ania_20 24.11.04, 18:49 znacie jakieś dobre przepisy na coś naprawdę rozgrzewającego? bo ja jestem strrrrasznym zmarzlakiem i zima to dla mnie koszmar :-D Tylko coś bezalkoholowego..chociaz ponoć najlepiej rozgrzewa :-D Ratujcie :))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacek1f Re: napoje rozgrzewające 24.11.04, 18:55 Nie jestem expertem od bezalkoholowych... ale może: - imbir - herbatka z nim, lub napoj cytrynowo imbirowy. Baze robisz zawsze tak samo - nakrój imbiru świeżego i zalej wrzątkiem. Można zrobić więcej i mieć w butli. Potem albo herbata albo napój cytrynowy. Możesz dodać goźdzków i cynamonu i bedziesz miała namiastke grzańców alkoholowych bez alkoholu. Możesz też śmiało używać Glooga z Ikei, bo to zaprawa i nie ma tam alkoholu. Łącz do woli z miodem i przyprawami.... Ale tak w ogóle bez alkoholu? Odpowiedz Link Zgłoś
ania_20 Re: napoje rozgrzewające 24.11.04, 18:58 raczej zupełnie bez, no bo...po pierwsze nie lubię, a poza tym trudno popijać tak w ciągu dnia (no bo jak na uczelnie potem iść? hihi) A co to jest ten Gloog? Odpowiedz Link Zgłoś
amused.to.death Re: napoje rozgrzewające 24.11.04, 18:57 zerknij do tego wątku:) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=16524796&a=16524796 Odpowiedz Link Zgłoś
ania_20 Re: napoje rozgrzewające 24.11.04, 19:09 no własnie, szukam jakichś herbatek :) bo taka zwykła przy takiej ilości jak ja piję, to już mi obrzydła :-DD A poza tym grzeję się barszczem czerwonym, chyba też pomaga :)) Odpowiedz Link Zgłoś
amused.to.death Re: napoje rozgrzewające 24.11.04, 19:38 > no własnie, szukam jakichś herbatek :) bo taka zwykła przy takiej ilości jak ja piję, to już mi obrzydła :-DD no, to idź do sklepu z herbatą i zakup jakieś takie z 'zimą' w nazwie. Ja się ostatnio doliczyłam u siebie 30 rodzajów herbaty - nie ma szansy mi się znudzić, nawet przy takiej ilości jaką piję:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krasnowo Re: napoje rozgrzewające IP: *.sejny.sdi.tpnet.pl 24.11.04, 19:59 Zawsze - herbata imbirowa - można Swieży,starty imbir (- na początek kawałek wielkości orzecha włoskiego ) zaparzyć z herbatą, ja najbardziej lubię sam, zaparzony wrzątkiem, doprawiony dużą ilością soku z cytryny i miodem. Napój z 1 łyżki miodu, 1 łyżki soku malinowego (najlepiej domowego, bo chodzi o zawartość MALIN), soku z pół cytryny, jeżeli na noc i przeciwprzeziębieniowo zaleca się kieliszek czystej wódki lub łyżkę spirytusu - zalać to w kubasie wrzątkiem i pić gorący. Odpowiedz Link Zgłoś