Gość: Bea IP: *.tele2.pl 30.10.01, 23:27 Hallo, czy jest tu ktosik z Technikum Kolejowego w Warszawie? Uczyłam się tam w latach 1985-89. Komandos Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: juliusz Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.proxy.aol.com 07.11.01, 00:56 jestem dobry wieczor 1964/1969 wydzial urzadzen zabezpieczenia ruchu pociagow profesorem byl Antoni Mikulski po ukonczeniu pracowalem na grzybku W-wa zachodnia Odpowiedz Link Zgłoś
camerton Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa 23.11.01, 09:08 Jak dobrze, że jest ten wątek. Już od dawna myślałem o tym, żeby wykorzystać internet do poszukiwań dawnych kolegów i znajomych. Ludzie z Wydziału Ruchu - początek nauki rok 1971 klasa prof. Klupsza Jeśli jest ktoś z tamtej klasy niech poda choć jedno imię i nazwisko z listy obecności, żebym wiedział, że nie oszukuje. Ja kochałem się w dwóch dziewczynach : Ewa Kobiałka i Jola Chodakowska. Bardzo bym chciał je teraz zobaczyć jako 45 letnie kobitki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bea Re: Klupsz IP: *.tele2.pl 04.02.02, 22:47 Klupsz uczył mnie fizyki, z tym że w latach późniejszych 85-89. Uwielbiał fizykę, był wręcz jej fanatykiem. I zawsze, gdy ktoś palnął jakieś głupstwo sprzeczne z zasadami fizyki mówił z poważną miną do wszystkich: "Proszę wstać! Nowe odkrycie". Tak nam dosrywał ciągle. Uważał, że przy takiej kompromitacji przed całą klasą zmądrzejemy... Ale niestety, jakoś ciężko wchodziło nam to wszystko do mózgownic. I ciągle powtarzał "Nie z tej ziemi" - pamiętacie? A może tylko w mojej klasie były takie ciężkie przypadki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzu Re: Klupsz IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 05.02.02, 17:32 Ja jakoś nie pamietam tego tak. Uważałem go nawet za miłego gościa:)) Pozdrawiam, ZUZU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lelek Re: Klupsz IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.08.02, 01:13 >I zawsze, gdy ktoś palnął jakieś głupstwo > sprzeczne z zasadami fizyki mówił z poważną miną do wszystkich: "Proszę wstać! > Nowe odkrycie". > I ciągle powtarzał "Nie z tej ziemi" - pamiętacie? A może tylko w mojej klasie > były takie ciężkie przypadki? Przez trzy lata mnie uczyl fizyki, nie wiem jak w nowym roku szkolnym (2002/2003). Te powiedzonka caly czas mu sie zdarzaja:D i mowi jeszcze "Czego wolno wojewodzie to nie Tobie...." i nie konczy:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: systemy_komputerow Re: Klupsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 21:49 wszystko sie zgadza... ALe zapomieliscie o jednym... "Bolek i Lolek 19.15".... Poza tym czsami podnosem soebie liczył do 10 jak ktoś cos zle powiedzial.. ogónie spoko koles jago lubilem.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: da Re: Klupsz IP: 212.160.138.* 06.01.05, 22:05 Jeden z niewielu w tej szkole ktorzy trzymali dobry fason. On i profesor Glogowski stanowili o dobrym imieniu tej szkoly. Ludzie dlaczego lysy wszystko zniszczyl ? Odpowiedz Link Zgłoś
bozenamroczek Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa 17.10.02, 16:33 Gość portalu: juliusz napisał(a): > jestem dobry wieczor 1964/1969 wydzial urzadzen zabezpieczenia ruchu pociagow > profesorem byl Antoni Mikulski po ukonczeniu pracowalem na grzybku W-wa > zachodnia jA RÓWNIEŻ UKOŃCZYŁAM tECHNIKUM kolejowe w 1969 r. wydział ruch i przewozy kolejowe. Wychowawcą był pan Władysław Pezryński a kierownikiem wyd. pan moczulski. Kilka lat nawet pracowałam na PKP. Obecnie pracuję w firmie transportowej SPEDPOL w lublinie i tutaj też mieszkam. Gdyby ktoś był znajomy podaję adres: mozena mroczek@wp.pl Szkołę wspominam bardzo miło i bardzo bym chciała odnależć dawnych przyjaciół. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bozena Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.spedpol.com.pl 30.10.02, 16:33 Jeżeli jest ktoś kto kończy klasę V b r.k. w 1969 roku chętnie z nim skontaktuję się. Szczególnie dziewczyny: Bożena Pliszka, Alina Lipska, Krystyna Pawlak, Halina zagrodzka, a szczegOlniw Zosia lewandowska. Odpowiedz Link Zgłoś
bozenamroczek1 Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa 13.11.02, 15:31 Skoro chodzilimy w tym samym czasie do Technikum to pewnie się znamy, bo ja chodziłam w latach 1964-1969 na wydz. ruch i rzewozy kolejowe, a wychowawcą była p.Idzikowska a potem pan Władysław Perzyński, który uczy przysposobienia obronnego.Kilka lat nawet pracowałam na PKP .Wczsie nauki mieszkałam w internacie i pamiętam zwydz. zabezpieczeń; Halinę Sokół, Doriana Munie, Teresa kawczyńska. Reszta nazwisk mi wyleciała z pamięci.Szkolę wspominam miło i przez kilka lat wybierałam ię na zjazd absolwentów ,ale nigdy nie pojechałam.A teraz już za póżno, bo szkoły nie ma i spotkanie po tylu latach chyba nie byłoby ciekawe.Co innego porozmawiać w internecie.Cze sc! {Boena dawniej Łukasz} Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesław sink Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.03, 11:13 Ja uczyłem si tej szkole jeszcze wczśniej, w latach 1956-1961 na wydziale dróg i mostów kolejowych.Boże, jak to strasznie dawno. Ale bardzo jestem ciekawy, jakie były dalsze losy moich ówczesnych kolegów z klasy. Prawdopodobnie nie jest już możliwe, ażebym się o tym dowiedział.Również miło wspominam te lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BOZENA Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.spedpol.com.pl / *.spedpol.com.pl 24.10.03, 13:29 ŻAŁUJ, ŻE NIE BYŁEŚ NA ZJEŻDZIE, PONIEWAŻ BYLI TAM ABSOLWENCI RÓWNIEŻ Z ROKU 61.POZDRAWIAM.B.M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Motyl69 Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 12:52 Mój ojciec,Michał Grabiński mniej więcej w tych latach na krótko był uczniem tej szacownej szkoły.PZDR Paweł Grabiński Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bozenamroczek1 Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.spedpol.com.pl 28.03.03, 14:59 Witam ! Dlaczego tu nikt nie zagląda? Pozdrawiam i czekam , może zajrzy ktoś znajomy.B.M. Odpowiedz Link Zgłoś
bozenamroczek1 Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa 28.03.03, 15:04 Witam! Dlaczego tu nikt nie zagląda? Jednak ja wpadnę za kilka dni może ktoś napisze coś ciekawego. Przesyłam pozdrowienia z Lublina dla wszystkich absolwentó.B.M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edek Jary Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.syd.iprimus.net.au 02.08.04, 03:00 Juliusz. Odpowiadam na twoj list po paru latach. Jezeli skonczyles urzadzenia w 1969 to musielismy sie znac chyba ze byla jeszcze jedna klasa zabezpieczenia. Moim wychowawca byl Profesor Czyzewicz. Profesor Mikulskli uczyl nas automatyki. Napisz czy twoim wychowawca byl Mikulski? Niekazdego pamietam z tego rocznika(nie pamietam nikogo o twoim imieniu) bo powtarzalem 5 klase (z andzejem Marudem) i spedzilem z tym rocznikiem tylko jeden rok ale zaczalem sie kolegowac z Wlodkiem Ruszkowskim i utrzymuje z nim kontakt do dzisiaj. Napisz Czy znales Wlodka. Nie wszyscy mnie tez znaja jako edka bo ProfesorKwiatkowska vel Romanska i profesor Kaminska nazywaly mnie Jarkiem i tak juz zostalo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogdan zgola Re: tech.kolej. Warszawa IP: *.dynamic.sbb.co.yu 12.08.07, 19:07 Witam wszystkich z klasy "zab. ruchu" - rok ukończenia 1969. Podaję swój mail b.zgola@orange.pl. Znałem E.Jary. Odpowiedz Link Zgłoś
bozenamroczek1 Re: tech.kolej. Warszawa 25.09.07, 15:38 Też kończyłam w 1969 ruch kolejowy a z zabezpieczeń pamiętam Staśka Zakrzewskiego, który ożenił się z moją koleżanką Krystyną Pawlak. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blondyna Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 03.01.02, 05:13 Moj tata sie tam uczyl, Tomasz Kotwinski Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: 213.241.2.* 17.04.04, 15:12 A kiedy się uczył , bo ja znam taką osobę chyba miał na imię leszek i mieszkał na targówku . Uczyłem sie na wydziale lotniczym i ukończyłem w 1981. jesli to jakis slad to odezwij się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.focal-chi.corecomm.net 06.01.02, 20:23 tak tak ja sie tez kiedys uczylem i probowalem jakos ludzi pozbieraz przez internet ale jak narazie nici konczylem szkole w roku panskim 1980 na wydziale ruchu no moze ktos sie odezwie czekam z niecierpliwoscia darek w tamtych czasach zwany zarowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.focal-chi.corecomm.net 08.01.02, 15:22 pisze tylko po to aby sie temat utrzymal na gorze co z wami kolejarze albo nie macie komputerow albo nikt tego nie czyta no do boju albo do klawiatur odzywajcie sie darek Odpowiedz Link Zgłoś
janurper Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa 09.01.02, 19:53 Ja bylem na wydziale elektrycznym - wychowawczyni mgr Slepowronska lata 1967-1970.Jezeli ktos jest zainteresowany mam troche informacji o kolegach. Mieszkam na Florydzie a pracuje w Motoroli w Plantation.Prosze piszcie. Moj adres EJP043@motorola.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bea Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: 216.208.167.* 09.01.02, 23:41 Jej, fajnie że jest kilka osób z naszego technikum. Szkoła naprawdę była świetna. Jak słyszę, że Klupsz czy Ślepowrońska uczyli już gdy ja jeszcze chodziłam w pieluchach to dziw mnie bierze, że to tacy wiekowi ludzie. Ale to dowód, że szkoła nasza była/jest stabilną placówką. Moją wychowawczynią była Kaczyńska, ją zna raczej wydział ruchu i ekonomiczny. Na innych szalała Ślepa i Wojciechowska. A był wcześniej Fajst, który zawsze miał jedną skarpetkę inną niż druga? I szkoda, że nasza kolej padła, bo może pracowałabym tam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.cdprojekt.com 10.01.02, 11:15 Nie wiem, czy moge dolaczyc sie do tak szacownego grona. Jestem szczeniaczkiem ;) , bo technikum konczyelm w 95r. Ale wzruszylem sie nazwiskiem prof. Fajsta, ktory uczyl mnie jakies 2-3 lata przed matura. Mnie sie on przypomina zawsze, gdy ktos zwieksza natezenie glosu w telewizorze. Juz pisze o co chodzi: gdy prowadzil wyklad, jego glos przez pierwsze dwa zdania byl na tej samej "wysokosci", jednak gdy zaczynal 3 zdanie - pierwsze 2-3 wyrazy byly o oktawe wyzej niz wczesniejsze. Budzil wiec ze snu najwiekszych spiochow :) Na dowod tego, ze nie zmyslam o mojej edukacji w TK: - dyr. Staniszewski - "Stanik" - prof. Bajkowska - prof. Telezynska - prof. Borowski "Tytus" - prof. Olczak - prof. Gawel i wielu, wielu innych, ktorych chcialbym z tego miejsca pozdrowic. Marcin Śliwka wydzial Drog i Mostow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bea Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: 210.244.105.* 11.01.02, 19:31 No, widzę, że nas coraz więcej. Witamy najmłodszego absolwenta na tym forum. Staniszewski rozpoczął karierę dyrektorską za moich szkolnych czasów, około 15 lat temu. Nieźle mu idzie skoro tak długo udało mu się tam utrzymać na takiej pozycji. Wspomnę, że razem ze mną chodziła moja siostra cioteczna Basia Lenard, wcześniej jej tata, a kilka lat temu skończył szkołę jej brat. Niemal tradycja rodzinna :) Naturalnie pozdrawiamy wszystkich absolwentów i nauczycieli technikum. Beata Maziewska "Komandos" Wydz. Dróg i Mostów później Ekonomiczny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.focal-chi.corecomm.net 12.01.02, 16:03 Milo jest tak czytac o tych starych belfrach i o tym jak wy to milo ta szkole wspominacie toz sie lza prawie w oku kreci a jak juz o slepowronskiej i fajscie no to juz zupelny odlot wprawdzie profesor fajst to mi przez gardlo a raczej klawiature nie przechodzi co najwyzej gibon (bo sie w moich czasach tak zwal )ale jak poczytalem o jego skarpetkach to stanal przede mna ten widok jak zywy he he opisujcie drodzy moi wasze z nimi przygody a jak je kiedy zbierzemy do kupy to wyjdzie niezla ksiazka darek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: 80.48.123.* 20.08.04, 14:22 PROF.FAJST PS.GIBON,MAŁPA UCZYŁ MNIE HISTORII W TK I BYŁ WYCHOWAWCĄ W INTERKU.,,A TY DZIEWCZYNA CO NAM POWIESZ O...' TO JEGO SŁOWA PRZY WYWOŁYWANIU DO TABLICY.W PAMIĘCI MAM ,SMĘTNĄ, PROF. IRMINE SMENTEK.LUX KOBITA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzu Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 28.01.02, 20:37 Gość portalu: Bea napisał(a): > No, widzę, że nas coraz więcej. Witamy najmłodszego absolwenta na tym forum. > > Staniszewski rozpoczął karierę dyrektorską za moich szkolnych czasów, około 15 > lat temu. Nieźle mu idzie skoro tak długo udało mu się tam utrzymać na takiej > pozycji. > > Wspomnę, że razem ze mną chodziła moja siostra cioteczna Basia Lenard, > wcześniej jej tata, a kilka lat temu skończył szkołę jej brat. Niemal tradycja > rodzinna :) > > Naturalnie pozdrawiamy wszystkich absolwentów i nauczycieli technikum. > > Beata Maziewska "Komandos" > > Wydz. Dróg i Mostów > później Ekonomiczny Wiesz co Komandos ja cie kojarze taka skórka i kości ksywka komandos mieszkałaś nawet chyab w internacie jakiś czas dobrą mam pamięć. Pozdrawiam, ZUZU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bea Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.tele2.pl 03.02.02, 21:49 Qrka, ze mnie to nie skórka i kości tylko modelka! hi hi ;) Ale to ja, rzeczywiście. Teraz wyglądam podobnie tylko że przybyło mi tu i ówdzie, ale figurka pozostała... Jak miło, że mnie ktoś pamięta :) Naturalnie, że mieszkałam w internacie. I ogólnie było wiadomo, że kierownik internatu to był moim wójkiem, chociaż nim wcale nie był. Dlatego miałam "chody" u wychowawców w internacie. A zuzu to tak naprawdę jak się zwie i z jakiego wydziału? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzu Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 04.02.02, 15:12 Hm :)))) Gość portalu: Bea napisał(a): > Qrka, ze mnie to nie skórka i kości tylko modelka! hi hi ;) Ale to ja, > rzeczywiście. Teraz wyglądam podobnie tylko że przybyło mi tu i ówdzie, ale > figurka pozostała... Jak miło, że mnie ktoś pamięta :) > > Naturalnie, że mieszkałam w internacie. I ogólnie było wiadomo, że kierownik > internatu to był moim wójkiem, chociaż nim wcale nie był. Dlatego > miałam "chody" u wychowawców w internacie. > > A zuzu to tak naprawdę jak się zwie i z jakiego wydziału? Oczywiście elektryczny i automatyka najbardziej odjechana klasa w tej budzie. A wychowawczynią była słodka Pani S. Grabalińska:)))))) Do klasy ze mną chodzili hm no naprzykład Michał J, Czarek S, Sławomir F, to postacie w miare powinny być znane udzielali się w szkolnym teatrze czy kabarecie. A klasa słynęła z tego, że trafiła się nam jedna babka w klasie, Beata M o przepraszam przez rok była jeszcze jedna Joanna nie pamietam nazwiska. Beata jakiś czas pracowała w dziekanacie na SGH a potem słuch zaginął. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzu Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 04.02.02, 15:16 Jak dobrze polukasz w posty znajdziesz do mnie emalie. A tam pełne imię i nazwisko:)))))))) pozdrawiam, ZUZU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bea Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.tele2.pl 05.02.02, 00:35 Jej! Rzeczywiście Zuzu znam twoją klasę!!!!! Największe szopki odstawialiście w szkole! Strasznie podobał mi się Sławek (z charakterystycznym noskiem), chyba mieszka na Elektoralnej. A za Czarkiem ganiała moja kumpela z klasy też Beata, tylko że trzy razy większa ode mnie. Zuzu, czy to w twojej klasie był Piotrek z ul. 1 Sierpnia, ten co wariował na punkcie Junaków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzu Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 05.02.02, 14:41 Nie do konca to chyab prawda. ZUZU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzu Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 05.02.02, 17:35 Trochę to nie tak. A może to inny Czarek. Nasz Cezar ganiał z Luśką:) a ona raczej nei była herod BABA:))))))) A Piotrek robił rowery poziome mieliśmy na tym punkcie prze jakiś czas niezłego fjoła. A Felix to nie wiem czy mieszka na Elektoralnej. Pozdrawiam ZUZU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remek Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.pzuzycie.com.pl 16.12.03, 14:25 Witam, ja byłem w klasie razem z Piotrem od Junaków (klasa tele), a zuzu też na początku była w tele :-), w pierwszej tele w 1985/86 mieliśmy trzy niewiasty w klasie - 2 Beaty i Joannę. Dotrwała z nami do końca tylko jedna - Beata L. pozdrawiam Remek - absolwent '90 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczajza [...] IP: *.chello.pl 07.12.04, 01:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remek Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.pzuzycie.com.pl 16.12.03, 14:56 Mała pomyłka w poprzednim poscie, oczywiście Beata M. była jedną z naszych niewiast, a nie Zuzu :-). Sorry ZUZU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: 62.233.197.* 16.12.03, 16:46 Piotr "Junak" był w mojej klasie aż do czsu "spadku" - Tele rocznik 90 Czyżby chodziło o Czarka Wójcika? (Bednary)? Krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacenty - Toronto Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.sympatico.ca 17.11.04, 05:41 Janusz,( 1970???) to chyba Cie wywalili w trzeciej klasie bo ja pamietam Ciebie na maturze a przedtem zastanawialismy sie w sr... czy nas profesor Jadwiga Holska wogole do matury dopusci!!!Dopuscila - Niech zyje!!! To byl Maj 1972 i nasza PIATA "A" TRAKCJI. Czytalem o Tomku Kozlowskim gdzies po drodze - ale zmeznial i wyprzystojnial, zreszta zawsze dziewczyny za nim szalaly nie to co za nami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.motorola.com 15.01.02, 12:25 Widze ze tylko ja na razie reprezentuje wydzial elektryczny. A tylu nas bylo.No moze w koncu ktos sie odezwie ze starej a moze i z nowej generacji kolejowej. Milo posluchac wspomnien o starych belfrach, ktorych prawdo- podobnie juz nie ma.Znam nazwiska ktore wymieniacie,ale my mielismy innych nauczycieli, a nasza wychowawczynia byla pro- fesor Slepowronska. Doszly mnie sluchy, ze maja zamknac Technikum. Moze ktos udzieli mi wiecej informacji na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.cdprojekt.com 21.01.02, 15:32 Gość portalu: Janusz napisał(a): > Doszly mnie sluchy, ze maja zamknac Technikum. Moze ktos > udzieli mi wiecej informacji na ten temat. Z tego co wiem to juz od 2-3 lat nie istnieje slynny internat przy technikum. A co do samego technikum, to oprocz podobnych wiesci (o jego zamknieciu) moge poinformowac, ze jest tam chyba jakies liceum, pare szkol wieczorowych itp. Jak ja konczylem (95.) dorzucono kolejowa szkole zawodowa, chyba z pragi. Pzdr Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.focal-chi.corecomm.net 22.01.02, 17:51 nie wiem czy maja szkole likwidowac czy nie ale budynek napewno stoi bo sam naocznie widzialem w listopadzie a internat tez stoi ale chyba internatu w nim nie ma bo przy drzwiach wisi tysiac piecset szyldow roznych firm piszcie prosze o waszych przygodach z belframi (szczegolnie z slepowronska)bo uczyla mnie kobieta polskiego pozdrowionka darek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzu Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 06.03.02, 10:23 Absolwenci technikum Kolejowego sa chyba na bakier z komputerami. Czy ktos Pamięta ta wspaniałą pracownie Informatyki w latach 80 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LUCEK Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.01.02, 17:30 Fantastycznie, że ktoś (Komandos) wpadł na tak świetny pomysł, tez kończył kolejówkę i przykrością muszę poinformowac, że w zasadzie została tylko nazwa. w internacie mieści się dyrekcja generalna PKP a szkoła kolejowa tylko z nazwy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzu Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 28.01.02, 20:35 Gość portalu: Janusz napisał(a): > Widze ze tylko ja na razie reprezentuje wydzial elektryczny. > A tylu nas bylo.No moze w koncu ktos sie odezwie ze starej a > moze i z nowej generacji kolejowej. > Milo posluchac wspomnien o starych belfrach, ktorych prawdo- > podobnie juz nie ma.Znam nazwiska ktore wymieniacie,ale my > mielismy innych nauczycieli, a nasza wychowawczynia byla pro- > fesor Slepowronska. > Doszly mnie sluchy, ze maja zamknac Technikum. Moze ktos > udzieli mi wiecej informacji na ten temat. > NIEPRAWDA Automatyka się kłania kiedy chodziłeś do tej rozkosznej BUDY? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.02.05, 22:21 Mój mąż Marek Kosicki kończył Technikum w 1962r., właśnie wydz. Elektryczny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek. Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.182.55.246.adsl.snet.net 12.02.05, 23:55 Prosze wejsc na technikumkolejowe.com chetnie podyskutujemy Marek Trakcja Elektryczna 64. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re:Technikum Kolejowe Warszawa IP: *.212.143.130.tisdip.tiscali.de 11.04.06, 00:02 Pani Slepowronska uczyla mnie j.polskiego w roku1966-67 milo wspominam Bylem uczniem wydzialu mechanicznego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucek Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.01.02, 17:32 Bea, DUUUUUUUUUUUUUUUUZAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA BUŹKAAAAAAAAAAAAAAAAAA za temat tez byłem w kolejówce , matura 1989 - eksploatacja japrywatnie@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzz Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 28.01.02, 20:31 lucek aby an pewno w tym roku konczyles bude:))) Wiesz ze pracowalem wiel lat z synem p. ROmańskiej ale jaja nie moeg uwieżyć że poza luckiem cwancem i wilkiem są jeszcze ludzi eco kolejówke kończyli. A mam jesz cze inne pytanei kto mieszkał w internacie albo był dziewiątkowym skautem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZUZU Co robią dziś absolwenci "Alma Mater " IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 29.01.02, 09:29 Witam, Kolega mi podrzucił link do małej dyskusji o naszej budzie. I jakoś tak ciekawi mnie czy odezwie się ktoś kto pracuje na kolei a tak wogóle to jestem ciekaw co dziś absolwenci naszej fajnej budy robią. Po swoim przykładzie wiem, że z koleją mam nie wiele wspólnego. Znam z mojego rocznika producenta reklam, projektanta,grafika, stylistę, dziennikarza ekonomicznego, spedytora, hutnika, sprzedawcę i parę jeszcze innych profesji mogę wymienić. Jedno jest pewne jakoś nie mogę dopasowa nazwisk z mojej klasy rocznika do kolei. Czy macie takie same odczucia. Drugie pytanie czy z tego okresu zostały wam jakieś przyjaźnie znajomości? I sorki za jeden złośliwy pościk względem Komandosa, ale tak się wzrószyłem tym małym forum o naszej budzie, że mnie poniosło. Aha jeszcze pytanie trzecie Proszę o kontakt jeśli ktoś oczywiście ma ochotę harcerzy mogą i być harcerki z 9 WDH "Reduta". Tak się składa, że drużna na razie nie działa i pewnie nie prędko powstanie ale może odnajdą się druhowie a fajnie byłoby sobie pogadać. Dla ciekawych drużyna zawiesiła działalność 1992 roku tak wchonął nas kapitalizm i Wilku, że tak można rzec znowu zakopał sztandar. Jest jeszcze troszku dokumentów, których pilnuje Mucha, przydałoby się znaleźć dla nich godnie miejsce. Pozdrawiam, Zuzu marek.zakrzewski@mniammniam.pl www.mniammniam.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Urbanski Re: Co robią dziś absolwenci 'Alma Mater ' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.03, 03:43 Hej witam wszystkich starszych i mlodszych absolwentów.Ja konczylem wydzial eksploatacji i naprawy taboru kolejowego w 1993 roku,miedzy innymi z Luckiem.Obecnie jestem maszynista i pracuje w Zakladzie Taboru Warszawa Sekcja Olszynka Grochowska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Co robią dziś absolwenci 'Alma Mater ' IP: *.motorola.com 18.10.03, 11:52 Czesc Robert, Ja tez bylem maszynista, a staz mialem na Olszynce. Nie wiem kto jeszcze pozostal ze starej kadry maszy- nistow. Kiedy ja pracowalem dyspozytorem byl Janusz Pzrybyl. Nawet nie wiem co teraz sie z nim dzieje.Ja mieszkam w Stanach od 81' roku, troche w Connecticut, a od 90' mieszkam na Florydzie. Nie wiem czy ktos bedzie mnie pamietal, ale pozdrow wszystkich od Janusz Perkowskiego. ps. Moze znasz Tomka Kozlowskiego to moj kolega z Technikum. Teraz jest Instruktorem, ale nie wiem gdzie czy u Was czy na Odolanach. Janusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Co robią dziś absolwenci 'Alma Mater ' IP: 213.199.192.* 19.10.03, 23:49 Cześć Janusz pewnie,że znam Tomka Kozłowskiego,obecnie jest kontrolerem na Grochowie.Ja zaczynałem na Odolanach,ale 4 lata temu cału ruch pasażerski przenieśli na Olszynkę.Oczywiście pozdrowie ekipę ,ze starszych których mógłbyś znać to dyspozytorzy Tomasz Jerzełkowski,Stanisław Siwiński.Pozdrawiam Robert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Co robią dziś absolwenci 'Alma Mater ' IP: *.233.163.80.myacc.net 20.10.03, 01:27 Robert, Dziekuje za wiadomosci. Mam jeszcze jedna prosbe. Jezeli bedziesz sie widzial z Tomkiem Kozlowskim, moze przypadkiem, zapytaj go o numer telefonu lub adres, bo nie chce stracic takiej okazji. Ja w przyszlym roku wybieram sie do Polski to chcialbym sie z nim spotkac. Janusz Perkowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert U Re: Co robią dziś absolwenci 'Alma Mater ' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.03, 12:58 Czesc Janusz mam telrfony do T.K. Jego numery to 5134523 i komórka 603544900.Serdecznie pozdrawiam Robert U. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Co robią dziś absolwenci 'Alma Mater ' IP: *.motorola.com 11.11.03, 15:18 Dziekuje Robert, W przyszlym roku wybieram sie do Polski, to napewno zadzwonie do Tomka. Nie widzialem go trzydziesci trzy lata. Jeszcze raz dziekuje. Janusz Perkowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacenty - Toronto Re: Co robią dziś absolwenci 'Alma Mater ' IP: *.sympatico.ca 17.11.04, 06:12 Ktos Ty Robercie U. Janusza rozszyfrowalem, TK-tez, a Ciebie nie???? Co robia absolwenci? Ja doskonale umiejetnosci zaszczepione przez profesora Antka Spunde, chodze do najblizszego lasu i strzelam z flinty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stenia Re: Co robią dziś absolwenci 'Alma Mater ' IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.13, 10:04 Cześć .Jestem Stenia Sawicka z męża Tomasik absolwentka TK wydziału ruch i przewozy kolejowe . Zdałam maturę w 1973r.w 100 lecie szkoły. Wychowawcą był profesor od rosyjskiego P.Milewski. Mieszkałam w internacie, nie zapomnę zabaw w kawiarni "Hades". Koleżeństwo z mojej klasy to Ula Wójcik, Marysia Nieradka, Todzia Krajewska, Krysia Golińska, Ela Wiaderek, Ela Kucińska ,Basia Lipska, Basia Cygora, Janusz Turkiewicz, Władek Wyrębek, Marek Falkowski, Rysio Kępka a z b klasy Ewa Jankowska ,Tereska Mokosińska ,Maryla Krajewska ,Halinka Lipska i z innych wydziałów Zbyszek Janas, Darek Melon, Darek Królik, Andrzej Błachnio, Marian Kopik,Longin.. Henio Skwarka,Henio Zawistowski z młodszych klas Roma Owsianko, Wandzia Pedynowska, Ania Filipek z którą sprzedawałam w sklepiku uczniowskim, Rysio Janowski z PST i wiele innych .Ja również znam Tomka Kozłowskiego razem tańczyliśmy w balecie szkolnym. Początki mojej pracy to dyżurny ruchu na peronach i nastawni Warszawa Wschodnia a ostatnio główny inspektor bhp w PLK .Pozdrawiam wszystkich serdecznie. To były piękne dni po prostu piękne dni ...wspominam wszystkie koleżanki , kolegów ,profesorów ze wzruszeniem i bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PStecki Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 29.01.02, 22:06 Ale numer, co prawda trochę nas tu mało z eksploatacji (i naprawy) ale dzięki Tobie Lucek wspomnienia odżyły. Jeżeli komuś mówi coś: Zakrześ, Lewandoś, Leszczu, Świeciu, Rarok, Juryś, Odziomek, Radkiewicz, Jaworski, Papiernik, Włodarczyk itd.. lub: Tymowa, Klemens (Kościug), Kowalczyk (Śpioch), Baranowski, Olek, Hera...itd. to niech się odezwie. Piszcie teksty jakie pamiętacie: Ja pamiętam "Na ich nakotle" i "dezynsekcja i drezynsekcja" by Śpioch (all rights reserved) pawel.stecki@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZUZU Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 30.01.02, 09:56 A wiesz co robi Lewandoś starszy? Wiem, że jakimiś winkami kalifornijskimi handlował, mieszka w stolicy i tyle go widziano. pozdrawiam, zuzu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzu Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 28.01.02, 20:26 Komandos, A w jakiej klasie bo cosik i mi wychodzi ze w tych samych latach w tej piknej szkole sie uczylem pozdro zuzu Automatyka Odpowiedz Link Zgłoś
ja_zadra Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa 30.01.02, 11:43 mam pytanie, czy ktos z was pamieta mojego brata ksywka Koń z klasy, nie wiem czy to sie tak nazywalo ale chyba Metro:) skonczyl szkole na pewno przed 89' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.focal-chi.corecomm.net 30.01.02, 17:21 drodzy moi duzo nas bylo ale odzywa sie kilka tylko osob no i niestety nikt z tzw ruchu jak sie okazuje nauczyciele skakali z wydzialu na wydzial i niektore nazwiska sa mi znane ja tez nie pracuje oczywiscie jako kolejarz od wieeeeeeeelu lat ale moze ktos sie ostal to moze cos napisze jak tam sie teraz dzieje ruchowcy (przepraszam za wyrazenie)piszcie! pozdrowionka darek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mara Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.udn.pl 10.11.03, 19:44 Darku, w którym roku kończyłeś szkołę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzu Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 31.01.02, 12:33 Jeśli Koń miał na imię Rafał a nazwisko Paliński czy jakoś tak to co mam KONIA nie pamietac:)))) pozdro zuzu Odpowiedz Link Zgłoś
ja_zadra Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa 31.01.02, 13:49 obawiam sie, ze bylo tam cale stado takich ogierow, ten mial na imie Tomek Pozdrofki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bea Hera IP: *.tele2.pl 04.02.02, 11:00 Wspomnę tu nieco o Herze, bo jak widać niektórzy ją znają. Gdy byłam w drugiej klasie Hera czyli Antonina Rudzińska-wielki pasjonat i nauczycielka historii przyprowadziła do naszej klasy jakąś maleńką dziewuszkę. Osóbka ta okazała się córką Hery! Nie była wyższa niż szkolna ławka, na obcasach mierzyła 150 cm. Podchodziliśmy wszyscy do niej z dystansem, ale okazała się fajną kumpelą i nawet zaprzyjaźniłyśmy się. Miałam nadzieję, że "po znajomości" dostanę lepsze notowania u Hery. Ale pomyliłam się. Hera była nieustępna i stawiała mi zawsze 3= ! Nienawidziłam jej za to i jej historii również. Ale po ukończeniu szkoły przeprowadziłam się w okolice Puławskiej i okazało się, że Hera mieszka kilkaset metrów ode mnie. Nawiązałyśmy kontakt, odwiedzałyśmy się wzajemnie i mogłyśmy wreszcie sobie powiedzieć co każda z nas myśli o tej drugiej. Prywatnie jest super babką, robi pyszne placki i ma klaustrofobię, co utrudniać może życie gdy mieszka na ósmym piętrze. Córka jej, Monika, wyprowadziła się od niej, gdy wyszła za mąż za naszego szkolnego kolegę, chyba z eksploatacji (matura 1990 lub 1989), Pawła Moczarskiego. Mają dwóch fajnych chłopaków. A Hera z technikum przeniosła się do zawodówki, skąd uciekła szybko na emeryturkę i dłuuuugo jeszcze wspominała czasy naszego technikum i wspaniałych uczniów, czyli nas :) Paweł jest brokerem ubezpieczeniowym, Monika doradcą ubezpieczeniowym. A Hera bawi wnuki i narzeka, że jako wykształcony człek ma głodową emeryturę. pozdrawiam, Beata a la Komandos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bea Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.tele2.pl 05.02.02, 00:40 Gość portalu: zuzu napisał: > Jeśli Koń miał na imię Rafał a nazwisko Paliński czy jakoś tak to co mam KONIA > nie pamietac:)))) No i święta racja. Rafał był Koniem bo najbardziej konia przypominał. Jest to jedyny znany mi koń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bea żarcie w internacie IP: *.tele2.pl 04.02.02, 10:42 A pamiętacie słynne delikatesy z internatowej stołówki? Białe szaleństwo, kluski z makaronem, podeszwa, fasolka po bretońsku, a na śniadanko jak zawsze bułeczka, dwa plasterki niejadalnego żółtego sera i łyżeczka dżemu, albo (dla urozmaicenia) dwa plasterki zbrązowiałej kiełbachy niewiadomego pochodzenia. Ach, aż tęsknię za tym przepysznym jedzonkiem ;) Komandos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzu Re: żarcie w internacie IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 04.02.02, 15:03 Odpowiedź poniżej: Gość portalu: Bea napisał(a): > A pamiętacie słynne delikatesy z internatowej stołówki? > > Białe szaleństwo, kluski z makaronem, podeszwa, fasolka po bretońsku, a na > śniadanko jak zawsze bułeczka, dwa plasterki niejadalnego żółtego sera i > łyżeczka dżemu, albo (dla urozmaicenia) dwa plasterki zbrązowiałej kiełbachy > niewiadomego pochodzenia. > > Ach, aż tęsknię za tym przepysznym jedzonkiem ;) > > Komandos KOMANDOS ja nie tęsknie:))))))))) A może i tęsknię bo po takim wikcie zostałem koneserem: wpadnij na www.mniammniam.pl zobaczysz jakie fajne żarcie. Jak sobie myślę co człek wtedy jadł to mnie ciarki ptrzechodzą. A może to była inspiracja aby zająć się lepszym żarciem. A tak wogóle to się zastanawiam, czy koleżka opisany w poście o Herze nie był przypadkiem kolegą LUCKA, który mi podesłał link do tej wspominkowej listy. Pozdrawiam, ZUZU Ps. Wiele internatowych przysmaków jest już dla mnie nie dostępnych zostałem wegetarianinem:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
eli26 Re: żarcie w internacie 17.08.06, 16:45 Czy to ten ten Komandos, który teraz mieszka w Belgii?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZUZU S. GarbalińskaTECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 16.02.02, 12:22 Czy ktoś ją pamięta? Pozdrawiam, Zuzu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juliusz Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.proxy.aol.com 22.02.02, 22:18 Dawno nie zagladalem do mojej dawnej budy 1964-1969 5 latek milo ze byli absolwenci sie odzywaja.Ja dojezdzalem EKD kolejka albo pociagiem z Ochoty prof Slepowronska pamietam koledzy na wydz.zabezpieczenia ruchu pociagow pamietam wszystkich Miasojedow Gmitrzuk Izdebski Zdulski Komorowski etc prof Spunda wf Lisica Mikulski.Pamietacie praktyki na nastawniach pierwsze blokady samoczynne deszyfratory SHP mysle ze nie bylo tak zle po szkole praca czekala kolejowa sluzba zdrowia dzialala nienagannie lekarstwa byly darmo bezrobocie bylo na zachodzie Pamietacie mundurki czapki.Technikum bylo na wysokim poziomie.Piszcie doranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek D Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.02, 21:03 Czesc!Klaniam sie wszystkim-calej kolejarskiej braci! A szczegolnie z wydz.Ruchu i Przew Kol z lat 64-69.Pamietam tych Psorow, ktorych wymieniliscie dodam tylko poloniste,ktorego nie da sie zapomniec nazywalismy Go Helikopter p prof Majeranowski.To byla postac.Lisica polowal na dlugowlosych.Mnie dopadl i wywalil do fryz. juz 1 wrzesnia.Sam nie mogie w to uwierzyc gdy widze dzis swoja lysa glace.Pozdrawiam.Odzywajcie sie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzu Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 28.02.02, 11:16 wychodzi na to, że ruch jako tako ma dostęp do internetu. A co wydział elektryczny nie am tu poza mną żadnego. pozdrawiam, zuzu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.motorola.com 28.02.02, 14:56 Ja konczylem wydzial elektryczny(lata 1967-1971) Nie wiem czy ktos pamieta stulecie szkoly w roku 1971.To bylo naprawde wspaniala i niezapomniana impreza.Myslalem ze ktos bedzie kontynlowal tradycje i znowu spotkamy sie po latach na korytarzach starej szkoly, a tu dowiaduje sie ze szkola nie istnieje. A szkoda. Janusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darekz Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.chcg3.il.corecomm.net 12.03.02, 18:03 ludziska z ruchu odzywajcie sie ja konczylem w pamietnym roku 1980 a czy to na pewno prawda ze szkola nie istnieje piszcie prosze pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek D Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 14.03.02, 22:33 Gość portalu: darekz napisał(a): > ludziska z ruchu odzywajcie sie ja konczylem w pamietnym roku 1980 > a czy to na pewno prawda ze szkola nie istnieje piszcie prosze > pozdrawiam Nieistnieje! Przejezdzam obok niej prawie codziennie.(1969)_ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzu Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 15.03.02, 09:57 To co tam teraz jest. Może ktoś wie. Pozdrawiam, ZUZU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juliusz Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.proxy.aol.com 07.04.02, 18:15 kolejarze do klawiatury s.v.p. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzu Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 08.04.02, 16:27 Kolejarze jakos mają chyba daleko do klawitur:(((( Pozdrawiam, zuzu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sisior Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.acn.waw.pl 09.10.03, 16:12 Gość portalu: zuzu napisał(a): > To co tam teraz jest. > Może ktoś wie. > Szkoła istnieje . Są tam nawet trzy szkoły w jednym :) .Jest Technikum Kolejowe które zajmuje się elektroniką i telekomunikacja . Jakas szkoła średnia powstała po reformie oświaty , i liceum przniesione z Woli.Szkola ma sie dobrze w sobote będą obchody 130 lecia szkoły :) Obecny uczeń "kolejówki" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacenty - Toronto Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.sympatico.ca 17.11.04, 05:48 To byly lata 1967-1972, a 100-lecie bylo w 1973roku w roku matury Malgoni L.z Drog & Mostow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bozena Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.spedpol.com.pl 02.12.02, 15:51 Gość portalu: Jurek D napisał(a): > Czesc!Klaniam sie wszystkim-calej kolejarskiej braci! > A szczegolnie z wydz.Ruchu i Przew Kol z lat 64-69.Pamietam tych Psorow, ktoryc > h > wymieniliscie dodam tylko poloniste,ktorego nie da sie zapomniec nazywalismy Go > Helikopter p prof Majeranowski.To byla postac.Lisica polowal na > dlugowlosych.Mnie dopadl i wywalil do fryz. juz 1 wrzesnia.Sam nie mogie w to > uwierzyc gdy widze dzis swoja lysa glace.Pozdrawiam.Odzywajcie sie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: krecik:* / 192.168.24.* 31.07.03, 12:24 czy chodzi o andrzeja miasojedowa? jaśli tak, to jest on kierownikiem działu automatyki w warszawskim metrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiesław Sinkiewicz Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.acn.pl 14.04.04, 21:46 Nareszcie odezwał się ktoś z wcześniejszych lat. Ja kończyłem TK w 1961 r. Wydział Dróg i Mostów. Szefem Wydz. był prof. Liziniewicz, pan Lisica był wicedyrektorem szkoły, a pan Spunda (lewa dwa i prawa dwa) nauczycielem WF. Szukam swoich ówczesnych kolegów lub jeszcze starszych. Jest ktoś taki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: technikum kolejowe warszawa IP: *.dip.t-dialin.net 16.06.07, 13:41 konczylem w roku 1961 eksploatacje i naprawe. szczegolnie sympatyczne wspomnienia lacza sie dla mnie z postaciami helikoptera-Majeranowskiego i kierownika naszego Wydzialu Buksinskiego. z drogowego pamietam andrzeja nowakowskiego,ktorego przed kilkoma miesacami spotkalem. pozdrawiam wszystkich kolejarzy-bikinarzy popychaczy ciuchci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.motorola.com 09.05.02, 12:37 Mysle ze nasi koledzy nie tylko maja daleko do klawiatur ale moze wcale ich nie maja. Pozdrowienia, Janusz z wydzialu Trakcji Elektrycznej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzu Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 20.05.02, 16:45 Szkoda, A przecież ta szkoła miała wydział elektryczny i jako nieliczna i jedna z pierwszych w kraju miała profesjonalna pracownię komputerową. Szkoda, Marek Automatyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darkg Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: 212.76.35.* 11.06.02, 13:55 Czesc. Dokladnie rzecz biorac w tachnkum byly dwie pracownie. W jednej (wiekszej) staly dla uczniow IBM XT, a Dyskieta pracowala na IBM AT. W drugiej staly ZX Spectrum. A ja pochodze z wydzialu elektrycznego, mature pisalem w 91 roku DarkG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darkg Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: 212.76.35.* 11.06.02, 13:58 Sorry mature pisalem w 1990 roku :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kuska_64 Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa 11.06.02, 15:11 Moj kolega Kuba (Robert) Wojciechowski chodzi do TK chyba od 1979, to taki facet o ciemnej karnacji i czarnych wlosach. Mial taki czarny mundurek i paradowal w nim po ulicy. A mieszkal na ul. Szczesliwickiej. Bylismy sasiadami bo ja pomykalem do LXVIII LO im. Dembowskiego vis a vis. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzu Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 23.08.02, 16:18 darq no to jak nic chyba się musieliśmy znać Pozdrawiam, zuzu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzu Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 23.08.02, 16:16 hehe to rok po mnie pisałeś maturę a z jakiej klasy metro, automatyka, trakcja czy też tele? Pozdarwiam, zuzu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacenty - Toronto Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.sympatico.ca 17.11.04, 05:59 Janusz, maja wszystko co potrzeba choc nalezeli do PIATEJ-A,TRAKCJI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kimmo Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.srv.ids.pl / *.wawbem.ext.ids.pl 13.06.02, 14:56 W W "89 Ty skończyłaś a ja dopiero co przyszedłem na wydział Telekomunikacji. Były wspomnienia, mimo iż moja kariera w tym Technikum trwała tylko rok. Czy ktoś pamięta śp. Milimetra? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.motorola.com 03.07.02, 16:13 Zagladam do Forum prawie kazdego dnia i nic sie nie zmienia. Co sie z Wami dzieje, moze kolejarze nie maja komputerow, albo nie zagladaja do Gazety.Czekam na elektrykow. Janusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzu Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 23.08.02, 16:14 Ja też zaglądam i elektrycy jakoś się nie kwapią. Szkoda. Pozdarwiam, zuzu zapraszam przy okazji na moją stronę www.MniamMniam.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: almarko Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: 5.1R2D* / *.netcologne.de 30.12.02, 18:17 Czesc braci kolejarskiej!! Na powitanie zagadka"Czarne i lezy pod plotem?" Jesli chodzi o klawitury to kolejarze je maja tyle ze ciezko jest trafic na taka strone.Sam szukam informacji o naszej szkole od 2-3 miesiecy ale sie oplacalo. Znalazlem Was przypatkowo i bardzo sie ciesze.Ktos z Was (chyba zuzz)nazekal na brak reprezentantow wydzialu elektrycznego wiec sie melduje Automatyka Zabezpieczenia Ruchu Kolejowego rocznik 1975-1980 Wych. MIroslawa Tym Polonistka: Elzbieta Romanska Matematyczka: Kaminska (imienia niepamietam) Mam nadzieje ze co poniektorym mowia cos te nazwiska. Na koleji pracowalem 7 miesiecy poczym oposcilem Polske. Mam nadzieje ze wiecej osob z tego rocznika sie zamelduje. Pozdrawiam i bede czesciej tu zagladal. Odpowiedz Link Zgłoś
kristoforos Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa 06.10.03, 14:30 witaj almarko, otóż ja również jestem po automatyce tyle że rok póżniej. Tym Mirosława to były Podstawy Budowy Maszyn czyli nic a z waszej klasy do naszej przeszli na repete: Grobla Mirosław, Miroszewski Waldemar i Sekita Grzegorz. Pamiętam też chyba boksera z waszej klasy o nazwisku Derda. Zweryfikuj mi to jeśli masz ochotę Kristoforos Odpowiedz Link Zgłoś
kristoforos Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa 06.10.03, 14:48 do Almarko, jestem absol. TKMK za kadencji Korzybskiego i znam gościa w Ameryce - też absolwenta. To mój kumpel z klasy. Robiliśmy mature w '81. Jeśli ktoś się odezwie z nazwiska podam więcej szczegółów. Mam na myśli automatyków, telekomunikantów i trakcjonistów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kristoforos@gazeta Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.waw.cdp.pl, / *.waw.cdp.pl 07.10.03, 09:41 A może coś o nauczycielach warsztatowcach np. łysym tokarzu, stolarzu pijaku albo kowalu lub spawaczu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mireko Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 16:28 No to jestesmy z tej samej klasy. Wprawdzie minelo troche czasu zanim dotarlem do tego forum, ale widac ze sie oplacalo. Sprubujmy sie odszukac! Rocznik 75-80. mo5@o2.pl Kaminska na imie miala Teresa. Kierownik wydzialu zdaje sie Kwasniewski. Pozdrawiam cala brac z Technikum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacenty - Toronto Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.sympatico.ca 17.11.04, 05:55 Bo kolejarze moj Drogi daja baczenie na szlak i konduktorki "...od serduszka do serduszka", pamietam ten wystep na naszym boisku szkolnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zarowa Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.chcg3.il.corecomm.net 06.08.02, 18:11 Odpowiedz Link Zgłoś
orionek Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa 02.09.02, 20:24 A czy na tym forum może wystąpić kolejarz z Wrocławia, który TK w Warszawie zna tylko z noclegu w internacie i z widoku lokomotywki przed wejściem? Co Wy na to, co stało się z naszą firmą? Pozdrowienia Orion Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek "Browar" Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.cm-upc.chello.se 15.09.02, 17:51 Witam!Konczylem Technikum KolejoweMK im.Jana Rabanowkiego jak to sie wtedy nazywalo, w roku 1973 tzn.w setna rocznice Jej istnienia.Zal dusze sciska,ze "Matolowka na Szczesliwickiej",jak to ja niektorzy nazywali juz nie istnieje.Skonczylem wydzial elektryczny-automatyke z.r.k.Moim wychowawca byl prof. Gieraltowski.Od 16 lat mieszkam w Sztokholmie.Przed wyjazdem do Szwecji pracowalem w latach 1975-1986 na odcinku z.r.k. Warszawa Zachodnia.Mam nadzieje,ze ktos ze starych kumpli sie odezwie.Pozdrawiam Wszystkich kolejarzy i bylych kolejarzy!Zainteresowanym podaje moj adres internetowy:browarse@yahoo.se Marek"Browar"Nawrocki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pgrad Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: 193.0.125.* 08.11.02, 15:48 Witam absolwentow TK MK im J,Rabanowskiego kłania się wydział automatyki - srk dla PKP rocznik 1987 - 1992 Pozdrowienia dla całego bractwa kolejowego pgrad@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzu Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.spray.net.pl 28.11.02, 23:06 pagrad tośmy się gdzieś obijali na korytarzu. CO prawda 2 lata starszym ale ten sam wydział:) A tak wogóle poraz wtóry podnoszę och kolejorze do kompów to was nie ciągło cosik:)) Pozdrawiaum zuzu automatyka 1985 - 1990 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bozenamroczek1 Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.spedpol.com.pl 06.12.02, 15:36 szkoda, że nie ma nikogo z rocznika 1964-1969 wydział ruch i przewozy kolejowe a może tylko nie zaglądają tutaj. pozdrawiam Jeszcze tutaj zajrzę. Może kogoś spotkam. bozena mroczek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: almarko Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: 5.1R2D* / *.netcologne.de 31.12.02, 11:18 Czesc braci kolejarskiej!! Na powitanie zagadka"Czarne i lezy pod plotem?" Jesli chodzi o klawitury to kolejarze je maja tyle ze ciezko jest trafic na taka strone.Sam szukam informacji o naszej szkole od 2-3 miesiecy ale sie oplacalo. Znalazlem Was przypatkowo i bardzo sie ciesze.Ktos z Was (chyba zuzz)nazekal na brak reprezentantow wydzialu elektrycznego wiec sie melduje Automatyka Zabezpieczenia Ruchu Kolejowego rocznik 1975-1980 Wych. MIroslawa Tym Polonistka: Elzbieta Romanska Matematyczka: Kaminska (imienia niepamietam) Mam nadzieje ze co poniektorym mowia cos te nazwiska. Na koleji pracowalem 7 miesiecy poczym oposcilem Polske. Mam nadzieje ze wiecej osob z tego rocznika sie zamelduje. Pozdrawiam i bede czesciej tu zagladal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzu Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.spray.net.pl 12.02.03, 22:21 Witam starszego kolege z automatyki co mają nie mówić te nazwiska:) Matematyczka naprawdę piła niezła. A z synem p. Romańskiej miałem okazję pracować w jdnym z wydawnictw biznesowych. Ach fajna to była szkoła. Pozdrawiam, Zuzu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: INA Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 22:01 Czyżbym trafiła na Marka M ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: INA Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 22:07 Czy zagląda jeszcze na forum ALMARKO ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zocha Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.ynet.pl / 195.205.163.* 08.11.03, 22:18 Cześć Browar. Chodziłem do równoległej klasy (a). Do tej pory utrzymuję kontakt z kilkoma chłopakami. Mieszkam w Ostrołęce. Mój adres rkulikowski17@wp.pl Przesyłam pozdrowienia. ZOCHA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujek Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.chcg3.il.corecomm.net 20.01.03, 01:31 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: almarko Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.netcologne.de 14.02.03, 13:23 Kaminska byla ostra ale nawet najwiekrzym leniom wbila cos do glowy. Ja jej sie troche balem jak bylem nie przygotowany. Gdy bylem mocny(miewalem takie okresy)to i ona dala sie lubic. Romanska lubilem za to ze wykladala nawet rzeczy ktore byly wtedy zabronione. Przynajmniej nie musze sie teraz wstydzic za wiedze jaka wynioslem z tej szkoly. Pozdrawiam Kolejarze do klawiatur!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzu 130 LAT Naszej BUDY:) Zlot IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.03, 11:11 Witam, 11 października AD 2003 odbędą się jakieś uroczystości jubileuszowe związane z naszą fajoską szkołą znaczy się odfajkowanie 130 lat istnienia. Informacje: Zbigniew Paradistal 0600 966 227 oraz Czesław Grzanka 0607 806115 lub w samej szkole: 022 8229934. A przy okazji odbędzie się IX Zjazd Absolwentów. A o tyle to fajna liczba, że odnosi się do najfajniejszej drużyny harcerskie 9 WDH Reduta im. J.L. Sowińskiego która jest nie rozłącznie związana z Technikum Kolejowym. Zatem szykować proszę DŻAMBODŻETY, limuzyny pucować czas i hajda na spotkanie. Pozdrawiam, Zuzu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lelek Re: 130 LAT Naszej BUDY:) Zlot IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.07.03, 00:13 > Zbigniew Paradistal 0600 966 227 oraz Czesław Grzanka 0607 806115 ten drugi to moj obecny wychowawca:PP (V systemy) a czy sa tutaj ludzi, ktorzy chodza obecnie do tej szkoly mnie czeka jeszcze tylko jeden roczek i mam nadzieje, ze bede absolwentem:DDD Odpowiedz Link Zgłoś
bozenamroczek1 Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa 18.03.03, 14:48 Dzisiaj przeczytałam informację o obchodach 130 rocznicy TK MK o czym marzyłam od skończenia tej szkoły, tylko nie wiem czy to warto . Po tylu latach /prawie 34/ konfrontacja z rzeczywistością może się okazać niebyt ciekawa, ale spóbować mam wielką ochotę.Może jeszce kogoś spotkam.Pozdrawiam i dziękuję za wiadomość.Jeszce tutaj zajrzę za kilka dni.B.M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.04.03, 23:05 witam kolegów i koleżanki z mojej budy. Chodziłem do niej w latach 1970-1975 wydział mechaniczny. widzę jednak że nie ma tu nikogo z tego wydziału szkoda. Mój wychowawca to Fliger, a ulubieni nauczyciele to Fajst, Mielnik - matematyka, Teleżynska - polski, Buksiński- rysunek techniczny iw wiele innych. pozdrawiam romek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.10.03, 19:48 Gość portalu: Romek napisał(a): > witam kolegów i koleżanki z mojej budy. Chodziłem do niej w latach 1970-1975 > wydział mechaniczny. widzę jednak że nie ma tu nikogo z tego wydziału szkoda. > Mój wychowawca to Fliger, a ulubieni nauczyciele to Fajst, Mielnik - > matematyka, Teleżynska - polski, Buksiński- rysunek techniczny iw wiele innych. > pozdrawiam romek Ja też chodziłem do Technikum Kolejowego 1970-1975 wydz. mechaniczne eksploatacja i obsługa taboru kolejowego. wychowawca prof. Fligier i Szczęsny pozostali nauczyciele jak u Ciebie. Mieszkałem 5 lat w internacie. wychowawcy Pyrża, Zbroja, Sawicki. Chyba jesteśmy z tej samej klasy.tel.503126207 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzu Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.03, 12:53 pewnie, że spróbowac warto chociaż jak widać GW nie jest popularna wśród absolwentów Kolejówki to i jakoś pogadać z absolwentami trudno. A i mimo, tego, że w Kolejówce była jedna z pierwszych profesjonalnych pracowni komputerowych w kraju niewielu absolwentów jak widać ma dostęp do kompa a tym bardziej do sieci. Może na kolei pracują? pozdrawiam, zuzu ps. czy Komandos który założył wątek to jeszcze bywa tutaj? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boxer-Automatyka Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.dtcentrum.pl 15.09.03, 15:37 Witam, Jeśli ktos zna szczegóły obchodów to dajcie znać Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BOZENA Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.spedpol.com.pl / *.spedpol.com.pl 17.09.03, 15:57 POCZYTAJ SOBIE POPRZEDNIE WYPOWIEDZI TO ZNAJDZIESZ.B.M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chińczyk Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.03, 19:42 Cześć! Kończyłem TKMK, wydział automatyki z.r.k. w latach 1968 - 1973(matura w stulecie szkoły). Mam nadzieję, że spotkam na forum swoich dawnych kolegów i koleżanki. Mój adres mailowy gmalinowski@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zocha Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.ynet.pl / 195.205.163.* 08.11.03, 21:59 Cześć. Chodziłem do tej samej klasy co Chińczyk. Niedawno nawet spotkaliśmy się u mnie po trzydziestu latach ( mieszkam w Ostrołęce i pracuję jeszcze na kolei ). Był u mnie rownież Juchas. Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bozena Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.spedpol.com.pl 17.04.03, 14:22 Dlaczego tu nikt nie zagląda? B.M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiesław Sink Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.acn.pl 14.04.04, 22:11 szukam starszego absolwenta od siebie - kończyłem TKMK w 1961 r. Czy jeszcze ktoś żyje. Odezwijcie się. Poproście dzieci, żeby pomogły Wam coś tu napisać.Kto pamięta prof.prof. Uzarowicza, Krygierową, Hozera, Frączakową, Lapczyńskiego (sędzia tenisowy), Kunickiego (ten to był piła od dróg kolejowych), Skałowskiego, Perzyńskiego (PW), Lidziniewicza,Idzikowską - historia, Wasilewskiego - rosyjski (dziś sądzę, że nie bardzo nas lubił), itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bozena Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.spedpol.com.pl / *.spedpol.com.pl 16.04.04, 14:15 Ja co prawda kończyłam TK w 1969r. ale prof. Idzikowska była moją wychowawczynią a Uzarowicz przez jeden rok dyrektorem. Mimo, że kończyłam kilka lat póżniej i sama obsługuję to urządzenie, to jednak też nie udało mi się skontaktować z kims znajomym, a na zjeżdzie spotkałam cztery osoby z mojej klasy. Serdecznie pozdrawiam i cieszę się, że ktoś starszy też odwiedza to forum.B.M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtekb Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: 217.153.187.* 09.10.04, 13:26 on nazywał się Liziniewicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BOZENA Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.spedpol.com.pl 24.04.03, 16:30 dOSTAŁAM ZAPROSZENIE NA ZJAZD ABSOLWENTÓW.B.M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: almarko Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.netcologne.de 25.04.03, 09:19 Witam! Bozena moglabys podac dokladna date zlotu i ewentualnie program spotkania. Czy jest na zaproszeniu wzmianka ze jest ono konieczne do wziecia udzialu w tym spotkaniu. Ja napewno zaproszenia nie dostane bo nie znaja mojego adresu. Z gory dziekuje. M.M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mireko Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 16:40 Domyslam sie ze to ty Marek M. Odezwij sie do mnie na maila, drogi kolego z lawki szkolnej. Mirek Opolski mo5@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bozena Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.spedpol.com.pl 25.04.03, 16:02 Podaję numer telefonu pod którym wszystkiego się dowiesz:0600966227-zbyszek Paradistal, 0607806115-Czesław Grzanka.Pozdrowienia B.M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BOZENA Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.spedpol.com.pl 15.05.03, 17:23 DLACZEGO NIKT TU NIE ZAGLĄDA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzu Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.03, 15:09 Hej ja tu zaglądam ale też jakoś pusto:) Podbijam wątek co by inni absolwenci TK się objawili. MOże mała akcja propagandowa o tym, że jest takie forum. Pozdrawiam, Zuzu Odpowiedz Link Zgłoś