Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Bułgaria - Polska

IP: 78.145.30.* 01.10.10, 15:52
    Wczorajszym meczem z Brazylia "siatkarze" udowodnili, ze sa grupa zniewiescialych maminsynkow niezdolnych do walki, pozbawionych honoru, wystraszonych gnojkow trzesacych srakami przed przeciwnikiem.
    Mam ich gleboko w dupie i nie interesuje mnie czy wygraja, czy przygraja,ci chloptasie maja dla mnie takie znaczenie, jak ta biala wydzielina zbierajaca sie w kaciku ust widoczna u Jaroslawa Kaczynskiego podczas swoich maniakalnych przemowien.
    Obserwuj wątek
      • maz-47 Bułgaria - Polska 01.10.10, 16:27
        Jeśli przegramy, to będzie katastrofa i wielka sensacja. Dla nas mistrzostwa się skończą!
        Mam nadzieję, że do tego nie dojdzie, a wczorajsza szybka porażka z Brazylią była zaplanowana...
        • Gość: jingąic Re: Bułgaria - Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.10, 16:56
          Jeśli przegrali celowo to nie mają honoru i są hipokrytami. Po podłożeniu się Serbów oskarżali ich o nieuczciwość i oszukiwanie, czym Polacy się brzydzą. A teraz sami się podłożyli? To w takim razie te zapewnienia siatkarzy (Gruszka, Kurek, Bąkiewicz) są gó... warte, podobnie jak oni sami. Już lepsze tłumaczenie to słaba forma niż oszustwo (czym się jeszcze 3 dni temu brzydzili).
          • Gość: aja74 Re: Bułgaria - Polska IP: *.home.aster.pl 01.10.10, 18:51
            NO i po zawodach teraz pora na podziekowania:
            1. Dziekujemy wszelkiej masci komentatorom i pismakom za to ze nastawiliscie negatywnie druzyne na spotkania z Brazyli i Bulgaria. To wlasnie Wy ciagle wmawialiscie wszystkim z zawodnikami wlacznie ze znalezli sie w grupie smeirci przez roznego rodzaju machlojki. Gdyby nie Wy to oni wyszli by na parkiet grajac normalnie a nie myslac ze sa w grupiue smeirci.

2. Zawodnikom i selekcjonerowi za to ze nie potrafili myslec logicznie. Jak widac gra w dzisiejszych czasach to nie tylko gra na parkiecie ale i poza nim. Jak widac nie mysleli o tym by tak grac by wyjsc z grupy i trafic na druzyny z ktorymi beda potrafic stracic jak najmniej sil by dojsc jak najdalej (do walki o medale wlacznie)
            Pokazala to druzyna Serbii kalkulujac co zrobic by nie wpasc na Brazylie. W tej dziedzinie nasi zawodnicy wykazali sie brakiem inteligencji jedynie sila uderzenia w pilke.

3. Podziekowania dla kibicow bo to Wy mieliscie wiare w druzyne i byliscie z nimi na dobre i na zle. Niestety nie tym razem. Ale i tak brawa dla Was za doping, szkoda ze tak sie skonczylo.

Co do gadania o tym ze Wlosi ustawili pod siebie te mistrzostwa. W koncu finaly beda grac u siebie to dlaczego mieli by nie kalkulowac? Kazda druzyna na poczatku wiedziala jakie sa zasady. Znali na bierzacowyniki potencjalnych przeciwnikow wiedzieli jak grac by na innych nie wpasc w kolejnych rundach. Inteligentni graja dalej, tepi silacze odpadli.

AJA
            • Gość: purify Re: Bułgaria - Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.10, 19:01
              Gość portalu: aja74 napisał(a):

>Znali na bierzacowyniki potencjalnych przeciwnikow

>Inteligentni graja dalej, tepi silacze odpadli.
              • Gość: aja74 Re: Bułgaria - Polska IP: *.home.aster.pl 01.10.10, 19:06
                Przepraszam za bledy ortograficzne.
                Czy mimo to chcialbys polemizowac z moimi slowami czy tylko w temacie ortografii?
                • olias Re: Bułgaria - Polska 01.10.10, 19:35
                  to może ja. sport - to coś z poprzednich epok - to walka, a nie podkładanie tyłka. dlatego szanuję siatkarzy że jednak grali nie kalkulowali (choć prawdę mówicąc ich nieustanne próby dziurawienia siatki przy erwach były wpieniające; grali pierwsze 3 macze kiepsko.
                  za porażkę z Brazylią mam pretensje bo grali jak wystraszone nastolatki. Cały czas mam wrażenie że z Brazylią grają tak by nie zdenerwować przeciwnika bo się zdenerwuje i wlepi im jeszcze większy łomot. Gdyby przegrali zmuszając Brazylię do oddania potu i krwi - szacunek. A tak to tylko ...... Co się znimi stało w dzisiejszym meczu to nie wiem. Ale chętnie zobaczę drużynę BEZ nich i ich nazwisk. Byle nowi chcieli chcieć.
                  Sport to walka, kibice nie płacą za bilet by zobaczyć teatr. Choć moze to już i tak jest że sport to jest tylko gdy chłopaki grają na kawałku pastwiska, albo gdy jest Olimpiada dla niepełnosprawnych.
                  • Gość: aja74 Re: Bułgaria - Polska IP: *.home.aster.pl 01.10.10, 19:47
                    W poprzednich epokach nie gralo sie tylu gier w ciagu tak malych odstepow czasu. Kto zachowa wiecej sil ten na tym wygrywa. Granie na maxa caly turniej nic nei daje. I trzeba mimo to wiedziec kiedy tylka podlozyc. Styl w jakim sie cel osiaga nikt nie bedzie pamietal, ale miejsce zdobyte i owszem.
            • Gość: zen Re: Bułgaria - Polska IP: *.chello.pl 01.10.10, 19:06
              Nie ma co wyzywać zawodników ... choć faktem jest, że nie zagrali jak mężczyźni
              Choć rok temu prawie tych samych wychwalaliśmy pod niebiosa ...

W każdym razie nie mogę zrozumieć dlaczego "czołowi zawodnicy świata" nie potrafią zagrywać!!! Żaden!!! Kurek -> baloniki, Gruszka (kt. w mojej ocenie jako jedyny starał się zachować honor) stacjonarna i to jeszcze z outami, Winiarski - z pierwszej 6 chyba najlepiej, ale przy słabej skuteczności.

Pozostała trójka to flop lub balonik na zawsze (Guma), choć tutaj Nowakowski najlepiej się wykazywał, mimo, że widać było, że niekiedy mu się ręce trzęsły!

A i Brazylia i Bułgaria po tych pseudo zagrywkach grały co tylko chciały i nie dawało się ani ustawić bloku ani obrony.
            • Gość: Dino Re: Bułgaria - Polska IP: *.rzeszow.mm.pl 01.10.10, 19:44
              aja74 napisał(a):
              "(...)Pokazala to druzyna Serbii kalkulujac co zrobic by nie wpasc na Brazylie".
              Bzdury!!! Serbowie nie mogli tak kalkulować, ponieważ mecz Brazylia - Kuba (2:3) zakończył się później niż spotkanie Polaków z Serbią. Tym samym nawet po zakończeniu meczu Serbowie jeszcze nie wiedzieli kto będzie zwycięzcą grupy B i ich rywalem w drugiej fazie - Brazylia czy Kuba. Drugie miejsce w grupie F pozwalało uniknąć Bułgarii jako drugiego rywala, a zamiast niej trafiało się na Meksyk (to już było wiadomo wcześniej) i dlatego Serbowie się do zwycięstwa nie kwapili...
          • Gość: sportowiec A trzy dni temu byli juz prawie mistrzami! IP: *.range86-149.btcentralplus.com 01.10.10, 23:36
            Jak to się ten świat zmienia, to nie do pojęcia ;-))))
        • Gość: beno Re: Bułgaria - Polska IP: 78.145.30.* 01.10.10, 17:12
          maz-47 napisał:

> Jeśli przegramy, to będzie katastrofa i wielka sensacja. Dla nas mistrzostwa si
          > ę skończą!
          > Mam nadzieję, że do tego nie dojdzie, a wczorajsza szybka porażka z Brazylią by
          > ła zaplanowana...

Kto ta porazke zaplanowal i dlaczego?
          Myslisz, ze porazka zostala zaplanowana, bo chlopcy chcieli w nastepnem meczu trafic na przeciwnika rownego sobie, czyli zenska reprezentacja Koreii Polnocnej?

BUA HA H AH A HA H AH A H AH A H
          • Gość: fatality Re: Bułgaria - Polska IP: *.e-wro.net.pl 01.10.10, 17:47
            dramat.
          • lecimytupolewem przegrali celowo, bo nie chcieli znowu 01.10.10, 18:51
            jeść z tuskiem śniadanka, bo onemu z mordy jadzie
          • maz-47 Re: Bułgaria - Polska 01.10.10, 19:25
            Teraz już wiemy że nie. Porażka z Brazylią była efektem katastrofalnego przygotowania mentalnego do tego turnieju. Moja teoria wzięła w łeb, ale przecież wszyscy się łudziliśmy, że Brazylia jest dla nas takim przeciwnikiem, z którym sobie nie radzimy.
            Pytanie zasadnicze brzmi. Co stało się z formą naszej reprezentacji między Triestem a Anconą? To były zupełnie dwie różne reprezentacje, nie graliśmy nawet 30% tego co w pierwszej fazie! Jak to się mogło stać?! Jak to możliwe, że drużynę Mistrzów Europy tak łatwo złamać?
            Występ w tym turnieju to klęska. Straszliwa klęska!
            A może nas po prostu nie stać na regularne sukcesy? Po wicemistrzostwie sprzed 4 lat też strasznie dołowaliśmy. Podnieśliśmy się, stąd sukces na ubiegłorocznych ME, teraz znów klęska.
            Teraz już wiemy, nie jesteśmy klasowym zespołem...
      • Gość: max misiowie (koala) świata IP: *.dynamic.chello.sk 01.10.10, 17:33
        ... ospalość z jaką grają nasi siatkarze jest wręcz porażająca.
      • Gość: darrek Bułgaria - Polska IP: *.9-3.cable.virginmedia.com 01.10.10, 17:36
        No chyba nasza druzyna nie jest tak mocna jak sie trabilo, szczegolnie na lamach gazety. Jesli nawet wygramy z Bulgaria to kiepsko widze szanse na medal. Obym sie mylil.
        • Gość: stalowy gigant nadmuchany przez wyborczą balon IP: *.chello.pl 01.10.10, 17:51
          właśnie pęka z hukiem
          słabi są , i siatkarze i ci dziennikarze
          którzy kompletnie nie maja pojęcia
          o czym piszą i wprowadzają w błąd
          normalnych ludzi,
          gdyby siatkówka była popularnym sportem
          ci chłopcy pod siatką nic by nie znaczyli
          zresztą nie znaczą już nic ( w sensie sportowym)
      • Gość: criisg Bułgaria - Polska IP: 193.110.99.* 01.10.10, 17:49
        Dobrze że jestem w pracy, bo chyba ciężko się to ogląda
        • olias Re: Bułgaria - Polska 01.10.10, 19:40
          nie było tak źle. tylko muszą być inne kanały. się co jakiś czas rzucałopatrzałkami na wynik (a, ten set też przegrany) i jakoś dało się dotrwać. no dobra, mówiąc poważnie - to było straszne. Normalnie horror. Rodzina Kiepskich.
      • Gość: ser Re: Bułgaria - Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.10, 17:52
        No to alvivedercci Italia !!
      • Gość: w dom, Bóg w dom Bułgaria - Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.10, 17:53
        coś mi się zdaje że po tym meczu Polacy wrócą do domu...
      • Gość: ser Re: Bułgaria - Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.10, 17:55
        Castelani ,człowieku poddaj druzynę ,nikt tego juz ogladać nie może
      • Gość: kk Bułgaria - Polska IP: *.olsztyn.mm.pl 01.10.10, 17:58
        pfff... co za k... żenada od patrzenia mnie wątroba boli... pokłosie przegranego meczu z Brazylią zbiera swoje żniwo... w takich momentach poznaje się trenera?? prowadzić samograja umie każdy?
      • Gość: Sraka Bułgaria - Polska IP: *.138.246.94.ip4.artcom.pl 01.10.10, 17:59
        Od tygodnia slysze,ze nasi ida na majstra,chcialem zapytac majstra w tartaku?
      • Gość: k-x hehe "mistrzowie świata" IP: *.warszawa.vectranet.pl 01.10.10, 18:00
        ależ megalomani :))
      • Gość: miszung Ktos mowil ze Kurek umie grac . hm, chyba nie IP: *.lublin.mm.pl 01.10.10, 18:02

podobnie winiarski czy gruszka-ten czasem tak
      • Gość: kris Bułgaria - Polska IP: *.radom.vectranet.pl 01.10.10, 18:03
        Najpierw zrobili kibicow w balona na lidze swiatowej ,traktujac ja jako treningi do mistrzostw swiata(a ludzie placili za bilety i dopingowali bo mysleli ze bedzie inaczej)a teraz Ci sami wielcy sportowcy,obrazeni na gospodarzy ze ulozyli pod siebie drabinke mistrzostw,bez jakiejkolwiek ambicji i walki przegrywaja najwazniejszy mecz i juz bez wiary dzisiejszy z bulgarami.Wstyd i dziadostwo lalusiow do potegi.....
      • Gość: gosc Bułgaria - Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.10, 18:05
        Co się dzieje z polakami?!
      • Gość: lolz Re: Bułgaria - Polska IP: *.116.234.221.lapy234.tnp.pl 01.10.10, 18:06
        @beno
        zalosny jestes. bez odbioru.
      • vonsmroden Bułgaria - Polska 01.10.10, 18:07
        Pomścili na Serbów to teraz mają, najpierw trzeba być dobrym i to udowodnić a potem sądzić innych, bo okazuje się że do tej pory wygrywali tylko fuksem, albo jak sami mówili, bo się przeciwnik podłożył, a szkoda.
        • Gość: ezekiel dlaczego nikt im nie powiedział? IP: *.adsl.inetia.pl 01.10.10, 18:26
          Dlaczego nikt Bułgarom nie powiedział że mają przegrać z WIELKĄ i WIELMOŻNĄ POLSKĄ!!! Przecież mieli wygrać, tak wszyscy mówili.
      • kondorx No nie!!! Mężczyźni tak nie grają! 01.10.10, 18:09
        I nie wyglądają na boisku jak zagubione dzieci!
      • Gość: czika jestesmy mocni jak nigdy, idziemy k... po złoto!!! IP: *.adsl.inetia.pl 01.10.10, 18:12
        w sporcie różnie bywa, raz się przegrywa raz się wygrywa.
      • Gość: Ja Bułgaria - Polska IP: *.tys4.1000lecie.pl 01.10.10, 18:20
        co to ku... ma byc
      • Gość: paly Bułgaria - Polska IP: *.home.otenet.gr 01.10.10, 18:20
        te paly co oni tam robia powinni grac w mistrzostwach kobiet
      • Gość: Karsonata Bułgaria - Polska IP: *.chello.pl 01.10.10, 18:22
        Porażka, klęska i upokorzenie. Polska na tych mistrzostwach wygarła tylko z drużynami słabymi lub takimi, które się nam podłożyły. Gdy nadeszły trudniejsze mecze - ośmieszaliśmy się.
      • Gość: amator Bułgaria - Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.10, 18:23
        No to czas pakować walizki i do domu. Skoro inni kombinują i nieźle na tym wychodzą to panom w garniturach gratuluję. Czasami trzeba pokombinować i przejść przez przeszkodę a nie się na nią boczyć.
      • Gość: kszan Bułgaria - Polska IP: *.dolsatbelchatow.pl 01.10.10, 18:23
        już widzę komentarze i zwalanie winy na SYSTEM .... buahahaha.... a trzeba bylo przegrać mecz w grupie !!! garatulację wszystkim którzy twierdzili że trzeba wygrywać wszystko !!!
      • Gość: aaa Bułgaria - Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.10, 18:24
        cioty!
      • Gość: don pismaki IP: *.pia.abpl.pl 01.10.10, 18:24
        Brawo dla pismaków. Nie twierdzę, że to wyłącznie wasza winna szanowni dziennikarze, ale mam pytanie. Kiedy przestaniecie wreszcie lansować mistrza przed zakończeniem turniejów? "Nieokiełznana siła, nadzwyczajna moc, sami nie wiedzą jacy są silni, celują w złoto, Brazylia do pokonania". Ja wiem, że trzeba o czymś pisać. Ale to typowo polskie jest - nakręcać przed. A jak to działa na głównych zainteresowanych - czyli zawodników - chyba wiadomo. Presja, presja, presja i wygórowane oczekiwania. Podskórnie czułem, że tak się to skończy. Szkoda. A dziennikarzom ze sportowego - umiaru i pokory.
        • Gość: l Re: pismaki IP: *.adsl.inetia.pl 01.10.10, 19:34
          > Ale to typowo polskie jest - nakręcać przed.

mylisz się, typowo polskie jest marudzenie przed, po i w trakcie.
          Nakręcanie się i wiara we własne siły jest typowa raczej dla np. Amerykanów. I oni wygrywają.

A w ogóle jeśli ktoś przegrał, bo jacyś pismacy coś napisali, to znaczy, że jest bardzo słaby.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka