korsarz3 12.01.06, 13:19 No czasem trzeba coś kupić. Może macie jakieś pomysły co można kupić w prezencie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
flamengista dużo zależy od ceny i osoby;) 12.01.06, 19:15 Jak potrzebujesz kupić coś z klasą, a jednocześnie nie chcesz wydać kilku stówek (na drogi koniak, szampan, whisky) to najlepszym wyjściem jest butelka dobrego, czerwonego wina. Często dają do tego ładne, efektowne opakowanie, np drewnianą skrzynkę. Porządne Chianti w takim opakowaniu to suma rzędu 60-70 zł. Wino ma po prostu najlepszą relację jakość-cena i prawie wszystkim pauje. Odpowiedz Link
cioccolato_bianco Re: Jaki alkohol najlepszy na prezent? 13.01.06, 09:44 tequile;) ale tak w ogole to zalezy komu. kobiecie likier lub wino. facetowi cos mocniejszego, wytrawnego. Odpowiedz Link
hubar Re: Jaki alkohol najlepszy na prezent? 13.01.06, 12:30 Zły też nie jest np miód pitny Odpowiedz Link
andrzej.sawa Re: Jaki alkohol najlepszy na prezent? 19.01.06, 03:26 Po pierwsze - dla kogo? Najprościej biała wódka w ładnym opakowaniu lub średniodrogi koniak.Ewentualnie droższe czerwone półwytrawne/półsłodkie/wino. Innych alkoholi nie radzę,bo to sprawa upodobań. Odpowiedz Link
tlen4 Re: Jaki alkohol najlepszy na prezent? 24.01.06, 21:17 Dokładnie- znając upodobania obdarowywanego można coś spokojnie dopasować. Jeśli jednak nie mamy pomysłu jaki alkohol kupić można pokusić się o jakieś akcesoria do alkoholu... stylowy otwieracz, trzymadełko, wiaderko do chłodzenia itp. Obdarowany-pijący może zdecydowanie bardziej docenić taki użytkowy drobiazg niż kolejną butelkę czerwonego wina ;) Odpowiedz Link
korsarz3 Re: Jaki alkohol najlepszy na prezent? 26.01.06, 19:46 I to jest myśl! Dziękuję! Odpowiedz Link
tlen4 Re: Jaki alkohol najlepszy na prezent? 26.01.06, 21:55 Jak już jesteśmy w klimacie prezentów to można w sklepach dostać różne promocyjne zestawy np: * JW Red + skórzana piersiówka (na te mrozy jak znalazł!) * Jakiś_alko + gustowne szkło- ładnie wygląda w barku taki komplet) Odpowiedz Link
anula36 Re: Jaki alkohol najlepszy na prezent? 03.02.06, 00:28 ja czasami kupuje Carolans pakowany w puszke - wyglada sympatycznie - o ile wiem ze ktos lubi. Odpowiedz Link
hubar Re: Jaki alkohol najlepszy na prezent? 03.02.06, 01:05 Lubi puszki ;-) Jakoś nie preferuje jakiegokolwiek alkoholu w puszce, smakuje aluminium bleh! Odpowiedz Link
jan-w Re: Jaki alkohol najlepszy na prezent? 03.02.06, 13:43 Zapewne butelka pakowana w puszkę. Odpowiedz Link
anula36 Re: Jaki alkohol najlepszy na prezent? 03.02.06, 15:52 no dokladnie!!! Carolans w butelce a butelka w puszcze w ksztalcie walca. Odpowiedz Link
angels_dont_kill Re: Jaki alkohol najlepszy na prezent? 14.05.06, 21:50 Ja poszukuję jako prezent na urodziny. Dzisiaj padła propozycja pt. Goldwasser. Wie ktoś z czym to się je?:> Odpowiedz Link
jan-w Re: Jaki alkohol najlepszy na prezent? 14.05.06, 21:55 Tak. To się pije. Gdańska wódka (chociaż Niemcy robią podróbki, od kiedy stracili Danzig), słodka z płatkami złota. Odpowiedz Link
nadinka_nadinka Re: Jaki alkohol najlepszy na prezent? 14.05.06, 23:36 todnosnie zestawow to kiedys widzialam w sklepie: wodka debowa + miod pitny + jakies dodatki typu: smalec, grzybki i chyba cos jeszcze. wszystko w drewnianej skrzyneczce. byly tez takie bardziej wyrafinowane: koniak plus kawa plus jakies pralinki. Odpowiedz Link
barbara359 Re: Jaki alkohol najlepszy na prezent? 21.05.13, 15:26 jeśli ktoś ma ochote na whiskey, to zapraszam do mojego wątku.. :) forum.gazeta.pl/forum/w,36320,144610356,144610356,sprzedam_Whisky.html Odpowiedz Link
plancton Re: Jaki alkohol najlepszy na prezent? 15.06.13, 16:30 Ja ostatnio sprezentowałam znajomym żubrówkę paloną i byli bardzo zadowoleni :) Niedrogi a dość nieprzeciętny trunek, którego jeszcze nie każdy próbował Odpowiedz Link
radoslaw_zy Re: Jaki alkohol najlepszy na prezent? 30.07.13, 14:56 "Oddam" w dobre ręce Johnnie walker 1l , Jim beam 0,7, Calvados (czarna butelka). Kontakt 512 074 828. E-mail: radoslawzydorczak@wp.pl . Odpowiedz Link
dlugaaga Re: Jaki alkohol najlepszy na prezent? 20.06.14, 21:40 Ja standardowo dla faceta zawsze kupuje butelkę wódki:) a dla kobietki - winko:) Odpowiedz Link
dlugaaga Re: Jaki alkohol najlepszy na prezent? 14.07.14, 08:16 Tzn na jakie konkretnie? Bo jak jakies superowe wódki to chetnie bym skorzystała;) Odpowiedz Link
karolinadekla Re: Jaki alkohol najlepszy na prezent? 24.03.15, 21:22 Wszystko zależy dla kogo i z jakiej okazji i jaki jest Twoj stosunek do tej osoby? Jeśli to ktoś z rodziny to zapewnie nie pogardzi dobrą Polską wódką: Dębowa, Belvedere. Jeśli dla kobiety to zdecydowanie wino lub likier. Jeśli dla szefa czy też osoby z którą robi się interesy to najlepiej whiskey czy dobry koniak :) Wszystko zależy od sytuacji. Odpowiedz Link
kamilka-b Re: Jaki alkohol najlepszy na prezent? 22.05.15, 21:51 No jak dla kobiety, to właśnie wino, lub coś delikatnego, jak cydr. Ja zamierzam zamówić dla teściowej taki cydrslowianski.pl/ Cydr Słowiański, jest sto procent naturalny ze świeżych jabłek, u nas w Katowicach niestety nie da się go kupić stacjonarnie. A facetowi to w sumie nawet zwyczajna czysta przypasuje, mój mąż mówi, że najlepsza na prezent jest dobra wódka, bo inne trunki nie zawsze wszystkim pasują ;) Odpowiedz Link
kibic.zalogowany Re: Jaki alkohol najlepszy na prezent? 25.03.15, 23:59 Jeśli komuś żle życzysz, to podaruj mu parszywą kukurydziankę Jacka Danielsa albo ochydną lakiernię Johnnie Walker Red. A jeśli tego kogoś lubisz i ten ktoś niezbyt się zna na whisky, to Glenlivet 12 albo Ardbeg 10. Odpowiedz Link
3daniel3 Re: Jaki alkohol najlepszy na prezent? 04.06.15, 14:08 Ja dostałem niedawno fajny zestaw wódek Absolwent w 3 smakach (cytryna, grejpfrut, jabłko-mięta) o poj. 0,2 l w pudełku, który też można potem jakoś w domu wykorzystać. Tak myślę, że niezły prezent dla faceta, a i kobieta gustująca w mocniejszych alkoholach może się ucieszyć. ;P Odpowiedz Link
zenobi11 Re: Jaki alkohol najlepszy na prezent? 22.07.15, 11:23 Dobry pomysł, niby wódka, a jednak owocowa. Odpowiedz Link
akadakes Re: Jaki alkohol najlepszy na prezent? 07.08.15, 11:50 Nie alkohol tylko maszyna do produkcji prawdziwego alkoholu, o ile oczywiście mówimy o pasjonatach - bimbrownicy.pl/ To co kupujemy w sklepach w niewielu przypadkach jest rzeczywiście porządnym alkoholem. Odpowiedz Link
santo222 Re: Jaki alkohol najlepszy na prezent? 31.08.15, 20:31 o tak polecam taki zestawik Absolwent czysty 0,5 + Absolwent o smaku grejpfrutowym 0,5 ładnie się taki zestaw prezentuje. Odpowiedz Link
pan_polski Re: Jaki alkohol najlepszy na prezent? 24.08.18, 15:26 Jak to jaki? Własnoręcznie zrobiona naleweczka :D Bez dwóch zdań. A teraz sezon na nalewki w pełni. ************************** Zapraszam tutaj: www.facebook.com/groups/266313200547815/ Tysiące przepisów i porad na najlepsze naleweczki, począwszy od staropolskich, klasztornych, po standardowe, a na leczniczych skończywszy. Ponadto jedyny i unikalny Kalendarz nalewek, czyli kompendium kiedy zbierać owoce i robić konkretne nalewki. No i fantastyczni ludzie, którzy nie tylko podpowiedzą, pomogą, ale także zainspirują nowymi pomysłami. Odpowiedz Link
pasikowa Re: Jaki alkohol najlepszy na prezent? 30.01.19, 10:05 Starka jest mega wyszukanym alkoholem na prezent, tacie kupowaliśmy na 60, zawsze chciał spróbować tej wódki, jakby nie było wódka produkowana 500 lat temu w Polsce , robi wrażenie . szukałam i w końcu w Winezja znalazłam winezja.pl/alkohol-mocny/starka-21-yo Odpowiedz Link
marekw86 Re: Jaki alkohol najlepszy na prezent? 12.07.19, 20:12 Jesli znajomy lubi wina lub je kolekcjonuje to moze warto kupić zestaw niespotykanych win np.bio. Ostatnio dostałem od znajomych wino eco gaia verdejo, bardzo dobre hiszpanskie, połwytrawne wino. Mozesz sobie zobaczyc www.dobrewino.pl/eco-gaia-verdejo.html. Odpowiedz Link
marekw86 Re: Jaki alkohol najlepszy na prezent? 12.07.19, 20:15 Jesli znajomy lubi wina lub je kolekcjonuje to moze warto kupić zestaw niespotykanych win np.bio. Ostatnio dostałam od znajomych wino eco gaia verdejo, bardzo dobre hiszpanskie, połwytrawne wino. Mozesz sobie zobaczyc www.dobrewino.pl/eco-gaia-verdejo.html. Odpowiedz Link
kchmiel93 Re: Jaki alkohol najlepszy na prezent? 26.07.19, 13:56 W obecnych czasach warto pomyśleć o dobrym piwie. Obecnie temat jest mocno rozwinięty w Polsce. Można zakupić piwa ciemne leżakowane w beczkach po mocnych alkoholach - są bardzo szlachetne w smaku. Np. piwo z beczki po whiskey uzyskuje waniliowego aromatu. Istnieją też piwa wymarażane - piwo specjalnie mrożone, które przez to zmniejsza swoją objętość, ale zwiększa gęstość - takie piwo ma nawet kilkanaście % alko. Odpowiedz Link
violett44 Re: Jaki alkohol najlepszy na prezent? 14.08.19, 11:20 Ostatnio mężowi z okazji urodzin zamówiłam kosz z alkoholem z poczty kwiatowej. Wiedziałam który to jego ulubiony więc nie miałam problemu z wyborem. Byłam pewna że prezent mu się spodoba i tak też było. Lubi czasem dobry alkohol wypić :) Odpowiedz Link
karnaks Re: Jaki alkohol najlepszy na prezent? 25.10.19, 18:53 Jagermeister. Prezent, który często jest zaskoczeniem. Pozytywnym zaskoczeniem. Schłodzony jagermeister jest pyszny - lubią go i faceci i kobiety. Odpowiedz Link
aleandra7 Re: Jaki alkohol najlepszy na prezent? 06.11.20, 15:40 Ja na prezent polecam tę wódkę torunskiewodki.pl/ Masz tam najróżniejsze smaki do wyboru. Na pewno znajdziesz coś dla każdego :) Odpowiedz Link
abuzada Re: Jaki alkohol najlepszy na prezent? 29.12.21, 15:57 Wino, whisky, brandy :) Odpowiedz Link