gz78 Re: Szukam ludzi o nazwisku Zawadzcy 28.11.14, 18:48 Witam pochodze z rodziny Zawadzkich od strony mojej babci Marianny Klingbein zd.Zawadzka mam informacje takie iz moj pradziadek i prababcia mieli na imie Franciszek i Stanisława zd.Mikuła mieszkali w pow.końskim we wsi miejscowosci Siedliska gm.Skotniki wiem iz moja babcia miala trzy siostry i brata o imieniu Helena najstarsza ,Janka,Wanda,brat Tadek wszyscy zm.Kłodzko po smierci rodziców w 1936-7.Muj pradziadek byl urodzony w Dobroszycach pochowani na cmentarzu p/Skotniki niewiem nic wiecej o pchodzeniu chcialbym sie dowiedziec wiecej o tej rodzinie i poznac tych co jeszcze zyja do dzis z tego rodu.jestem Grzegorz Zawadzki syn.Meczysława pierwszy syn mojej babci Marianny. zamieszkuje Kusowo 10a/8,76-245 Słupsk,woj.pomorskie muj email.grzegorzmichal78@windowslive.com posiadam skaype Odpowiedz Link Zgłoś
handmademk Re: Szukam ludzi o nazwisku Zawadzcy 26.06.18, 14:48 Witam moi dziadkowie mieszkali w Chronowie, mama wspominała o rodzinie Zawadzkich przy okazji opowiadania o dziadku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: górska e. Re: Szukam ludzi o nazwisku Zawadzcy IP: *.dyn.optonline.net 03.08.15, 16:52 nazywam sie ewa górska ale wiem. ze mam ojca ktory ma na nazwisko dariusz zawadzki, nigdy go nie poznalam.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kalina Rodzinka IP: *.178.003.pools.vodafone-ip.de 03.11.15, 23:45 Heja, Moja Rodzina wywodzi się z Radomia, Generalnie dużo o niej nie wiem ponieważ mój dziadzio popełnił mezalians i rodzina go wydziedziczyła ;) (zakochał się w chłopce) :) Nazywał się Zbigniew Zawadzki i miał trzech synów Jerzy, Andrzej, Krzysztof (tata) ;) Mojej rodziny babcia opanowała Rawę Mazowiecką tam się osiedlili na koniec, a przedtem mieszkali w Gdańsku :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek zawadzka kresy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.15, 12:47 witam moja babcia byla z domu zawadzka. urodzona 1917, kresy wschodnie prawdopodobnie rowne lub okolice. jej matka nieprzyzyla porodu (matka prawdopodobnie z domu kruszewska). moja babcia miala siostre irene. siostra przed wojna wyszla za maz za nadlesniczego, ktory zginal w wypadku. siostra prawdopodobnie przeyzyla wojne, ale poszukiwania przez pck nie pomogly. babcia przed wojna pracowala jako opiekunka albo w przedszkolu albo w tzw. ochronce (domu dziecka) dalej mowimy o kresech. w czasie wojny ukrywala sie u rodziny komornika w jakiej kolonii czeskiej na kresach. w 1945 wyjechala (repatriacja??) do olsztyna. szukam jakichwolwiek informacji, ktore pozwola na odtworzenie losow rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
stan25luc24 Re: Szukam ludzi o nazwisku Zawadzcy 30.09.19, 14:52 Mój ojciec Stanisław Zawadzki syn Konstantego i Józefy z d. Hynaś ur. 05.11.1925 w Sokołowie - ZSRR - Stryj Odpowiedz Link Zgłoś