nowa16 13.06.06, 16:21 Czy osoba, która musi przebywać na diecie lekkostrawnej (problemy z wątrobą) może pozwolić sobie na jogurt bałkański (skład - pełne mleko, śmietanka)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
illiterate Re: jogurt bałkański Maluta - ważne pytanie 13.06.06, 16:43 Ten jogurt o ile mnie pamiec nie myli, ma 9% tluszczu. Jesli ten ktos z watroba nie moze uzywac nawet smietanki 11%, to jak sadze, jogurtu tez nie powinien. I na odwrot. Tak jest logicznie, ale moze lepiej sie upewnic u lekarza? Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: jogurt bałkański Maluta - ważne pytanie 13.06.06, 16:44 Chyba jednak nie: serwisy.gazeta.pl/zdrowie/1,56681,955585.html Odpowiedz Link Zgłoś
illiterate Re: jogurt bałkański Maluta - ważne pytanie 13.06.06, 16:48 A istotnie, zabronione 'przetwory mleczne przekwaszone', czyli jogurt zbanowany. Odpowiedz Link Zgłoś
nowa16 Re: jogurt bałkański Maluta - ważne pytanie 13.06.06, 17:54 Dzięki za odpowiedzi. Spytałam, gdyż po naturalnym jogurcie bez cukru (np.: Danone) osoba ta czuje się dobrze. Ze śmietan toleruje tylko śmietanki do kawy. Odpowiedz Link Zgłoś
nowa16 Re: jogurt bałkański Maluta - ważne pytanie 28.07.06, 16:45 Bardzo dziękuję za informację. Dostałam go dziś w Piotrze i Pawle. Jest super, bo ma mało kalorii, nie zawiera śmietany, a nadal jest bardzo gęsty. Jest naprawdę lekki. Odpowiedz Link Zgłoś