Dodaj do ulubionych

coś niezdrowego

30.03.12, 20:22
Jutro jest ten dzień, kiedy postanowiłam zjeść coś chamskiego, niezdrowego, prostackiego- czyli generalnie coś czego nie biorę do Moich księżniczkowych ust :)
W przyszłym tygodniu robię oczyszczanie wątroby, więc później będę na samych zupkach z warzyw, dlatego mam ochotę na zatrucie organizmu, żeby miało co ze Mnie wychodzić :)
Co byście zjedli na Moim miejscu?:)))
Obserwuj wątek
    • nglka Re: coś niezdrowego 30.03.12, 20:24
      cyjanek
    • berta-death Re: coś niezdrowego 30.03.12, 20:26
      Myślę, że chemikalia, na których pędzone są warzywka, którymi będziesz się raczyć, wystarczająco zanieczyszczą ci wątrobę. Nic więcej nie trzeba.
      • hotally Re: coś niezdrowego 30.03.12, 20:28
        Ja jadam organiczne :P
    • hotally Re: coś niezdrowego 30.03.12, 20:39
      myslalam o jakims tradycyjnym schabowym w panierce.....
    • polyanna3 Re: coś niezdrowego 30.03.12, 20:45
      no myśle ze taka pajda chleba ze smalcem..albo z innej strony - zestaw powiekszony z wieś makiem, frytki i cola, tłusto i mega niezdrowo!
      • hotally Re: coś niezdrowego 30.03.12, 20:49
        Nie no... już bez przesady :) po mak syfie miałabym chyba darmowe czyszczenie jelita :D
        a chce przeżyć weekend...

ale chleb ze smalcem na przekąskę.... :)
    • bar.anek Re: coś niezdrowego 30.03.12, 20:50
      siebie zjedz:)
    • khadroma Re: coś niezdrowego 30.03.12, 20:52
      Zjedz pieczoną golonkę i popij tanim piwem z puszki. :)
      • hotally Re: coś niezdrowego 30.03.12, 20:55
        no wlasnie golonki nigdy nie lubiłam....
        • khadroma Re: coś niezdrowego 30.03.12, 21:03
          To może żeberka!
          • hotally Re: coś niezdrowego 30.03.12, 21:07
            hmm :)))) w sumie z 6lat nie jadłam :)
        • wiarusik Re: coś niezdrowego 30.03.12, 22:19
          hotally napisała:

> no wlasnie golonki nigdy nie lubiłam....
          >

to może to co zostawiasz na dnie kibelka? jest radioaktywne i bardzo niezdrowe.
        • Gość: miki202 Re: coś niezdrowego IP: *.dynamic.chello.pl 16.06.12, 16:34
          Odsmażana kiszka ziemniaczana ze skwarkami, taka chrupiąca i do tego jeszcze troszkę boczku. Wędzone podgardle byłoby lepsze, ale po tym to już tylko szybka kroplówka.
    • mr.man Re: coś niezdrowego 30.03.12, 20:53
      Moja propozycja:

śniadanie - 250g haribo starmix, tost z nutellą plus puszka koli.
      2 śniadanie - dwie małe paczki chipsów i kawa.
      lunch - 2 pączki i kolejna puszka koli.
      obiad - 2 kebaby z lokalnego dworca, paczka chipsów plus puszka sprite
      kolacja - french fries z parówkami zgrillowanymi z żółtym serem plus podwójny gin z tonikiem, spłukany dużym kieliszkiem wina

do tego w ciągu dnia dowolnie wybrane zakąski - batony czekoladowe, lody, orzeszki solone.

Powodzenia i smacznego.
      • hotally Re: coś niezdrowego 30.03.12, 20:56
        grubo :D
    • alpepe Re: coś niezdrowego 30.03.12, 20:55
      ale po co ci to? Kup paczkę czipsów, jak musisz.
      • hotally Re: coś niezdrowego 30.03.12, 20:58
        no wlasnie nie chce ani czipsów ani batonów, tylko coś takiego kalorycznego z cholesterolem w stylu schabowy, frytki smalec....
        Po to, że mam właśnie na to ochotę, być może jutro Mi przejdzie, ale chce zaszalec przed czyszczeniem.
        • mr.man Re: coś niezdrowego 30.03.12, 21:19
          W takim razie koniecznie placek po węgiersku z gulaszem wieprzowym lub jagnięcym. Kaczka jest też dość tłusta, dobrze by poszła z ziemniakami zapiekanymi w jej tłuszczu i powiedzmy coleslawem.
    • dziewczyna_rzeznika Re: coś niezdrowego 30.03.12, 20:57
      > W przyszłym tygodniu robię oczyszczanie wątroby, więc później będę na samych zu
      > pkach z warzyw, dlatego mam ochotę na zatrucie organizmu, żeby miało co ze Mnie
      > wychodzić :)

Olaboga, i gdzie tu logika?
      Kobieto, znasz takie zaburzenie psychiczne jak ortoreksja?
      • hotally Re: coś niezdrowego 30.03.12, 21:00
        ostatnio ktoś Mi podesłał linka do artykułu, gdzie WHO ogłosiło wegetarianizm chorobą psychiczną, więc Mnie nie zdziwi co to te orto...
      • hotally ortoreksja :)) 30.03.12, 21:01
        "Ortoreksja (Orthorexia nervosa; ortho - "prawidłowy"; orexis - "apetyt") - obsesja na punkcie jakości przyjmowanego pokarmu."

o LOL!!!
    • wicehrabia.julian Re: coś niezdrowego 30.03.12, 21:03
      hotally napisała:

> W przyszłym tygodniu robię oczyszczanie wątroby

jeśli odżywiasz się zdrowo to z czego masz czyścić wątrobę? inna część twojego ciała zdecydowanie wymaga wietrzenia
      • hotally Re: coś niezdrowego 30.03.12, 21:06
        Nawet te ekologiczne jedzenie nie jest takie zdrowe jak 100lat temu, mamy zanieczyszczoną glebę, powietrze, wody, no więc raz w roku robię sobie czyszczenie jelita, a w tym roku idę dalej i robię sterylny porządek organizmu :)
        • wicehrabia.julian Re: coś niezdrowego 30.03.12, 21:09
          hotally napisała:

> Nawet te ekologiczne jedzenie nie jest takie zdrowe

matkobosko kto cię ortografii uczył?
          • georgia241 Re: coś niezdrowego 30.03.12, 21:17
            Tutaj nie ma błędu ortograficznego, tylko fleksyjny i interpunkcyjny.
        • georgia241 Re: coś niezdrowego 30.03.12, 21:16
          A gdzie kupujesz organiczne warzywa? Skąd wiesz, że są organiczne a nie ze szklarni? Ja niestety jem takie z makro. A jak próbowałam na działce wyhodować, to miałam okropne - małe i robaczywe. Nie mam co jeść tak naprawdę.
          • hotally Re: coś niezdrowego 30.03.12, 21:22
            przeważnie dostaję od znajomych ze wsi :)
        • g.r.a.f.z.e.r.o Re: coś niezdrowego 30.03.12, 21:22
          hotally napisała:

> Nawet te ekologiczne jedzenie nie jest takie zdrowe jak 100lat temu, mamy zanie
          > czyszczoną glebę, powietrze, wody, no więc raz w roku robię sobie czyszczenie j
          > elita, a w tym roku idę dalej i robię sterylny porządek organizmu :)

RANY BOSKIE, robią ci lewatywę wątroby?! :)

Btw - na wątrobę ponoć doskonała jest kapusta surowa i lekko kiszona. Bigos niekoniecznie :D
          W DUŻEJ ilości, choć naturalnie nie jako jedyny składnik diety.
          • hotally Re: coś niezdrowego 30.03.12, 21:35
            tzw sok z kiszonej kapusty jest zdrowy i ma się turbo sranie :))))

Mam niską wagę ciała, więc żeby nie wyglądać jak anoreksja będą Mi robić hydrokolonoterapie 3dni pod rząd, będę mogła jeść 3 małe zupy krem z warzyw bez dodatków, pić sok z żurawiny, niesłodzony, dostałam zioła do jedzenia i do picia... no i tyle....
            drugiego dnia znowu jem zupke, pije i jem zioła, o 22 musze wypić olej 1,5g na kg masy ciała- to zapijać sokiem z cytryny... o 5 rano będę musiała SAMA zrobić sobie lewatywe, bo jak nie to organizm się zatruje :(( więc nie wiem jak Ja to zrobię, ale będę myśleć za kilka dni :( i pozniej z samego rana jeszcze raz na profesjonalne czyszczenie pupci. Wychodzą pasożyty, kamienie i co tam mamy...
            Po zakonczeniu przez 3dni nie jeśc białka, tylko warzywa, owoce, kasze...
            • g.r.a.f.z.e.r.o Re: coś niezdrowego 30.03.12, 21:48
              > Wychodzą pasożyty, kamienie i co tam mamy...

Nie wiem co wy tam macie. Ale ja mogę się założyć że ani pasożytów ani kamieni nie mam.

Bosz, czym ty się żywisz dziewczyno? Żwirem i kompostem? Że kamieni i pasożytów się spodziewasz?
              • hotally Re: coś niezdrowego 30.03.12, 21:56
                Rozne są przyczyny powstania kamieni, generalnie chodzi o zakwaszenie organizmu. Ja jem duzo ryb, niestety wody są zanieczyszczone i takim pasożytem łatwo jest się zatruć, tak samo np zjadając źle umytą sałatę...
                Ja już mam prawie 30lat, różne rzeczy się w życiu jadło...
                • g.r.a.f.z.e.r.o Re: coś niezdrowego 30.03.12, 22:15
                  hotally napisała:

> Rozne są przyczyny powstania kamieni, generalnie chodzi o zakwaszenie organizmu
                  > . Ja jem duzo ryb, niestety wody są zanieczyszczone i takim pasożytem łatwo jes
                  > t się zatruć, tak samo np zjadając źle umytą sałatę...

Ale jakie pasożyty konkretnie...
                  I skąd te kamienie w jelitach. Bo to też pierwsze słyszę....
                  • hotally Re: coś niezdrowego 30.03.12, 22:17
                    wpisz sobie w google image "oczyszczanie wątroby" i "złogi kałowe"
                • nieskorzanka Re: coś niezdrowego 20.06.12, 16:57
                  hotally napisała:

> Rozne są przyczyny powstania kamieni, generalnie chodzi o zakwaszenie organizmu
                  > . Ja jem duzo ryb, niestety wody są zanieczyszczone i takim pasożytem łatwo jes
                  > t się zatruć, tak samo np zjadając źle umytą sałatę...
                  > Ja już mam prawie 30lat, różne rzeczy się w życiu jadło...
                  >

Krytyka metody płukania

1. brak podstaw do stosowania
                  2. kamienie kałowe powstają u starych, wyniszczonych, leżących chorych jako ciężka postać zaparcia; nie występują u osób w średnim wieku bez poważnej choroby
                  3. wykorzystywanie osób z dolegliwościami nerwicowymi i psychosomatycznymi
                  4. efekt placebo
                  5, jeśli zabieg "całkowicie usuwa zalegające kilkanaście kilogramów kamieni kałowych", należałoby się spodziewać takiego spadku masy ciała
                  6. nie ma zjawiska przylepiania się mas kałowych do ściany jelita, masy te zalegają w atonicznym jelicie grubym, lub jelito jest na nich obkurczone
                  7. żadne z postulowanych toksycznych działań nie zostało naukowo udowodnione i ma na celu dodatkowe wzbudzenie strachu o własne zdrowie i lepsze zmodyfikowanie efektu placebo
                  8. podobny efekt można uzyskać stosując metodę znaną już średniowiecznej medycynie i praktycznie bezpłatną, czyli lewatywę
                  9. nie przedstawiono przyczyny/mechanizmu autointoksykacji, jeśli jest to zjawisko powszechne, należałoby się go także spodziewać u zwierząt
              • rannie.kirsted Re: coś niezdrowego 30.03.12, 22:13
                pasozyty niestety kazdy z nas moze miec. to ze nie daja objawow, albo daja objawy kojarzone z innymi chorobami, nie znaczy ze ich nie ma.... tony psich gowien na chodnikach, niedbanie o regularne, skuteczne odrobaczanie psow i kotow, brak higieny np kot lazacy po blacie kuchennym, mieso z niepewnych zrodel, niedokladne mycie owocow i warzyw (pare sekund w lodowatej wodzie...) - to wszystko sprawia ze MOZEMY miec pasozyty
                • hotally Re: coś niezdrowego 30.03.12, 22:18
                  zgadza się...
            • polyanna3 Re: coś niezdrowego 30.03.12, 22:59
              łooo matko, kolejna nawiedzona, mam w swoim kręgu znajomych parę osób nawidzonych w kwestii oczyszczania, pasożytów i zlogów kałowych. Nie da sie z nimi pogadać o niczym innym, jak o kupie.
              • hotally Re: coś niezdrowego 31.03.12, 11:34
                Ja tam mam od 4ch lat :))))
                pozdrów znajomych :)))
    • georgia241 Re: coś niezdrowego 30.03.12, 21:12
      Sernik i lody miętowe.
    • lazy.eye Re: coś niezdrowego 30.03.12, 21:14
      Kiedy chamskie i proste potrawy są zdrowe. Tuczące jak ktoś się nie rusza ale zdrowe.
      Ze świństw to mi tylko do głowy nowalijki przychodzą ale kto chciałby jeść żarcie dla królika jak może np. pyzy z gulaszem???
      • hotally Re: coś niezdrowego 30.03.12, 21:25
        nie są zdrowe :)
    • grassant Re: coś niezdrowego 30.03.12, 21:17
      tłustą golonkę z grochem i boczkiem.
      • lazy.eye Re: coś niezdrowego 30.03.12, 21:19
        Ten wątek coraz bardziej mnie wkurza. Proszę nie wymieniac moich ulubionych potraw.
    • lonely.stoner Re: coś niezdrowego 30.03.12, 21:19
      ja wlasciwie co dzien zjadam porcje smazonych ziemniakow (frytek albo czipsow, albo w placki ziemniaczane). Nie wiem czy sa organiczne te ziemniary, ale sa extra :)
      • hotally Re: coś niezdrowego 30.03.12, 21:26
        Ja też lubię placki ziemniaczane, ale na zdrowy sposób :))
      • rannie.kirsted Re: coś niezdrowego 30.03.12, 22:07
        lepiej tak nie szalej. chipsy uzalezniaja, podobnie jak wszelkie syfy typu mc donald. smazone frytki chociaz sa przepyszne tez sa mega niezdrowe - tluszcz i b.wysoki indeks glikemiczny, tzn po zjedzeniu bardzo skacze glukoza. jedzac latami jedzenie z wysokim indeksem glikemicznym mozna sie dorobic cukrzycy typu 2. nawet jesli masz swietna przemiane materii i jestes szczupla.
    • maitresse.d.un.francais Re: coś niezdrowego 30.03.12, 21:58
      Piłkę nożną, sztuk 1.
    • ciastko_z_kota Re: A pojutrze bedziesz puszczac ksiezniczkowe pi 31.03.12, 00:19
      suchar za sucharem
    • ursyda Re: coś niezdrowego 31.03.12, 11:51
      Łyżkę Kucharka albo Vegetty
      • hotally Re: coś niezdrowego 31.03.12, 11:54
        no wlasnie coś niezdrowego BEZ takich świństw!!
        • maternalka Re: coś niezdrowego 31.03.12, 14:32
          Dlaczego przypomniał mi się film "Służące"???
    • six_a Re: coś niezdrowego 31.03.12, 12:28
      >dlatego mam ochotę na zatrucie organizmu, żeby miało co ze Mnie wychodzić
      goooood thinking
    • hotally zjadłam!! 31.03.12, 19:25
      schabowego w panierce z opiekanymi ziemniaczkami i buraczkami...
      Masakra, myslałam, że zejdę! ciężko, niedobrze, rzygać Mi się chciało i w drodze do domu zaczęło Mi burczeć w jelitach ;/
      • six_a Re: zjadłam!! 31.03.12, 20:19
        a relacja lajw z kibla gdzieeeeeeee?
        • hotally Re: zjadłam!! 31.03.12, 20:21
          musisz to sobie wyobrazic :)
          • six_a Re: zjadłam!! 31.03.12, 20:25
            to już zrobiłam po pierwszym wpisie:)
      • timetotime Re: zjadłam!! 31.03.12, 20:32
        hotally napisała:

> schabowego w panierce z opiekanymi ziemniaczkami i buraczkami...
        > Masakra, myslałam, że zejdę! ciężko, niedobrze, rzygać Mi się chciało i w drodz
        > e do domu zaczęło Mi burczeć w jelitach ;/
        >

Bardzo ciekawe.
        Tak się składa, że to co zeżarłaś trawi się ok 6-8h, jakim cudem burczało ci tak szybko w jelitach?

• hotally Re: zjadłam!! 31.03.12, 21:25
          widocznie soki z tego poruszyły śniadanie...
          ie masz tak że jak coś zjesz to czasami Cię pędzi do kibla??
      • simon_r Re: zjadłam!! 15.06.12, 16:52
        eeee.... też mi coś... jakbyś hamburgera w McDonaldzie zeżarła to rozumiem... szczepionka na rok. Ale zwykly schabowy??.. toć to zdrowe żarcie!!
        • sznupkowie Re: zjadłam!! 16.06.12, 11:31
          Oj Ally ...w dupie Ci się poprzewracało Kobito...:)Nie prowadzisz zdrowego trybu życia, ani zdrowo sie nie odżywiasz.Wyniszczasz sobie organizm i psychike, a obsesyjne myślenie o jedzeniu - zdrowym lub nie - nigdy nie wróży nic dobrego. Zycze zdrowia bo pewnie niebawem sie przyda..:(
          • simon_r Re: zjadłam!! 20.06.12, 17:00
            obsesyjne to Aluha ma parcie na szkło :))
            • Gość: pan tadeusz Re: zjadłam!! IP: 195.205.23.* 29.06.12, 15:35
              zastanawia mnie dlaczego ta ally korzysta z tego forum skoro na swoim blogu twierdzi, że wyborcza i michnik to największe zło. dlaczego koleżanko nie uzewnętrzniasz się na niezalezna.pl czy innych tego typu stronach? Jesteś dumna, że nie czytasz wyborczej i nie oglądasz tvn ale forum gazety jest cacy? Chyba coś nie tak z twoim systemem moralnym...
    • kocila Re: coś niezdrowego 15.06.12, 15:44
      Autorka wątku to troll, ostatnio popularna za sprawą głupawej koszulki w której ktoś jej zrobił zdjęcie na meczu. Nie męczcie się i nie wkurzajcie, bo nie warto.
      • Gość: kkk Re: coś niezdrowego IP: *.dclient.hispeed.ch 16.06.12, 18:17
        @kocila: mam niestety nieprzyjemnosc wiedziec, co to za trolliszcze. mnie po prostu strasznie interesuje, czemu ten watek jeszcze w niebyt nie pofrunal...
        • beata_ Re: coś niezdrowego 16.06.12, 18:32
          A próbowałeś/próbowałaś zgłosić to mailem na forum@agora.pl?
          Każdy liczy, że administracja sama z siebie coś zrobi, ale żeby samemu o to zadbać, to już nie :(

Zgłoś, podaj link i po sprawie.
          • Gość: kkk Re: coś niezdrowego IP: *.dclient.hispeed.ch 17.06.12, 21:57
            klikam na kosz, nie raz napisalam na ten adres, nigdy nie otrzymalam odpowiedzi i nic sie nie zmienilo. wiec przestalam.
            mam zbierac petycje z podpisami i urzadzic pikete pod agora?
            • beata_ Re: coś niezdrowego 17.06.12, 22:33
              Zupełnie niesłusznie przestałaś :-)

Ja klikam kosz i wysyłam linka/kilka linków na adres forum@agora.pl i jakoś zawsze działa.
              Nie oczekuj odpowiedzi, tylko reakcji - rzadko kiedy tej reakcji nie ma. W temacie maila pisz: spamer/wege/troll/inna cholera (niepotrzebne skreślić) na forum Kuchnia.
              Nie pomoże raz - ślij powtórnie z prośbą o usunięcie, żadnych petycji i pikiet nie trzeba :-)
              • Gość: kkk Re: coś niezdrowego IP: *.dclient.hispeed.ch 18.06.12, 00:40
                no moze masz racje, tylko mimo wszystko ciagle mam wrazenie, ze wykonuje czarna robote, a komus innemu za to placa ;)
    • Gość: Renia Re: coś niezdrowego IP: *.30.68.136.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.06.12, 19:03
      Coś napewno nie zdrowego,bo mój kotek raz zjadł i więcej nie chciał.Mortadela z Biedronki,skład 30% mięsa indyczego odzielonego chemicznie a pozosyałe składniki to napewno zaszlamują Ci cały organizm.Jedna waży 450g,także będziesz miała pole do popisu aby zregenerować organizm.
    • komanchu Re: coś niezdrowego 22.06.12, 08:56
      hotally napisała:

> Jutro jest ten dzień, kiedy postanowiłam zjeść coś chamskiego, niezdrowego, pro
      > stackiego- czyli generalnie coś czego nie biorę do Moich księżniczkowych ust :)

> Co byście zjedli na Moim miejscu?:)))

Rozumiem, że chodzi o niezdrowe potrawy, których jedzenie sprawia mi przyjemność, więc wybrałabym cebularza z dużą ilością cebuli i sosem pomidorowym, kulebiaka z kapustą i grzybami, pudełko nadziewanych czekoladek, wielki kawałek tortu orzechowego i do tego słodkie wino typu marsala.
    • kropkaa Re: coś niezdrowego 22.06.12, 12:08
      Koszulkę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka