Gość: solemare IP: *.polpx.pl / 10.10.10.* 06.08.03, 12:50 z jakimi sie spotkaliście?? ja zaczynam; Józek Wózek Czubek Stanik Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Zuza Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 06.08.03, 15:16 dodaje: Jąderko Pocipka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: Słaborucha IP: *.piekary.net / *.netia.piekary.net 15.11.05, 23:18 to ja dodam coś od siebie jest u nas knajpa RAJ i był człowiek nazywający się naprawde Michał Anioł . Wracał z knajpy i zatrzymała go policja i zapytała sie go kim jest i skąd idzie . On odpowiedział : jestem Michał Anioł wracam z Raju. :))))))) ale po kilku minutach gdy pokazał dowód wszystko sie wyjaśniło ;] Odpowiedz Link Zgłoś
magdafil Re: Słaborucha 10.09.08, 21:41 Slyszalam o lasce, ktora miala na nazwisko Ruchala, wychodziala za maz za kolesia, ktory mial na nazwisko Bosko - pewnie nie polaczyla nazwisk po slubie. A moja babcia miala dwa imiona Eufrozyna Perpetula i mieszkala w Trurowie:) Ale nazwisko miala zupelnie normalne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chyba nie to forum Re: Słaborucha IP: 82.160.51.* 22.01.10, 18:20 Tu jest poważne forum gdzie ludzie szukają krewnych a nie nazwisk głupich i śmiesznych. Ktoś coś pomylił? nazwiska.friko.pl/#200 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joaska Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.nsm.pl 20.03.04, 08:50 Ja osobiscie spotkalam sie ....pracujac kilkanascie lat temu w panstowoym jeszcze przedsiebiorstwie z nazwiskami: 1. Pipała 2. Fiut (w tym przypadku jeden z braci zmienil nazwisko, czego drugi nie wybaczyl mu do smierci). 3. Obora Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: brzydkie i śmieszne nazwiska 18.10.05, 11:25 Pewnego dnia do laboratorium, gdzie pracuje moja siostra przyszli po kolei: Słoń, Zając i Wiewiór. Może same w sobie te nazwiska nie są śmieszne, ale biedna nie wiedziała, jak się powstrzymać od śmiechu. Ja chodziłam do szkoły z dziewczynami o nazwiskach Kuciapka i Dajelacha (Czeszka) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiewiór Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.aster.pl 15.03.07, 20:42 Wiewiór -śliczne :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ophelia78 Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.aster.pl 02.07.08, 16:29 U mnie w klasie była dziewczyna o nazwisku Śledź, wf-u uczyła nas najpierw p. Okoń a potem p. Karaś, a historii p. Szczupak... NAPRAWDĘ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorcia009 Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 22:37 Moczymorda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwiatuszek Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 22:26 balas,kutas,chuj, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KICEK Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: 194.146.219.* 01.08.06, 00:44 Krzesimir i Ścibor Sekunda- bracia (poznałem w podtawówce). Wilhelm Załoga, Tytus Czarny-Wojtek (znajomi brata). Blandyna Niewyżyta (jakaś znajoma kuzyna) Scena z banku we Wrocławiu, prawdziwa historia: Na stoisku pan o nazwisku Rosół. Podchodzi klientka. -Kura jestem- mówi. -Rosół- odpowiada kasjer. Kobieta obrażona wychodzi. ...i moje ulubione: Pająk Bazyli ( na początku nie mogłem uwierzyć:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KICEK Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: 194.146.219.* 01.08.06, 00:45 ...to w banku oczywiscie na stanowisku nie na stoisku;) Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: brzydkie i śmieszne nazwiska 05.09.06, 21:16 Chyba Czcibor, nie Scibor... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ścibor Sekunda Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.08, 13:21 Witam. Poprawna pisownia mojego imienia to właśnie Ścibor. Niestety imię to na przestrzeni wieków ewoluowało i zmieniało forme zapisu głownie ze względu na fonetykę. Obecni są jego różne formy od Czcibora po Trzcibora... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jóZEF Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.aster.pl 20.03.08, 22:35 A czy jestw Polsce takie nazwisko: STONKA albo BIEDRONKA?Nigdy nie słyszałem a Wy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olga Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.bestgo.pl 17.09.10, 00:01 masakra i imię i nazwisko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JWKocica Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.aster.pl 02.02.07, 13:41 To prawie jak Komar Waldemar (postać z bajki) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yola Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: 193.24.14.* 12.02.07, 14:17 Pedzimąż, Wozignój, Piszczygłowa, Ci.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ścibor Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: 62.233.177.* 15.03.07, 19:15 Te kicek ujawnij sie:) SCIBOR Z TEJ STRONY,BRAT KRZESIMIRA:p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hudini Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.as.kn.pl 30.12.08, 00:24 Tytus Czarnywojtek to ja.NIE Czarny-Wojtek.Jeśli nie wiesz jak się pisze nazwisko poprawnie,to nie używaj go wcale,ignorancie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koks Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.piekary.net 09.08.09, 16:06 sąsiadka mojej babci - Ku...sraka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gacek Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: 1.3.* / *.proxy.aol.com 02.07.06, 01:24 moze to nie brzydkie , ale realne imie i nazwisko.Spotkalem w USA osobe o imieniu Tania z nazwiskiem meza Wlocha -Suka , czyli Tania Suka , zareagowalem jak oslupialy , ale przez moment uzmyslowilem sobie , ze ona nie zna polskiego i do tej pory nawet nie wie co jej imie i nazwisko oznacza po polsku . pozdrawiam. gacek. Odpowiedz Link Zgłoś
givenchy Re: brzydkie i śmieszne nazwiska 06.08.03, 15:34 Moczygęba Fiut (serio ! Jest taka lekarka) Gałka Odpowiedz Link Zgłoś
praktycznyprzewodnik Re: brzydkie i śmieszne nazwiska 06.08.03, 17:37 Sraka (Chorwat, Kupka, Pupy (podobno francuskie), Naga (wegierskie ?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kmj Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.crowley.pl 03.08.04, 12:31 Sraka to dość rzadkie nazwisko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafi@ Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.85-237-190.tkchopin.pl 06.03.06, 17:26 no sraka moze i tak ale mam kumpla mieszka klatke obok i ma na nazwisko kalowy ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chujdus i Bubel Re: pierdzioch:)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 19:34 siema pierdzioch jestes h..! sory luj chcielismy powiedziec! heh Ch..dus jest po..y ale spox a Ja Bubel jestem wy..y w h.. Odpowiedz Link Zgłoś
lexigirl Re: brzydkie i śmieszne nazwiska 21.10.03, 16:02 W dawnym miejscu zamieszkania mojej mamy był lekarz o nazwisku: Stodup. Mam znajomą której panieńskie nazwisko brzmiało: Sowa, zmieniła na nazwisko męża: Wilk. Pozdrowionka Lexi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morał Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.proxy.aol.com 18.11.03, 01:07 To bardzo brzydko naśmiewać się z cudzego nieszczęścia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.visp.energis.pl 24.05.04, 20:55 Nazwiska "brzydkie"są dużo ciekawsze od "ładnych." Dajmy na to :Kowalski,Zieliński,Jankowski,Abramowicz-są to nazwiska łatwe do rozszyfrowania a więc młode(brzmiące współcześnie). Poza tym najlepiej mieć nazwisko oryginalne i mało używane(wtedy jesteśmy pewni,że spotykamy kuzynów a nie ludzi noszących nazwisko podobne do naszego). Generalnie jestem przeciwny zmienianiu nazwisk i uważam,że powinny podlegać ochronie(nie życzę sobie by ktoś nosił moje,uświęcone tradycją nazwisko). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wacek Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: 62.148.85.* 06.06.04, 20:14 WAŁĘSA Odpowiedz Link Zgłoś
mickov Re: brzydkie i śmieszne nazwiska 18.09.04, 01:45 jakies trzy lata temu w Polityce pisali o polskich nazwiskach i podali historię z jakiejś zabitej dechami wsi, w której ludziom urodziła się córeczka. Kiedyś w filmie widzieli, że na jakąś aktorkę mówiono kurtyzana, i tak chcieli dać córeczce na imię! Na szczęście w urzędzie, w którym nadaje się oficjalnie imię, życzliwy urzędnik wytłumaczył im znaczenie słowa kurtyzana. Już nie chcieli więcej tego imienia:) jak ktoś nie wierzy, to niech napisze do Polityki - z pewnością wiele osób w redakcji pamięta tamten artykuł:) pisali w nim, że odnotowano kilka przypadków w Polsce, że ktoś chciał nazwać dziecko Tupac lub Zorro (także Polityka). w mojej podstawówce miałem nauczycielkę o bardzo wdzięcznym nazwisku Krok - pomijam już to, że wszędzie na ścianach powypisywane były tekstu typu: "Krok za krokiem". Najzabawniejsze było, jak szła po korytarzu i połowa ludzi intonowała piosenkę New Kids On The Block "Step by step" :))) ubaw był przedni! p.s. taki sam wpis umieściłem najpierw na końcu wątku, ale skopiowałem na początek, bo uważam, że warto poczytać:) Odpowiedz Link Zgłoś
mickov Re: brzydkie i śmieszne nazwiska 18.09.04, 01:48 aha, dodam jeszcze że Krok była od matematyki, a od muzyki miałem Barańskiego:) twardy gościu był - raz kolega śmiał się na lekcji z napisu na ścianie: "Baran to ch.j". Nauczyciel spytał, co go tak cieszy, i kolega Jacek dokładnie przeczytał ten tekst. Na to nauczyciel - ale ja nie jestem Baran, tylko Barański, i się skubaniec tak uśmiechnął, że faktycznie przestaliśmy się tak podniecać jego przezwiskiem, skoro mu dyndało ile wlezie:) Odpowiedz Link Zgłoś
motylanoga2 Re: brzydkie i śmieszne nazwiska 25.11.04, 14:44 Krok to dawne nazwisko Solorza :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 10:30 Osobiscie spotkalem sie z takimi nazwiskami jak:Cipka,Przeru..y,Dusigrosz,Szpara,Wyje..y Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorka Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 22:39 moja koleżanka była kiedyś w przychodni i słyszy jak pielęgniarka krzyczy: -Doktorze Cipka!! Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Re: brzydkie i śmieszne nazwiska 22.12.05, 03:30 Mialem kolezanki w szkole podstawowej: Pipowska Pizdulska Kiszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiktor Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.05, 14:16 podczas wypełniania umowy z facetem chciałem pominąć rubrykę ;nazwisko rodowe;ale on zaprotestował i stwierdził,że po ślubie przyjął nazwisko żony.Jego brzmiało:Izydorek vel Zydorek Pozdrawiam wszystkich-Wiktor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiktor Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.05, 14:19 kiedyś spotkałem faceta,który zmienił nazwisko po ślubie na nazwisko żony.Jego brzmiało:Izydorek vel Zydorek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 21:49 Guzik, Twardochleb Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.chello.pl 23.11.08, 21:28 Witam, chciałem się zapytać, jak miała na imię ta osoba z nazwiskiem Izydorek vel Zydorek i z jakiego miasta była, ponieważ ja mam takie nazwisko i strasznie chciałbym się dowiedzieć coś o tym nazwisku i może tamta osoba by coś wiedziała. pozdrawiam proszę o odpowiedź na maila : mateusz6c@poczta.fm albo na gg:7196134 Odpowiedz Link Zgłoś
mania11 Re: brzydkie i śmieszne nazwiska 12.12.04, 19:56 matka mojej kolezanki nazywala sie Marzec jako panna. Wyszla za faceta o nazwisku Wrzesien i moja kumpela ma dwie babcie: Marcowa i wrzesniowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafi@ Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.85-237-190.tkchopin.pl 06.03.06, 17:27 mam kolege z klatki obok co ma na nazwisko kałowy ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.client.comcast.net 12.07.04, 04:17 Fiutko Mlotek Panocha co po spanish znaczy wagina heheh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2Paco Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 01:04 zajrzyjcie do podręcznika od polskiego dla szkoły średniej (nie pamiętam którey to okres) - jest twórczość Aleksandra Fiuta!!! :) to chyba ten sam, co występował na pogrzebie Czesława Miłosza:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ????? Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.acn.pl / 10.71.9.* 06.08.03, 18:58 a mnie sie wydaje, ze taki temat jest brzydki i wcale nie smieszny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek01g Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.chello.pl 06.08.03, 22:20 Ocipka - facet od kolejnej afery w rzadzie SLD w MSWiA Do mnie do podstawowki chodzila Żygała [ponoć później zmieniła nazwisko] i Slonina. Najsmieszniejsze czy w sumie tragiczne bylo to, ze byla chora na otylość, ważyla w wieku 14 lat 101 kg przy wzroście chyba 180. Jak sie przewrocila na korytarzu to trzeba bylo ją podnosic, bo nie byla sama w stanie wstać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.chello.pl 07.08.03, 08:37 Gość portalu: jacek01g napisał(a): ważyla w wieku 14 lat 101 kg przy wzroście chyba 180. Jak sie > przewrocila na korytarzu to trzeba bylo ją podnosic, bo nie byla sama w stanie > wstać. Akurat! Odpowiedz Link Zgłoś
spinkaa Re: brzydkie i śmieszne nazwiska 07.08.03, 08:45 No włąsnie - nie jest to smieszne! Wysmiewanie sie z nazwisk, w dodatku publiczne, a do takich miejsc nalezy internet, jest żalosne. Wyobraźcie sobie ludzi noszacyh podobne nazwiska. Czyz nie wystarczy im wstyd i zakłopotanie na co dzień, gdy za każdym razem podając nazwisko widzą od nowa to samo: usmieszek rozbawienia (w najlepszym razie) i politowania. I czy będzie im miło, jeśłi wchodząc na forum nagle ujrzą siebie obśmianego? Pozdrawiam. <<<~~~~~~~~~~~>>> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martita Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: 212.182.94.* 11.10.03, 13:22 nazwiska nic nie znacza a ze czasami dla mnie to nic niezwyklego pochichrac sie z dziwnych zbiegow okolicznosci. nazywam sie BŹDZIUCH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ^^ Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.chello.pl 26.07.04, 14:30 ci co sie czepiaja peewnie takie nazwiska nosza;d-moje panienskie nazwisko to Pipcha-ale sie nie czepiam:p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOLIPOP Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: 62.233.164.* 11.11.03, 19:31 PODPASKA, POCIPKOWA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danny Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.e-net.koszalin.pl 07.08.03, 23:59 nieładnie się śmiać, ale ja podziwiam - Józek Wózek to chyba najbardziej czadowa kombinacja od czasów pana Romana Tycznego.. Odpowiedz Link Zgłoś
arekfial Re: brzydkie i śmieszne nazwiska 25.08.04, 21:56 Jarek Rozmiarek, a że to mój szwagier - bardziej mnie bawi od Józka Wózka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Watra Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 18:12 Mam koleżanke co sie nazywa Ola Sposób Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.elpos.net 27.11.05, 23:21 Pracowałam z facetem, który nazywał się AWRUK, przeczytajcie od tyłu...hahaahahha :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafi@ Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.85-237-190.tkchopin.pl 06.03.06, 17:37 moja mama miala koleżanke która sie nazywala Nadzieja Pociupana Odpowiedz Link Zgłoś
warmiak2 Re: brzydkie i śmieszne nazwiska 14.07.06, 15:22 Moja żona miała w szkole koleżankę ,która nazywała się Nadzieja Mogiła. BN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obs Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: proxy / 172.21.37.* 12.08.03, 11:31 Anegdotka. Podobno autentyczna. Wujek miał szkolną koleżankę o nazwisku Niechciał. Po latach spotkali się na jakimś spędzie absolwentów. Po krótkiej rozmowie spłoniona koleżanka zeznała, że po wyjściu za mąż nazywa się Musiał. Odpowiedz Link Zgłoś
sabba Re: brzydkie i śmieszne nazwiska 15.08.03, 16:50 a moja znajoma o panienskim naziwsku Niemiec wyszla z maz za Niemca:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bunia Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 11:28 Aja się nazywam Miśtak ile mam kłopotu to śmiać mi się chce nieraz .Kto się tak nazywa jak ja????????????.Napiszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 17.08.03, 21:39 A mojego kolegi siostra nazywala sie Kawa i wyszka za Smietanke. Serio!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lelka Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.homeip.net 27.11.05, 23:43 moja koleżanka z pańenskiego nazywała się Kaczka - a wyszła za mąż za Bobra !!! Odpowiedz Link Zgłoś
jus.mez Re: brzydkie i śmieszne nazwiska 21.08.03, 12:42 niechciał ale musiał.........dobre:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luban Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.03, 01:48 Też mam anegdotkę. Moja daleka krewna miała nazwisko Cudna. I przedstawiała się wszystkim: Cudna jestem! Aż raz usłyszała w odpowiedzi - Przesada... - to też było nazwisko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: profi Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.03, 21:04 Na Studium Wojskowym miałem zajęcia z facetem o nazwisku Gruchot. Bedąc na ćwiczeniach w jednostce wojskowej byłem świadkiem zabawnego lapsusu.... Stoimy przy modelu armaty z czasów II WŚ z młodym wojakiem, podchodzi nasz wykładowca i przedstawia się: - Gruchot.... - Eee tam, jeszcze sprawna... - odpowiada nasz wojak........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sandy Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.03, 21:56 -Fiut -Samojebna (początkująca projektantka mody) -Pocałujko -Pipiak Odpowiedz Link Zgłoś
papuc1 Re: brzydkie i śmieszne nazwiska 16.08.03, 14:01 Hanna Tulejka ( z domu ) Pociupana ( po mężu ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fran Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.03, 20:06 a moja koleżanka nazywa się Marchewka i wyszła za Rosoła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.kalinowszczyzna.sdi.tpnet.pl 07.10.03, 21:10 Ciota Głąb Pudło Kiełbasa Smalec Żelazko :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesoła Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: 81.210.88.* 08.10.03, 00:03 Nalegała Napierała Niechcioł Wyleżoł Musioł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.vc.shawcable.net 08.10.03, 22:11 Mozecie nie WIERZYC.Ale moja tesciowa pracowala z P.JEBAS...!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: profi Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.03, 22:48 Znałem pania co nazywała się Chujka...... Autentyk!!! mieszka w Pabianicach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anmar Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.ino.tvknet.pl / *.ino.tvknet.pl 15.02.05, 21:01 Potwierdzam. Chodząc w latach 60-65 do technikum mechanicznego widziałem to nazwisko na jakiejś liście. Odpowiedz Link Zgłoś
black_tangens Re: brzydkie i śmieszne nazwiska 13.08.09, 13:51 Gość portalu: profi napisał: > Znałem pania co nazywała się Ch...ka...... Autentyk!!! mieszka w Pabianicach! To moze z tej samej rodziny, ktora moja mama poznala. Mama mi opowiadala, ze jak byla w polowie lat 90. w Lodzi (a to blisko Pabianic) to odwiedzila kolezanke. Ta kolezanka robila jakis remont i szef ekipy nazywal sie CH...EK. Autentycznie! Ubaw byl straszny, szczegolnie jak przedstawil sie mamie. Mama to myslala, ze zarty sobie robia ale on wyjal dowod i tam naprawde bylo CH...EK. Odpowiedz Link Zgłoś
anna22k Re: brzydkie i śmieszne nazwiska 18.06.04, 23:31 Anna Kostrzewa zamieszkała we wsi Pawłowice chodzi z chłopakiem który nosi nazwisko GŁĄB! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: profi Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.03, 22:50 Byłem w wojsku z człowiekiem co nazywał sę Walenty Kiełbasa.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccia Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.04, 09:48 Znam osobe która za panny miała na nazwisko Kiełbasa i wyszła za faceta za mżż o nazwisku Kiełbasa fakt i co wy na to ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bywalec Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.dsl.pipex.com 14.10.04, 19:09 nic ... nazwisko to nazwisko, skads sie wzielo, mial je ojciec, dziadek i dalej gdzies tam w przeszlosc sie to ciagnie ... a jak sie czepiasz (jak glupi nazwiska Kielbasa) to przypomne tobie, ze Dlugosz w swoim opisie bitwy pod Grunwaldem wspomnial rycerza o nazwisku Mikolaj Kielbasa. I nie dlatego go wspomnial, ze sie tak anzywal, tylko dlatego, ze sie w walce wyroznil ... Bylo tam (pod Grunwaldem) cos kolo 24 000 polakow, ale Dlugosz w swojej kronice wymienil tylko kilkudziesiaciu co sie specjalnie w bitwie wyroznili. Ty sie nasmiewasz i robisz z siebie glupka, a oni nie zmieniaja nazwiska bo jest cos takiego co sie nazywa tradycja rodzinna. A caly temat z nazwiskmi to nic innego jak tylko POLACTWO - jesli nei wiesz co to takiego to przeczytaj sobie ksiazke Rafala Ziemkiewicza pod tym tytulem ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.01.05, 22:25 zgadzam się.nic dodać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazio Kuta Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 14:13 Nie czepiajcie się, toć to tylko niezła zabawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.internet / *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 21:48 No... ze mną do szkoły chodzila dziewczyna Tatiana Kiełbasa... A żeby było śmieszniej to po zdrobnieniu imienia wychodzi nam: Tania Kiełbasa... kiedyś nawet robiliśmy tak ze pialiśmy lity do niej i zaczynaliśmy: "Droga Taniu" A Ty się śmiejesz z nijakiego Mikołaja Kiełbasy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziobek Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.kol.tke.pl 02.10.08, 13:47 śmieszne nazwiskadziobek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.internet / *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 21:43 Nie dziwie się moja śp. prabacia nazywała się z domu Ciechomska i wyzla za śp. pradziadka który również nazywał się Ciechomski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martyneczka002 Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.smgr.pl 03.06.06, 22:55 Podobno najśmieszniejsze nazwisko w Polsce to Cypsalbozyps, ale nie wiem czy to prawda ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ewagerman A ja znałam Narcyzę, 19.03.07, 16:15 po ślube przyjeła nazwisko męża, i była Narcyza Kiełbasa:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ardnt48 Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.acn.pl 13.03.04, 11:07 Ciotę znałem osobiście. Dodam Pyskatego (rzeczywiście pyskaty był) Ptaki chyba już wszyskie znałem, może poza Kolibrem Odpowiedz Link Zgłoś
tymolka Re: brzydkie i śmieszne nazwiska 03.02.07, 21:51 Wozignój ,Ścibut..a w pracy rzadza ptaki Gil,Wrona,Czeczotka no i na dodatek Kapusta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.chello.pl 03.05.06, 21:59 barbara strup Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roxi Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: 5.3.1R4D* / *.saix.net 10.10.03, 14:23 Tyc Niedorajda Goryl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ardnt48 Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.acn.pl 13.03.04, 11:08 Goryl występuje na Sądecczyźnie, fakt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edyta Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.03, 00:22 Moja sedeczna przyjaciółka zamieniła bazwisko "Kozicka" na " Stanik"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e-roto Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.03, 00:46 A który ma numer? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martita oto moje typy IP: 212.182.94.* 11.10.03, 13:18 Pędziwiatr Muzyczka Chujec Odpowiedz Link Zgłoś
restea Re: oto moje typy 17.09.04, 21:16 Pedziwiatra znalam :) koles mial i pewnie dalej ma na imioe Grzes nazwisko bilo wszystko na glowe a on bardzo cirpila gdyz nie chciela byc nazywany "strusiem " Odpowiedz Link Zgłoś
ice100 Re: oto moje typy 05.10.04, 14:40 a a tam bym dodała też Pipka... starszny obciach gdy koles w szkole czytał na zajęciach nazwisko tej dziewczyny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sten Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.03, 20:01 Przeglądam program TV a tu w obsadzie filmu Monika Bolibrzuch. Szczęście że nie została lekarką! A kiedyś trafilem na gabinet DENTYSTYCZNY opatrzony nazwiskiem CIERPISZ!!! Przynajmniej uczciwe ostrzezenie... Odpowiedz Link Zgłoś
agata_edziecko Re: brzydkie i śmieszne nazwiska 16.10.03, 14:30 Pani Bolibrzuch zmieniła nazwisko (przynajmniej w działalności artystycznej) na Bolly. Tys piknie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.gress.com.pl 24.05.04, 21:12 A ja mam znajoma o nazwisku BOLIBOK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: 82.160.22.* 22.02.06, 21:49 Wyrostek - lekarz chirurg(w Rzeszowie) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.08, 17:35 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzens Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: 80.50.254.* 13.11.06, 11:10 U mnie w mieście jest kilku dentystów. Jeden nazywa się Scheffs ( ale i tak wzyscy mówią na niego:szewc); inna dentystka nazywa się po mężu Gwóźdź. Podobno nieźle leczy... A jakies 20 km od mojego misateczka jest piekarnia, której właścicielem jest pan Buła i zoologiczny, w którym obsługuje pan Wilk :-). Co do wspomnień szkolnych, to była w klasie dziewczyna o nazwisku Gołąb. Kiedy mieliśmy zastępstwo, każdy nauczyciek sprawdzający listę mylił się i wyczytywał: Głąb. Wtegy Justyna wstawała i wyraźnie podawała prawdziwe nazwisko, czym wprowadzała w zażenowanie belfra. Nigdy tez nie była przez nich pytana :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.08, 22:52 a moja koleżanka była kasjerka przyszedł gosc po wypłate pyta się go o nazwisko a on mówi Nietrzeba to ta pyta się jeszcze raz proszę podać nazwisko to on mówi Nietrzeba a kasjerka na to czy trzeba czy nie trzeba to moja sprawa Okazało się ze gość miał nazwisko NIETRZEBA było trochę śmiechu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzens Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: 80.50.254.* 13.11.06, 11:10 U mnie w mieście jest kilku dentystów. Jeden nazywa się Scheffs ( ale i tak wzyscy mówią na niego:szewc); inna dentystka nazywa się po mężu Gwóźdź. Podobno nieźle leczy... A jakies 20 km od mojego misateczka jest piekarnia, której właścicielem jest pan Buła i zoologiczny, w którym obsługuje pan Wilk :-). Co do wspomnień szkolnych, to była w klasie dziewczyna o nazwisku Gołąb. Kiedy mieliśmy zastępstwo, każdy nauczyciek sprawdzający listę mylił się i wyczytywał: Głąb. Wtegy Justyna wstawała i wyraźnie podawała prawdziwe nazwisko, czym wprowadzała w zażenowanie belfra. Nigdy tez nie była przez nich pytana :-) Odpowiedz Link Zgłoś
alisssa Re: brzydkie i śmieszne nazwiska 13.10.03, 17:01 Serweta Ciporski Muzyka Zając Pietruszka i wiele wiele innych :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janka Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.03, 20:36 wódkowska schabowicz koper kościołek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janka Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.03, 20:38 dodam jeszcze, że ten Schabowicz mial na imię Cyprian, Kamil:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.w217-128.abo.wanadoo.fr 22.10.03, 23:19 moja znajoma w banku ma klienta ktory nazywa sie Pierdzioch i mieszka w miejscowosci Miedzychod. popularne nazwisko Krol smiesznie brzmi gdy malzonka pana Krola przez telefon przedstawia sie "tu mowi Krolowa" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio Re: śmieszne nazwiska IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.10.03, 07:41 A ja znam dziewczyne która nazywa sie PRACOWITA i wyszła za mąż za LENIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: śmieszne nazwiska IP: *.sympatico.ca 30.10.03, 22:12 A ja jak trafilam do ogolniaka to mialam dwie dziewczyny w klasie o nazwiskach: 1. Ruchalska 2. Dajewska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2Paco Re: śmieszne nazwiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 01:15 Miałem w szkole średniej w klasie dwie koleżanki, o nazwiskach Bolek i Roman:) niby często się zdarza, ale na pierwszych zajęciach z PO nasz major zaczął sprawdzać listę i zaczął od Bolek. Gdy ta się zgłosiła, spojrzał na salę i spytał: Który to? Zdziwił się jak zobaczył. W tym momencie do sali weszła koleżanka Roman (a zawsze się spóźniała na wszystkie zajęcia) i podeszła się usprawiedliwić. Major na nią spojrzał i spytał: Ty też jesteś Bolek? A ona na to: Nie, Roman! :) Biedna koleżanka Roman długo nie mogła zrozumieć, czemu uśmiechem reagowaliśmy na jej nazwisko:) Pozdrawiam obydwie koleżanki! Jedna jest na UW, a druga podejrzewam że gdzieś po świecie jeździ, bo nigdy nie potrafiła usiedzieć na miejscu:) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiapil Re: brzydkie i śmieszne nazwiska 11.11.03, 16:43 Moja praca polega na tym, ze dziennie wykonuje ok. stu telefonow do klientow mojej firmy (no, niewazne jakiej!). Nazwiska, ktore najbardziej zapadly mi w pamiec to: Migdał, Jajko, Pindol, a kolega dzwonil do pani... Cipy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muzyka Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.aster.pl 15.03.07, 20:53 Muzyja, niecalkiem złe :) Tymoteusz Muzyka, albo Cyprian Muzyka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość-Inka Re:Szukamy się wg nazwisk.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.07, 10:35 W mojej rodzinie jest nazwisko: "SCHAB",ale nie wszystkich znam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka Re:Szukamy się wg nazwisk.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.07, 08:21 Czy nazwisko "NIESKURSKI" lub "NIESKÓRSKI" jest gdzieś w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ij Re:Szukamy się wg nazwisk.... IP: *.unilever.com 07.09.11, 14:02 Ja pochodzę z rodziny Nieskurskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stopka Re:Szukamy się wg nazwisk.... IP: *.skokstefczyka.pl 31.07.12, 12:29 Są. ale to jest bardzo rzadkie nazwisko. w obu formach łącznie, w kraju posługuje się nim około 100 osób Odpowiedz Link Zgłoś
nereus1 Re: brzydkie i śmieszne nazwiska 03.05.08, 12:18 W sasiednich wioskach mieszkali: Noga, Slepakura i Starodup. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.espol.com.pl 30.10.03, 23:59 dyrektorem u mnie w szkole podstawowej był pan o nazwisku Fiutek!!! i jak takiego dyrka traktować poważnie!!! a tak na marginesie to później został wybrany z-cą burmistrza w miasteczku!!! a ja mam na nazwisko szkrabik i jest to najsympatyczniejsze nazwisko jakie znam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poldek Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.vc.shawcable.net 05.11.03, 00:55 JOZEF GLUT,LEON BANIAK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.03, 11:34 Lucyna Siurek (zwana Rek-siu), Nadzieja Pociupana, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss wcisło-wlazło - nauczycielka 1Lo kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.03, 21:01 sss Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciura Re: wcisło-wlazło - nauczycielka 1Lo kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 13:17 styrana małgożata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubusiek Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 20:29 najdziwniejsze nazwisko z jakim sie spotkalem to łukasz spermiak rafał waldon ;d;d pzdr oraz sebastian bzdzibak sławomir hujar, i mietek radek radek kowalik michal chmiel oraz sebastian debiec i elem lajt Odpowiedz Link Zgłoś
belladyna Re: WALDON to jest piękne nazwisko!!! 05.05.06, 22:32 Gość portalu: kubusiek napisał(a): > najdziwniejsze nazwisko z jakim sie spotkalem to łukasz spermiak rafał > waldon ;d;d pzdr oraz sebastian bzdzibak sławomir hujar, i mietek radek radek > kowalik michal chmiel oraz sebastian debiec i elem lajt ..................... Bardzo angielskie. Miasto w USA nazywa się Waldon, a poza tym jest cała masa fundacji amerykańskich wałśnie zorganizowanych przez Waldon family..... Odpowiedz Link Zgłoś
arcadia3 Re: brzydkie i śmieszne nazwiska 26.09.06, 06:32 Moj dentysta skierowal mnie do ortodonty. Zadzwonilam zrobic appointment. Zglosil sie gabinet: PSUTKA, KUTAS and ASSOCIATES... Odpowiedz Link Zgłoś
mickov Re: brzydkie i śmieszne nazwiska 18.09.04, 01:19 Gość portalu: monia napisał(a): > dyrektorem u mnie w szkole podstawowej był pan o nazwisku Fiutek!!! i jak > takiego dyrka traktować poważnie!!! a tak na marginesie to później został > wybrany z-cą burmistrza w miasteczku!!! a ja mam na nazwisko szkrabik i jest > to najsympatyczniejsze nazwisko jakie znam!!! nie dość, że masz naprawdę PRZEUROCZE nazwisko (naprawdę do pozazdroszczenia, jeśli się jest kobietą), to do tego nosisz jeszcze prześliczne imię, moje ulubione! :) bez dwóch zdań masz do tego szczęście! Nazywasz się tak, że chciałbym Cię znać! :) poważnie! Odpowiedz Link Zgłoś
zuzaleczka Re: brzydkie i śmieszne nazwiska 06.11.03, 14:36 ROBAK, OCIPKA, RUCHAŁA, KIELISZEK, KARPIK, PIĘKNY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 10.11.03, 05:14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 10.11.03, 05:23 Ojciec opowiadal mi ze w jego zakladzie pracy jakims kierownikiem byl p.Niemiec po jakims czasie przyjeto nowego pracownika p. Szkopa, a po niedlugim czasie p. Szwaba. Ojciec opowiada ze Szkop mial wrazenie ze przy przedstawianiu sie p. Niemiec chcial mu przyp..., a poniewaz Szwaba przyjeto w kilka dni po Szkopie, to wszyscy byli ciekawi jak Niemiec to przyjal, no i naprawde Szwab musial pokazywac dowod osobisty by udowodnic ze sie tak nazywa, bo Niemiec sadzil ze sie z niego nabijaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mili Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.03, 14:49 Kiedyś w obsadzie jakiegoś filmu spotkałam się z nazwiskiem Huycipa. Wprawdzie w oryginale czyta to się inaczej, ale spolszczając nieco wymowę... :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mili Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.03, 14:54 A i jeszcze pewna prawdziwa anegdotka. Była żona mojego wujka wyszła drugi raz za mąż. Myśleliśmy, że wujek nazywając go jeleniem, tak po prostu kąśliwie się o nim zwracał, a okazało się, że po prostu ma na nazwisko Jeleń:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
mulinka Re: brzydkie i śmieszne nazwiska 11.11.03, 23:08 Liszka, po mezu Kielbasinska Rozga, po mezu Wiatr kiedys w jednym szpitalu pracowali lekarze: Zwierz Zajac Mucha ale Moczygeba i tak najlepszy (i lubil, lubil) Odpowiedz Link Zgłoś
michalek13 Re: brzydkie i śmieszne nazwiska 15.11.03, 15:59 Niewiem,Pipka,Pipała,Pardua,Śledź,Dorsz,Płotka,Ukleja,Karp,Pstrąg,Wilk,Zając,Lis Kot,Królik,Sowa,Kania,Wróbel,Kukułka,Kuropatwa,Kuropieska,Sałata,Pietruszka, Marchewka,Cebula,Pracowity,Posłuszny,Cichy,Drogi,Kałużny,Wiatr,Zawierucha,Wicher Zwietrzały,Pokraka,Poczwara,Kijak,Stojek,Zimny,Zmarzły,Ciepły,Gorączko,Zielonka, Czerwonka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.vc.shawcable.net 18.11.03, 00:31 Jacek PATAFIL,Marian PIERDAS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wariatt Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: 212.76.39.* 18.11.03, 23:51 Perikasza, Kipigroch, Dudek, Pietrucha, Trzmiel, Owsicki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.03, 10:22 Ozdoba, Ruchała, Maj wyszła za Kwietnia, Zając, Bombik-Trzepałka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mycek Re: brzydkie i śmieszne nazwiska IP: *.vc.shawcable.net 20.11.03, 19:34 LORBAS,LOCH,BASIUR,BECWAL,BUC,BADYSIAK,BUCHAJ. Odpowiedz Link Zgłoś