po tym czasie bez wzgledu
na rachunki (tak bylo jak podpisywalam umowe 3 lata temu) a dzis pani mi
mowi ze liczy sie srednia z rachunkow ktora musi wynosic conajmniej 80 zeta
bo od 1 pazdzierniak (czy wrzesnia) weszlo takie rozporzadzenie ze nie
dawaja tel bez min rachunkow . Przynam sie ze ten tel z plusa mam jako drugi
i rachunki sa tam w granicach 50 zeta , liczylam na nowy tel ale chyba sie
przeliczylam, zmieniam plusa :((( No a co do tel to Siemens S55 kosztuje tam
chyba bodajze ponad 800 zlotych a w sklepie z tel widzialam po 600 wiec o co
chodzi?
Obserwuj wątek
    • gale Re: PLUS a wymiana tel 04.11.03, 13:37
      > mam tel juz 3 lata i jak
      > dobrze pamietam to nalezy mi sie

Hm, masz to w Umowie? Nie wydaje mi sie...

> rachunki sa tam w granicach 50 zeta , liczylam na nowy tel ale chyba sie
      > przeliczylam,

Podejrzewam, ze tak, po prostu operatorowi nie oplaca sie dawac Ci zbyt
      kosztownych prezentow, ktore sie nie zwroca w uslugach.

> No a co do tel to Siemens S55 kosztuje tam
      > chyba bodajze ponad 800 zlotych a w sklepie z tel widzialam po 600 wiec o co
      > chodzi?

Cena w sklepie czy w promocji ma sie nijak do ceny w programie lojalnosciowym.
      Przy okazji, w sklepie kosztuje ten telefon 2011 zl, a nie 600 zl.
      • Gość: ewa Re: PLUS a wymiana tel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.03, 14:01
        W Katowicach w sklepie na rynku 600 zlotych, sprawdzalam o godzinie 12 w
        poludnie wiec cena nie podskoczyla do 2 tys..........
        • jaki71 Re: PLUS a wymiana tel 04.11.03, 14:54
          W sklepie czy w komisie??
          JAki
        • gale Re: PLUS a wymiana tel 04.11.03, 21:21
          Aby dowiedziec sie ile kosztuje ten telefon w sklepie, w ofercie tzw. ogolnej,
          katalogowej (ang. list price, jesli wolno mi) zadzwonilem wlasnie do Katowic -
          zbieg okolicznosci - i rozmawialem najpierw z kierownik Salonu Firmowego, a
          potem z Kolega, ktory odpowiada wlasnie za to aby ceny sprzetu byly poprawnie
          wyeksponowane. Informacja, ktora uzyskalem byla wlasnie taka jak w moim poscie
          powyzej.

Moze mylisz cene katalogowa z cena promocyja?

Pozdrawiam serdecznie,
          • karroll Re: PLUS a wymiana tel 04.11.03, 21:41
            Cena katalogowa :)))))))))) Nie rozmśmieszaj mnie. Koszt wyprodukowania
            telefonu to ok 150-200 €. A te ceny z salonów są po to żeby Polish barak`s
            mogły się podniecać bajerem. Widzę że kumasz trochę angielski więc sprawdź ile
            wynosi koszt telefonu bez sima(NO SIM) w amerykańskich sklepach i może
            europejskich. Żeby nie być gołosłownym zobacz ile wynosi cena katalogowa
            (będzie wynosić bo teraz by z 4500zł zaśpiewali) w Polskim salonie i w
            zagranicznym sklepie. Zobacz link
            gry.wp.pl/core.html?filtr=12,0&x=ngage,1,9736
            A tak na marginesie nie wydaje mi się żeby Plus robił Caritas swoim
            użytkownikom bo przy średnim rachunku ok 70zł na łeb zarobili kilkaset
            milionów złotych, a jeśli odliczyć inne koszty to przeszło miliard.
            • sebekwww Re: PLUS a wymiana tel 04.11.03, 22:27
              Nie tylko plus ma taką politykę wobec stałego klienta. Inni operatorzy również
              mają za nic to że ileś lat płaci im sie regularnie rachunki. W podobnej sytuacji
              jedyną zaletą ich "oferty" dla stałego klienta jest tylko zachowanie starego
              numeru, bo rezygnujac z umowy można miec jako nowy klient wrunki o wiele lepsze.
              Ktos sie w działach marketingu z przysłowiowym małym na łby pozamieniał.
              Pozdrawiam.
              S.
              • stankiee Re: Idea nie lepsza 05.11.03, 10:25
                Jam mam w Idei już czwarty rok. Bez znaczenia jest wysokość rachunków (nie mam
                z tego powodu żadnych plusów), im przeszkadza to, że nie pracuję. Cały czas
                traktują mnie jak osobę, która dopiero weszła do salonu.
                • Gość: Mar w erze IP: *.skorosze.2a.pl 05.11.03, 13:41
                  nikt się mnie nie pytał gdzie pracuję, ani ile zarabiam. Natomiast w Plusie
                  bardzo inetersowało ich moje miejsce pracy i sposób zarobkwania. Nawet po 5
                  latach regularnego opłacania rachunków po kilkaset złotych, a często i po ponad
                  1000 miesięcznie.
                  • Gość: Mar i jeszcze jedno IP: *.skorosze.2a.pl 05.11.03, 13:43
                    W polkomtel w 1996 roku sprzedali mi telefon z aktywacją (bynajmniej nie
                    najtańszy model za marne 1600 zł, ale duż droższy aparat) tylko dlatego, że
                    przedstawiłem sfabrykowane "zaświadczenie" o zatrudnieniu. Wówczas nigdzie nie
                    pracowałem, bo byłem jeszcze studentem.
              • gale Re: PLUS a wymiana tel 05.11.03, 19:44
                > operatorzy również
                > mają za nic to że ileś lat płaci im sie regularnie rachunki.

Zaraz, zaraz, czy to, ze regularnie placisz rachunki automatycznie stawia Cie w
                pozycji kogos uprzywilejowanego? Czy to, ze regularnie place za swoje zakupy w
                sklepie czyni mnie kims godnym szczegolowej atencji? Zarowno przyzwoitosc, jak
                i kodeks cywilny mowia, ze za to co sie kupilo nalezy zaplacic. Mi od tego
                aureola nie rosnie.

> W podobnej sytuacj
                > i
                > jedyną zaletą ich "oferty" dla stałego klienta jest tylko zachowanie starego
                > numeru,

Bardzo wybiorcze postrzeganie rzeczywistosci. W psychologii nazywa sie
                to "halucynacja negatywna".
            • gale Re: PLUS a wymiana tel 05.11.03, 19:39
              > Cena katalogowa :)))))))))) Nie rozmśmieszaj mnie. Koszt wyprodukowania
              > telefonu to ok 150-200 €.

Zaraz, nie rozmawiamy o koszcie wyprodukowania telefonu, a o cenie. To zupelnie
              co innego, zupelnie.

> ile
              > wynosi koszt telefonu bez sima(NO SIM) w amerykańskich sklepach i może
              > europejskich.

Nie chce byc zlosliwy, wierz mi. Ale pierwsza odpowiedz, ktora cisnie mi sie na
              usta to "kupuj zatem w sklepach amerykanskich i europejskich". Na tej zasadzie
              po piwo powinienem jezdzic do Czech, a po wykalaczki do Finlandii.

> A tak na marginesie nie wydaje mi się żeby Plus robił Caritas swoim
              > użytkownikom

Oczywiscie, ze nie robi! Polkomtel jest spolka akcyjna, ktorej podstawowym
              celem jest przynoszenie zysku. Tak wlasnie dziala gospodarka rynkowa.

> bo przy średnim rachunku ok 70zł na łeb zarobili kilkaset
              > milionów złotych, a jeśli odliczyć inne koszty to przeszło miliard.

I niechaj im Bozia blogoslawi :)
              • karroll Re: PLUS a wymiana tel 05.11.03, 21:17
                No dobrze to teraz bez patyczkowania.
                1) Jeśli ktoś sprzedaje towar z 300% zyskiem to to się nazywa lichwa -
                szczególnie w kraju w którym dzięki układom politycznym stworzył się
                oligarchiczny monopol.
                2)Patrz numer 1
                3) Patrz numer 1
                Jeśli mi ktoś powie że żyjemy w gospodarce wolnorynkowej i dalsze ble ble ble
                to odrazu piszę że mam działalność gospodarczą i chciałbym aby na moim
                lokalnym rynku mógł konkurować praktycznie sam ze sobą.
                Żyje w gospodarce rynkowej a nie wolnorynkowej a to duża różnica i jeśli
                popszez koncesje tworzy się sztuczne monopole to powinno się też troszczyć o
                klienta.
                Nie mieszaj w to Boga bo jestem osobą wierzącą i nie wyobrażam sobie że takie
                praktyki będą popierane w niebie.

> > Cena katalogowa :)))))))))) Nie rozmśmieszaj mnie. Koszt wyprodukowania
                > > telefonu to ok 150-200 €.
                >
                > Zaraz, nie rozmawiamy o koszcie wyprodukowania telefonu, a o cenie. To
                zupelnie
                >
                > co innego, zupelnie.
                >
                > > ile
                > > wynosi koszt telefonu bez sima(NO SIM) w amerykańskich sklepach i może
                > > europejskich.
                >
                > Nie chce byc zlosliwy, wierz mi. Ale pierwsza odpowiedz, ktora cisnie mi sie
                na
                >
                > usta to "kupuj zatem w sklepach amerykanskich i europejskich". Na tej
                zasadzie
                > po piwo powinienem jezdzic do Czech, a po wykalaczki do Finlandii.
                >
                > > A tak na marginesie nie wydaje mi się żeby Plus robił Caritas swoim
                > > użytkownikom
                >
                > Oczywiscie, ze nie robi! Polkomtel jest spolka akcyjna, ktorej podstawowym
                > celem jest przynoszenie zysku. Tak wlasnie dziala gospodarka rynkowa.
                >
                > > bo przy średnim rachunku ok 70zł na łeb zarobili kilkaset
                > > milionów złotych, a jeśli odliczyć inne koszty to przeszło miliard.
                >
                > I niechaj im Bozia blogoslawi :)
      • Gość: ktosik Re: PLUS a wymiana tel IP: *.torun.dialup.inetia.pl 05.11.03, 20:38
        po twoich postach sądze że pracujesz w jakiś punkcie dilerskim plusa i
        zażarcie bronisz tych złodzieji i oszustów tak tak śmiem tak mówić publicznie
        o nich ponieważ na 48 wystawionych faktur pomylili sie na swoją korzyść jakieś
        200 zeta, kase zwracają dopiero w nastepnym rachunku jak oczywiście upomnisz
        sie o nią. I nie interesuje mnie ich jakiś błąd w systemie, jak nie potrafia
        administrowac nim to niech nie biora sie za sprzedawanie usług. Ciekawe co
        mówi kodeks cywilny o tym że firma bardzo często nie wywyiązuje sie ze swoich
        obowiązków. Co do wymiany aparatów to przeszedłem i nadal przechodze piekło z
        Nimi. Jak zadzwoniłem do nich z pytaniem o pewną sprawę to otzrymałem 4 różne
        odpowiedzi - co to za firma, wkurzyłem sie w końcu i nagrałem wszytskie
        rozmowy (moge wysłać zaintereswaonym na meila) wysłałbym Im ale nie
        ponformowałem konsultantów ze nagrwam rozmowę a to nie zgodne z prawem.
        UHH dosyć ulżyłem sobie
        pzdr. wszystkich i walczcie o Swoje.
        p.s. ostatnio wydębiłem od nich niesłusznie pobraną opłatę w wysokości 1,5 zł:)
        p.s. 2 czytajcie swoje faktury!!! Warto!
        • gale Re: PLUS a wymiana tel 06.11.03, 07:37
          Do pierwszej czesci posta nie bede sie ustosunkowywal poniewaz nie znam faktow,
          o ktorych piszesz, co wiecej, mam swoja robote, a analiza tych faktow zajmuje
          sie kto inny i kto inny berze za to pieniadze.

> p.s. 2 czytajcie swoje faktury!!! Warto!

Tu sie zgodze w stu procentach! Powiem nawet wiecej: czytajcie przede wszystkim
          to, co podpisujecie - umowy, regulaminy. A potem faktury. Warto!
    • Gość: Mar ale po co ci wogóle telefon? IP: *.skorosze.2a.pl 05.11.03, 07:44
      Ja płacę minimum 500 zł za komórkę, a staram się ograniczać rozmowy... Z
      drugiej strony, w Plus, nawet jak po 5 latach średnia wyszła mi blisko 1000 zł
      miesięcznie, a zdarzały się miesiące, że płaciłem ponad 2000 i w dodatku NIE
      WYMIENIAŁEM aparatów, bo się przyzwyczajam do układu klawiatury, to te barany
      nie chciały mi sprzedać drugiego telefonu, nawet BEZ PROMOCJI, ZA PEŁNĄ KWOTĘ...

A pan gale ma brzydką żonę.
      • Gość: gucio Re: ale po co ci wogóle telefon? IP: *.bydg.pdi.net 05.11.03, 14:02
        Jakeś rozrzutny i mordy w kubeł nie możesz wsadzić to PŁAĆ. Ale nie zabraniaj
        innym mówić mniej...
        • karroll Re: ale po co ci wogóle telefon? 05.11.03, 14:50
          Ja jestem IDEAlny i z plusem nie miałem do czynienia. W ub tygodniu wysłałem
          do nich mame bo ich oferta wydawała mi się najtrakcyjniejsza i........ Oferta
          owsze ale zapomnieli wspomnieć że aby wyświetlał się numer osoby
          dodzwaniającej trzeba wybulić 6 zeta :) ale to pryszcz. Najbardziej wnerwił
          mnie wsiok który próbował nachalnie naciągnąć na wszystko moją mamę wtrynił
          jej za 30 zł silikonowy pokrowiec który normalnie kosztuje 5 zł. Mama kapła
          się dopiero przy wystawianiu faktóry jednak z ABSem nikt nie wygra. Zrobił jej
          promocje typu Kup pan cegłe.
          Co do papierów to wystarczą dwa dokumenty ze zdjęciem i zaświadczenie o
          meldunku - o żadną pracę i dochody nie pytają! - chyba nowe przepisy. Sam
          byłem zdziwiony że nic więcej od niej nie wołali.
          Pzdr
      • kalvai Re: ale po co ci wogóle telefon? 05.11.03, 19:54
        Może zastanów się nad zmianą taryfy?

te barany
        > nie chciały mi sprzedać drugiego telefonu, nawet BEZ PROMOCJI, ZA PEŁNĄ
        KWOTĘ..

Kultura osobista aż się wylewa z tego posta.
        • Gość: Mar już się zastanowiłem IP: *.skorosze.2a.pl 06.11.03, 08:32
          zmieniłem nie taryfę tylko usłogodawcę. A moja kulutra osobista nie ma tu nic
          do rzeczy.

A pan gale ma brzydką żonę, o czym informuje wszsytkich zamieszczając jej
          zdjecie na swojej stronce. Straszny pasztet...
          • Gość: w Re: już się zastanowiłem IP: *.icpnet.pl 06.11.03, 19:47
            A pan gale ma brzydką żonę, o czym informuje wszsytkich zamieszczając jej
            > zdjecie na swojej stronce. Straszny pasztet...

No coz o gustach sie,ponoc, nie dyskutuje ;-D
            • Gość: Mar żona pana gale IP: *.skorosze.2a.pl 06.11.03, 21:01
              No faktycznie, to jest moja opinia, z nikim nie konsultowana, ale czy Tobie
              pani galowa się podoba?
              • Gość: w Re: żona pana gale IP: *.icpnet.pl 06.11.03, 21:06
                No faktycznie, to jest moja opinia, z nikim nie konsultowana, ale czy Tobie
                > pani galowa się podoba?

Musze ci sie przyznac,ze poprzedni Twoj post strasznie mnie rozbawil
                (szczegolnie z tym pasztetem),stad postawilem na koncu :-D i z ciekawosci
                zajrzalem na ta stronke.No i... musze przyznac Tobie racje :-D :-D
                • Gość: w Re: żona pana gale IP: *.icpnet.pl 06.11.03, 21:18
                  Mar,zauwazyles ze na tej stronie mozna wysylac zdjecia jako pocztowki?
                  Chyba skorzystam :-)
                  • Gość: Mar Re: żona pana gale IP: *.skorosze.2a.pl 07.11.03, 06:26
                    Ze strony pana gale można wysyłać zdjęcia jako pocztówki? No to się spóźniłeś,
                    bo haloween już było :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka