Dodaj do ulubionych

ozorki prosiaczka

07.03.12, 12:32
sa rozne wolowe, wieprowe, cielece, ale je moge kupic od niedawna,
poniewaz nie spotkalam zadnego przepisu na nie, prosze o wasza odpowiedz,
mozliwe ze ktos juz je robil i cos napisze na ten temat,
dziekuje za pozytywne odpowiedzi,
Obserwuj wątek
    • aqua48 Prosiaki nie używają obcych języków.. 07.03.12, 12:44
      mhr2 napisała:

> sa rozne wolowe, wieprowe, cielece,

Ozorki prosiaczka są wyłączenie wieprzowe, nie ma możliwości, żeby były inne. Największym problemem jest ściągnięcie skóry, są dwie szkoły, albo sparzyć wrzątkiem albo długo obgotowywać w wodzie, najlepiej z warzywami, liściem bobkowym, pieprzem w kulkach. Jak będą miękkie wziąć bardzo ostry nóż i zacząć ściągać skórę, z niektórych schodzi jak rękawiczka, z innymi trzeba się pomęczyć. A potem po oskórowaniu pokroić w plastry, i zrobić sos. Zanurzyć mięso w sosie i podgrzać. Ja najbardziej lubię do ozorów chrzanowy. Najlepsze ozory, które kiedykolwiek jadłam to były ogromniaste, wołowe, wędzone. Można je również jeść po ugotowaniu na zimno jak szynkę.
      • kosmopolitesiorbut Re:I najlepiej poprosić rzeźnika żeby pokazał 07.03.12, 12:55
        gdzie znajdują się gruczoły ślinowe, które po ściągnięciu skóry trzeba wyciąć.
        A potem:
        www.przepisykulinarne.org/galareta_z_ozorow_jako_wedlina_9453.html
        forum.gazeta.pl/forum/w,77,19599523,,ozory_w_sosie_.html?v=2&wv.x=1
        www.przepisykulinarne.org/ozor_wolowy_w_sosie_czosnkowo_chrzanowym_5056.html
        • mhr2 dziekuje za przepisy, chodzi o ozorki prosiaczka 07.03.12, 14:12
          kosmopolitesiorbut napisał:

> A potem:
          • kosmopolitesiorbut Re:Nadal nie rozumiesz, że nieważne jakie 07.03.12, 15:12
            ozory i tak robi się je według tych samych przepisów?
    • Gość: x Re: ozorki prosiaczka IP: *.adsl.alicedsl.de 07.03.12, 14:34
      mhr2-prosie to tez swinina albo wieprzowina,czyli swinka/swinia,prosiaczek/prosie,wieprz/wieprzyk:))))
      • mhr2 dzieki, tego nie wiedzialam, gdzie przepis na nie 07.03.12, 14:54
        Gość portalu: x napisał(a):

> mhr2-prosie to tez swinina albo wieprzowina,czyli swinka/swinia,prosiaczek/pros
        > ie,wieprz/wieprzyk:))))

jak widze tez ich nie jadles,
        • kosmopolitesiorbut Re: dzieki, tego nie wiedzialam, gdzie przepis na 07.03.12, 15:13
          mhr2 napisała:

> Gość portalu: x napisał(a):
          >
          > > mhr2-prosie to tez swinina albo wieprzowina,czyli swinka/swinia,prosiacze
          > k/pros
          > > ie,wieprz/wieprzyk:))))
          >
          > jak widze tez ich nie jadles,

O JEZU!!!!!!!!!! Nie... Nie mam siły. To przekracza wszelkie granice rozumienia czyjejś głupoty, ograniczenia, nie wiem czego jeszcze.
        • Gość: x Re: dzieki, tego nie wiedzialam, gdzie przepis na IP: *.dip.t-dialin.net 07.03.12, 20:02
          a po czym twierdzisz ze nie jadlem??? jadlem ale sam nieprzygotowywalem wiec ci przepisu nie podam:(
      • mhr2 masz racje, tylko nie mam problemu z ta "skkora" 07.03.12, 17:33
        Gość portalu: x napisał(a):

> mhr2-prosie to tez swinina albo wieprzowina,czyli swinka/swinia,prosiaczek/pros
        > ie,wieprz/wieprzyk:))))
        bo ja mozesz zebrac bez gotowania, teraz tak stwierdzilam bo corka kupila,
        mimo tego mozna ladniej napisac?
        • Gość: celina Re: masz racje, tylko nie mam problemu z ta "skko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.12, 18:02
          > mimo tego mozna ladniej napisac?

Mhr2
          x nie pisał,że ty jesteś prosiakiem.On wskazał słowa,dzięki którym łatwiej ci będzie znaleźć przepisy.
    • kosmopolitesiorbut Re: Masz rację, sam się sobie 07.03.12, 18:01
      dziwię, że jeszcze reaguję na to gulgotanie, bredzenie i bełkot.
    • salsadura Re: ozorki prosiaczka 08.03.12, 00:30
      Ja robiłam w sosie kaparowym.Dały się zjeść ;).
      • mhr2 Re: ozorki prosiaczka 10.03.12, 11:26
        salsadura napisała:

> Ja robiłam w sosie kaparowym.Dały się zjeść ;).

podzielilam na 2wie czesci i zrobilam w sosie chrzanowym i kaparowym,
        byly bardzo smaczne, polecam dalej, mniej pracy bo skorka schodzi prawie sama,
        no i gotuja sie bardzo szybko,
        • a74-7 Re: ozorki prosiaczka 10.03.12, 21:32
          w galerii potraw zdaje sie byly , Krzysio Wandelt robil coz z ozorkow , zajrzyj do jego specjalow w sygnaturce

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka