Gość: samantaa IP: 212.244.54.* 08.05.05, 13:57 znajomi rodziów likwidowali sklep i przywieźli nam 3 opakowania (po 1kg) płatków kukurydzianych. do czego oprócz mleka można je wykorzystać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mati Re: płatki kukurydziane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 14:26 Możesz panierować kotlety schabowe,najpierw w mące ,jajku i płatkach. Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: płatki kukurydziane 08.05.05, 14:41 Za ciężkiej komuny mój brat robił takie coś: margaryna+cukier+trochę mleka+kakao gotował to jakieś 15 min, potem dosypywał płatków owsianych, kukurydzianych, orzechów czy co tam jeszcze w domu znalazł.Łyżką wykładał to na talerz - robiły się takie " orzeszki" i czekaliśmy aż ostygną.Wtedy to miało smak luksusu:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mati Re: płatki kukurydziane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 16:21 Tydzień temu zrobiłam z przepisu Leny coś słodkiego.12 garści płatków wsypać na blachę ,obok w misce połamana czekolada i to do piekarnika na 10 min. Temperatura 180 stopni,następnie wszystko wymieszać i gdy przestygnie to do lodówki na kilkanaście minut. PYCHA.Czekolady dodałam więcej,było super. Odpowiedz Link Zgłoś