Gość: morzusia IP: *.aster.pl / *.acn.pl 07.02.04, 19:01 Ja swoje głósy oddaję na Materna morelowy oraz St. Dalfour wisniowy. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wedrowiec2 Re: ranking dżemow i konfitur 07.02.04, 19:10 St. Dalfour pomarańczowy z imbirem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris Re: ranking dżemow i konfitur IP: *.icpnet.pl 07.02.04, 21:13 St. Dalfour pomarańczowy bez imbiru:-))) Dziś kupiłam na próbę wersję z imbirem, ale chyba wolę bez, mimo, że sam imbir uwielbiam. A, i jeszcze mirabelkowy. Odpowiedz Link Zgłoś
mufffinka Re: ranking dżemow i konfitur 07.02.04, 21:26 Materna jest rzeczywiscie niezly choc ja wolę tę wersje z marakują. Z morelowych niezły jest jeszcze łowicz. Ale dla mnie przebojem jest wspomniany wczesniej St.Dalfour tyle, ze jezynowy (to chyba jedyny jezynowy na polskim rynku?). Ten wisniowy jest koszmarnie slodki. A, "obił" mi sie gdzies o oczy dzem renglodowy-chetnie bym go nabył, ale od tamtej pory nigdzie go nie spotkałam...Coz, moze to jednak było przywidzenie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris Re: ranking dżemow i konfitur IP: *.icpnet.pl 07.02.04, 23:29 > A, "obił" mi sie gdzies o oczy dzem renglodowy-chetnie bym go nabył, ale od > tamtej pory nigdzie go nie spotkałam...Coz, moze to jednak było przywidzenie... no to może ja też mam jakieś omamy, ale wydawało mi się, że widziałam dzisiaj w sklepie. Zwróciłam na niego uwagę, bo to coś innego:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: ranking dżemow i konfitur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.04, 21:46 St. Dalfour - zdecydowanie! Czyli te francuskie, wysokie, bez cukru? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania B. Re: ranking dżemow i konfitur IP: 5.5.* / 80.58.32.* 07.02.04, 22:50 Najlepszy na swiecie dzem wisniowy i z czarnej porzeczki produkcji mojej Mamy - z calymi owocami... mmmm ;) I jeszcze powidla sliwkowe. Niebo w gebie! ;) Pozdrawiam, Ania B. Odpowiedz Link Zgłoś
kags Re: ranking dżemow i konfitur 08.02.04, 00:32 a ja wlasnie cierpie i poszukuje czegos co nie jest "niskoslodzone"... mam ochote na pyszna konfiture wisniowa, bo wlasnej produkcji juz sie skonczyla :((( zawsze mnie smieszy informacja na etykietkach "otrzymano z (np.) 48g owocow na 100g konfitury"... a reszta to co? przeciez nie cukier ;) pzdr. KaGS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linn Re: ranking dżemow i konfitur IP: *.dialup.tiscali.it 08.02.04, 09:42 Czyzby nie podawano skladnikow? Moge podac te z wloskiego dzemu jagodowego / jeden z nielicznych, ktore tu kupuje /: 45 g owocow, 61 g cukru, syrop z glukozy, pektyna, kwas cytrynowy. Gdybym miala tu jagody, nie kupowalabym na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi Gdy moje konfitury są juz pożarte... IP: *.chello.pl 08.02.04, 09:45 ...to kupuję w sklepie mrożone wiśnie i robię sobie w środku zimy z mrozonych. No i dom pachnie latem, i pysznie jest! A z kupowanych - Dalfour wiśniowe, figowe i jagodowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CynamonowaMay Re: Gdy moje konfitury są juz pożarte... IP: *.lubin.dialog.net.pl 08.02.04, 14:03 St.Dalfour jest rzeczywiście pyszny, u mnie również wygrywa pomarańcza z imbirem i jeszcze z czerwonych owoców. Smaczne sa też konfitury z Łowicza (takie w pękatych słoiczkach) zwłaszcza truskawkowe i wiśniowe (calutkie owoce zatopione w pysznym syropie, świetne do budyniu) W Niemczech kupiłam niedawno przepyszne konfitury bananowe z cynamonem, wzięłam tylko jeden słoiczek i byłam na siebie wściekła, bo następnym razem już ich nie było, a smakowały wyśmienicie. Znalazłam też konfiturę z jabłek z płatkami migdałów, też bardzo dobra, albo rabarbarowa z wanilią - to chyba był Schwartau. Ja to wogóle uwielbiam wszelkiego rodzaju konfitury i dżemy, często wyjadam je poprostu łyżeczką ze słoika :). Pyszne są też różne galaretki w słoiczkach, np. cytrynowa z kawałkami kandyzowanych skórek Chivers & Son, albo imbirowa. Pozdrawiam, CynamonowaMay! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynamoon Re:ranking dżemow i konfitur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.04, 17:20 A ja tam wole dzemy i konfitury mojej mamy!!! Zadne sklepowe nie moga sie z nimi rownac!!! Najbardziej zas powidla sliwkowe, dzem z agrestu, konfiture z wisni, dzem z czarnych porzeczek ...Mmmmmm...Poza tym, ze nie jestem zbyt dzemowa (wole na slono) ale swiezy chlebek z maslem i powidlami sliwkowymi potrafi nieraz zrobic dobrze... Mniammmm... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linn Re:ranking dżemow i konfitur IP: *.dialup.tiscali.it 09.02.04, 09:24 Ci, ktorzy kiedykolwiek widzieli produkcje przemyslowa, nigdy ich nie kupuja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: ranking dżemow i konfitur IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.02.04, 22:39 Konfitra wiśniowa Łowicza M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina Re: ranking dżemow i konfitur IP: *.toya.net.pl 09.02.04, 00:08 Kiedys byl przepyszny St.Dalfour mirabelkowy-ale znikl:( Teraz moim nr.1 jest wisniowy Streamline (chyba dunski). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris Re: ranking dżemow i konfitur IP: *.icpnet.pl 10.02.04, 13:40 Mirabelkowy wciąż jest!!! Właśnie dokładnie w tej chwili go jem(mniam, mniam...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: ranking dżemow i konfitur IP: *.mtvk.pl 10.02.04, 11:25 Jagodowy i truskawkowo-poziomkowy Materne (ten w trojkatnym sloiku, teraz to sie chyba nazywa Andros) i trukawkowy Łowicz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilu Re: ranking dżemow i konfitur IP: *.miechow.com / 195.136.93.* 10.02.04, 19:11 Tylko własnej roboty smakują. Też sie zastanawiam co jest w dżemie oprócz tych 48 g owoców. Aż strach pomyśleć. Dlatego namber łan zawsze moje własne, a najlepszy - mirabelkowy, cudownie kwaśny (część robię zawsze bardziej kwaśnych - do przekładania wypieków!). I najlepsze, że za darmochę albo prawie. Mirabelki zbierają mi dzieci i to jest ich wkład w przetwórstwo domowe. Albo za 0,50 zł za kg, góra 1 zł. Również powidła śliwkowe i konfitury wiśniowe. Odpowiedz Link Zgłoś
anikl Re: ranking dżemow i konfitur 10.02.04, 19:48 A wiecie co, Materna sprzedaje pod marką Leader price (taniej). Odpowiedz Link Zgłoś
cardamomo Re: ranking dżemow i konfitur 10.02.04, 19:55 Ojej, bałabym się tego Leader Price... Mi najbardziej smakuje to, co sama wyprodukuję. W tym roku był to dżem morelowy z tymiankiem słodzony cukrem trzcinowym. Ale pożarłam też zawartość wszystkich słoików z dżemem truskawkowym doprawionym wanilią. Jeszcze wiśnie z rumem i porzeczki z Amaretto. Samo się robi, a zimą smakuje jak nic na świecie. A ze sklepu to Dalfour, choć ostatnio mam wrażenie, że wiśni w wiśniowym jakby wcale nie było, a wszystkie smaki smakują podobnie. Jeszcze ananasowy Łowicza i powidła śliwkowe, ale nie te, co sprzedaja teraz, a te, które były dawniej - w takich malutkich, plastikowych, jednorazowych opakowaniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: ranking dżemow i konfitur IP: *.acn.pl 10.02.04, 23:22 wiśniowa konfitura z Łowicza - najlepsza:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiks Re: ranking dżemow i konfitur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.04, 00:09 Nic nie przebije własnej roboty cotignac, mamaye, oxfo Odpowiedz Link Zgłoś