Dodaj do ulubionych

koreczki help !!!

04.01.06, 13:17
muszę zrobić imieniny w pracy i mam pytanie. czy można zrobić koreczki z sera
pleśniowego i zielonych oliwek (do tego wytrawne wino). czy raczej to
wszystko razem sie wyklucza ? może powinnam podać tylko sam ser do tego
wina ? pomóżcie :))))
Obserwuj wątek
    • Gość: ana Re: koreczki help !!! IP: *.cwd.waw.pl / 195.164.254.* 04.01.06, 13:21
      Według mnie pasuje.
    • jacek1f troszku słone wyjdzie zestawienie... lepiej winogr 04.01.06, 13:23
      ona do sera lub inny owoc (tylko uwazaj na jablka i gruszki, bo zciemnieja...)
      ale juz choc mandarynka:-)

A do oliwek lepiej zółty ser.
      • 20052006s Re: troszku słone wyjdzie zestawienie... lepiej w 04.01.06, 13:32
        do oliwek jak najbardziej pasuje ser pleśniowy, ale jesli chodzi o koreczki to
        lepiej ser typu brie a nie rokpol czy lazurek. Ja np często robię deskę serów,
        wtedy układam rózne - żółte, marmurki, brie, lazurki itp. i wokól, albo
        pomiędzy kładę zielone oliwki pudliszek. Moim zdaniem super. I raczej każdy
        chętnie przekąsza to. Ale też ważne jest jacy to są ludzie, nie każdemu można
        podać ser pleśniowy czy oliwki, nie kazdy zje takie koreczki i nie każdemu
        przypadnie do gustu i smaku deska serów...
        • kielbasiana Re: troszku słone wyjdzie zestawienie... lepiej w 04.01.06, 13:38
          czyli lepiej podać ser oddzielnie i oliwki tez oddzielnie ?
          • 20052006s Re: troszku słone wyjdzie zestawienie... lepiej w 04.01.06, 13:51
            też tak możesz, ale raczej "problem" nie jest w zestawieniu, bo jak najbardziej
            pasują, tylko raczej w smaku samym w sobie. Obie te przekąski mają specyficzny
            smak i znam wiele osób, które nie tykają oliwek a na ser pleśniowy kręcą nosem,
            bo nie mogą znieść jego zapachu...
            My z mężem uwielbiamy i jedno i drugie i oddzielnie i razem... i wielu naszych
            znajomych też.
            • kielbasiana Re: troszku słone wyjdzie zestawienie... lepiej w 04.01.06, 13:59
              myślę,że nie będą kręcic nosem, bo szef jest miłośnikiem dobrych serów i
              wytrawnego wina ;) dzięki za odp :)))
              • jacek1f aaa.. 20052006s ma racje, zakręciłem sie i myslal 04.01.06, 14:16
                em wylacznie o niebieskim plesniowym a nie o kremowych miekkich:-))
                dlategonapisalem, ze za slone moze byc...
                Z zoltym ostrym, z brie, z camembertem - oliwki mniam.
                Z niebieskimi - lepiej owocowo:-)
                powodzenia
                • 20052006s Re: aaa.. 20052006s ma racje, zakręciłem sie i m 04.01.06, 14:25
                  Ale sobie, a raczej Wy mi, smaczku... Teraz żałuję, że nie zakupiłam jednak
                  wczoraj oliwek i serka... :-(. Za gapiowstwo się płaci
                • brunosch hmmm 04.01.06, 14:44
                  ale jakby do sera dodać CZARNE oliwki, które nie są słone, a wręcz przeciwnie?
                  Dla hardkorowców - ołomuniec podany z marynowanym czosnkiem :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka