Dodaj do ulubionych

Pierogi ze szpinakiem

07.01.05, 19:37
No wlasnie. Zawsze robilam tradycyjnie: z ziemniakami, kapusta, miesem,
twarogiem albo owocami a dzis ze szpinakiem (dla chetnych szpinak
mrozony+twarog w stosunku 2:1, zeszklona cebula, galka muszk., pieprz, sol -
dosc duzo). A Wy z czym jeszcze robicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: edka Re: Pierogi ze szpinakiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.05, 22:15
      a ile tej gałki nalezy dodać ?
      • evamarija Re: Pierogi ze szpinakiem 09.01.05, 01:00
        szczypte - najlepiej posmakowac
    • siostraheli Re: Pierogi ze szpinakiem 07.01.05, 22:18
      koniecznie trzba sprobowac z krupniokiem czyli kaszanka. Do tego troche galki,
      cynamonu i podsmazonej cebulki.
    • nobullshit Re: Pierogi ze szpinakiem 07.01.05, 23:12
      Gałki szczypta. I sugerowałabym duuużo czosnku - on się ze szpinakiem bardzo
      lubi. :)
      • Gość: paprotka Re: Pierogi ze szpinakiem IP: *.dew.pl / *.dew.pl 08.01.05, 00:00
        oj lubią się i to bardzo :-) szpinak nabiera zdecydowanego smaku w parze z
        czosnkiem
    • Gość: paprotka Re: Pierogi z kaszą gryczaną IP: *.dew.pl / *.dew.pl 08.01.05, 00:12
      z nadzieniem z ugotowanej kaszy gryczanej , białym serem i przesmażoną cebulką
      taki przepis znalazłam w książsce M.Disslowej - przepis jest wielce kuszący i
      jeszcze u mnie nie sprawdzony , czy może znacie i próbowaliscie te
      pierożki ?
      • alka44 Re: Pierogi z kaszą gryczaną 08.01.05, 10:24
        z kaszą robię od zawsze, ale zdarza mi sie, ze czasem jak robie pierogi, to
        zrobie za duzo ciasta. tym sposobem raz były ze szpinakiem(tylko to miałam na
        nadzienie) A wczoraj zostało ciasta po ruskich i w lodówce była zasmazana
        czerwona kapusta. Zjadliwe to jest Nawet nawet. Ale specjalnie nie bede takich
        robić. W efekcie te ze szpinakiem przypadły dla mnie, tak i te z czerwoną
        kapusta też.
      • Gość: Milka Re: Pierogi z kaszą gryczaną IP: *.crowley.pl 08.01.05, 10:48
        Są pyszne! Wpadłam na pomysł takiego nadzienia zupełnie przypadkiem - nic
        więcej nie miałam w lodówce a rodzinka domagała się pierogów. I od tej pory
        robię regularnie. Naprawdę polecam.
    • myszz szpinak+feta 08.01.05, 08:58
      ja robiłam farsz ze szpinaku i fety. były pyszne pierożki:)
    • Gość: marcinek Re: Pierogi ze szpinakiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 12:04
      Podobny przepis do tego co mówisz [ale nie co inny ;-) ] jest tutaj
      www.palcelizac.pl/?przepis=287
      nie nalezy do najłatwiejszych, ale z tego cowidzę poradzisz sobie ;-)
    • Gość: Pichciarz Re: Pierogi ze szpinakiem IP: *.proxy.aol.com 08.01.05, 17:45
      Jadłem "fabryczne", typu ruskich ze szpinakiem. Ruskich nie znoszę, ale te były
      zadziwiająco dobre.
    • evamarija Re: Pierogi ze szpinakiem 09.01.05, 01:01
      Koniecznie probuje nastepnym razem dodac do tych szpinakowych czosnek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka