Dodaj do ulubionych

bez mąki pszennej

16.04.12, 18:02
Znacie może fajne przepisy na naleśniki, placuszki, racuszki bez mąki pszennej? Pilnie potrzebuję...
Obserwuj wątek
    • squirk Re: bez mąki pszennej 16.04.12, 18:12
      zabojadek40 napisała:

> Znacie może fajne przepisy na naleśniki, placuszki, racuszki bez mąki pszennej?
      > Pilnie potrzebuję...

A żytnia może być?
      zpierwszegotloczenia.pl/przepisy/skladniki/maka-zytnia-768-1.html
    • hester83 Re: bez mąki pszennej 16.04.12, 18:57
      Ja robię placuszki z mąki kukurydzianej tak jak naleśniki tyle że z mąką kukurydzianą zamiast pszennej, dodaję też rodzynki i rozgniecione banany.
      • Gość: znana.jako.ggigus Re: bez mąki pszennej IP: *.dip.t-dialin.net 16.04.12, 19:24
        albo z maka orkiszowa
        • jagoda85 Re: bez mąki pszennej 16.04.12, 19:35
          Ale orkisz to jest pszenica.
    • marghe_72 Re: bez mąki pszennej 16.04.12, 19:35
      musze poszukac przepisu na nalesniki z mąki ryżowej
      • zabojadek40 Re: bez mąki pszennej 16.04.12, 20:49
        No właśnie, orkisz też odpada. Mój synio bardzo lubi takie smakołyki ale jest uczulony na pszenicę i jej pochodne. Oczywiście "udało" mu się u znajomych popróbować naleśników i teraz mnie męczy... Oczywiście też próbowałam z mąki kukurydzianej zrobić, ale to strasznie kruche wyszło :(
        • marghe_72 Re: bez mąki pszennej 16.04.12, 20:52
          zerknij
          czarygary.blogspot.com/2010/04/nalesniki-ryzowo-kokosowe.html
        • hester83 Re: bez mąki pszennej 16.04.12, 20:56
          Ja robię z 220ml mleka, 1 jajka, 120g mąki kukurydzianej, 1 banana.
          Nie dodaję cukru bo banan nadaje słodki smak aczkolwiek można dodać trochę cukru albo posypać już gotowe placki cukrem pudrem.
          Rozgniatam widelcem banana dodaję pozostałe składniki i miksuję wszystko razem.
          Do gotowego ciasta dodaję 2 łyżeczki rodzynek,mieszam i smażę małe placki na odrobinie masła.

Nigdy się nie kruszyły.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka