Dodaj do ulubionych

ratunku !!!!!! ryby!!!!!!!!!!!

02.05.05, 11:38
dostałam wczoraj od TESCIOWEJ!!! wiaderko wyczyszczonych płotek i mam je
zaprawic do słoikow!!! pomocy nie mam zielonego pojecia jak mam to zrobić!!!
czy ktos wie???
Obserwuj wątek
    • paprotka-gd Re: ratunku !!!!!! ryby!!!!!!!!!!! 02.05.05, 12:20
      Płotki dokladnie umyj , posyp solą i pieprzem , lekko obtaczaj w mące i smaż
      partiami na silnie rozgrzanym oleju , po usmazeniu całości odstaw do
      przestygnięcia .
      Przygotuj zalewę : ocet w stosunku do wody 1 do 3 czyli np. na 1 szklankę octu
      3 szklanki wody zagotować wraz z przyprawami -zielem angielskim , liściem
      laurowym , pieprzem ziarnistym , solą i odrobiną cukru .
      Przesmaż na patelni cebulę pokrojoną w plastry , tak aby była tylko zeszklona .
      Ostudzone ryby układaj w słoikach , przekładając cebulą i zalej zalewą octową .
      Ja zalewam letnią lub zimną zalewą gdyż gorąca powoduje rozpadanie się ryb.
      Opiekane rybki w zalewie sa łatwe do zrobienia tylko najbardziej pracochłonne
      jest to smażenie .
      • Gość: hun Re: ratunku !!!!!! ryby!!!!!!!!!!! IP: *.gdynia.mm.pl 02.05.05, 12:29
        Proponuję jeszcze dodać łyżeczkę kurkumy do zalewy i po parę ząbków czosnku do
        słoika. Cebulę wystarczy dać surową.
        • klaudia1973 Re: ratunku !!!!!! ryby!!!!!!!!!!! 03.05.05, 11:09
          cebuli nigdy nie dajemy surowej , bo skwasnieje
          , ja zawsze cebule daje do zalewy i ja obgotowuje , to jest gwarancja ze sie
          nie zepsuje, ryby to moja działka i robie w ten sposób od lat a przepisy
          przejełam od mojej mamy i babć , nawet do sledzi obsmazanych w zalewie daje
          cebule obgotowana z przyprawami , o niebo lepsza od surowej no i trwalosc dania
          o wiele wieksza choc u mnie i tak ryby znikaja jak kamfora

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka