Gość: synus2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 15:03 Bardzo proszę o podpowiedż.Jak obrać z błonki orzechy włoskie,łuskane? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: asa Re: Orzechy włoskie IP: 195.42.249.* 15.11.05, 15:08 Wiem tylko tyle, że jak sa swiezutkie, ze jeszcze wilgotne to skorka dosc latwo odchodzi i mozna sie, pomeczyc (ja uwielbiam takie swiezutkie bez skorki) ale potem jak juz wyschnie i zbrazowieje to nie wiem czy sie jakos da;( nawet w sprzedarzy takich nie ma wiec pewnie nic nie wymyslili, z laskowymi czy migdalami to latwiej bo maja "obłe" ksztalty a wloskie to nie wiem czy sie da. Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: Orzechy włoskie 15.11.05, 15:10 jak sie je podsuszy w piekarniku, to sie obsypie cześć tej skórki, ale po co to robić? w tej goryczy jest sens:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: synus2 Invictia,masz rację,serdeczne dzięki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 15:26 Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: Invictia,masz rację,serdeczne dzięki 15.11.05, 15:31 Możesz skoro masz taki kaprys sparzyć wrzątkiem. Odchodzą wtedy łatwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saxifraga Re: Invictia,masz rację,serdeczne dzięki IP: *.sec.osceint / 193.201.41.* 15.11.05, 15:44 . . . albo zalac przez noc lekko oslodzona letnia woda. Pozdrawiam, Saxifraga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: synus2 n/t orzechy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 16:27 Bardzo gorąco wszystkim dziękuję za odpowiedż. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: Orzechy włoskie 16.11.05, 02:27 Porada: Peeling: To do this, drop shelled walnuts into boiling water and blanch 1 minute. Drain, rinse under cold water and rub skin off. Tłumaczenie: Wrzuć wyłuskane orzechy do gotującej się wody i oparz przez minutę. Odcedź, opłucz w zimnej wodzie i obetrzyj ze skórki. Odpowiedz Link Zgłoś