GoĹÄ: aaga Re: tabletki do zmywarek w5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.08, 14:24 Działają skutecznie. Przy mniej brudnych naczyniach wrzucam 1/2 tabletki i wystarczy. Oczywiście na bieżąco sól plus nabłyszczacz. Odpowiedz Link Zgłoś
tabita_1 Re: tabletki do zmywarek w5 24.03.08, 19:34 lepsze od calgonitu, faktycznie jak pisze aaga często wystarcza pół tabletki Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ... Re: tabletki do zmywarek w5 IP: 80.50.233.* 24.03.08, 21:41 Szczerze mówiąc tabletki owszem dobrej jakości, natomiast strasznie niszczą zmywarkę od środka... Ja nie polecam... Lepsze są tabletki firmowe Schleckera, czy nawet Ludwik... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ala Re: tabletki do zmywarek w5 IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 25.03.08, 13:07 a niby jak ją niszczą ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: q Re: tabletki do zmywarek w5 IP: *.ists.pl 25.03.08, 13:28 najlepszy jest proszek i zadna tabletka nie jest w stanie go zastapić, mozna dozować dowolnie i szybko sie rozpuszcza Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aaga Re: tabletki do zmywarek w5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.08, 17:53 Nie strasz mnie! Używam tych tabletek od ponad 2 lat i na razie nie widzę oznak zniszczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
gazzetta.online Re: tabletki do zmywarek w5 25.03.08, 18:36 niszczą zmywarkę od środka? napisz coś więcej, co ci zniszczyły w zmywarce i po jakim czasie. Ja je używam i jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
ka_thy Re: tabletki do zmywarek w5 25.03.08, 19:08 Mnie te tabletki zniszczyły noże od kompletu sztućców. Rękojeście stały się szostkie, matowe, tak jakby została z nich zmyta wierzchnia warstwa. Wczesniej myłam je w Calgonicie i były OK, chciałam zaoszczędzić no i mam za swoje. I jeszcze co do jakości mycia - u mnie te tabletki nie domywały osadów po herbacie. Nie było tego widac od razu, niby szklanki i kubki były umyte ale z czasem osad stawał sie widoczny i coraz większy, można go było zarysowac paznokciem. Wkurzyłam sie i przeszłam z powrotem na Calgonit, osad zniknął po jednym myciu. W tej chwili uzywam proszku Calgonit albo tabletek Somatu z sodą - do silniejszych zabrudzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ala Re: tabletki do zmywarek w5 IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 25.03.08, 20:32 niby szklanki i kubki były umyte a z czasem można było osad zarysować paznokciem? boże wcześniej tego nie widziałaś dopiero jak osad był tak duży? a zniszczone naczynia można było zmywać w zmywarkach? znam osoby co zniszczyły naczynia używając calgonitu Odpowiedz Link Zgłoś
sadida Re: tabletki do zmywarek w5 26.03.08, 11:32 Uzywam - pierwszy raz kupiłam opakowanie 30 sz. jak sie skończą juz więcej nie kupię. Mam wrażenie, ze są ślnie żrące i noszcza naczynia. To tylko moja subiektywna opinia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: megan-ok Re: tabletki do zmywarek w5 IP: 83.238.173.* 26.03.08, 11:56 Używam tabletek z Lidla od ponad roku. Jestem bardzo zadowolona, domywają bez problemu. Nie rozumiem dlaczego ma niszczyć się zmywarka od nich? Kiedyś ktoś na forum pisał "że zatłuszczają zmywarkę". Skoro domywają tłuste naczynia, to dlaczego sama zmywarka ma się zatłuścić? Może ktoś wytłumaczyć na czym polega niszczenie zmywarki? Możliwe, że jest w tym jakaś racja i rzeczywiście lepiej tych tabletek nie używać! Proszę o odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gfdd Re: tabletki do zmywarek w5 IP: 80.50.236.* 29.01.09, 20:43 ja dawnej kupywałem tabletki calgonit potem somat potam claro i jeszcze w5 ale najlepsze sa w5 wszystko jest domyte polecam!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
awahandziuk Re: tabletki do zmywarek w5 26.03.08, 15:58 Nie widzę różnicy,czyli jest to chwyt markietingowy (,że nowe,lepsze itd).Poprostu tabletki są wygodniejsze w użyciu bo nie trzeba pamiętać,że "wyszła" sól,czy nabłyszczcz,tylko kupujesz jedną rzecz.No i mniej miejsca zajmują w szafce.Ja każdą rzecz,przed włożeniem do zmywarki,spłukuję pod bieżąca wodą "na świeżo",zaraz po użyciu.Dlatego niezależnie od tego jakie tabletki kupię - wszystko jest czyste i lśniące.Garnki i szkło do zapiekania też. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: monika Re: tabletki do zmywarek w5 IP: *.sdl.vectranet.pl 26.03.08, 23:08 Napewno mają większe właściwości ścierne.Calgonit i Somat działaja delikatniej. Co do jakości zmywania - nie widzę różnicy. Ale W5 kupiłam po raz pierwszy i ostatni.Ostatnio coraz częściej pojawiają się tabletki Calgonitu w promocji- 1 szt 0,50zł.Ado zmywania wystarczy pół tabletki Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ewa Re: tabletki do zmywarek w5 IP: *.lanet.net.pl 27.03.08, 08:10 To jest tak wg mnie jak z butami,które ojciec nosił 5 lat,dostał je syn i po roku się rozwaliły.Czyja wina? - syna bo nie uważał.Tak samo ze sztućcami myłaś je ileś tam w calgonicie,zmieniłaś na W-5 i noże się zniszczyły.A może w calgonicie też by się zniszczyły,bo były marnej jakości? Przy czym nie chodzi mi o krytykę Twoich sztućców/ja też mam przeciętne/ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kalkulator Re: tabletki do zmywarek w5 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.08, 15:27 W5 kosztują niecałe 7 zł 30 sztuk czyli około 23 grosze 1 tabletka a do mycia wystarcza 1/2 tabletki Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ala Re: tabletki do zmywarek w5 IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 12.04.08, 13:10 Czyli niszczą zmywarkę czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ala Re: tabletki do zmywarek w5 IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 15.04.08, 21:05 dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
aina40 Re: tabletki do zmywarek w5 13.04.08, 00:37 Napewno mają większe właściwości ścierne.Calgonit i Somat działaja delikatnij. A dlaczego tak twierdzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
johana75 Re: tabletki do zmywarek w5 16.04.08, 14:00 A ja uzywam od kilku lat poszku do zmywarek z Lidla i nic mi sie nie niszczy, jak sie ma do luftu zastawe i sztućce to we wszystkim sie zniszczy! Zmywarke mam starą jakies 10 lat juz ją mam i nic mi sie od proszku nie zniszczyło.Jesli ktos uważa że Calgonit jest lapszy bo przekonala go reklama to gratuluje. Ja nauczyłam sie kupowac to co jest dobre a nie to co chcą mi wcisnąć szpece od reklamy! Odpowiedz Link Zgłoś
lookbill Re: tabletki do zmywarek w5 16.04.08, 14:21 Jak masz zmywarkę 10-letnią to nie dziwię się, że używasz lidlowskiego proszku. Natomiast przy nowej i dobrej zmywarce wolę używać markowych produktów i ma to mało wspólnego z reklamami. Czasem to, co jest tanie okazuje się drogie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: q Re: tabletki do zmywarek w5 IP: *.ists.pl 16.04.08, 14:32 > Jak masz zmywarkę 10-letnią to nie dziwię się, że używasz > lidlowskiego proszku. Natomiast przy nowej i dobrej zmywarce wolę > używać markowych produktów i ma to mało wspólnego z reklamami. > Czasem to, co jest tanie okazuje się drogie Tajkiej mądrej wypowiedzi inaczej to już dawo nie czytałem. Gratuluję. ... i na pewno sznurówki idą wcześniej niż buty, możesz to potwierdzić, co?. a już nowe sznurówki to na pewno ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lookbill Re: tabletki do zmywarek w5 16.04.08, 14:43 Zaloguj się i wtedy możemy podyskutować ;) Po prostu to moja opinia dot. zmywarek i jej nie zmienię. A Ty sobie używaj nawet Ludwika jeśli Ci to odpowiada ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: q Re: tabletki do zmywarek w5 IP: *.ists.pl 16.04.08, 16:25 lookbill napisała: > Zaloguj się i wtedy możemy podyskutować ;) > Po prostu to moja opinia dot. zmywarek i jej nie zmienię. A Ty sobie > używaj nawet Ludwika jeśli Ci to odpowiada ;))) Nie wiem dlaczego uważasz że jestem nie zalogowany, Twoje argumenty są żadne i żeby Ci nie dokuczać pozbawione sensu. Nie widzę związki co ma do tego 10 letni okres użytkowania zmywarki. Wiem, że teraz musisz się trzymać swojej wypowiedzia i będziesz mi wmawiać że jest to oczywista oczywistość :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aaga Re: tabletki do zmywarek w5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 14:46 Nauczyłam się już bardzo krytycznie traktować reklamy! Na dodatek jeśli coś jest intesywnie reklamowane, to zwykle po jakimś czasie spada jakość. Przekonałam się o tym "odkrywając"na własną rekę np. dobre kremy do twarzy, produkty spożywcze, czy chemię gospodarczą. Kiedy były mało znane były super. Jak tylko ruszyła ich reklama - jakość zaczęła spadać. Dlatego z wielką rezerwą podchodzę do Calgonitu, który namolnie wręcz jast zalecany jako JEDYNY i NAJLEPSZY NA ŚWIECIE. A po drugie: mamy z koleżanką takie same (dobre) zmywarki, przez tyle samo lat. Ona używa WYŁĄCZNIE Calgonitu. Ja eksperymentuję z tańszą chemią, od długiego czasu "jadę" na środkach W5. Nie widać różnicy!! Obie mamy trochę naczyń z Ikea. Tak samo się zniszczyły na W5 jak i na Calgonicie ileśtam-w-jednym. Jest to dla mnie wystarczający dowód, że to nie proszek czy zmywarka tak niszczycielsko działają, tylko najważniejsza jest jakość szkła (stali, tworzywa - zależy co tam myjemy) Odpowiedz Link Zgłoś
lookbill Re: tabletki do zmywarek w5 16.04.08, 14:50 Jasne, że każdy ma prawo wyboru i jeśli coś tańsze jest równie dobre, to nie ma powodu, by przepłacać, tylko trzeba najpierw wypróbować. Ja wolę nie eksperymentować, a jeśli Calgonit się "zepsuje", to zmienię go na inny środek. Gdzieś na forum był już taki temat i jednak nie wszyscy są zadowoleni z jakości lidlowskich tabl do zmywarek. Odpowiedz Link Zgłoś
johana75 Re: tabletki do zmywarek w5 17.04.08, 13:36 no tak dorobiłas sie zmywarki i co tam calgonit najlepszy bo najdroższy? rób tak dalej mi to nie przeszkadza! Tylko widac..z kim mam do czynienia:) z nowa posiadaczką zmywarki...moja była kiedys też nowa...ale mam Miele więc wiesz...przetrwa 20 lat :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: q Re: tabletki do zmywarek w5 IP: *.ists.pl 17.04.08, 13:50 johana75 napisała: > to było do lookbil nie prościej zacytować :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: johana75 Re: tabletki do zmywarek w5 IP: *.pool.einsundeins.de 17.04.08, 19:18 johana75 napisała: > to było do lookbil nie prościej zacytować :) No faktycznie nawet nie pomyślałam, ale wiesz z komputerem nie jestem tak bardzo za pan brat jak ze zmywarką :))) Tylko cicho sza, bo zaraz ktos napisze że mnie nie było stać;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ela Re: tabletki do zmywarek w5 IP: *.dynip.asn.pl 17.04.08, 21:28 Nowa nabywczyni kompa, która co ledwo się go dorobiła robi burzę na temat zmywarki ;)))) Alez ty zalosna jestes i wcale nie bronie tej uzytkownicvzki, na ktora tak zaciecie naskakujesz. Oj lepsza nie jestes w niczym. Juz widac z kim ma sie do czynienia na podstawie chwalenia sie firma zmywarek ;) Ja ci nie wstyd ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ela Re: tabletki do zmywarek w5 IP: *.dynip.asn.pl 17.04.08, 16:24 Jasneee masz Miele ;) i nie stac cie na markowe produkty? Oj ty moj maly marzycielu :))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: johana75 Re: tabletki do zmywarek w5 IP: *.pool.einsundeins.de 17.04.08, 19:12 Dla mnie to jest śmieszne takie stwierdzenie, że jak ktos używa nie markowych tabletek do mycia to juz go nie stać? Tutaj na zachodzie człowiek uodparnia sie na reklame.W Polsce zmywarki na dobre to dopiero teraz wchodzą jako standard, a tutaj w Niemczech to nawet ludzie niepracujący je mają! Ja nie pisałam ze mnie nie stać, a marzycielką to jestem ale moje marzenia to raczej niematerialne są ;) Nie uważasz to za śmieszne, marzyć o zmywarce jakiejś firmy? Ale sie uśmiałam, wieczór będe miala jeszcze weselszy niż myślałam:))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ela Re: tabletki do zmywarek w5 IP: *.dynip.asn.pl 17.04.08, 20:59 W sumie sama smieszna jestes, ze w ogole czujesz sie zaszczycona tym, ze masz zmywarke Miele. To naprawde nie jest zaden luksus, natomiast skoro juz sie nia przechwalasz, to powinnas jednak wziac pod uwage, ze uzytkowanie jej musi byc drogie, bo powinnas do porzadnego sprzetu uzywac markowych produktow. Cokolwiek bys nie powiedziala, to produkty z nizszej polki sa niestety nie do konca dobre. To, ze ludzie bezrobotni gdzies tam maja zmywarke to chwala im za to ;) Polska to nie zacofany kraj moja droga. W tym wszystkim smieszne sa twoje argumenty przy tym chwalac sie marka swojej zmywarki, choc i Miele sie starzeje i jesli ktos mialby do wyboru zmywarke firmy np. Electrolux nowa czy Miele sp[rzed 10 lat, wybralby ta pierwsza. Dawno sie tak nie usmialam czytajac czyjs post :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
lookbill Re: tabletki do zmywarek w5 17.04.08, 21:46 "Bo u NAS w Niemczech..." ;) Kochana przestań się kompromitować, bo w Polsce standart jeśli chodzi o zmywarki zaczął się parę ładnych lat temu, conajmniej 5. Teraz Ci, którzy jej dotychczas nie mieli zakupują ją i doprawdy nie masz się czym chwalić ;) Obyś nie zapomniała j.polskiego, bo pyskówka będzie nieciekawa "domorosła" niemko ;D Odpowiedz Link Zgłoś
nikya79 Re: tabletki do zmywarek w5 17.04.08, 22:00 Nie dziw się, toż to laska, która zasmakowała zachodu i niebawem faktycznie zacznie się wypowiadać po niemiecku ;D Bo przecież wstydzi się być Polką... Takie osoby właśnie demonstrują swoją wyimagowaną wyższość poprzez zachwalanie marki tego, co mają i ciężką pracą zdobyły na obczyźnie :D Myślą, że Polska to zacofany kraj ;) Po dziesięciu latach bycia gdzieśtam nie potrafią ;) słowa po polsku sklecić hahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
joasiek75 Re: tabletki do zmywarek w5 17.04.08, 22:57 Jasneee masz Miele ;) i nie stac cie na markowe produkty? Oj ty moj maly marzycielu :))) W sumie sama smieszna jestes, ze w ogole czujesz sie zaszczycona tym, ze masz zmywarke Miele. To naprawde nie jest zaden luksus, Nie sądzisz że tymi 2 zdaniami sobie zaprzeczasz? Odpowiedz Link Zgłoś
nikya79 Re: tabletki do zmywarek w5 17.04.08, 23:31 Ja nie widzę tutaj zaprzeczania sobie. Po drugie głupotą jest śledzenie czyichś postów w celu wychwycenia nieścisłości, cytowanie zdań wyjętych z kontekstu Odpowiedz Link Zgłoś
joasiek75 Re: tabletki do zmywarek w5 18.04.08, 10:27 nie śledze konkretnej osoby jesli o to ci chodzi ,ale jesli cos zauwaze to to napisze Odpowiedz Link Zgłoś
joasiek75 Re: tabletki do zmywarek w5 18.04.08, 12:59 nikya79 napisała: > Nie dziw się, toż to laska, która zasmakowała zachodu i niebawem > faktycznie zacznie się wypowiadać po niemiecku ;D Bo przecież > wstydzi się być Polką... Takie osoby właśnie demonstrują swoją > wyimagowaną wyższość poprzez zachwalanie marki tego, co mają i > ciężką pracą zdobyły na obczyźnie :D Myślą, że Polska to zacofany > kraj ;) Po dziesięciu latach bycia gdzieśtam nie potrafią ;) słowa > po polsku sklecić hahahahaha No Ty to juz wszystkich po kilku postach rozszyfrujesz i jeszcze obrazasz...gratulacje!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
acc2000 Re: tabletki do zmywarek w5 18.04.08, 09:58 lookbill napisała: >w Polsce standard,jeśli chodzi o zmywarki,zaczął się parę ładnych > lat temu, co najmniej 5. Największy wzrost sprzedaży zmywarek w Polsce odnotowana na początku lat 90 ubiegłego wieku,czyli ok. 15 lat temu.Dziś są równie często kupowane jak pralki czy lodówki.Wcale nie jesteśmy tu gorsi od reszty krajów UE. Na naszym rynku są dostępne wszystkie europejskie marki.Tanie,droższe i najdroższe zmywarki.Dostępne są najróżniejsze preparaty do zmywarek.Lepsze i gorsze naczynia kuchenne. Nareszcie każdy ma wybór i wybiera najlepsze dla siebie.Zupełnie tak samo robi reszta Europejczyków. Jednym nadal się różnimy od nich.Nie potrafimy szanować zdania innego człowieka i jego prawa do własnych poglądów. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: max Re: tabletki do zmywarek w5 IP: *.sggw.waw.pl 18.04.08, 10:02 Wreszcie ktos cos madrego tu napisal! Zgadzam sie z acc2000 a 100%! Odpowiedz Link Zgłoś
johana75 Re: tabletki do zmywarek w5 18.04.08, 10:24 Dziękuje koleżance z Niemiec że wypowiedziała się za mnie, ale ja nigdy nie pisze niezalogowana. Dzieki,bo jednak sznurowki idą przodem! Zapraszam na maila gazetowego :) Potrafie sklecić jednak kilka zdań po polsku i mam szcunek do j. pol. nawet mam trzcionki polskie na kompie :) Rodzice zadbali abym nauczyła sie języka dziadków za co jestem im wdzięczna. Oczywiście nie mówie że pisze 100 procent poprawnie po Polsku. Co do narodowości to wszyscy wiedzą lepiej gdzie sie urodzilam i gdzie mieszkam, więc nie komentuje.A wyzywanie kogoś od Niemek czy Polek? Tego komentowac nie będę. Co do standardu zmywarek, to z wlasnego doświadczenia wiem ze nie jest to standard w Polsce. Ogladałam w zeszłym roku kilkadziesiąt mieszkań w 2 miastach w Polsce i zmywarki pojawialy sie w nich w jakiś 30 procentach. Dla mnie standard to ok 75procent. Nie twierdze że zmywarki nie sa kupowane ,bo są ale chodzi mi o ich ogólna ilość w Polsce. Moja stara zmywarka napewno nie jest tak energooszczędna jak te nowe, jak mi sie w koncu popsuje to ja wymienie ,bo juz nie będzie sie opłacać jej naprawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: q Re: tabletki do zmywarek w5 IP: *.ists.pl 18.04.08, 12:50 Drogie Panie, wydaje mi się że juz wystarczy tych sprzeczek. Super że ta grupa jest i że można wypowiadać się na tematy bliskie nam wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: intom Re: tabletki do zmywarek w5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.08, 18:53 co masz na tym komputerze?-Trzcionki?! Dokup słownik mega <rotfl> Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wrzeszyk Re: tabletki do zmywarek w5 IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.08, 22:41 mam zmywarke tydzien i noże z aluminiową rekojescia sa szare i matowe. uzylem W5 ale wydaje mi sie ze faktycznie jest silne, mowisz , ze calgonitu wystarczy polowa tabletki? jak polowa to lepiej stosowac calgonit-musze sprobowac bo nie mam tak strasznie brudnych garów, a na szybki program 25 minutowy to tez polowa tabletki tak? Odpowiedz Link Zgłoś
pit123 Re: tabletki do zmywarek w5 21.04.08, 17:57 mnie nie interesuje czy kogoś stać na drogie tabletki czy nie. Chcę wiedzieć czy tabletki z Lidla w5 niszcza zmywarkę czy nie. Jak one myją - widzę, czy niszczą mi zmywane naczynia - widzę ale jak wpływaja na zmywarkę? Kupując tańsze nie znaczy , że mnie na drogie nie stać. Chodzi o to aby nie być manipulowanym. Reklama hm czym ona właściwie jest? Odpowiedz Link Zgłoś
johana75 Re: tabletki do zmywarek w5 21.04.08, 18:39 Widzisz mnie tez nie obchodzi czy kogoś stać czy nie :) Ja uzywam przez jakieś 10 lat tabletek ale częściej proszku z Lidla. Moja zmywarka jest w bardzo dobrym stanie i tylko raz przez te 10l. sie zepsuła! Uzywam przez ostatnie lata proszku bo nie lubie rozpakowywać tabletek, a tak to miareczkę wsypuje i po kłopocie, a uzupełanienie soli i nabłyszczacza nie jest dla mnie problemem. Mi niektóre sztucce sie zniszczyły a niektóre nie, więc to zalezy od jakości stali.to samo z zastawą i szklem! Każdy ma wybór... :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ala Re: tabletki do zmywarek w5 IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 26.04.08, 22:00 moim zdaniem nie niszczą Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ... Re: tabletki do zmywarek w5 IP: *.ukonline.co.uk 02.05.08, 09:48 Używałam róznych tabletek i generalnie nie widzę różnicy. Dlatego teraz używam W5. Moim zdaniem nic się nie niszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Q Re: tabletki do zmywarek w5 IP: *.ists.pl 02.05.08, 13:49 jedynie tabletki na C niszczą kieszeń Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Zorro Re: tabletki do zmywarek w5 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.08, 14:56 myją bardzo dobrze jedynie przeszkadza mi zapach zmytych naczyń dlatego wolę inne Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: krisio Re: tabletki do zmywarek w5 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.08, 17:51 Nigdy więcej tych tabletek..kupiłem te tabletki bo myślałem ze faktycznie je chwalicie to są dobre..ale to jest badziewie które dość ze sie nie rozpuszcza do końca to nawet nie chce wyjść z pojemnika w zmywarce...co tanie jest drogie..jednak pozostanę przy calgonicie...co firma to firma. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kasia Re: tabletki do zmywarek w5 IP: *.bsk.vectranet.pl 25.05.08, 13:47 może masz coś źle poustawiane - np. ciśnienie wody czy coś? mnie się tabletki normalnie rozpuszczają!!!!!nic nie zostaje!!! a talerze są czyste i lśniące. Mówię o tabl. z Lidla. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: KRISIO Re: tabletki do zmywarek w5 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.08, 15:51 jak dam inną niż lidlowską to spoko.a jak dam w5 to na pewno sie nie rozpuści, zostaje albo w pojemniku albo na dnie zmywarki..nie wiem jaki jest powód tego..zostało mi prawie całe opakowaniowe w5 mogę komuś podarować.. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ala Re: tabletki do zmywarek w5 IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 01.06.08, 14:17 jeśli zmywasz na krótkich programach to mogą się nie rozpuścić, podobnie jak inne tabletki. Widicznie zmywarka nie jest dostosowana do tabletek. Radzę używać proszek. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: TG Re: tabletki do zmywarek w5 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.08, 10:38 tu macie test: wasze C...shity i inne superhiperwypasione tabletki "markowe do markowego sprzętu" (co za młody rekin tak łyka reklamy) potraktowano bardziej naukowo... www.federacja-konsumentow.org.pl/story.php?story=486 ja mam zmywarę od paru miesięcy, więc kończę W5 (te 5 w 1) i mam o nich mieszane zdanie - ale więcej będę wiedział po wypróbowaniu innych (w planach mam Calgonit, carrefour i proszek, z tym, ze Carrefour może na końcu). Nigdy nie wpadłem na pomysł wsadzania połowy tabletki, a to dlatego, że zwykle myję szkło, talerze i garnki, a więc rzeczy o różnym stopniu zabrudzenia. Może wypróbuję. Widzę jednak, że ułożenie naczyń czy rodzaj programu ma większe znaczenie od tabletek. Te same raz mi domywały naczynia, raz zostawiały drobne ślady. Teraz wybieram długi program ("eko") zamiast "szybkiego" godzinnego zmywania i problemy pojawiają się tylko w przypadku dziwnych rzeczy (mieszadła) lub zapieczonych zabrudzeń (kilka małych plamek wielkości małego paznokcia) na naczyniach żaroodpornych. Uważam, że to znośne. Acha, żeby nie było, zmywarkę mam tę "najgorszą" - z Amiki (na Beko, nie tych, co się naprawdę zawsze psuły) więc i zmywarka pewnie ma swój udział. Dałem za 48-49dB i pełne wskaźniki środków niecałe 1200zł, za to samo w "markowych" dałbym 400zł więcej lub ponad... Tylko jak ktoś nie wie, te najtańsze zmywarki z tzw uznanych marek to naprawdę tanie produkty, do których części zamienne są drogie. Wiem, bo je sprzedawałem. Dobra zmywarka (bez gwarancji na bezawaryjność jednak, nie te czasy!) to już 1800-2000zł min. Reszta to już prawie (prawie) to samo ryzyko, ale większe ceny i tak... Odpowiedz Link Zgłoś
nomya NIE, nie i jeszcze raz NIE 09.12.08, 20:31 W5? Stanowczo nie polecam! Od zawsze stosowałam wszystko Calgonit- sól, nabłyszczacz, proszek lub tabletki i nie wiem co mnie ostatnio podkusiło, żeby spróbować tabletek W5. Porażka! Naczynia mam często niedomyte, garnki już nie lśnią tak jak przy Calgonicie, jestem bardzo niezadowolona. Muszę jednak je zużyć, bo co mam zrobić skoro już skusiłam się na pozorną oszczędnośćsad Odpowiedz Link Zgłoś