Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Sklep z winem Warszawa

IP: *.t-systems.at 06.11.08, 18:43
    Witam was Serdecznie
    Od niedawna jestem wielbicielem wina. Mieszkam w Warszawie i szukam
    dobrego sklepu z dobrą ofertą win gdzie mógłbym zostać stałym
    klientem z dobrą obsługą i doradztwem. Jeżeli macie takowe chętnie
    skorzystam z waszych doświadzczeń.
    Z góry dziękuję
    Obserwuj wątek
      • Gość: porada Re: Sklep z winem Warszawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.08, 10:09
        moze tutaj www.winnica.pl
      • Gość: danils Re: Sklep z winem Warszawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.08, 14:59
        winiarnie Winestory- jest ich kilka w Wawie, duży i ciekawy wybór,
        obsługa znająca i potrafiąca dobrze doradzić, niezłe ceny...
        ostatnio widziełem zę ruszyli chyba ze stroną www.
        • shogun_smutku Re: Sklep z winem Warszawa 19.11.08, 20:51
          zależy gdzie mieszkasz/bywasz i czego szukasz ale, żeby nie było z głowy zapodam:
          Dekanter w Forcie Piontek
          Dobre Alkohole w Łomiankach
          Pod Pretextem na Bemowie
          w samym centrum La Vinotheque przy placu Grzybowskim
          WineCorner zaraz przy Polach Mokotowskich
          WinoIJazz - Kabaty
          Saska Kępa ma Bacchusa i Dyspense
          hym to tak na szybko... niektóre mniej lub bardziej specjalizują się w winach z
          konkretnego kraju, regionu...
          Pozdrawiam!
          • shogun_smutku Re: Sklep z winem Warszawa 19.11.08, 20:53
            zapomniałem o Mielżyńskim na Burakowskiej!
            i pewnie o paru jeszcze ale...;)
          • Gość: abc Re: Sklep z winem Warszawa IP: *.acn.waw.pl 01.03.09, 21:58
            Wine Corner.. gdzie dokladnie?

i nie Pola, tylko (jedno) Pole Mokotowskie
            • shogun_smutku Re: Sklep z winem Warszawa 23.05.09, 10:27
              Gość portalu: abc napisał(a):

> Wine Corner.. gdzie dokladnie?
              >
              > i nie Pola, tylko (jedno) Pole Mokotowskie
              jak taki cwany gapa jesteś to z googli nie możesz skorzystać, żeby WC namierzyć?:P
              ja tam mówie pola od małego i nie zamierzam tego zmieniać
              ale dzięki za czujność, zresztą odkąd Pole przecięła al. niepodległości zrobiły
              się dwa...
              • greg-bap Re: Sklep z winem Warszawa 04.09.09, 11:18
                Na górnym mokotowie jest Bistro Żużu.
                To warszawska siedziba 101win.pl.
                Więc ceny są 'importerskie' ;)
                Spry wybór starego świata.
                Pozdrawiam,
                Greg-bap
          • Gość: DanielW Re: Sklep z winem Warszawa IP: *.aster.pl 20.07.10, 19:42
            La Vinotheque ma jeszcze nowy sklep na ulicy Giełdowej na Woli (na tyłach
            banków). Ciekawy punkt i zawsze dobrze dobrane wino. Polecam
      • honeyaccess Re: Sklep z winem Warszawa 19.11.08, 21:31
        Polecana często na tym forum sieć dobrewina.pl/

Sporo sklepów w Warszawie (Kabaty, Wilanowska, Francuska, pl. Wilsona, ...) -
        ich cechą unikatową jest to, że sprowadzają tanie i dobre wina od mało znanych
        winiarzy i chyba jako jedyni mają duży wybór pijalnych win w przedziale 15-30
        zł. Obsługa różna w zależności od sklepu (nie są to eksperci), ale znośna - bez
        kolesi w stylu "Polecam chilijskie - co najmniej dorównują francuskim..." ;)

• tojan3 Wina portugalskie 19.11.08, 23:37
        Polecam wina portugalskie, jako bardzo ciekawe, oryginalne i pelne.
        W kanjpie Portulace (na przeciwko Warszawianki) milo obsluza i doradza.
      • Gość: sstar inne sklepy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.08, 11:49
        Np. Givenchy. Trochę ekstremalnie, ale warto! Na Wilczej. Tu kilka opisów win od niego.

Jest jeszcze Galleria di Vino w kilku miejscach oraz węgierski
        Korkociąg...

Pzdr, sstar
        • honeyaccess Re: inne sklepy 20.11.08, 16:11
          A gdzie ta "Galleria di Vino"?
        • winniepooh Re: inne sklepy 22.12.08, 23:15
          w kwestii Mnsieur Givenchy, Wilcza 28

"Pivonie" - Anjou 2004, 100% Cabernet Sauvignon (chyba 6 m-cy w
          dębie francuski) mnie opętało, ta żywiczność! przy tym dłuie i
          velvetowe, zrównoważone a jednocześnie z nerwem. Wszystko co
          najlepsze w Cabernet Sauvignon.
          • Gość: kohei Re: inne sklepy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.08, 23:17
            winniepooh napisała:

> "Pivonie" - Anjou 2004, 100% Cabernet Sauvignon

A nie C. Franc?
            • sstar Re: inne sklepy 23.12.08, 12:05
              Gość portalu: kohei napisał(a):

> winniepooh napisała:
              >
              > > "Pivonie" - Anjou 2004, 100% Cabernet Sauvignon
              >
              > A nie C. Franc?

tak, tak CF - jak widać, ale opis pasuje równie dobrze do franc

pzdr
              sstar
        • sstar Re: inne sklepy 20.02.09, 17:54
          Gość portalu: sstar napisał(a):

> Np. Givenchy. Trochę ekstremalnie,
          ale warto! Na Wilczej. Tukilka opisów win od niego.

Powyższe linki nie są już aktualne, teraz wyglądają tak:
          www.sstarwines.pl/sample.php?inc=inc=note.php¬e=5022
          www.sstarwines.pl/sample.php?inc=index.php&imp=Givenchy
          Pzdr, sstar
      • eldritch68 Re: Sklep z winem Warszawa 21.11.08, 15:03
        polecam sieć Winestory
        sklepy mają w Łomiankach, Wawrze , Landzie i chyba ostatnio na Ken-
        ie koło Metra Stokłosy.
        • havelock_vetinari Re: Sklep z winem Warszawa 05.08.09, 00:58
          ten na al. Ken to do d...
          Pracownica niewiele potrafiła powiedzieć o winach, innym razem był jakiś kolo,
          walił jakieś farmazony :((
          Dobrze, że choć się jeszcze wina bronią.
          • Gość: danils Re: Sklep z winem Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.09, 17:32
            ... co za schizofrenia poglądów, autor eldricht68 i havelock_vetinari to ta sama
            osoba, a jakże skrajne opinie post po poście. Ciekawe skąd to się bierze ? Może
            pierwsze pozytywne są z okresu kiedy pracował w Winestory , a te późniejsze
            kiedy przestał. Moja ocena. Pała za zaufanie i obiektywność dla tego forumowicza.
          • Gość: eldritch68 Re: Sklep z winem Warszawa IP: *.aster.pl 20.08.09, 21:10
      • Gość: enf Re: Sklep z winem Warszawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.08, 14:36
        polecam sklep z winami Marka Kondrata na ul.wierzbowej (ok.pl.Teatralnego)
        • Gość: Janek krypto IP: *.adsl.inetia.pl 17.12.08, 21:15
          > polecam sklep z winami Marka Kondrata na ul.wierzbowej (ok.pl.Teatralnego)

ojjjj, enf, dwa chwalące posty w dwóch wątkach pod rząd... cuchnie kryptą-reklamą
          • Gość: enf Re: krypto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.08, 10:00
            nie było to moim zamierzeniem, nie mam w tym żadnego interesu
      • Gość: gosc Re: Sklep z winem Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 16:44
        jeszcze sieć M&P - na Ursynówku, w Marina Mokotów, w St. Miłosnej, na Bemowie,
        w Markach i na Pańskiej w Centrum
      • Gość: abc Re: Sklep z winem Warszawa IP: *.acn.waw.pl 01.03.09, 22:02
        a moze by tak ranking tych sklepow ktore maja uczciwe marze :)

pierwsi od konca z rekordowymi marzami to LPDV i WineHouse/Centrum
        Wina. Kto potem?
        • havelock_vetinari Re: Sklep z winem Warszawa 01.07.09, 10:03
          następni od końca Winestory - 130, 160% marży to norma
          • sfursat Re: Sklep z winem Warszawa 06.07.09, 15:49
            Chyba miałeś na myśli 60%, bo 160% marży to nikt w tym kraju nie ma. Żeby sklep
            się utrzymał powinien mieć marżę pomiędzy 35-40%.
            • havelock_vetinari Re: Sklep z winem Warszawa 06.07.09, 21:26
              niestety sporo firm ma takie marże: Dom Wina
      • Gość: Ingmar Re: Sklep z winem Warszawa IP: *.aster.pl 07.03.09, 19:44
        Ja osobiście preferuję trzy lokalizacje:

Dekanter - Fort Piontek
        Wine Corner - Eko Park
        Wino I Jazz - Kabaty
        • Gość: abc Re: Sklep z winem Warszawa IP: *.adsl.inetia.pl 11.03.09, 13:31
          musisz sporo po miescie jezdzic, bo 3 sklepych w 2 totalnie roznych rejonach miasta
          • nasze-wina Re: Sklep z winem Warszawa 23.05.09, 13:03
            Ze swojej strony mogę polecić już wcześniej wymienione dobrewina.pl/
            (ja odwiedzam sklep na Kabatach, gdzie akurat jest bardzo dobra
            obsługa); Vin de Siecle znajdujące się niedaleko Arkadii oraz
            również w zupełnie innej lokalizacji WineAndYou w Milanówku heh
      • reuptake Re: Sklep z winem Warszawa 30.05.09, 10:37
        dwa w miarę nowe:

- w centrum handlowym Land, przy Wałbrzyskiej w tym niższym budynku (nie
        pamiętam nazwy, nie chodzi mi o Winestory!)

- nowy sklep z niemieckimi Jung & Lecker na Emilii Plater, na przeciwko Korkociągu
        • nasze-wina Re: Sklep z winem Warszawa 30.05.09, 13:08
          CH Land to też moje rejony heh, z tego co pamiętam jest tam Wine Company czy
          jakoś tak - mały, kameralny sklepik z zagadującym sprzedawcą : ) Takiego go
          zapamiętałem.
      • nasze-wina Re: Sklep z winem Warszawa 01.06.09, 23:18

Kolejny bardzo fajny sklep na Kabatach - Winnice Południa.

Mogę polecić.
        • Gość: Arturo Re: Sklep z winem Warszawa IP: *.europe.hp.net 01.07.09, 11:44
          Potwierdzam. Fajny sklep Winnice Południa. Ostatnio kupiłem tam
          czarnogórskiego Krstaca.
          Bardzo miła obsługa.
      • shirlley00 Re: Sklep z winem Warszawa 06.08.09, 15:39
        Polecam Enotekę Polską www.enotekapolska.pl

Wina już od 27 złotych za butelkę. Ceny wina w restauracji są takie same jak w
        sklepie. Co jest bardzo rzadko spotykane w restauracjach.
        • Gość: denko Re: Sklep z winem Warszawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.09, 11:36
          ... i sklepach.
          • Gość: Heiman Re: Sklep z winem Warszawa IP: *.acn.waw.pl 11.08.09, 17:58
            Ja w sklepie Dolina Win na Kabatach znalazłem wino dychę tańsze niż
            to samo w pobliskim Tesco:)) A takiego wyboru nigdzie indziej nie
            widziałem..
      • piotruspani Re: Sklep z winem Warszawa 18.08.09, 13:24
        Trudno mi;) nie wspomnieć
        sklep z winami i restauracja
        www.restauracjavinarius.pl/
        • Gość: Ludwik Re: Sklep z winem Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.09, 15:58
          witam Szanownych Smakoszy i znawców win
          nie wiem czy ktoś już wspominał
          gorąco polecam Waszej uwadze funkcjonujący od niedawno sklep w samym
          centrum w-wy "Wina na Widoku" (ul Widok 16)
          bardzo dobry - niespotykany w sieciówkach - wybór win, kompetentna
          obsługa, dobre ceny
          sam regularnie sie tam zaopatruje - ostatnie udało mi się nabyć (za
          poradą sprzedającego tam Pana Sebastiana) urugwajski Pinot Noir.

raz jeszcze polecam.
          trzeba wspierać takie inicjatywy!
      • jacuo Re: Sklep z winem Warszawa 12.09.09, 12:07
        A gdzie jest spory wybór nie za drogich porto ?
        W tych internetowych, które tu wymieniano to bardzo ubogo i drogo
        jest
      • Gość: q Re: Sklep z winem Warszawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.10, 14:57
        q
      • Gość: TESCO Re: Sklep z winem Warszawa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.03.10, 15:32
        Róbcie zakupy tylko w TESCO - tanio, wszystko TESCO

Elo,
        tesco
      • Gość: blend Re: Sklep z winem Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.10, 15:46
        Z czystym sumieniem polecam Sklep i WineBar Butla na Ursynowie, jedno z niewielu
        miejsc prowadzonych przez certyfikowanych sommelierów, trafiłem tam przypadkiem,
        wybór win całkiem niezły, może nie mają oszałamiającej ilości etykiet ale są to
        wszystko wina wybrane przez nich, wiele pozycji widziałem po raz pierwszy. No i
        podstawowa sprawa, zawsze można czegoś spróbować lub nawet wypić na miejscu.
        Tekst linka
        • Gość: gość Re: Sklep z winem Warszawa IP: *.ambra.com.pl 22.03.10, 22:51
          "certyfikowanych sommelierów" można o więcej informacji????bardzo mnie ciekawi,
          kto, kogo i skąd świstek o tym certyfikowaniu?
          • Gość: Blend Re: Sklep z winem Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.10, 14:36
            Posiadamy certyfikaty Wine&Spirit Education Trust London (WSET), więcej
            informacji na stronie WSET lub na forum Magazynu Wino.
            • Gość: Nauczycielka Re: Sklep z winem Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.10, 15:13
              Gość portalu: Blend napisał(a):

> Posiadamy certyfikaty Wine&Spirit Education Trust London (WSET)

Źle to świadczy o wystawiających te "certyfikaty", skoro otrzymują je funkcjonalni analfabeci niezdolni do zrozumienia regulaminu tego forum.

W jaki sposób człowiek, który nie radzi sobie z kilkoma prostymi zasadami wymienionymi w paru punktach, może otrzymać jakikolwiek certyfikat? Elementarnym warunkiem powinna chyba być umiejętność czytania. Czy się mylę?
              • shogun_smutku Re: Sklep z winem Warszawa 24.03.10, 16:05
                możesz wychodzić z mylnego założenia... że nie rozumie,
                może rozumie tylko woli inne wyjście...

np sam wątek, mój post będzie kolejnym, który go "podbije", ktoś
                zajrzy, przeczyta...a nóż się zainteresuje
              • Gość: Blend Re: Sklep z winem Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.10, 19:49
                No to chyba "nauczycielka" jest bez kwalifikacji, ponieważ nic niezgodnego z
                regulaminem w moim poście nie wyłowiłem, a Matka nauczyła mnie jednego - jeśli
                ktoś zadaje pytanie to wypada odpowiedzieć.
                Ponadto udzieliłem takowych informacji nie mając na celu uzyskania korzyści z
                tego tytułu, ponieważ w żaden sposób nie reprezentuję WSET.
                Sam wątek łamie poniekąd pewne punkty w regulaminie, więc skąd ten typowo
                "nauczycielski" jad?
                • Gość: lizzy Re: Sklep z winem Warszawa IP: *.inpoland.pl 24.03.10, 23:36
                  Witam panie Pawle,
                  bo to pewnie Pan albo Maciek, no małą wpadkę Pan zaliczył używając liczby
                  mnogiej "posiadamy", no ale "każdy orze jak może". Na otwarciu niestety nie
                  mogłam być, ale życzę Wam wszystkiego dobrego, i do zobaczenia przed Świętami.
                  No i delikatnie z takimi spamikami, co prawda zgadzam się z Panem że w tym wątku
                  to nie grzech.
                  • Gość: lizzy Re: Sklep z winem Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.10, 00:12
                    Zapomniałem się przelogować na inny dostęp do internetu i to dlatego tutaj: forum.gazeta.pl/forum/w,18,108442213,109185698,Re_Slowo_o_somelierach.html występuję jako "blend".

Niestety nie stać nas na 2 złote na sponsorowany link bo płacimy 12 złotych czynszu ze podziemie pod kwiaciarnią i dlatego występuję z tego samego IP jako "lizzy".

Proszę o wybaczenie. Niestety będziemy to robić bez przerwy pod różnymi nikami w każdym napotkanym wątku. Ale tylko dlatego, że kredyt wzięliśmy na certyfikat WSET w provident i oni teraz nakazali nam promocję na za wszelką cenę jeśli spóźnimy się z kolejną spłatą 36 złotych na miesiąc, a redaktorzy Wojktek i Tomek z MW odmówili pomocy. Mamy nadzieję, że jako prawdziwi pasjonaci wina wybaczycie to nam.
                    • Gość: lizzy2 Re: Sklep z winem Warszawa IP: 109.243.25.* 25.03.10, 16:02
                      nie ładnie tak podszywac się pod kogoś innego...lizzy...no a tym bardziej pisac
                      w jego imieniu,zawiść to bardzo brzydka cecha,ale jak widać konkurencja
                      chłopaków z "Butli" nie śpi...widac mają mało klientów u siebie skoro mają czas
                      na szukanie w innych wątkach tych samych nr IP komputera i spr ich nicków:)a
                      poza tym najwyraźniej nie wiedzą,że nr IP może być ten sam dla różnych
                      komputerów (np sieć lokalna we wspólnocie mieszkaniowej)ale cóż...życze dobrze
                      chłopakom z "podziemia":), bo byłam tam i uważam,że miejsce jest super!Pozdrawiam
                      • Gość: Blend Re: Sklep z winem Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.10, 18:01
                        Pozdrawiam Pani Luizo :)
            • Gość: Justyna Re: Sklep z winem Warszawa IP: 85.222.87.* 21.04.10, 23:56
              Panie Pawle, Jeżeli tak się już Pan reklamuje na tym wątku, to
              proszę też o poinformować forumowiczów, gdzie Pan i Pan Maciek
              zdobyli te certyfikaty - bo chyba nie w Londynie...? Nieładnie, taka
              skromność.. Wszystkich zainteresowanych informuję, że w Winerii :-)
              • Gość: Blend Re: Sklep z winem Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.10, 21:21
                Co prawda to prawda, szlify sommelierskie WSET zdobyliśmy w Winerii, przecież
                nie napisałem Pani Justyno że eksperci "Butli" szkolili się w Londynie, w końcu
                Pan Matias Glusman jest akredytowanym "WSET tutor", na jedno wychodzi :) Pozdrawiam
      • petrus007 Re: Sklep z winem Warszawa 20.04.10, 18:49
        Sklep wineport na ulicy Barkocinskiej 6 na Targówku, ok 5km od Starówki. Na
        stronie www.wineport.pl jest mapa jak dotrzec. W sklepie kilkaset win w
        rewelacyjnych cenach. Poza tym bardzo tanie likiery Baylesa 0,5l mozna kupic za
        49,9pln nigdzie taniej nie widziałem, nawet na bezcłowce jest drozej...
        • justawino Re: Sklep z winem Warszawa 11.05.10, 18:31
          W 100% sie podpisuje;-)ceny są rewelacyjne, Wino klasy reserva z Chile można
          kupić już za 30pln czyli taniej jak w TESCO czy Auchan, dodam że Pan który
          sprzedaje, zawsze dobrze doradzi, do tego jest bardzo przystojny;-) serdecznie
          polecam

Justa

petrus007 napisał:

> Sklep wineport na ulicy Barkocinskiej 6 na Targówku, ok 5km od Starówki. Na
          > stronie www.wineport.pl jest mapa jak dotrzec. W sklepie kilkaset win w
          > rewelacyjnych cenach. Poza tym bardzo tanie likiery Baylesa 0,5l mozna kupic za
          > 49,9pln nigdzie taniej nie widziałem, nawet na bezcłowce jest drozej...
          • Gość: KingaS Re: Sklep z winem Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.10, 18:49
            justawino napisała:

> dodam że Pan który
            > sprzedaje, zawsze dobrze doradzi, do tego jest bardzo przystojny

Piszesz o tym panu co opowiada że wina cabernet to są z czarnej porzeczki robione? Tam obsługuje taki kretyn. Wciska kit taki o winach z Chile które można kupić w marketach za 12 złotych a on je sprzedaje za 30 złotych!!!
            • justawino Re: Sklep z winem Warszawa 07.06.10, 13:16
              Gość portalu: KingaS napisał(a):

> justawino napisała:
              >
              > > dodam że Pan który
              > > sprzedaje, zawsze dobrze doradzi, do tego jest bardzo przystojny
              >
              > Piszesz o tym panu co opowiada że wina cabernet to są z czarnej porzeczki robio
              > ne? Tam obsługuje taki kretyn. Wciska kit taki o winach z Chile które można kup
              > ić w marketach za 12 złotych a on je sprzedaje za 30 złotych!!!

bez komentarza, chamstwo i prostactwo tej wypowiedzi mówi samo przez siebie.
              Myśle, że podobne komentarze wprowadzające ludzi w błąd nie są potrzebne na tym
              forum
              • Gość: conek z zacisza Re: Sklep z winem Warszawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.10, 14:00
                sklep z winem WINEPORT na barkocińskiej w Warszawie, - byłem tam kilkakrotnie, wybór win normalny. zachwyciły półsłodkie z Mołdawii i wytrawne hiszpańskie. Varnaccia di San gimignano w bardzo dobrej cenie.widać że właściciel się rozkręca. Nie zawiodłem się na winach tych które zostały polecone przez sprzedawce, ceny bardzo rozsadne w przedziale od 15-30pln mozna znalezc sporo dobrych win Szczegolnie utkwilo mi w pamieci wino Palacio del dean joven z DOC NAVARRY za 22pln, polecam
                • Gość: Damian Re: Sklep z winem Warszawa IP: *.chello.pl 08.06.10, 17:07
                  Moją gwiazdą wśród win dostępnych w sklepie wineport ( a jest ich na prawdę
                  bardzo dużo) jest Palacio Del Dean joven za 22pln
                  Wino czerwone wytrawne idealne do wspólnego obiadu z żonką ;)
                  • Gość: Damian Re: Sklep z winem Warszawa IP: *.chello.pl 08.06.10, 17:11
                    Zapomniałem dodać, że chodzi o sklep wineport w warszawie
                    barkocińska 6
      • robertl8 Re: Sklep z winem Warszawa 23.04.10, 20:23
        Witam!
        Jak ktoś ma ochotę na dobre gruzińskie wina to zapraszam na ul.Wilanowską 14 do
        sklepu Tamada(powiśle)największy w Polsce wybór win z Gruzji.
        (i jest to reklama!!! uprzedzam ewentualne komentarze)
      • bazylia81 Re: Sklep z winem Warszawa 12.06.10, 18:46
        www.vinationale.pl przez internet przeciez też można zamówić coś pysznego ;)
        • Gość: A Re: Sklep z winem Warszawa IP: *.warszawa.vectranet.pl 14.09.10, 20:24
          www.zacnewina.pl

Proponuję zajrzeć na Kabaty do sklepu. Importer wina, więc ceny przystępne i mają nagrodzone pozycję w cenie około 40 zł. Telefonicznie też można zamówić.

Polecam Pegos Claros za 38 zł, który był nagrodzony w Polsce.
      • Gość: wineberry Re: Sklep z winem Warszawa IP: *.home.aster.pl 20.07.10, 21:26
        Z całą pewnością mogę polecić sklep Carafe, znajdujący się na ulicy Hożej,
        okolice Placu Trzech Krzyży. Ostatnio odwiedziłam to miejsce i trafiłam akurat
        na 15% rabat na wina białe, różowe i musujące, idealne na upały ubiegłego
        tygodnia. Miła pani poleciła mi półsłodkie, hiszpańskie Pampano i stwierdzam, że
        był to strzał w dziesiątke!:) Lekkie orzeźwienie z aromatem brzoskwiń,
        delikatnie musujące. Poza tym jestem pod dużym wrażeniem wystroju wnętrza
        sklepu, bardzo klimatyczne.Pozdrawiam
      • Gość: 2wineberry Re: Sklep z winem Warszawa IP: *.home.aster.pl 20.07.10, 21:35
        Z cała pewnością mogę polecić sklep Carafe, znajdujący się na ulicy Hożej w
        okolicy Placu Trzech Krzyży, który ostatnio odwiedziłam. Trafiłam akurat na 15%
        rabat na wina białe, różowe i musujące, idealne na upały ubiegłego tygodnia.
        Miła pani poleciła mi półsłodkie, hiszpańskie Pampano i stwierdzam, że był to
        strzał w dziesiątke!:) Lekkie orzeźwienie z aromatem brzoskwiń, delikatnie
        musujące. Poza tym jestem pod dużym wrażeniem wystroju wnętrza sklepu, bardzo
        klimatyczne.Pozdrawiam
      • Gość: WineCompany Re: Sklep z winem Warszawa IP: 87.204.209.* 25.08.10, 16:45
        Zapraszamy na doskonałe hiszpańskie wina do naszego sklepu w C.H. Land, budynek
        A, lok.29 ul. Wałbrzyska 11, Warszawa.
        W ofercie posiadamy doskonałe wina z małej winnicy z regionu La Mancha między
        innymi Allozo Crianza w cenie 30 PLN, Allozo Reserva w cenie 48 PLN oraz dobre
        wina codziennego użycia za 21 PLN. Zapraszamy codziennie w godzinach 10-20, w
        soboty 10-15.
        • Gość: zdziwiony Re: Sklep z winem Warszawa IP: *.ambra.com.pl 28.08.10, 22:36
          Co to są wina codziennego użycia?
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka